Jump to content



Αγορά τηλεόρασης 4Κ 65 ίντσες - προτάσεις


Recommended Posts

Καλησπέρα, θέλω να αγοράσω για το καινούριο σπίτι τηλεόραση 65αρα 4Κ με ταβάνι τα 1300 ευρό. Είμαι μεταξύ αυτών :

1.  https://www.skroutz.gr/s/9003699/Samsung-UE65KU6000.html

2. https://www.skroutz.gr/s/9867690/LG-65UH615V.html

3. https://www.skroutz.gr/s/8605152/Sony-KD-65XD8599.html

Αρχικά ήμουν υπέρ της sony αλλά διάβασα αρνητικά για ήχο και backlight bleed (που ειναι καπως λογικο να υπαρχει αλλα οκ) Επισης τη sony την εχω βρεει στα 1350 οχι την τιμη που λεει το σκρουτζ.

Link to comment
Share on other sites

Πας εδώ χωρίς κουβέντα.

 

Πήρα το καλοκαίρι την 55άρα, και σήμερα φίλος παράγγειλε την 65άρα 

https://www.skroutz.gr/s/9004473/Samsung-UE65KU6400.html

 

LG φοράνε IPS Panel ειδικά η σειρά 6. Από σειρά 8 και πάνω είναι ποιοτικά καλύτερη σαν τηλεόραση αν και πάλι νομίζω IPS.

 

Η sony γενικά χωρίς να έχω άποψη γενικά θεωρώ καλύτερες. Μόνο μακρυά από android menu. Είδα την 8907 από κοντά και το μενού για tv είναι σπαστικά αργό και κολλάει. Μερικές φορές κάνει 3-4 δεύτερα για να αλλάξει κανάλι.

 

Η KU6000 ενώ έχει καλή εικόνα και σχεδόν ίδια με την 6400 δεν έχει καλή ποιότητα στα πλαστικά μέρη και φαίνεται φτηνή. Η 6400 είναι αρκετά ποιο premium, έχει και κάποια παραπάνω features, πολύ καλύτερη βάση.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Αρκει να αρεσει σε καποιον τα εμετικα για εμενα χρωματα της samsung...Κατα τα αλλα η 6400 σαν εικονα ειναι καλη αναλογικα για αυτη την κατηγορια.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

@swatoner με μπέρδεψες φίλε μου, :) μια μου λες να πάω σε U6400 μετά μου λες με αυτά τα λεφτά 65 άρα δε παίζει αχχαχα! @icy20 ναι φίλε, δεν έχεις άδικο σε αυτό, η εικόνα της σονυ είναι πολύ πιο φυσική την είδα και από κοντά, άλλα όπως ειπώθηκε και παραπάνω κολλάει αρκετά το μενού της και έχει θέμα με τον ήχο απ ότι διάβασα θέλει υποχρεωτικά soundbar η HT.

Link to comment
Share on other sites

Παιζει η LG B6 55 OLED 1450 σε μερικές προσφορές...Αν καταφέρεις να δώσεις αυτα τα 150ευρο ακόμα και να κατέβάσεις τις inches θα στην πρότινα με 1.000.
Εχει τεράστια διαφορά στην ποιότητα εικόνα...Αλλα εξαρτάται τι ζητάς πιο πολύ...quality matter...But size matters 2:D

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Όποια και αν πάρεις, δεν θα δεις κάτι διαφορετικό. Έχω την KS7000, φίλος μου πήρε την KS8000 (περσινά μοντέλα όπου φέτος επανακυκλοφορούν σαν MU) και έχει μεγάλη διαφορά στην εικόνα. Μεγάλη όμως, γιατί τα panel είναι Quantum Dot. 

 

Κάποιος είπε για bleeding. ΟΛΕΣ οι τηλεοράσεις έχουν bleeding, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο. Άλλες ψηλά, πάνω κάτω. Μπορεί να φαίνεται στα φωτεινά χρώματα, μπορεί στα σκοτεινά μπορεί και να μην το παρατηρείς εύκολα. Οι επιφάνειες είναι μεγάλες και τα Edge LED είναι πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να βλέπεις ασπρίλες. Βασικά όλα τα LED με παρόμοιο τρόπο δουλεύουν εκτός ας πούμε οι Full LED οι οποίες έχουν ζώνες φωτισμού.

 

Anyway, για να μην ξεφεύγω, αν μπορείς να πάρεις OLED, καλώς. Αλλιώς μεταξύ των 3 πάρε όποια σου αρέσει περισσότερο. Sony βέβαια δεν θα διάλεγα, είναι ελεινά αργές με το Android σε σύγκριση με τη Samsung. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη θέλεις 65αρα με 1200€ περίπου και όλοι αναφέρουν για ποιότητα. 

