Jump to content


Αγορα Budget Laptop 250€


Recommended Posts

Ναι ειναι ενα απο κεινα τα θεματα...

Χρηση σερφαρισμα facebook, facebook games και καμια ταινιουλα βαρια..

Τι μπορει να γινει με τοσο χαμηλο budget; 250 max

Link to comment
Share on other sites

Συνυπογραφω για μεταχειρισμένο. Υπάρχουν ΠΟΛΛΆ καλά κομμάτια στα λεφτά αυτά. 

 

Εδιτ: για ελληνικά - αν δεν έχει - μπορούν να μπουν μικρά αυτοκόλλητα με τα γράμματα επάνω στα πλήκτρα. 

Έγινε επεξεργασία από Qparadox
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

δεν χρειάζεται να σου πω να έχεις τα μάτια σου ανοικτά αυτές τις μέρες μπας και εμφανιστεί καμιά καλή προσφορά. Αν και συνήθως «τρελλές» προσφορές είναι ευκολότερο να παρουσιαστούν σε ακριβότερα μηχανήματα.

Η ιδέα για μεταχειρισμένο δεν είναι πολύ κακή. Όμως θα πρέπει ίσως να συνυπολογιστεί το κόστος αγοράς νέας μπαταρίας, κάποιες τεχνικές παράμετροι (σίγουρα αλλάζει η μπαταρία; από άποψη αντοχής είναι το μοντέλο στιβαρό ή κάνα σαπάκι; μπορεί να γίνουν αναβαθμίσεις, ιδιαιτέρως σε μνήμη/SSD και μέχρι ποιο όριο; κλπ). Αν κάποιος δεν θέλει με κανένα τρόπο να σπρώξει περισσότερο χρήμα από 250€ ή θα πρέπει να ενσωματώσει τυχόν πρόσθετα έξοδα στο διακοσοπενηντάρι ή να πετύχει συγκεκριμένη ευκαιρία ή να ξεχάσει το μεταχειρισμένο. Συνήθως τα μεταχειρισμένα βολεύουν περισσότερο όταν κάποιος στοχεύει να εξοικονομήσει μεν χρήμα, στοχεύοντας σε υψηλότερα επίπεδα όμως (να αγοράσει παλιότερο μοντέλο από πολύ ακριβές συγκεκριμένες, «επαγγελματικές» σειρές των εταιρειών, να χώσει χρήμα για αλλαγές μετατρέποντας το σύστημα σε κάτι πιο σύγχρονο, καταλήγοντας π.χ. να έχει μηχάνημα με 500-700 ευρώ που θα του στοίχιζε 2000+ να αγοραστεί καινούριο με παρόμοιες προδιαγραφές κατασκευής)

Last but not least, σε ενδιαφέρει να είναι μηχάνημα που σηκώνει windows ή μπορείς να κοιτάς και για Macbook (προφανώς μεταχειρισμένο και αρκετά παλαιότερο) π.χ.;

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ακριβως γι αυτο εκανα τωρα μηπως δει κανενα γατονι προσφορα να χετε το νου σας (Ρεμαλια και μη ?)!

Δυστυχως τα windows ειναι απαραιτητα οπως και τα Ελληνικα, δεν εχουμε πολλα περιθωρια λογο ηλικιας

να παω μια βολτα απο refurbished?

 

Ευχαριστω σας

Link to comment
Share on other sites

θα κοιτούσα ο,τιδήποτε πάρω να μπορεί να πάρει τουλάχιστον 8 μνήμη την οποία και θα έβαζα αμέσως. Σε μια σελίδα που βρήκα τώρα -δεν έχω ιδέα για την αξιοπιστία τους κλπ- δίνουν κάποια μεταχειρισμένα από την σειρά Τ της Lenovo Thinkpad (η Τ είναι από τις σχετικά καλές σειρές) γύρω στα 250€+ και χρεώνουν 21€ για να βάλουν άλλα 4 ραμ. 14άρα οθόνη (σε μεταχειρισμένα, μετά την μπαταρία η οθόνη είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος) win7 ή 10. Αν είναι δυνατόν να αναβαθμιστεί τώρα ή μελλοντικά με SSD κι ακόμα καλύτερα αν θελήσεις να χρησιμοποιήσεις linux, μπορεί με κάνα 300άρι να βρεθείς με ικανοποιητικών δυνατοτήτων μηχάνημα.

