Jump to content



Ποιόν Noctua: Redux ή Industrial


psyber

Recommended Posts

Θέλω να πάρω καλά και αποδοτικά case fans. Είμαι μεταξύ αυτού http://noctua.at/en/products/product-line-redux/nf-p14s-redux-1500-pwm/specification και αυτού:http://noctua.at/en/products/product-line-industrial/nf-a14-industrialppc-2000-pwm. Το ξέρω ότι έχουν διαφορά και στην τιμή και στις στροφές. Αλλά και στον 2000 rpm να παω θα τις ρίχνω όταν δεν χρειάζονται. Αυτό που θέλω να ξέρω είναι εάν οι Industrial αξίζουν τα λεφτά τους, έχοντας βέβαια και κάποια χαρακτηριστικά εντελώς άχρηστα σε μένα, όπως ότι είναι και αδιάβροχοι και θα ήθελα να ξέρω ποια είναι η διαφορά του industrial με το πρόθεμα ip67 σε σχέση με αυτόν που δεν είναι ip67. Προφανώς και θα ακούσω τις προτάσεις σας από άλλους κατασκευαστές.

Link to comment
Share on other sites

Ip είναι ο βαθμός προστασίας από υγρασία, δεν ξέρω που μπορεί να χρειάζεται Ip67 σε υπολογιστή, θα καεί πρώτα ο υπολογιστής και θα σου μείνει ο ανεμιστήρας :amen: https://www.iphonemod.net/wp-content/uploads/2016/09/ip-code.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Το ότι ο industrial αξίζει τα λεφτά του είναι σίγουρο,  το ζήτημα είναι αν εσύ τον χρειάζεσαι! 

Με 4+ mmH2O στατική πίεση έχει προσανατολισμό τις εφαρμογές που η ροή του αέρα συναντά σημαντικά εμπόδια. 

Εσύ τον προοριζεις για απλο case fan συνεπώς είναι way to much! :)

Σαφώς πρόκειται για ενα εξαιρετικό ανεμιστήρα αλλα αν το κουτί δεν είναι στραγγαλισμένο και δεν χρειάζεσαι υψηλό air flow κατω απο επισης υψηλη αντίσταση,  θα ηταν καλύτερα να δεις ανεμιστήρες προσανατολισμενους σε υψηλο air flow και χαμηλότερη στατική πιεση.

Πολύ ποιοτικές λυσεις μπορείς να βρεις και σε bequiet silent wings εχουν και νεα μοντέλα αλλα και σε αλλους κατασκευαστες .

Ειμαι απο κινητό οπότε δε μπορω να το ψαξω τωρα. . .. . Επιφυλάσσομαι! :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τελικα δεν κρατηθηκα και πηρα τον industrial. στις 2000 στροφες ακουγεται πολύ αλλά βελτιώνει τις θερμοκρασιες μεσα στο κουτι (τον εβαλα μπροστα και ψηλά περίπου στο ύψος του επεξεργαστη). στις 1200 στροφές ακουγεται λιγο αλλά δεν το λες dead silent ( το μοτέρ νομίζω ακούγεται αρκετά.. Πολύ καλύτερα πάντως από το Phanteks του κουτιου. Και ενώ το συνηθιζαν από ότι ήξερα οι Noctua να δίνουν αντάπτορες, αυτός ήρθε σκέτος με 4 βίδες μόνο.

Έγινε επεξεργασία από psyber
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Παιδιά τελικά δεν θα κρατήσω τον ανεμιστήρα. Μπορεί να είναι εξαιρετικός για πολλές εφαρμογές, αλλά ο ήχος του μοτερ στα δικά μου αυτιά ήταν εμφανής ακόμα και σε χαμηλές στροφές. Είναι ένα πολύ ποιοτικό προιόν νομίζω αλλά για μένα μάλλον δεν κάνει. Λοιπόν περιμένω ακόμα τις προτάσεις σας. Προς το παρόν μένω με τα phanteks του κουτιού στα 7 volt και βλέπουμε.

