Jump to content


Λογιστικό πρόγραμμα για ελ. επαγγελματίες


Recommended Posts

Υπάρχει κάποιο εύκολο και εύχρηστο πρόγραμμα λογιστικής διαχείρισης για ατομική επιχείρηση; Εντόπισα πολλές λογιστικές εταιρείες που σού παρέχουν δωρεάν κάποιο πρόγραμμα μέσω διαδικτύου,  πληρώνοντας συνδρομή για τις λογιστικές υπηρεσίες τους, και άλλες που το μισθώνουν, πχ η prosvasis. Εντούτοις, δε θέλω να εξαρτώμαι από λογιστή, καθώς δεν τους έχω ιδιαίτερη εμπιστοσύνη, ενώ θέλω να ξεκινήσω και δεύτερη ατ.επ, οπότε θα πρέπει να πληρώνω κατ'ελάχιστον 100 ευρώ/μήνα μόνο σε λογιστή. Ο κύκλος εργασιών μου είναι εξαιρετικά μικρός. Εντόπισα ως δωρεάν πρόγραμμα το παρακάτω, αλλά δεν ξέρω πόσο καλό είναι

 

Το ζητούμενο είναι να βρω κάτι εύχρηστο και οικονομικό, και, εάν απαιτείται η παρακολούθηση σεμιναρίων προκειμένου να εκπαιδευτώ στη χρήση του, να είναι εξ αποστάσεως και σε λογική τιμή.

 

Link to comment
Share on other sites

Λογιστικά προγράμματα υπάρχουν πολλά. αφου εχεις μικρό κυκλο εργασιών γιατί δε τα φτίαχνεις σε excel? εξαρτάται φυσικά και απο τη φύση της δουλείας που έχεις. π.χ αν θα τηρείς αποθήκη και θες να βλέπεις καταναλώσεις ειδών. δλδ για συμφωνία πελατών-προμηθευτών το excel βολεύει. Για ΦΠΑ επίσης (μιας και θα τηρείς Β κατηγορία). 

Για όλα τα προγράμματα υπάρχουν οι ανάλογες <εταιρείες-υποστηρικτές> που θα σου το δείξουν και σε οποιοδήποτε πρόβλημα θα είναι εκεί. (με το ανάλογο κόστος βέβαια) 

Ένα επίσης εύκολο πρόγραμμα είναι το prisma. 

Υ.Γ: αν δεν έχεις απαλλαγή από ΦΠΑ (μιας και έχεις μικρό κύκλο εργασιών) το λογιστή γενικά μη τον έχεις στην απέξω, γιατί ένα λάθος μπορεί να στοιχίσει.  π.χ αν αλλάξει κάτι νομοθετικά-φορολογικά

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι η λογίστριά μου για κάποιο λόγο δε δέχεται να δηλώσει όλες τις δαπάνες μου, γιατί είναι πολλοί οι κωδικοί και δεν μπορεί να ασχολείται. Είναι απαράδεκτη η συμπεριφορά της. Πόσο πρέπει να την πληρώνω το μήνα; Εδώ δε με ενημέρωσε εγκαίρως ότι λόγω απόδοσης ΦΠΑ δικαιούμαι αγορά κινητού, φορητού ή ταμπλέτας χωρίς ΦΠΑ. Χρειάστηκε να τη ρωτήσω αν υπάρχει κάποια επιδότηση για το 2019 κι έτσι το έμαθα. Η δε απάντησή της ήταν ότι δεν είναι η ίδια υποχρεωμένη να ενημερώνει όλους τους πελάτες της, αλλά αυτοί να τα ψάχνουν... Ούτε καν για τα έσοδα-έξοδα τριμήνου και ΦΠΑ με ενημέρωσε, γιατί έχει πελάτη και τον πατέρα μου και θεώρησε ότι θα πληροφορηθώ από εκείνον... Τι να πω. Εγώ ως δικηγόρος έτσι κι έκανα κάτι τέτοιο σε πελάτη, θα με έτρεχε στα δικαστήρια για επ. αμέλεια.

 

Οι νομοθετικές αλλαγές σε θέματα φορολογίας δεν κοινοποιούνται κάπου; Στο taxheaven δεν μπορώ να ενημερωθώ;

Link to comment
Share on other sites

Το taxheaven είναι, ναι, από τα καλύτερα site για ενημέρωση φορολογικών θεμάτων που μπορείς να δημιουργήσεις και λογαριασμό για να ρωτάς ότι θες.

Στο taxheaven κάθε μέρα αναρτώνται διάφορες ρυθμίσεις. Τι; θα τις διαβάσεις όλες να δείς ποία αφορά εσένα; :o

Αφού είσαι παροχή υπηρεσιών δε καταλαβαίνω αυτό που λες με τις δαπάνες και τους κωδικούς που έχεις και βαριέται να τα καταχωρήσει. Δηλαδή τι; εσύ κόβεις τιμολόγια π.χ απο βιβλιοπωλείο (για γραφική ύλη) και αυτή δε τα περνάει; Υ.γ: η απάντηση είναι προαιρετική! ?  

