Jump to content



Αναβάθμιση απο Q9400 σε G3258


Recommended Posts

Καλημέρα. Επειδή έχω αλλάξει 5 μητρικές και νομιζω οτι είναι κοροϊδία να δώσω αλλά 50€ για μεταχειρισμένη 775 σκέφτομαι να πάω στο οικονομικό σετ as rock z97 anniversary με Pentium G3258 και 8 GB ram. Θα έχει αισθητή διάφορα για browsing και επεξεργασία εγγράφων κυριως απο το σετακι με q9400 και 4gb ddr2? Έχω και 2 Intel ssd σε raid 0 το οποίο θα εξακολούθησω να εχω σε windows 7

Link to comment
Share on other sites

πριν 50 λεπτά, το μέλος giokspy έγραψε:

 

σκέφτομαι να πάω στο οικονομικό σετ as rock z97 anniversary με Pentium G3258 και 8 GB ram.

Αυτά θα τα πάρεις καινούργια ή μεταχειρισμένα;

Γιατί για καινούργια δεν λέει με τίποτα, όσο για μεταχειρισμένα αν η τιμή είναι δελεαστική ίσως και να συμφέρει...

Έγινε επεξεργασία από orderlover
Link to comment
Share on other sites

Μιας και προέρχομαι από αντίστοιχο τετραπύρηνο xeon τον οποίο είχα στοκ στα 2.5 ghz ενώ σε βλέπω τον 9400 να τον έχεις στα 3.6 η μετάβαση στον i3 6100 δεν ήταν και κάτι το τόσο τρομερό. Βέβαια θα κερδίσεις σίγουρα από τα 8gb ram και το Sata3. Όπως είπε και ο από πάνω, εάν τα έχεις βρει μεταχειρισμένα σε καλή τιμή, τότε ναι πάρτα. Άνετα πιάνουν και 60-80 ευρώ ο επεξεργαστής και οι μνήμες (αρκεί να έχεις υπομονή).

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θεωρώ ότι χρειάζεσαι μνήμη, ΙΣΩΣ μια πιο σύγχρονη κάρτα γραφικών, ακόμα και μικρή και έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας και επιδόσεων SSD. Ο επεξεργαστής δεν θα σε βοηθήσει. Εδώ εγώ τον Phenom II X6 τον έχω και αράζει στα 800MHz-1700MHz όταν σερφάρω στο ίντερνετ. Αλλά έχω 16GB μνήμης και 120άρι SSD Samsung.

Link to comment
Share on other sites

Ο κύριος λόγος που άλλαξα πλατφόρμα ήταν για να πάρω USB3 και παραπάνω RAM από τα 6 που είχα, δεν άξιζε να επενδύω άλλο στο 775. Σε CPU ισχύ ήμουν ΟΚ με τον Q6600. 

 

Αν το πλάνο σου είναι να αλλάξεις σύντομα και ο G3258 είναι ενδιάμεσο step, τότε ΟΚ. Αλλιώς κάνε υπομονή  λίγο ακόμα να βγουν και οι R3 να αλλάξει το σκηνικό με τις τιμές λίγο ακόμη και αποφασίζεις. Από CPU δεν θα δεις διαφορά, ίσως να σου "λείψει" και ο 4πηρυνος ανάλογα τη χρήση που κάνεις. 

Link to comment
Share on other sites

τελικα το πηρα το σετ με την asrock z97 anniversary και HyperX Fury Black 8gb σε καλουτσικη τιμη. Ο επεξεργαστης στη στοκ συχνοτητα ειναι λιγο πιο αργος  αλλα στα 4,2 που παει ανετα ειναι στα ιδια επιπεδα. το ολο συστημα ομως ειναι κατα πολυ ταχυτερο. Μπουταρει στο 1/4 του χρονου, το raid πολυ ταχυτερο ισως λογω controler,  και η ram πολυ πιο γρηγορη. Ισως σε λιγο καιρο να παω σε i5 4590. Η μητρικη παντως για τα λεφτα φοβερη. γενικα νομιζω οτι αξιζε. το περιεργο ειναι οτι ετρεξαν μια χαρα τα windows 7 που ετρεχα στην παλια 775 μητρικη. Οι θερμοκρασιες βλεπω οτι o3258 στα 4,2 χτυπαει κατι 75αρια σε strech test με τη στοκ ψυκτρα. Ειναι πολυ? εχω βεβαια και αυτη απο το παλιο συστημα και νομιζω ταιριαζει

Link to comment
Share on other sites

Μία ώρα πριν, το μέλος giokspy έγραψε:

Ισως σε λιγο καιρο να παω σε i5 4590.

Αν πας του χρονου, pm me :p 

 

Μία ώρα πριν, το μέλος giokspy έγραψε:

Οι θερμοκρασιες βλεπω οτι o3258 στα 4,2 χτυπαει κατι 75αρια σε strech test με τη στοκ ψυκτρα. Ειναι πολυ? εχω βεβαια και αυτη απο το παλιο συστημα και νομιζω ταιριαζει

Πολυ καλη θερμικη συμπεριφορα. Μια χαρα ειναι. Για στοκ ψυκτρα, ουτε του παπα μη το πεις :hehe: 

 

Δε ξερω την CM , αλλα βλεποντας τα specs, κανει. Ισως να 'χεις καλυτερα αποτελεσματα, οποτε βαλε αυτην αν σε παιρνει :) 

 

Καλοριζικο το σετακι. Ισως να επρεπε παντως να περιμενεις να πας σε κατι καλυτερο αμεσως. Επισης αν πας σε ι5 , ο 4590 ΔΕΝ κλοκαρει, 4690Κ ισως αν βρεις σε καλη τιμη. 