Σου αφήνω ένα λινκ, τυχαία από κάποιο Τ (π.χ. θα έψαχνα για κάτι με κάπως καλύτερο επεξεργαστή) για να πάρεις μια ιδέα, αν σε ενδιαφέρει να μπεις σε αυτό το τριπάκι. Αγνόησέ τα όσα γράφω αν δεν θες μεταχειρισμένο, κράτα όμως το θέμα της δυνατότητας για 8ραμ τουλάχιστον συν δυνατότητα για SSD για ο,τιδήποτε κι αν επιλέξεις.

https://e-byte.gr/metaxeirismena-laptop-used/lenovo-thinkpad-t420/
https://e-byte.gr/metaxeirismena-laptop-used/lenovo-thinkpad-t430/
 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Πριν λίγες ώρες (εξαντλήθηκε) έπαιζε αυτο

https://www.mediamarkt.gr/el/product/_hp-notebook-15-da1035nv-intel-core-i3-8145u-4gb-256gb-ssd-intel-uhd-graphics-620-full-hd-1228539.html

 

Στα 299.

 

50€ Πανω απο το όριο που εχεις θέσει, αλλα σαν μηχάνημα και καινούριο μάλιστα δεν συγκρίνεται.... Θα παίξουν κι άλλες προσφορές προφανώς.. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Μιας και πριν λίγο καιρό είχα βάλει αγγελία ζήτησης (που τελικά το μέλος της οικογένειάς μου που το ζήταγε αποφάσισε προς το παρόν να μην πάρει) και είχα κάνει εκτενέστατη αναζήτηση τόσο στα refurbished όσο και στις αγγελίες είχα καταλήξει στα εξής.

 

1. Οι τιμές στα refurbished είναι για πολλούς και διάφορους λόγους αρκετά τσιμπημένες σε σχέση με το τι μπορείς να βρεις σε αγγελίες.

2. Λόγω των τιμών των refurbished και οι τιμές στις αγγελίες είναι κάπως τσιμπημένες.

3. Εάν αποφασίσεις για μεταχειρισμένο, ίσως να άξιζε να ψάξεις σε αγγλικό και γερμανικό ebay. Υπάρχουν αρκετοί αξιόπιστοι πωλητές που στέλνουν Ελλάδα με δωρεάν μεταφορικά και μπορείς να βρεις διαμαντάκια.

4. Προσωπικά μιλώντας, για τρίτο άτομο δεν θα αγόραζα ούτε refurbished ούτε μεταχειρισμένο. Μία στο τόσο να χαλάσει εσένα θα πρήζουν.

5. Ψήσε τους να ανέβουν 50 ευρώ και κάτι θα βρεθεί σε καινούργιο μέχρι την Παρασκευή.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Τα εξηγησα.. ασε ρε φιλε μαλλον εχασα τον χρονο μου και εβαλα και σας να ψαχνετε.

Τι να πει κανεις εχω φορτωσει πρωι πρωι αμα δεις στο ΠΟΘ ουε ενα ραααααα δεν εγραψα σημερα ?

Link to comment
Share on other sites

μην φορτώνεις στο παραμικρό. Δεν μας έβαλες να κάνουμε τίποτα, ΄'οποιος δεν θέλει, δεν μπορεί, δεν προλαβαίνει απλώς δεν απαντά. Ούτε να στενοχωριέται πρέπει αυτός που ρωτά κάτι ούτε να θυμώνει αν δεν έχει απαντήσεις.
Έτσι κι αλλιώς κι εμείς μαθαίνουμε είτε ψάχνοντας είτε διαβάζοντας απαντήσεις άλλων.