Link to comment
Share on other sites

Για δοκίμασε να στερεώσεις τον ανεμιστήρα περίπου 5mm πιο πίσω , με κάποιο αποστάτη ελαστικό κατά προτίμηση.(σφίχτον πρόχειρα με ένα δεματικό)

Είναι πιθανό ένα μέρος του θορύβου να οφείλεται στο ότι τα πτερύγια του ανεμιστήρα περνάνε πολύ κοντά στο φίλτρο και στα ενδιάμεσα στηρίγματά του!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Αν καταλήξεις σε αυτούς που λες, τότε δεν έχει νόημα να διστάζεις για τον υψηλότερης ταχύτητας  καθώς οι φτερωτές τους έιναι ίδιες , οπότε ο θόρυβος εξαρτάται μόνο από τις στροφές ! :)

Όμως δες και αυτά τα review, γιατί ενδέχεται να υπάρχει κάποιο θέμα με τον έλεγχο του ανεμιστήρα από το 90% του σήματος PWM και επάνω με κάποιους controller (που πιθανά να μην σε ενδιαφέρει, αλλά καλό είναι να το ξέρεις ! ) :

 

http://thermalbench.com/2016/09/05/be-quiet-silent-wings-3-120-mm-fan/3/

 

http://thermalbench.com/2016/10/31/be-quiet-silent-wings-3-140-mm-high-speed-fan/3/

 

Πιθανόν το θέμα να έχει λυθεί, αλλά δεν βρήκα κάτι σχετικά . . .

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω παλι θα σου προτινω να δοκιμασεις και τους bitfenix pro  , ειχα στο παλιο κουτι μου και ηταν νεκρικη σιγη . Ειδικα αμα θελεις πανω απο 1-2 κομματια , την στιγμη που η τιμη τους ειναι σχεδον μιση απο τους silent wing 3 που λες , ισως να ειναι αξιολογη επιλογη .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
πριν 12 λεπτά, το μέλος psyber έγραψε:

Παιδιά γιατί ο bequiet κυκλοφορεί και σε pwm έκδοση και σε μη pwm; Αν ο pwm συνδεθεί σε τριπινο header δεν λειτουργεί κανονικά ως μη pwm;

Αν βαλεις εναν PWM σε 3pin-ο τοτε λειτουργει οπως ολα τα 3pin με αυξομειωση τασης 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 11 λεπτά, το μέλος psyber έγραψε:

Παιδιά γιατί ο bequiet κυκλοφορεί και σε pwm έκδοση και σε μη pwm; Αν ο pwm συνδεθεί σε τριπινο header δεν λειτουργεί κανονικά ως μη pwm;

Για να είναι συμβατοί κατ' ευθείαν με τις σύγχρονες μητρικές που έχουν συνήθως 4-pin fan headers.

To PWM δίνει καλύτερο έλεγχο των στροφών, ιδιαίτερα στις χαμηλές ταχύτητες.

Αν βάλεις έναν PWM ανεμιστήρα σε ένα 3-pin fan header, θα δουλέψει αλλά καθώς το pin 4 (σε αυτό έρχεται το σήμα του PWM από τη μητρική ή τον fan controller) μένει ασύνδετο, το κύκλωμα ελέγχου του ανεμιστήρα το εκλαμβάνει σαν εντολή για 100% ποσοστό PWM, οπότε ο ανεμιστήρας δουλεύει στις μέγιστες στροφές του μόνο!

Αν τώρα το 3-pin fan header που τον έχεις συνδέσει , έχει τη δυνατότητα να αυξομειώνει τη τάση του , τότε ο ανεμιστήρας θα είναι ρυθμιζόμενων στροφών.

Από τα χαρακτηριστικά το μόνο που φαίνεται είναι μια μικρή διαφορά στην καμπύλη "απόδοσης" των ανεμιστήρων.

Η PWM έκδοση πρέπει να κατεβαίνει πιο χαμηλά σε στροφές, άλλο τίποτε δεν εντόπισα . :)

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 3/30/2017 at 8:37 PM, psyber said:

env0y μπροστά τους έχεις; πίσω τι έχεις βάλει. είδες μεγαλη διαφορετικά από τα phanteks του κουτιού που παίζουν στις ιδιες στροφες;

Σε θερμοκρασίες όχι τόσο αλλά σε θόρυβο ναι. Αν το PC δεν είχε LED δεν θα καταλάβαινα αν είναι ανοιχτό.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.