Jump to content



3συνδεσεις adsl ,1pc


monotis

Recommended Posts

Kαλησπερα στη παρεα,

Στη περιοχη που μενω δεν υποστηριζετε  το Vdsl,ετσι στη πολυκατοικια οπου κατοικω καθε οροφος εχει απο μια ανεξαρτητη (αναγκαστηκα)συνδεση.

Συνδεσεις οι οποιες δεν ειναι παντα σε χρηση ταυτοχρονα,μενοντας ανεκμεταλευτες για πολλες ωρες καθως ειναι αδυνατο να ειμαστε παντα ολοι στα σπιτια μας  την ιδια στιγμη.

Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν 

μπορει με καποιο τροπο οι 3 γραμμες ιντερνετ να γινουν μια,  με καποια συσκευη δηλαδη να αθροιζετε η ταχυτητα ολων των γραμμων σε μια ,και απο κει αυτη η μια να μοιραζετε στα 3 διαμερισματα.

Με συνεπεια αν καθε διαμερισμα ειχε μια συνδεση 5Mb ,να γινει 15Mb με αποτελεσμα στην περιπτωση  που οι 2 οροφοι δεν κανουν χρηση (ειναι πχ διακοπες)η ταχυτητα του αλλου να επωφελητε.

Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολυ περιπλοκο. Το εχω καταφερει ενμερει, χρησιμοποιωντας ενα mikrotik switch.

 

Πολυ περιλιπτικα, θα δεις αθροιστικη ταχυτητα ΜΟΝΟ σε torrents.  Σε μια κοινη/απλη ιστοσλιδα δεν θα δεις καμια διαφορα.

Αυτο γιατι οι Ελληνικοι ISP, δεν υποστηριζουν bonding.

 

Εδω θα δεις λιγακι παραπανω για ιδεες/λυσεις 

 

http://awmn.gr/showthread.php?t=39424

Link to comment
Share on other sites

Τεχνικά δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ δύσκολο, το θέμα είναι τί περιμένεις να πετύχεις.

Όπως είπε και ο @YDinopoulos, δεν θα δεις το άθροισμα των ταχυτήτων, εκτός σε πρωτόκολλα που υποστηρίζουν πολλαπλές συνδέσεις (torrents είναι ένα καλό παράδειγμα). Από την άλλη, μπορείς να κατεβάζεις από μία σελίδα με την πλήρη ταχύτητα της μίας γραμμής και να παίζεις ένα παιχνίδι με την πλήρη ταχύτητα της άλλης. Αυτό ονομάζεται load balancing και μπορείς να το πετύχεις ακόμη και με "έτοιμους" ρούτερ που είναι στημένοι για αυτή τη δουλειά, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς σε βάθος με κάτι όπως τα (πολύ πρακτικά) Mikrotik. Όποια λύση και να επιλέξεις, δεν είναι φτηνή, και προϋποθέτει όλοι οι χρήστες να έχουν καλώδια σε ένα κοινό σημείο.

 

Άλλες παράμετροι που αυξάνουν την πολυπλοκότητα είναι:

Θέλεις να έχεις ένα κοινό τοπικό δίκτυο για όλους τους χρήστες? Θέλεις κάποιοι υπολογιστές να βγαίνουν υποχρεωτικά μόνο από συγκεκριμένη σύνδεση (ή από συγκεκριμένη IP?) Θέλεις να είσαι υπεύθυνος για την χρήση που θα κάνουν οι άλλοι χρήστες στη δική σου γραμμή? Ποιός θα ασχολείται με την υποστήριξη του κοινού δικτύου σε περίπτωση προβλήματος?

Link to comment
Share on other sites

Κατ' αρχάς θα πρέπει τα τρία μόντεμ να συνδεθούν στο ίδιο router που θα μοιράζει την κίνηση. Άρα ή θα τα έχεις όλα μαζί στον ίδιο χώρο ή θα τραβήξεις καλώδια από τους ορόφους σε ένα κεντρικό σημείο. Είσαι εντάξει με αυτό;

Link to comment
Share on other sites

πριν 3 ώρες, το μέλος trendy έγραψε:

Κατ' αρχάς θα πρέπει τα τρία μόντεμ να συνδεθούν στο ίδιο router που θα μοιράζει την κίνηση. Άρα ή θα τα έχεις όλα μαζί στον ίδιο χώρο ή θα τραβήξεις καλώδια από τους ορόφους σε ένα κεντρικό σημείο. Είσαι εντάξει με αυτό;

Ναι με αυτο ειμαι ενταξει,το θεμα ειναι οτι θελω να αθροισω τις ταχυτητες,οχι του στυλ που αναφερθηκε παραπανω οπως αυτο που γινετε με τα τορεντ.

Πχ παραδειγμα στο youtube να βλεπεις ανετα ενα βιντεο 4k και οταν το προχωρας να μη κανει 10 ωρες να φορτωσει.