 

Αυτό που μπορείς να κάνεις για να έχεις μία εικόνα του ΦΠΑ είναι να κρατάς σε excel τα έσοδα-έξοδα. (και πάλι θα υπάρχει απόκλιση στο νούμερο)

 

Μετά από όλα αυτά να πω ότι συμφωνώ με τον @acct ? καλύτερα να αλλάξεις απλά λογιστή από το να μην έχεις καθόλου. Και όσον αφορά αυτό που λες ότι δε σε ενημέρωσε για επιδότηση να ξέρεις ότι λίγοι λογιστές ασχολούνται με αυτά. Επειδή το θέμα των επιδοτήσεων και γενικά προγραμμάτων για υποστήριξη επιχειρήσεων είναι ένα κομμάτι που δε μπορεί να το παρακολουθήσει ένας λογιστής εύκολα όταν τρέχουν προθεσμίες, της δίνω ένα δίκιο εδώ. Δηλαδή δε θα κάτσει κανείς (άντε 1/20) να δει αναλυτικά ανά πελάτη αν δικαιούται κάτι. Εδώ δε τα παρακολουθούν εύκολα λογιστές μεγάλων εταιρειών.

 

Έτσι όπως είναι τα πράγματα στο λογιστικό κλάδο (χωρίς να θέλω να δημιουργήσω αντιδράσεις) η δουλειά των λογιστών πλέον γίνεται όλο και ποιο δύσκολη. Αυτό γιατί οι προθεσμίες τρέχουν, το ίδιο και οι απαιτήσεις των πελατών, το κράτος με τις πλατφόρμες θα μπορούσε να κάνει διασταυρώσεις (για να έχει μία καλύτερη εικόνα του φορολογούμενου) αλλά παρόλα αυτά ζητάει από το λογιστή 1002 αιτήσεις ή δηλώσεις για το οτιδήποτε. Και τώρα και με τα ηλεκτρονικά τιμολόγια..... :amen:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 21 ώρες, το μέλος ΣτοΠαραΠεντε έγραψε:

Εδώ δε με ενημέρωσε εγκαίρως ότι λόγω απόδοσης ΦΠΑ δικαιούμαι αγορά κινητού, φορητού ή ταμπλέτας χωρίς ΦΠΑ

 

Έχεις καταλάβει ότι ένα τηλέφωνο που κάνει 124 ευρώ, εάν το αγοράσεις ως ιδιώτης πληρώνεις 124 στο κατάστημα και εάν το αγοράσεις ως επαγγελματίας πληρώνεις τα 100 στο κατάστημα και τα 24 στο taxis όταν κάνεις περιοδική ΦΠΑ.

 

Επειδή έχω αναλάβει όλες τις φορολογικές υποχρεώσεις όλων των συγγενών 1ου & 2ου βαθμού και κρατάω τα δικά μου βιβλία, 2 αγροτών ειδικού καθεστώτος, κάνω το σύμβουλο της αδερφής μου, τροποποιήσεις Ε9, και μερικά ακόμα Ε1, το σπορ είναι αρκετά δύσκολο και χρονοβόρο. Ευτυχώς έχω την πολυτέλεια να έχω συνταξιούχο πατέρα ο οποίος διαβάζει από χόμπυ οτιδήποτε βγει στο taxheaven και μου επισημαίνει τι μας αφορά.

 

Σαν συμπέρασμα, το να έχεις πρόγραμμα διαχείρισης των δεδομένων είναι το λιγότερο. Αν ξέρεις και με τεφτέρι κάνεις δουλειά (προσωπικά τα εχω όλα σε excel). Αν δε ξέρεις, το καλύτερο πρόγραμμα να έχεις κάπου θα την πατήσεις.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 6/18/2020 at 9:08 AM, GriGaS said:

 

Έχεις καταλάβει ότι ένα τηλέφωνο που κάνει 124 ευρώ, εάν το αγοράσεις ως ιδιώτης πληρώνεις 124 στο κατάστημα και εάν το αγοράσεις ως επαγγελματίας πληρώνεις τα 100 στο κατάστημα και τα 24 στο taxis όταν κάνεις περιοδική ΦΠΑ.

 

Αυτό συμβαίνει μόνο αν η δραστηριότητα σου δεν έχει δικαίωμα έκπτωσης του ΦΠΑ. Διαφορετικά στην περιοδική το δηλώνεις στη μεριά των εσόδων αλλά και των εξόδων, οπότε το αποτέλεσμα είναι μηδέν.

Ουσιαστικά πριν το καθεστώς 39Α αν είχες πληρώσει ΦΠΑ μπορούσες να το εκπέσεις από το ΦΠΑ των εσόδων σου. Τώρα ούτε πληρώνεις ούτε κάνεις έκπτωση (κάτι που δεν πλήρωσες) ούτε πιάνει στα χέρια του ο έμπορος κινητών ΦΠΑ για αυτά τα προιόντα.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.