Jump to content

Recommended Posts

Την καλησπέρα μου σε όλους...!!!

 

Αντιμετωπίζω ένα θεματάκι με το νέο PC και θα εκτιμούσα όποιον εκεί έξω έχει να προτείνει κάτι για την επίλυση πριν στείλω την μητρική για έλεγχο.

 

Εν αρχή να αναφέρω ότι το PC αποτελείτε από τα κάτωθι:

  • Μητρική: Gigabyte Z590 Aorus Master
  • CPU: Intel i9-10900K
  • RAM: G.Skill Trident Z RGB 32GB (4x8GB) 3600MHz
  • PSU: Corsair HX1000i

 

Όταν δοκιμάζω με την on-board κάρτα γραφικών όλα δουλεύουν κανονικά και έχω κανονικά POST όπου μπορώ να μπω στο BIOS.

Όταν όμως βάζω μια GTX1080 8GB G1 Gaming, τότε ναι μεν παίρνουν μπροστά τα φουρφουρια αλλά POST δεν κάνει και η οθόνη παραμένει μαύρη. Η κάρτα δουλεύει κανονικά στο παλιό PC που την είχα.

 

To Debug Led βγάζει τα παρακάτω Codes:

Ad.jpeg.b44278ca435b4f549e73e427bbc49340.jpegd9.jpeg.5416b961781980973272a7cd8358df31.jpeg

 

 

 

 

 

 

 

 

Όπου σύμφωνα με manual το μεν Ad είναι: Issue Ready To Boot event for OS Boot και το δε d9 είναι: Can't load Boot Option

 

Ενέργειες που έκανα μπας και βγάλω άκρη...

  • Αλλαγή PSU
  • Αλλαγή στα καλώδια ρεύματος του PSU
  • Δοκιμή του HX1000i στο παλιό PC και δουλεύει κανονικά.
  • Έβγαλα όλα τα παρελκόμενα και το δούλεψα μόνο με CPU - RAM - GPU
  • Δοκίμασε με δίσκους, δοκίμασα χωρίς δίσκους.

 

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και τις όποιες απαντήσεις σας,

Καλή συνέχεια

Κωνσταντίνος

 

Link to post
Share on other sites

Έχεις δυνατότητα να δοκιμάσεις με άλλη GPU; Να βάλεις την κάρτα σε άλλο slot;

Δεν έχει απαραιτήτως σχέση αλλά μπας και πάρεις καμιά ιδέα, ένα πρόσφατο θέμα από τον @Spirosssss το έχεις δει; 
Μου κάνει εντύπωση που κι οι δυο σε 1080 έχετε αυτά τα περίεργα.

Edited by salde
Link to post
Share on other sites

Όχι δυστυχώς δεν έχω άλλη, θα ήθελα αλλά μπααα....

 

Ξέχασα να γράψω ότι δοκίμασα και τα 3 slot που έχει με τα ίδια αποτελέσματα, βεβαίως - βεβαίως...!!!

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
39 minutes ago, Oric said:

Ίσως ένα bios update να βοηθήσει...

κι οποιος οδηγός αφορά το chipset, αν υπάρχουν περισσότεροι του ενός.

Αν θέλει να δοκιμάζει διάφορα, αξίζει να κάνει και μια δοκιμή με μία μνήμη μόνο επάνω. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

@OricΤο update στο BIOS θα το δοκιμάσω το βράδυ...:T:

 

@salde θα κάνω μια δοκιμή μόνο με μια Ram αλλά δεν νομίζω να γίνει κάτι μιας και με την OnBoard κάρτα γραφικών το PC ξεκινάει κανονικά.
  

Το update στο BIOS είναι η τελευταία μου ελπίδα, αν δεν δουλέψει και με αυτό το Σάββατο έχει βόλτα στο τεχνικό τμήμα του καταστήματος που το πήρα.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, ckbond said:

δεν νομίζω να γίνει κάτι μιας και με την OnBoard κάρτα γραφικών το PC ξεκινάει κανονικά.


