Jump to content



δεν δίνει σήμα η μητρική στην οθόνη-δεν κλείνει ο υπολογιστής


tzitzikas2

Recommended Posts

Καλησπέρα. Σήμερα παρέλαβα και εγκατέστησα την μεταχειρισμένη μητρική ASUS P5K που αγόρασα, τις 2 ram ddr2 667MHz, τον επεξεργαστή Core 2 Duo E6400 με πάστες και την ψύκτρα και συνέδεσα απο τα καλώδια του front panel το διακόπτη μητρικής, το led HDD και το reset. και φυσικά τις τροφοδοσίες. έβαλα και την κάρτα γραφικών nVidia GeForce 210 Rev1.0 1GB DDR3 PCI-E VGA DVI HDMI (Gigabyte)(GV-N210D3-1GI) που είχα. το led της μητρικής ανάβει κανονικά. μόλις πατώ τον διακόπτη του κουτιού πέρνει μπρος ο ανεμιστήρας της ψύκτρας επεξεργαστή, αλλά ούτε παίρνει σήμα η οθόνη απο την κάρτα γραφικών, ούτε πατώντας συνεχόμενα τον διακόπτη σταματάει να γυρίζει ο ανεμιστήρας. Τι να κοιτάξω λέτε, γιατι είμαι στα χαμένα και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει. Η μητρική αγοράστηκε απο το EBAY απο πωλητή με παρα πολύ καλό ποσοστό 99,3%.

Link to comment
Share on other sites

Οι συνδέσεις φαίνονται οκ οπως και αυτες του front panel

Ξεκούμπωσε τις μνήμες σου και δοκίμασε με μία μνήμη για αρχή και δες αν θα αντιδράσει

Η κάρτα γραφικών είναι δοκιμασμένη; Δουελευε πριν την βάλεις; 

Με την πάστα όλα καλά; Γιατι βλέπω σε μερικά σημεία υπολείμματα 

Link to comment
Share on other sites

Ήχους την στιγμή της εκκίνησης ακούς; Δουλεύει ο υπολογιστής, περνά κανονικά το POST , ακούγεται να δουλεύει ο σκληρός, φορτώνει ταwindows κι απλώς δεν βλέπεις τίποτα στην οθόνη ή δεν ξεκινά τίποτα πλην των ανεμιστήρων.

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. στα 34Ε με τα μεταφορικά απο εβαυ απο Πολωνία. δεν έχω συνδέσει πάνω σκληρούς κτλ. μόνο τα βασικά για να έμπαινα bios να έκανα update για να έβαζα ενα core cuad μετά 6600. ηχείο δεν έχει καλώδια στο front panel

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

βγαλε ξανα την μητρικη απο το κουτι σου , και προσεξε  οταν την βιδωσεις μηπως κανενα ποδαρακι του κουτιου κανει επαφη με την πισω οψη της μητρικης . 

Link to comment
Share on other sites

θα το δοκιμάσω αύριο γιατι δεν έχω χρόνο πολύ τώρα.  αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι γιατι πατώντας το κουμπί δεν κλείνει με τίποτα τα fans cpu και κάρτας γραφικών.
έστειλα μήνυμα στον πωλητή και με βιντεο για να δει το πρόβλημα. στη σελίδα στο ebay γράφει οτι ο πελάτης πληρώνει τα έξοδα αποστολής για επιστροφή. για να στείλω Πολωνία τέτοιο πακέτο θα είναι ακριβά. δεν ξέρω αν συμφέρει. τα χρήματα πως αλλιώς μπορώ να τα πάρω αν τελικα δεν λειτουργήσει με τίποτα? μέσω paypal ή ebay κάπως?

Link to comment
Share on other sites

Από το front panel I/O αποσύνδεσε τα πάντα πλην του power on/off για να μπορείς να εκκινείς.

Δοκίμασε με μία μία τις μνήμες.

Σιγουρέψου από το manual ότι τις βάζεις στις σωστές θέσεις.

Δεν έχει κάποια led η μητρική για να κοιτάξεις στο manual πού μπορεί να σκαλώνει το boot?

Κάνε reset bios.

Link to comment
Share on other sites

Reset bios εννοείς το clear rtc ram που βγάζεις την μπαταρία και μετακινείς το jumper. ? Αυτό το έκανα ήδη. Led έχει ένα πράσινο που μόλις τα βάζω στη πρίζα ανάβει

Έγινε επεξεργασία από tzitzikas2
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα και πάλι.μεγάφωνο δεν έχει.το ξήλωσα όλο, το έστησα εκτός κουτιού και μου κάνει τα ίδια. ξαναπέρασα cpu κτλ και δεν γίνεται τίποτα. το μόνο που σκέφτομαι να κάνω αύριο είναι με το πολύμετρο να δω τις τάσεις του τροφοδοτικού μου. μηπως δεν πάει κάποια τάση. αν και με την παλιά μητρική πριν χαλάσει δούλευε.

Link to comment
Share on other sites

η απάντησή του
Hello,
Please check your components. Plug in different cpu, ram, gpu etc. we checked the mainboard before shipping and everything was fine.
αν είχα τόσα εχτρα εξαρτήματα θα ήμουν κατάστημα υπολογιστών.
πως λέτε να το χειριστώ? απο ebay είναι. τα εξαρτήματα δουλευαν καλα στην προηγούμενη σύνθεση. το πρόβλημα είναι οτι πατώντας το κουμπι δεν κλείνει, ενώ θα έπρεπε. αρα θέμα της M/B δεν είναι?

Έγινε επεξεργασία από tzitzikas2
Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα. πήγα να μετρήσω τις τάσεις του τροφοδοτικου με ένα παλιό πολύμετρο, σε κάποια σημεία μετρούσα 5vdc αλλα μετά απο λίγη ώρα ξαφινκά το πολύμετρο δείχνει μόνιμα όλα τα σύμβολα στην οθονη του. χάλασε. και απο τότε δεν λειτουργεί,

Link to comment
Share on other sites

Πας κ κανεις ολα τα δυσκολα που ακομα πιο δυσκολα θα δειξουν αν οντως εχει προβλημα το psu...

Δοκίμασες αυτα που ειπωθηκαν πιο πανω;

Στην τελικη βγαλε το hardware απο το κουτι κ δοκιμασε τα παντα εκτος κουτιου. Ασε επανω μονο το power απο το κουτι για να το ξεκινησεις, μη σε βαζουμε να κανεις κατι με κατσαβιδια.

 

Αρχισε να αποκλειεις πραγματα γιατι ακρη δε θα βγαλεις.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.