Μη κανεις το λαθος που εκανα κι εγω (Ζ97 mobo + non K cpu). :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Καλησπέρα. Οι εμπειρίες απο το σύστημα δεν είναι και οι καλύτερες. O g3258 είναι ίσως υπoδιεστερος του q9400. Το θεμε είναι οτι μάλλον έχει πρόβλημα. Μόλις ζοριστουν λίγο τα γραφικά κολαει και σταματάει ο driver των γραφικών.Επειδή σε strech τεστ για overclock έφτασε σχεδόν 94°C ,για πολύ λίγο, υπάρχει περιπτωση να τα παίξε? Αλλιως πιθανόν να τον αγορασα (μεταχειρισμένο τουλαχιατον 2ο χερι) προβληματικο. Έχει εγγυηση με το serial η μονο box έχει?

Link to comment
Share on other sites

Γιατί να τα έπαιξε, έσκασε το test (το οποίο δε λες και ποιο είναι)?

Κλοκαρισμένος (με τί τάση πάλι δεν αναφέρεις), με την stock ψύκτρα και Ιούνιο μήνα σε stress test, τί περίμενες, κάτω από 90;

 

Όσο για τα γραφικά, που δε λες πάλι που σκάνε, μήπως φταίει το ότι δεν είσαι σταθερός;

Link to comment
Share on other sites

Με Aida64 stretch CPU &GPU . ,Σε default έχει θέμα. Έβαλα την asrock z97 anniversary στο turbo 30 ( 4,4ghz νομιζω 1,44volt έβαζε αυτόματα.. Είναι βεβαια η μητρική φτιαγμένη για το συγκεκριμένο CPU οποτε δε νομιζω να είχε παράλογες τιμες)

Στάλθηκε από το GT-N7000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Ειχα παλια τον 3258 , ο cpu ηταν σφαιρατος . Αυτο το κολλημα που περιγραφεις ειναι απο αλλη αιτια , σε αλλο τοπικ λες πως εχουν ψωφησει 2-3 μητρικες κατω απο το ιδιο τροφοδοτικο .... νομιζω πως πρεπει να αρχισεις απο εκει . 

 

Τελος , αμα θες βεβαια απαντα . Σε ποσο φοβερη τιμη πηρες το σετακι ? 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Όλες οι μητρικές δίνουν παράλογα πολύ ρεύμα στο auto. Ποτέ, μα ποτέ δεν κάνεις o/c με τα auto settings.

Το ρεύμα που του έχεις δώσει είναι πολύ ψηλό, καθόλου παράξενο που ο cpu ψήνεται. Χαμήλωσε asap.

Το max Vcore που θέτει η Intel ως όριο για αυτόν είναι 1.45V, για να καταλάβεις...

Εγώ δε θα του έδινα με τίποτα πάνω από 1.4. Για την συχνότητα αυτή που το έχεις, κάπου κοντά στο 1.35 πρέπει να είναι αρκετό.

 

Αν δε δουλεύει ούτε στα default η iGPU, πρέπει να τον δώσεις πίσω, εφόσον έχεις εγγύηση.

Αν δεν έχεις, χρειάζεσαι κάρτα γραφικών.

Έγινε επεξεργασία από virus777
Link to comment
Share on other sites

Σε normal τιμή asrock z97 και 8gb fury black 140€. Έχω την υποψία για τον επεξεργαστη γιατί το κανει και με καρτα γραφικών. Μόλις πατήσω stretch GPU στο aida64 κολαει. Εδώ δεν κολαει στην g41 combo που τα γραφικά είναι χειρότερα. Το PSU δείχνει στα vollt να είναι OK. Μακάρι να είναι η μητρική γιατί έχει εγγύηση. Συγκεκριμενα, όλα default, φρέσκα windows 7 μόνο driver της on board GPU απο την Intel και μόλις ζοριστει κολλαει και πετάει: το πρόγραμμα οδήγησης οθόνης σταμάτησε και ανακτήθηκε. Αυτό το έκαναν και οι 2 προηγουμενες μητρικές πριν τα παίξουν αλλά και με μπλε οθονες

Στάλθηκε από το GT-N7000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή στην τωρινή z97 με τον G3258 ποια κάρτα γραφικών του κούμπωσες;

 

Το τροφοδοτικό πόσα χρόνια το έχεις;

 

Το πρόβλημα το είχες από την αρχή που αγόρασες το σετ μεταχειρισμένο, ή εμφανίστηκε στην πορεία;

Έγινε επεξεργασία από virus777
Link to comment
Share on other sites

Πέρσυ το αγόρασαν το τροφοδοτικό μεταχειρισμένο σε πολύ καλη κατασταση.Δεν είναι παλιο εκτός αν ηταν ελαττωματική παρτίδα. Μια 4850 έχω.Παρουσιαστηκε μετα απο μερικές μέρες χρήσης αφού έτρεξαν κάμποσα τεστ. Τώρα παλι δουλεύει κανονικά, δεν ξέρω μέχρι ποτε. Τη κάρτα γραφικών την ελεγξα σε άλλο PC με εντατική χρηση, occt, furmark και aida64. Πως μπορω να διαπίστωσε οτι ο επεξεργαστής είναι οκ? Τα κολλήματα τα τρώει με το stretch GPU του aida64

Στάλθηκε από το GT-N7000 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Yποψιάζομαι την RAM. Υποθέτω (αν και δεν το λες), ότι έχεις 2dimmX4GB.

Βγάλε το ένα dimm, άσε το ένα πάνω στην μητρική και επανέλαβε το τέστ. 

Αν σκάσει πάλι, κούμπωσε το άλλο dimm μόνο του πάνω και ξανατρέχτο.

 

Στοκ πάντα εννοείται το σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.