Jump to content


νέο ποντίκι αλλά ποιο


Recommended Posts

Καλησπέρα στο forum

μιας και πλεον το ποντίκι μου (cm sentinel advance 2) με παρατά σιγά σιγά και πλέον κάνει χαζά με 3πλα κλικ όταν πατάω το μεσσαίο κλικ(ροδέλλα) ξέφτομαι σιγά σιγά τον αντικαταστάτη(μιας και μια φορά ήδη άλλαξα τα κύρια κλικ και πλεον έχουν φύγει και επιστρώσεις και γενικά έχει μια φθορά)

για να δώσω μια ιδέα σε σχέση με αυτές τις δύο μετρήσεις,

 

handsize.jpg?w=1000

 

το χέρι μου είναι 20.5 x 10.5-11

το grip που χρησιμοποιώ είναι θα το χαρακτήριζα σαν fingertip αλλά με το χέρι πιο μπροστά όπως ένα palm (αν βοηθάει η περιγραφή μου)
04a2430f5c964ce5c95ff36f80a53c967f85ac2e

και πάμε στο πρόβλημα...
τι ποντίκι να πάρω

σαν ύψος απο το coolermaster δεν έχω παράπονο,
ένα g700 που πήρα φθηνά απο φίλο το έχω για το laptop αλλά εκείνο παραείναι ψηλό(και βαρύ) για gaming

 

είμαι δεξιόχειρας και γενικά δεν χρειάζεται να είναι κάποιο αμφιδέξιο (ίσως προτιμώ και ένα "φουλ" δεξιό ποντίκι)
budget : ιδανικά max 70
μάρκες : γενικά είμαι ανοιχτός απλά αυστηρό άκυρο σε razer
rgb : να μπορώ να το γλιτώσω (ή έστω να το κλείσω). Αν είναι always on θα πέσει μαύρος μαρκαδόρος

χρήση: καθημερινή browsing/ελαφρύ cad και με ελαφρύ gaming (cs/go απο fps ή και πιο adventure που οκ δεν μας καίει ιδιαίτερα το ποντίκι),

δεν χρειάζομαι 25 κουμπιά στο ποντίκι

τρέχων mousepad ένα logitech g440 αλλά πλεον πάει για αλλαγή και αυτό σιγά σιγά λόγω προβλήματος (οχι στην επιφάνεια αλλά χωρίς ποντίκι πάνω του θυμίζει μικρή γέφυρα παρά mousepad)

 

στα γρήγορα οι πιθανές επιλογές μου είναι 

logitech g403

zowie ec1a

 

οτιδήποτε άλλο παρακαλώ ρίχτε επιλογές μπας και βρω τίποτα πριν αποφασίσω να στείλω το cm στον τοίχο (γιατί όταν ζητάω να μου ανοίξει κάτι σε 1 καρτέλα στον browser και ανοίγει 3-4 πραγματικά προσπαθώ να συγκρατηθώ)

Έγινε επεξεργασία από shattered
Link to comment
Share on other sites

έχω μείνει πολυ ευχαριστημένος από ένα Mionix με οπτικό αισθητήρα που έχω. Είναι το Naos 7000, αυτά είναι σχετικώς μεγάλα, έχουν χώρο στη δεξιά πλευρά να ακουμπά ένα δάκτυλο,  λογικά βολεύουν καλύτερα σε μεγαλύτερα χέρια, τα Avior  έχουν πιο συμβατικό σχήμα, είναι αμφιδέξια (αν αγόραζα σήμερα θα έπαιρνα μάλλον το Αvior λόγω σχήματος)  όσο για τα Castor νομίζω είναι για μικρότερα χέρια (δεν είμαι βέβαιος, αν σε ενδιαφέρουν έλεγξέ το). Κατά καιρούς εμφανίζονταν στο Massdrop με τιμές γύρω στο 40άρι- αν μπορείς να περιμένεις, αλλιώς έρχονται ακριβότερα αλλά νομίζω εντός του ορίου σου.
Νομίζω βγάζουν τα ίδια και με laser αισθητήρα αν προτιμάς τέτοιους, δεν είμαι σίγουρος.
Τα δύο μεγάλα πλεονεκτήματά του σε σχέση με άλλα ποντίκια που είχα την τελευταία δεκαετία είναι πρώτον ότι δείχνει πολύ ανθεκτικό τόσο στον διακόπτη όσο και στη ροδέλα καθώς και στην επιφάνεια (δεν "ξεφτίζει" τόσο γρήγορα όσο άλλα που είχα, τα "ποδαράκια" έχουν αντέξει επίσης περισσότερο) και δεύτερον δεν έχει βγάλει κιχ από άποψη software, είτε σε windows 7 είτε σε 10άρια.