εννοώ μία μνήμη + GPU. Στο κατάστημα αν πας αυτοπροσώπως θα σου έλεγα να δοκιμάζατε παρουσία σου με την κάρτα επάνω.

Link to post
Share on other sites

Το κατάλαβα τι εννοούσες... :D

Εννοείτε ότι θα το πάω εγώ απλά λόγο των συνθηκών δεν ξέρω αν θα επιτρέπουν να μπει κάποιος και θα έχουν και δικαιολογία να με σταματήσουν.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Μου φαίνεται εξαιρετικά δύσκολο να είναι και τα τρία σλοτ της μητρικής ελαττωματικά και να μην μπουτάρει με την κάρτα. Εντυπωσιακές οι ομοιότητες με το θέμα του @Spirosssss και πάλι με 1080.

 

Υποψιάζομαι κάποια περιέργεια στο hardware της 1080 σε σχέση με μοντέρνα mobos... Δεν ξέρω...

1 minute ago, ckbond said:

Το κατάλαβα τι εννοούσες... :D

Εννοείτε ότι θα το πάω εγώ απλά λόγο των συνθηκών δεν ξέρω αν θα επιτρέπουν να μπει κάποιος και θα έχουν και δικαιολογία να με σταματήσουν.

 

Τραβάς βίντεο τη διαδικασία με επίδειξη του προβλήματος και τους το στέλνεις... Κάποιος φίλος με GPU άλλη να δοκιμάσεις, υπάρχει; 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, gdp77 said:

Τραβάς βίντεο τη διαδικασία με επίδειξη του προβλήματος και τους το στέλνεις... Κάποιος φίλος με GPU άλλη να δοκιμάσεις, υπάρχει;

Όχι δυστυχώς... :(

 

Link to post
Share on other sites
πριν 3 λεπτά, το μέλος ckbond έγραψε:

Όχι δυστυχώς... :(

 

Mήπως έχει να κάνει με το ότι τα 2 πρώτα slots υποστηρίζουν PCI Express 4, ενω το τρίτο μόνο τρέχει σε PCI Express 3, και να χρειάζεται να το ρυθμίσεις μέσω ΒΙΟS;

Link to post
Share on other sites

Ωχ τέτοια βλέπω και αρχίζω να το ξανασκέφτομαι για αναβάθμιση πλατφόρμας. Τι να πω δεν ξέρω.. 

 

Τα πράγματα που εγώ δεν δοκίμασα ήταν άλλο καλώδιο για την σύνδεση κάρτας-οθόνης και να το στήσω όλο πάνω στο γραφείο χύμα. Αλλά δεν μου φαίνεται οτι θα δωθεί λύση έτσι. Απο την άλλη, τα pc είναι πράγματα του διαβόλου.. Μήπως κυκλοφορούν τίποτα πειραματικά BIOS για την κάρτα να δοκιμάσεις; Επίσης κάμποσοι έλεγαν οτι μετά από φορμάτ τέτοια θέματα έστρωσαν, σε εμένα πάντως δεν έκανε κάτι. Αν σκεφτώ κάτι άλλο θα επανέλθω. 

  • Like 1
Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, Spirosssss said:

Επίσης κάμποσοι έλεγαν οτι μετά από φορμάτ τέτοια θέματα έστρωσαν, σε εμένα πάντως δεν έκανε κάτι.

Δεν έχει σχέση το format/drivers κτλ . Εδώ δεν μπορεί να μπουτάρει... Μόνο με άλλο BIOS σε gpu/mobo μήπως και αλλάξει κάτι...

On 3/29/2021 at 5:49 PM, ckbond said:

Η κάρτα δουλεύει κανονικά στο παλιό PC που την είχα.

 

 

To έχεις ακόμα το "παλιό PC" και εξακολουθεί και δουλεύει η κάρτα όταν την τοποθετείς σε αυτό ή γράφεις ότι δούλευε και τώρα δεν σου δουλεύει στο καινούργιο;

Link to post
Share on other sites
1 hour ago, gdp77 said:

To έχεις ακόμα το "παλιό PC" και εξακολουθεί και δουλεύει η κάρτα όταν την τοποθετείς σε αυτό ή γράφεις ότι δούλευε και τώρα δεν σου δουλεύει στο καινούργιο;

Δουλεύει κανονικά στο παλιό PC... :D

 

και ένα μικρό update... !!!

