Jump to content



Προβλήματα με αποσυνδέσεις κάθε περίπου μισή ώρα


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Έχω γυρίσει στο πατρικό μου εδώ και κανά περίπου μήνα και από day-one παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα. Να προσθέσω εδώ ότι λόγο του ότι το ρούτερ απέχει αρκετά από το δωμάτιο(~3-4 μέτρα), συνδεώ τον υπολογιστή μου με το  router κάνοντας το κινητο μου wifi κεραία με usb-tethering. Το πρόβλημα λοιπόν είναι ότι κάθε περίπου μισή ώρα για 1-3 δευτερόλεπτα χάνεται η σύνδεση στο διαδίκτυο, σαν να πέφτει το wifi και να ξαναανοίγει. Στην αρχή  νόμιζα ότι ήταν προβλημα προερχόταν από το κινητό μου (είχε κάποιο timer που όταν το άφηνες ανενεργό για κάποια ώρα έσβηνε από μόνο του το wifi, πράγμα που βρήκα ότι δεν ίσχυε) αλλά μετά απο συζήτηση που είχα  με τον αδερφό μου, μου ανέφερε ότι συνέβαινε και σε αυτόν το ίδιο θέμα. Οπότε αφού το πρόβλημα δεν προερχόταν από το κινητό θεωρώ ότι φταίει σε κάτι το router( speedport entry 2i). Κοιτώντας στο Internet πάνω στο θέμα βρήκα μια απάντηση(https://superuser.com/questions/111561/wireless-disconnects-every-30-minutes) η οποία με λίγα λόγια αναφέρει ότι υπάρχει ένα ReAuthentication Timer στο οποίο οφείλετε το πρόβλημα. Παρόλα αυτά όταν το έψαξα να το βρω μέσα στις ρυθμίσεις του router δεν βρήκα πουθενά μια τέτοια ρύθμιση. Να συμπλήρωσω εδώ ότι η γραμμή είναι 50αρα αν αυτό βοηθάει κάπου. Σας ευχαριστώ εκ των προταίρων.

Link to comment
Share on other sites

13 minutes ago, panos3213 said:

Οπότε θεωρείς ότι δεν φταίει κάποια ρύθμιση στο router αλλά είναι πρόβλημα γενικό της γραμμής;

 

Όχι δεν θεωρώ κάτι τέτοιο. Βασίζομαι στην έρευνά σου, ότι δηλαδή είναι κάποιο θέμα του router. Επομένως απευθύνεσαι στον πάροχο και ζητάς αντικατάσταση με άλλο μοντέλο router που δεν έχει το ίδιο πρόβλημα. Ή, αν είναι κάποιο θέμα ρύθμισης, τότε να το κάνουν αυτοί remotely και να μην ψάχνεις εσύ ψίλους στα άχυρα. Μιλάμε για router του παρόχου, ή δικό σου after market?

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

πριν 14 λεπτά, το μέλος panos3213 έγραψε:

Οπότε θεωρείς ότι δεν φταίει κάποια ρύθμιση στο router αλλά είναι πρόβλημα γενικό της γραμμής;

Όπως το περιγράφεις, μάλλον δεν είναι πρόβλημα της γραμμής, γιατί διαρκεί πολύ λίγο και είναι πολύ συχνό. Μπορείς πάντως να εντοπίσεις το πρόβλημα με βεβαιότητα στο ασύρματο εάν έχεις την δυνατότητα να κάνεις μία δοκιμή με καλώδιο Ethernet.

Κατά τα άλλα, παρότι το Entry 2i είναι εν γένει ικανοποιητικό, μπορείς να ζητήσεις αλλαγή ρούτερ και να πάρεις το Speedport Plus, το οποίο υποστηρίζει και 5GHz.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.