Δεν θυμάμαι αν μπορείς να κλείσεις εντελώς το φως, το οποίο όμως είναι σε χαμηλό βαθμό ενόχλησης συγκριτικά με άλλα που είχα δει. Συστήνω την μάρκα ανεπιφύλακτα.

Edit: παρεμπιπτόντως το πρόβλημά σου είναι μάλλον θέμα διακόπτη που τα έχει φτύσει και κάνει διπλές/πολλαπλές καταγραφές με ένα κλικ, αν δεις στο ίντερνετ μερικοί προτείνουν άνοιγμα και καθάρισμα εσωτερικά στον διακόπτη, είναι το είδος του προβλήματος από το οποίο σώθηκα με το mionix (αυτό εννοώ όταν γράφω για ανθεκτικό διακόπτη, δεν έχω κανένα θέμα σε χρονικό διάστημα που άλλα ποντίκια μού δημιουργούσαν πρόβλημα με διπλές/πολλαπλές καταγραφές σε μονό κλικ)

Έγινε επεξεργασία από salde
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

αρχικά ευχαριστώ για την απάντηση

απο εκεί και πέρα

διακόπτες άλλαξα μια φορά του κύριους στο coolermaster (δεξι+αριστερό κλικ, έβαλα omron d2fc ή κάπως έτσι) πριν 3 χρόνια τότε έπαιζα moba και το δεξί κλικ είχε πάρει φωτιά...(το ποντίκι πρέπει να το έχω περίπου 6 χρόνια τουλάχιστον)
το θέμα είναι ότι αυτός του μεσσαίου κλικ είναι διαφορετικός απο τους "κλασσικούς" και να πω την αλήθεια έχει ξεφτίσει η επίστρωση του ποντικιού σε αρκετά σημεία που πραγματικά σκέφτομαι την αλλαγή πιο πολύ γιατί παραέχει γίνει απαράδεκτο οπτικά

αισθητήρα νομίζω πως θέλω να επιστρέψω στο optical (και σε ένα τίμιο cloth pad .... γιατί τα hard pads είναι ακριβό σπορ)
η mionix έχει free shipping σε ποσά >50 eur (επίσης πόσο ρίσκο τελωνείου έχει πλεον το massdrop)
γενικά κανένα μήνα μπορώ να περιμένω (υποθέτω)
Ωστόσο ένα πράγμα που μου έσπασε τα νεύρα στο site της mionix είναι ότι δεν υπάρχουν τα βασικά spec για ένα ποντίκι (δηλαδή διαστάσεις+βάρος) και το βάρος με καίει λίγο να πω την αλήθεια (ήδη στο coolermaster είχα βγάλει όλα τα βαρίδια απο μέσα του)
πως να το πω πιο πολύ μου θύμισε site "lifestyle" παρά "χρηστικότητας"

επίσης αν σου είναι εύκολο μπορείς να ζυγίζεις με μια ζυγαριά κουζίνας το naos (όπως είναι χωρίς το καλώδιο)
γιατί πέτυχα ένα νούμερο στο internet κάπου 150gr και εαν είναι πραγματικό απλά δεν υπάρχει περίπτωση

το "κακό" με τις mionix/zowie σε σχέση με τις logitech/steelseries είναι ότι στις δεύτερες μπορείς να βρεις τα προιόντα τους σχετικά εύκολα σε ένα πλαίσιο/public κλπ σε demo και να το ποιάσεις για να δεις πως ακριβώς "συνεργάζεται" με το χέρι σου

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

17 hours ago, shattered said:

Ωστόσο ένα πράγμα που μου έσπασε τα νεύρα στο site της mionix είναι ότι δεν υπάρχουν τα βασικά spec για ένα ποντίκι


έχεις απόλυτο δίκιο, απαράδεκτο για όσους το κάνουν, δυστυχώς δεν είναι λίγοι με αποτέλεσμα να πρέπει να σκάβει ο ενδιαφερόμενος σε σελίδες τρίτων για να βρει την πληροφορία που χρειάζεται με ό,τι συνεπάγεται για την εγκυρότητα. Δεν είδα μη τυχόν τα έχουν καταχωνιάσει στην υποστήριξη ή στα downloads αν έχουν εγχειρίδιο χρήσης που τα αναφέρει.