Οκ η σου που αναφέρεις ποιο πάνω είναι καλύτερη αλλά η τιμή της είναι 2000+€ όχι 1300 και έχει μεγάλο μείον το Android. Και μιλάμε για 4 sec για να αλλάξεις κανάλι και μέσα στις ρυθμίσεις κολλάει και περισσότερο. Στην τελική αν θέλεις Android αγόρασε με 40 ευρώ έξτρα. Με το cec δεν θέλεις άλλο remote. 

Η LG έχει ips panel με θέμα σε bleed στο σκοτάδι εκτός από oled που προτείνουν και ποιο μικρή αλλά και πολύ ποιο ακριβή. 

Εσύ αποφασίζεις στο τέλος. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σε oled δε πρόκειται να πάω, να δώσω περισσότερα χρήματα δηλαδή, η Sony είναι το 65XD8599 μοντέλο που για κάποιο λόγο ενώ φαίνεται να έχει 2300 στο σκρουτζ στο συγκεκριμένο κατάστημα την έχουν 1350. Επίσης επειδή έπεσε πολύ μπέρδεμα σκέφτομαι και 55 ίντσες άλλα μαξ 750 ευρο.

Link to comment
Share on other sites

Απλα να ξερεις οτι αν πας στην sony ειναι καλη τηλεοραση αλλα αν εισαι απο αυτους που βλεπουν με πισσα σκοταδι ταινιες με το ips panel δεν θα εχεις το καλυτερο αποτελεσμα. Τουλαχιστον τα VA εχουν καλυτερη αντιθεση. Bleeding / clouding σε τετοιες ιντσες να το θεωρεις δεδομενο. Το θεμα ειναι ποσο πολυ θα εχει.

 

ΥΓ Δεν ξερω αν υπαρχει ακομα η προσφορα με την G910 την 55αρα στο 1000αρικο. Αυτη πραγματι αξιζει να δωσεις λιγο παραπανω αλλα θα παρεις τοπ εικονα.

Έγινε επεξεργασία από icy20
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν εχει edit ετσι και βαζω το λινκ που ελεγα...

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_lg-55eg910v-1172265.html

 

Απλα απο 999 που την ειχαν την πηγαν παλι στα 1200. Κριμα...

Έγινε επεξεργασία από icy20
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και ξαναλέω αν έχεις μεγάλο σαλόνι για μένα πήγαινε σε 65αρα και πάρε την 6400. Δεν είναι oled αλλά είναι γαματη. Πήγαινε δες την κιόλας. 

Εγώ την αγόρασα το καλοκαίρι την 55αρα και κολλητός μου παράγγειλε προχτές την 65αρα γιαυτό και έμαθα για την προσφορά. 

Και σε 55 στα 700 πάλι την ίδια θα σου έλεγα αφού είναι vfm. Πήγαινε σε ένα κατάστημα και δες τες από κοντά. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγω στα 3μ 65αρα εχω. Στις ταινιες μου φαινεται ηδη μικρη... Δεν λεω να παρεις μεγαλυτερη προς θεου, ειναι τεραστιες οι διαφορες χρηματων αλλα μην παρεις παρακατω απο 65 για 3μ...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Και εγώ θα συμφωνήσω μην κάνεις την παραχώρηση στο μέγεθος. Στην τελική η εικόνα είναι ανάλογη με την πηγή. Δηλαδή αν βλέπεις τηλεόραση δεν αξίζει η ποιότητα πολύ γιατί ήδη η πηγή είναι χαμηλής ανάλυσης. Αν θέλεις για μπάλα κοιτάς για full hd με 120hz για να μην κάνει blur στις γρήγορες κινήσεις.

Αν βλέπεις ταινίες online πάρε 4k με mid level panel γιατί πάλι από Online θα δείς στην καλύτερη compressed 4k.

Αν θα κατεβάζεις 4k και βρίσκεις καλή ποιότητα τότε αξίζει καλύτερο 4k panel αλλά αυτή την στιγμή δε παίζει κάτι τέτοιο και δε το βλέπω να γίνεται άμεσσα σε ταινίες. Ίσως σε δύο χρόνια είναι καλύτερα τα πράγματα για το 4k.

 

Εγώ έχω την 55άρα στα 3 μέτρα και είμαι οριακά προς μικρή.

Στον κολητό μου πριν 8 χρόνια είχαμε πάρει για το σαλόνι (4μέτρα) του 47άρα full hd. Όπως την είδαμε στο χώρο πραγματικά απλά είπαμε "Τελικά είναι μικρή". Και μιλάμε ότι πριν 8 χρόνια δεν κυκλοφορούσαν πολύ πάνω από 40άρες. Φέτος που άλλαξε τηλεόραση πήρε την 65 άρα αν και μάλλον μικρή θα φαίνεται πάλι γιατί συνηθήσαμε την 55άρα που έχω εγώ στα 3 μέτρα θέαση (πάλι μικρή είναι).

 

Γενικά από προσωπική άποψη, αναζήτηση και εμπειρία έχω την παρακάτω λίστα προτίμησης για γενική χρήση

Size > OLED > 4k > Menu latency > 120hz > Sound quality

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.