  • Έκανα update το BIOS από την F3 στην F5a αλλά δεν έγινε τίποτε, μια από τα ίδια...  :(
     
  • Καθώς κοίταγα το PC και έξυνα το κεφάλι μου τι άλλο να κάνω μου έρχεται ιδέα... Όλες τις δοκιμές τις έκανα στην LG 27GL850-B και σύνδεση με DP, άραγε τι θα γίνει αν χρησιμοποιήσω HDMI...???  Κάνω τις αλλαγές και Τατααααααα...!!! Ξεκίνησε κανονικά... :yikes::yikes::yikes:
    Δοκιμάζω πάλι το DP αλλά μπαααα, αρνείται πεισματικά... :rant85:
     
  • Λέω κάτσε να δοκιμάσω και στην άλλη οθόνη BENQ XL2720-B...
    Δοκιμάζω με HDMI και παίζει κανονικά...
    Δοκιμάζω με DP και παίζει ΚΑΝΟΝΙΚΑ...!!!!!!!! τα χάπια μου.. :wall::wall::wall:

Μιας και πέρασε η ώρα δεν έκανα εγκατάσταση λειτουργικού, θα συνεχίσω αύριο και θα ενημερώσω...

 

  • Like 3
  • Wow 1
Link to post
Share on other sites

Kανε update to firmware της οθόνης με το εργαλείο της LG και λογικά θα σου παίξει το DP...

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to post
Share on other sites
32 minutes ago, chrkon said:

Kανε update to firmware της οθόνης με το εργαλείο της LG και λογικά θα σου παίξει το DP...

Θα το δοκιμάσω αλλά γιατί στον έναν υπολογιστή να μην έχει θέμα και να παίζει κανονικά ενώ στον άλλο να μην δίνει σήμα...??? :amen:

Link to post
Share on other sites
25 minutes ago, ckbond said:

Θα το δοκιμάσω αλλά γιατί στον έναν υπολογιστή να μην έχει θέμα και να παίζει κανονικά ενώ στον άλλο να μην δίνει σήμα...???

η υλοποίηση του DP/η έξοδος-είσοδος του DP σε κάρτα/οθόνη; Είδες καμιά φορά από το πουθενά, του Spirosssss μπορεί να μην είναι τέτοιο πρόβλημα αλλά κι εκείνος αξίζει να δοκιμάσει άλλη οθόνη/άλλο καλώδιο.

Έχει διαφορετικό σήμα το DP, από ότι φαίνεται εξελίσσεται σε νέα αφορμή σιχτιρίσματος.

  • Like 1
Link to post
Share on other sites

Κάποια καλώδια DP έχουν ενεργό το 20ο pin για παροχή ρεύματος που καλό είναι να είναι ανενεργό σε χρήσεις για το PC. Μπορεί να μην είναι συμβατό με κάθε συνδυασμό GPU / Οθόνης. Παλιότερα μάλιστα είχαν αναφερθεί και περιπτώσεις με κάψιμο mobo από τέτοια καλώδια που προορίζονται για home appliances.

 

Για PC το κατάλληλο καλώδιο πρέπει να έχει αυτές τις προδιαγραφές:

 

image.png

 

 

Edited by gdp77
  • Like 3
Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, gdp77 said:

Κάποια καλώδια DP


ωραίος τζιντι. Μερσί.

Εδώ στην περίπτωση του νήματος τούτου, ο ckbond λογικά με ένα καλώδιο σήματος DP δοκίμασε τα πάντα, ας μας το επιβεβαιώσει καλού κακού. Ίσως το LG να είναι πιο ευαίσθητο σε «λάθος» καλώδιο ή η κάρτα σε σχέση με την έξδο της μητρικής.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.