Στο google είδα -φαντάζομαι τα ίδια έχεις δει κι εσύ για να ρωτάς- κάνα δυο παρουσιάσεις όπου το παρουσιάζουν λίγο κάτω από 150gr. Το ζύγισα αν και δεν θεωρώ αυτού του τύπου τις ζυγαριές αξιόπιστες με ακρίβεια γραμμαρίου -που σε ενδιαφέρει εδώ-. Μου το δείχνει ±110gr με το καλώδιο να κρέμεται εκτός ζυγαριάς.
Εντελώς αυθαίρετα κι υποκειμενικά η αίσθηση που έχω είναι ότι είναι βαρύ αλλά όπως γράφεις, χωρίς να το πιάσεις δεν καταλαβαίνεις τι γίνεται. Το βάρος του πάντως δεν με έχει ενοχλήσει σε κάτι, πιο αρνητικό θεωρώ το σχήμα του σε πλάτος, στο έγραψα παραπάνω θα αγόραζα το Avior ή το Castor (δε θυμάμαι αν υπήρχε όταν αγόρασα). Με είχε προειδοποιήσει ο Grunt, δεν βρήκα το σχετικό μήνυμα.

Α να μην ξεχάσω, ναι μεν είναι ανθεκτικό όσο κανένα άλλο που είχα στο παρελθόν εκτός από το braided καλώδιο το οποίο -με δική μου ελαφρά κακομεταχείριση- ξέφτισε αρκετά σύντομα. Έχει μείνει με το κανονικό καλώδιο που μέχρι τώρα δεν έχει πάθει κάτι.

Αν ψάξεις σε παλαιότερα μηνύματα εδώ στο theLab ίσως βρεις μηνύματα από Grunt και Wizard με περισσότερες πληροφορίες.

Για την αγορά, αν είναι για λίγα ευρώ π.χ. ±10€ δεν θα ασχολιόμουν με Massdrop, θα αγόραζα από Ελλάδα ή Ευρώπη.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε ίδιο grip ακριβώς αλλά μικρότερο χέρι εγώ, 18Χ8.5

-G403, το είχα δοκιμάσει. Είναι λίγο περίεργα διαβαθμισμένο το βάρος του και προσωπικά μου έδωσε την αίσθηση ότι κρατούσα ενα μικρό βαρελακι σαν σχήμα. Φοβερά κλικ, ωραίο feedback αλλά βαρύ λίγο και δεν μου άρεσαν οι απότομες γωνίες που κάνει το σχήμα του στο πάτο του ποντικιού.

 

Δες τα νέα Zowie S series [ πιστεύω λόγω μεγέθους πας στο 1 ]

 

Επίσης ρίξε μια ματιά και εδώ https://www.reddit.com/r/mousereview

Link to comment
Share on other sites

αρχικά ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις
τώρα για το update

 

πήγα σε γνωστό κατάστημα τεχνολογίας και είχε διάφορα ποντίκια σε display(δυστυχώς δεν βρήκα steelseries που ήθελα να δοκιμάσω το rival 310)
g403 .. οριακά μικρό αλλά κυρίως μου έκατσε περίεργα η "καμπούρα" του
g pro ... απλά πολύ μικρό
g502 τι βαρίδι είναι τούτο
g903 ... αν και στενό μου άρεσε επειδή είναι μακρύ  , μέχρι που είδα την τιμή και το άφησα μην μου αρέσει παραπάνω

razer δοκίμασα deathadder αλλά όπως είπα και πριν razer=nope, πάντως σαν σχήμα ήταν καλύτερο απο το 403