Να μην φορτώνεις ούτε με όποιον σου ζήτησε πρόταση για το φορητό. Το κακό που έχουν οι ερωτήσεις με πολύ πιεσμένα όρια τιμών αν ο ερωτών δεν το έχει και πολύ το άθλημα, είναι ότι μπορεί να υποκρύπτουν από εύλογη άγνοια έως αυθαίρετα κακούς συμβιβασμούς και παράλογες φαντασιώσεις. Τις περισσότερες φορές που άρχισα σε παρόμοιες περιπτώσεις να κάνω διευκρινιστικές ερωτήσεις ο άλλος είτε το παρεξήγησε (δεν θες να με βοηθήσεις) είτε δεν ήθελε να το συζητήσει (μη με ζαλίζεις μια ερώτηση σου κανα). Στην περίπτωση της ερώτησης σου, «να βλέπω καμιά ταινία» = αραιά και που, να δω 2 ταινίες το χρόνο ή να βλέπω μια ταινία την μέρα; Πού θες να βλέπεις την ταινία, στο κρεβάτι σου πριν κοιμηθείς με σβηστά φώτα ή ξαπλωμένος στην παραλία, ντάλα μεσημέρι με το ελληνικό φως τριγύρω; Ταινία σημαίνει μεγαλύτερες απαιτήσεις από την οθόνη (μέγεθος, φωτεινότητα) κι αυτό οδηγεί σε ψηλότερες τιμές, ειδικά αν θες να το κάνεις με συχνότητα. Παρομοίως και το σερφάρισμα, θα κάθεσαι ήσυχος με 1-2 tabs ή θες να ανοίγεις 20 μαζί; Τα δε παιχνίδια του ΦΒ μπορεί να είναι ηλιθιοπαίχνιδα συγκριτικά με αυτά που εννοούμε οι περισσότεροι αλλά δεν σημαίνει ότι δεν σέρνονται και μάλιστα καθώς τα περισσότερα είναι τίγκα στη διαφήμιση.
Πες τους να έχουν τον νου τους σε προσφορές μπας και βρουν κάνα λάπτοπ του 500άρικου κατεβασμένο σε 250 αλλιώς είτε μεταχειρισμένο είτε ότι τους φωτίσει ο Δίας.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

πριν 39 λεπτά, το μέλος salde έγραψε:

ο άλλος είτε το παρεξήγησε (δεν θες να με βοηθήσεις) είτε δεν ήθελε να το συζητήσει (μη με ζαλίζεις μια ερώτηση σου κανα).

Ακριβως μεσα επεσες φιλε μου στην δευτερη σου παραγραφο εχεις το ζουμι. Φορτωνω παρα πολυ οταν εγω προσπαθω να βοηθησω με ολα τα μεσα που διαθετω

αλλα οταν εσυ (ο καθε εσυ) δεν ακους αυτο που θες -οσο παραλογο και αν ειναι- ως απαντηση  τοτε ολες οι καλες μου προθεσεις πανε περιπατο και γινομαι ο κακος που "δεν θελω να βοηθησω" ενω πριν απο ενα δευτερολεπτο ημουν ο καλυτερος. Δεν εχω χρονο για χασιμο και τον διαθετω προθυμα, αλλα αμα δε δεσει το πραμα βγαινω και περιεργος.

 

Ισως ειναι αρνητικο του χαρακτηρα μου αλλα με ενοχλει.. θα βαλω τη μαρικα σε ειδικα session καλημερας να συνελθω :D

 

Η πρωτη σου παραγραφος με βρισκει απολυτα συμφωνο. Να εισαι καλα :)

 

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Επειδή το έχουμε περάσει αρκετοί το πρόβλημα και την αντιμετώπιση αυτή.

Οι ερωτήσεις που κάνω είναι δύο.

 

1. Ποιο είναι το budget?

2. Τι θέλεις να κάνεις?

 

Αν δεν πάρω απάντηση στο 1η ερώτηση δεν συνεχίζω καν στο δεύτερη.
Γιατί όλοι θέλουν να κάνουν παπάδες με 100€.

Όσες φορές πήγα με το τι θέλουν να κάνουν έφαγα τα μούτρα μου, έψαχνα και χάλαγα χρόνο τσάμπα.
Και ο χρόνος πια για μένα είναι πολύτιμος και γίνομαι κακός όταν τον χαλάω άσκοπα.

Welcome to the club

 

  • Like 2
  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.