Jump to content



Καινουριο PC δεν ανοιγει


Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Παρελαβα σημερα ενα σετ με τα παρακατω

 

Asrock H410M-HDV

Intel Celeron G5900

Crucial 4GB DDR4-2666MHz

 

και οπως λεει ο τιτλος δεν ανοιγει καν. Εχω δοκιμασει 3 τροφοδοτικα, αλλαγη μπαταριας, δυο μνημες, αλλαγη διακοπτη (μπας και :P) με δισκους, χωρις δισκους, τιποτα.

 

Εχει κανεις καμια ιδεα μπας μου εχει ξεφυγει κατι πριν τα στειλω rma?

Link to comment
Share on other sites

1. επιβεβαιώνεις ότι δεν ανοίγει = δεν ανοίγει το παραμικρό, δεν κάνει απολύτως τίποτα, κανένας ήχος κανένα φως.

2. εκτός από τα πιο συνηθισμένα «χαζά» που σου γράφουν ήδη τα παιδιά, έλεγξε αν πάρχει ξεχασμένος, αχρησιμοποίητος αποστάτης κάτω από την μητρική ή αν κάποιο σημείο του κουτιού (πιθανόν προς την μεριά του backplate αλλά μην περιοριστείς εκεί) κάνει κάποιου είδους επαφή με πλακέτα.

Ο πιο σίγουρος τρόπος για να το ελέγξεις αυτό -σε περίπτωση που δεν φαίνεται ή δεν το προσέχεις με γυμνό μάτι- είναι να βγάλεις τα πάντα εκτός κουτιού και να δοκιμάσεις (προσέχοντας στατικούς ηλεκτρισμούς) αν εκκινεί όταν είναι εκτός.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Βγάζεις τα πάντα εκτός κουτιού. Επανατοποθετείς τον επεξεργαστή και ελέγχεις για τυχόν στραβωμένα πινάκια. Προσπαθείς να εκκινήσει με το σύστημα στον "αέρα" εκτός tower, με τη μητρική τοποθετημένη πάνω στο κουτί συσκευασίας της. Αν δεν υπάρχει κουμπί power on πάνω στη μητρική, βραχυκυκλώνεις με τη μύτη ενός κατσαβιδιού τα δύο πινάκια της μητρικής, εκεί που συνδέεις τα δύο καλωδιάκια για το power on.

Έγινε επεξεργασία από gdp77
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.