δοκίμασα 1-2 corsair και κάποια asus, δεν μου άρεσε κάτι

wishlist να έβρισκα να δοκιμάσω

mionix/zowie (απλά δεν υπάρχει περίπτωση)
steelseries (περίμενα να βρω αλλά τα κακά του να είσαι επαρχία)
coolermaster mm530 δείχνει καλό, σχετικά safe σχήμα

ps. στο subreddit, τι τρελαμένοι είναι αυτοί? (για να μην το πω πιο χοντρά)
 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Ψάχνω και γω για νέο ποντίκι, με χαρακτηριστικά για περισσότερο gaming σε σχέση με τον OP. Να τολμήσω την ερώτηση: Γιατί τέτοιο μένος προς τη Razer; Έχω μια δεκαετία τώρα ένα Naga, δεν μου έβγαλε προβλήματα, αλλά έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν τα αυτοκόλλητα μαξιλαράκια στη βάση του και το αριστερό κλικ ψιλοχάνει. Καταλαβαίνω ότι είναι τσιμπημένα στην τιμή, υπάρχει άλλος λόγος; Αν υπάρχει θέμα με ποιότητα/κατασκευή/επιδόσεις, θα ήθελα να το ξέρω για να αποφύγω κακοτοπιές.

ΥΓ: Φήμες κυκλοφορούν για επανέκδοση του ΜΧ518 της Logitech, σε τιμές 60$ preorder. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά γίνεται αρκετός ντόρος, ίσως φίλε OP θες να το περιμένεις;

Link to comment
Share on other sites

34 minutes ago, shadow20262 said:

Ψάχνω και γω για νέο ποντίκι, με χαρακτηριστικά για περισσότερο gaming σε σχέση με τον OP. Να τολμήσω την ερώτηση: Γιατί τέτοιο μένος προς τη Razer; Έχω μια δεκαετία τώρα ένα Naga, δεν μου έβγαλε προβλήματα, αλλά έχουν αρχίσει να ξεφτίζουν τα αυτοκόλλητα μαξιλαράκια στη βάση του και το αριστερό κλικ ψιλοχάνει. Καταλαβαίνω ότι είναι τσιμπημένα στην τιμή, υπάρχει άλλος λόγος; Αν υπάρχει θέμα με ποιότητα/κατασκευή/επιδόσεις, θα ήθελα να το ξέρω για να αποφύγω κακοτοπιές.

ΥΓ: Φήμες κυκλοφορούν για επανέκδοση του ΜΧ518 της Logitech, σε τιμές 60$ preorder. Δεν το έχω χρησιμοποιήσει αλλά γίνεται αρκετός ντόρος, ίσως φίλε OP θες να το περιμένεις;

 

αν και δεν αγόρασα ακόμη
razer έχω δει πολλά σε φίλους να τα παίζουν στην διετία μαξ (και μιλάω για ποντίκια, ακουστικά στο 6μηνο δεν υπήρχε το μαξιλαράκι)
και θέλω το ποντίκι να αντέξει για μερικά χρόνια....
επίσης να χρειάζομαι internet για να ρυθμίσω το ποντίκι μου είναι απλά απαράδεκτο (synapse)

τι να πω ίσως ήσουν τυχερός με το naga (αυτά που έγραψα πιο πάνω ήταν για deathadder εποχής 3g/abyss, γνωστός με deathadder chroma απο στις 2 βδομάδες χάλασε το middle mouse click)
δεν λέω πως και οι άλλες είναι τέλειες, αλλά έχοντας δει τόσα ε κάπως φοβάμαι

πλεον τέρμα πάνω στην λίστα είναι

rival 600 (απο steelseries.com με δώρο ένα μικρό qck και ένα mouse bungee στα 81)
zowie ec-1 (μάλλον amazon)
το κακό με το mx518
είναι ότι δεν το είχα ποτέ (άρα δεν ξέρω και το σχήμα του)
και πλεον το middle στο δικό μου είναι τόσο απαράδεκτο που απορώ πως δεν το έχω σπάσει ακόμη το ποντίκι. Πραγματικά είμαι στα όριά μου
πάντως υπάρχει κανονικά (pre-order σε us/ευρώπη) στα 60usd
https://www.logitechg.com/el-gr/products/gaming-mice/mx518-gaming-mouse.html

 

Link to comment
Share on other sites

On 21/1/2019 at 6:55 ΜΜ, το μέλος shattered έγραψε:

g502 τι βαρίδι είναι τούτο

Θεωρώ πως αδικείς λίγο το g502.