Link to comment
Share on other sites

To Zyxel Zywall USG 100/200 μπορεί να κάνει περίπου αυτό που θες αλλά πρέπει να ασχοληθεί κάποιος με γνώσεις. (επίσης νομίζω ότι σηκώνει μέχρι 2 γραμμές adsl)

ftp://ftp.zyxel.com/ZYWALL_USG_100/user_guide/ZYWALL USG 100_2.20.pdf

Link to comment
Share on other sites

44 minutes ago, monotis said:

Eδω περα κατι λεει ο φιλος ,

αλλα το επιπεδο listening μου στα αγγλικα ειναι για κλαματα,οποτε ας μας πει καποιος πιο αγγλομαθης!

Αφού προσπερνάει στα γρήγορα την επιλογή του load balancer που σου έχουμε αναφέρει, ασχολείται σε βάθος με bonding, κάτι για το οποίο απαιτείται να το υποστηρίζει ο provider και το πληρώνεις χωριστά.

Link to comment
Share on other sites

Streams από youtube και άλλους server ( π.χ. vimeo ) δεν μπορείς να τα επιταχύνεις, χρειάζεται να βλέπουν μια IP, με άλλα λόγια θές PPP bonding που πρέπει να στο κάνει ο ISP.

 

Μπορείς να κάνεις κάτι σαν αυτό με χρέωση όμως, με το speedify (.com)

Χωρίς bonding ή το speedify ( ή κάποιο παρόμοιο service, θα έχουν ανοίξει και άλλες τέτοιου είδους εταιρίες φαντάζομαι τόσο καιρό τώρα ) μόνο σε torrents & downloads με download managers ( multi-connections ) θα έχεις την ταχύτητα των γραμμών εννωμένη.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, trendy said:

Αν έχεις κάποιο μηχάνημα σε data center, μπορείς να κάνεις και μόνος σου το bonding και να βγαίνεις ουσιαστικά στο internet από το μηχάνημα στο data center.

Ενδιαφερον, υπαρχει λινκ (keywords ) να το ψαξω ?

Έγινε επεξεργασία από SirDiman
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Επειδη ομως ο φιλος μας δεν νομιζω να εχει μηχανημα σε datacenter, και οι παροχοι στην Ελλαδα δεν παρεχουν bonding σαν υπηρεσια (τουλαχιστον σε ιδιωτες)
Μπορει να αγορασει ενα RB750r2 (το πιο φθηνο MikroTik πρακτικα) και να κανει ενα ωραιοτατο PCC Load Βalancing (Οπου με τα καταληλα scripts, μπορει να κανει και fail-over)

Δεν προτεινω μεθοδους ECMP (γιατι μπορει να μην εχει σεναριο οπου οι συνδεσεις να εχουν ακριβως την ιδια ταχυτητα),  Per Packet (Nth) Load Balancing (καθως αυτο μπορει να διαλυσει το SSL/HTTPS browsing), ή Per Traffic Load Balancing (γιατι θελει να αξιοποιησει ολες τις συνδεσεις μαζι, οχι να ορισει ποιος βγαινει απο που).

These being said, οπως ειπαν και οι προλαλησαντες. Το αρθροισμα της ταχυτητας θα συμβει ΜΟΝΟ σε εφαρμογες οπου ειναι ικανες να χρησιμοποιησουν πανω απο ενα TCP/UDP Connection.
Για παραδειμα, στο Battle.net client το οποιο εκμεταλευεται μεθοδους P2P (οπως το torrent) για να μεταδωσει τα Updates, με μια VDSL @ 50Mbit/s και μια ADSL @ 18.5Mbit/s, μπορουμε να παρουμε το εξης αποτελεσμα:

LRTfqOW.png

Ενα video απο το Youtube ομως, ή ενα κατεβασμα ενος αρχειου (απο τις διαφορες file hosting υπηρεσιες που υπαρχουν), λογω του οτι μπορει να συναψει μονο ενα TCP (συνηθως) Connection, θα μας δωσει την μεγιστη ταχυτητα της συνδεσης απ οπου το αιτημα για Connection θα βγει. (Το "βαρος" των συνδεσεων μπορει να ρυθμιστει στο Mangle table του MikroTik, αλλα η επιλογη γινεται ala Round Robin)

Τελος, να θιξω και αλλο ενα σημαντικο πλεονεκτημα (το οποιο ειμαι βεβαιος οτι θα εκτιμηθει απο τους gamers). Με εναν καλο σχεδιασμο στο Mangle table του MikroTik ειναι εφικτο να γινει διαχωρισμος (μεσω Routing Marks) και κατανομη (μεσω QoS) του traffic, οχι μονο για να μην μας ανεβαινει το ping στο θεο καθε φορα που καποιος αποφασιζει να δει κατι στο YouTube απο καποιο αλλο PC στο σπιτι, αλλα ακομα και να μπορεσει να παιζει το παιχνιδι του απο την μια συνδεση και να streamαρει στο Twitch.tv απο μια αλλη (διατηρωντας και καλο ping και αριστη ποιοτητα στο stream).

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.