Jump to content



Recommended Posts

Καλησπέρα, θα ήθελα κάποιες πληροφορίες για τα υπάρχοντα joysticks που κυκλοφορούν στην αγορά.

Συγκεκριμενα ψάχνω για ένα χειριστήριο PS4 σε μορφή joystick, τύπου arcade, που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί του dualshock 4.

Δηλαδή ο μοχλός του joystick να μην προσομοιάζει μόνο τα arrow keys αλλά να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν analog stick.

 

Το χειριστήριο είναι για άτομο ΑΜΕΑ (τετραπληγία) με αναπηρία στα δάχτυλα και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει άλλο χειριστήριο εκτός του συγκεκριμένου τύπου, λόγω του μεγάλου μεγέθους των κουμπιών και του μοχλού που επιτρέπουν τη χρήση του ακόμα και μειωμένη κινητικότητα των δαχτύλων.

 

Δεν με ενδιαφέρει να έχει όλες τις λειτουργείες του dualshock αλλά επειδή η συντριπτική πλειοψηφία των σύγχρονων παιχνιδιών χρησιμοποιούν τα analog sticks, ειδικά για τη κίνηση μέσα στο παιχνίδι και όχι μόνο, ένα joystick που να προσφέρει την ίδια ιδιότητα θα έκανε τη διαφορά για έναν άνθρωπο με περιορισμένες δυνατότητες ψυχαγωγίας και διασκέδασης.

 

Τελος, αν υπάρχει κάποιος που να έχει τη τεχνογνωσία ή να ασχολείται με τη κατασκευή πρωτότυπων joysticks, θα θέλαμε να επικοινωνήσουμε μαζί του.

 

Ευχαριστω εκ των προτέρων για όποιες πληροφορίες!

Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, YDinopoulos said:

Επισημα τα μονο joystick που μπορεις να παρεις και να παιζει ειναι

 

1)  Thrustmaster Hotas 4 (οχι το Χ η αλλα μοντελα)

 

2) Hori  Real Arcade Pro. 4 Kai 

 

 

Το Thrustmaster δεν κάνει. Τα κουμπιά είναι πολύ μικρά και δεν επιτρέπουν τη χρήση του από άτομα με μειωμένη κινητικότητα στα δάχτυλα.

 

Το μοντέλο της Hori, ενώ είναι τύπου arcade, ακριβώς αυτό που ψάχνουμε δηλαδή, δεν υποστηρίζει τα analog sticks.

 

Ευχαριστω.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 minutes ago, yog-sothoth said:

 

 

Βρηκα αρκετά links στο συγκεκριμένο post για custom controllers για άτομα με μειωμένη κινητικότητα στα χέρια. Θα τα κοιτάξω όλα και θα στείλω μερικά mail.

 

Θα το εκτιμούσα αν κάποιος γνωρίζει αν υπάρχει στην Ελλάδα κάποιος ιδιώτης ή κάποια πρωτοβουλία που να ασχολείται με το αντικείμενο.

 

Ευχαριστω πολύ!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.