Χρησιμοποιώ παρόμοια με εσένα λαβή (αν και η δική μου είναι περισσότερο fingertip) και δεν είχα κανένα θέμα με τον πόντικα.

Συμφωνώ πως με τα πρόσθετα βάρη, το ποντίκι μετατρέπεται σε βαράκι. Έχω βάλει, αν θυμάμαι καλά, ένα. Μπορεί και κανένα, αλλά θα πρέπει να το δω.

Ίσως απαιτείται κάποιος χρόνος, ώστε να συνηθίσεις το βάρος του (χωρίς πρόσθετα). Και μένα στην αρχή μού είχε φανεί ασήκωτο, αλλά το συνήθισα και το χειρίζομαι εύκολα πλέον.

Για casual fps/single player, θαρρώ πως είναι ιδανικό.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, DEADLAZARUS said:

Θεωρώ πως αδικείς λίγο το g502.

Χρησιμοποιώ παρόμοια με εσένα λαβή (αν και η δική μου είναι περισσότερο fingertip) και δεν είχα κανένα θέμα με τον πόντικα.

Συμφωνώ πως με τα πρόσθετα βάρη, το ποντίκι μετατρέπεται σε βαράκι. Έχω βάλει, αν θυμάμαι καλά, ένα. Μπορεί και κανένα, αλλά θα πρέπει να το δω.

Ίσως απαιτείται κάποιος χρόνος, ώστε να συνηθίσεις το βάρος του (χωρίς πρόσθετα). Και μένα στην αρχή μού είχε φανεί ασήκωτο, αλλά το συνήθισα και το χειρίζομαι εύκολα πλέον.

Για casual fps/single player, θαρρώ πως είναι ιδανικό.

 

ίσως έφταιγε ότι είχε όλα τα βαράκια μέσα και το αδίκησα
το θέμα είναι ότι ξαναπέρασα από το εν λόγω κατάστημα μπας και είχαν τίποτε άλλο αλλά δεν (βασικά είχαν rival 600 αλλά μόνο μέσα στο κουτί του οπότε δεν μπόρεσα να το πιάσω)
και το δικό μου εως τώρα (sentinel advance 2) είχε διάφορα βαράκια
από την πρώτη μέρα όλα είναι off (ακόμη και το καπάκι)
πάντως 121gr σκέτο το ποντίκι χωρίς τα βαράκια είναι πολλά για μένα

όπως και να έχει με βλέπω να παραγγέλνω το rival600 και άμα είναι απαράδεκτο για το χέρι μου πάντα να το βάλω αγγελία

Έγινε επεξεργασία από shattered
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, shattered said:


και θέλω το ποντίκι να αντέξει για μερικά χρόνια....

 

Τα ποντικια και λοιπα περιφερειακα ειναι πλεον αναλωσιμα.Δηλαδη απο χρονο και πανω θεωρειται παλιο και πας για αλλο.Αρα δεν δινεις πανω απο 50-60 Ευρω και σε 1 1/2 χρονο το πετας και παιρνεις αλλο.Ψαξε στην Logitech σιγουρα θα βρεις κατι που θα σε βολευει.

Link to comment
Share on other sites

5 minutes ago, stefpats said:

Τα ποντικια και λοιπα περιφερειακα ειναι πλεον αναλωσιμα.Δηλαδη απο χρονο και πανω θεωρειται παλιο και πας για αλλο


όχι βέβαια. Αλοίμονο να έπρεπε να αλλάζουμε κάθε χρόνο ποντίκι, ούτε με τη ροδέλα των μηχανικών δεν συνέβαινε αυτό. Δεν μπορεί να περιμένεις να ζήσει αιώνια αλλά το να έχεις την προσδοκία να αντέξει μια πενταετία χωρίς ακραίες συνθήκες χρήσης είναι απολύτως λογικό. Παρεμπιπτόντως τα 50-60€ για ποντίκι είναι πολλά λεφτά, όχι λίγα, υπάρχουν ποντίκια των 5 και 10 ευρών.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

αρνούμαι να δεχθώ πως το ποντίκι είναι αναλώσιμο (όπως και οτιδήποτε που δεν είναι de-facto αναλώσιμο, πχ toner εκτυπωτή)
ή να το πω πιο σωστά
το ποντίκι των 5-10 ευρώ αν τα παίξει στα 1-2 χρόνια, οκ σπαστικό είναι αλλά δεν χάθηκε ο κόσμος
όταν μιλάμε για 50-60 ξεφεύγουμε σε άλλη κατηγορία
η 5ετία είναι τουλάχιστον must (ή να το πω διαφορετικά 10ευρώ/χρόνο)
το μόνο σχετικά "αναλώσιμο" σε ποντίκι είναι τα mouse-feet και το mousepad (όπου και πάλι εξαρτάται από την χρήση και άλλα πολλά)

και το αναφέρω ως αναλώσιμο με "χρόνο ζωής" για μένα 2 χρόνια minimum

 

τα logitech όπως έγραψα και πιο πάνω τα δοκίμασα,
δυστυχώς πέρα απο το g903 (που είναι πανάκριβο)
και το mx master αν και μου άρεσε στο χέρι, είναι 150gr, οπότε ειδικά για fps gaming θα υπάρχει θέμα
δεν βρήκα κάτι άλλο που να με ικανοποιεί

ps. αντίστοιχα έχω αγοράσει εδώ και ~5 χρόνια ένα cm trigger z (mx brown)
εδώ και 1 χρόνο έχει χαμηλώσει το backlit στο f10
εε απλά δεν με νοιάζει
αυτό το πληκτρολόγιο θα το αλλάξω μόνο εαν χαλάσει
 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, salde said:


όχι βέβαια. Αλοίμονο να έπρεπε να αλλάζουμε κάθε χρόνο ποντίκι, ούτε με τη ροδέλα των μηχανικών δεν συνέβαινε αυτό. Δεν μπορεί να περιμένεις να ζήσει αιώνια αλλά το να έχεις την προσδοκία να αντέξει μια πενταετία χωρίς ακραίες συνθήκες χρήσης είναι απολύτως λογικό. Παρεμπιπτόντως τα 50-60€ για ποντίκι είναι πολλά λεφτά, όχι λίγα, υπάρχουν ποντίκια των 5 και 10 ευρών.

Εξαρτάται από την χρήση.Αν κοπανιεσε στα FPS games στον χρόνο αρχίζεις να νιώθεις την φθορά.Προσωπικα είχα και ποντικι που τα έφτυσε στο 6μηνο.Παντως επιμένω ότι συνήθως στον 1 1/2 χρόνο είναι μια καλή στιγμή να το πουλήσεις (αν όχι να το πετάξεις) και να πας για αλλο.Τα 50-60 ευρώ είναι μια μέση τιμή για ποντικι πλέον δεδομένου ότι κυκλοφορούν ποντίκια παρα πολλα άνω των 100 ευρώ.Το ότι υπάρχουν ποντικι των 10 δεν σημαίνει τίποτα.Σε 3 μήνες δεν θα έχεις ποντικι σε αυτές τις τιμές.

Έγινε επεξεργασία από stefpats
Link to comment
Share on other sites

μα ήδη έχω γράψει την χρήση που κάνω
το gaming δεν είναι όλη την ώρα (να το πω έτσι μαξ 5-7 ώρες την εβδομάδα)
το ότι κυκλοφορούν ποντίκια άνω των 100 δεν είναι δικαιολογία για να πω ότι τα 50-60 είναι "λίγα"
μην κάνουμε τις ίδιες βλακείες που γίνανε σε κινητα και gpu (δηλαδή απο εκεί που το top end ήταν κάποτε τα 500 να είμαστε πλεον στα 1500)

 

άτομα έχουν κοντά στην δεκαετία απλό logitech των 5 ευρώ... ακόμη τους καλύπτει και δεν "ζητάνε" κάτι παραπάνω

και όταν χαλάσει πάλι θα αγοράσουν κάτι αντίστοιχο
η κατηγορία ποντικιού 5-10 ευρώ είναι ιδιαίτερα σημαντικη και για τον κατασκευαστή
όλοι οι OEM εκείνα αγοράζουν, και ο απλός κόσμος είναι χαρούμενος με αυτά
άσχετα εαν μέσα στα forum είμαστε πιο "μανιακοί" με το hardware μας
 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.