Jump to content



Gtx 1080ti


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους παιδιά!! Πρόσφατα πήρα μια gtx1080ti έχω τροφοδοτικό 600w μητρική μια asus p6t deluxe μνήμες 6χ4ram  και έναν ssd 250g επίσης ψύκτες dark 4 pro και 6 ανεμιστήρες... τώρα όταν πάω να τρέξω κάποιο παιχνίδι κόβεται το σήμα από την οθόνη αυτό το έκανε και στο strestest που έκανα για την κάρτα παρόλαυτα η κάρτα συνεχίζει να δουλεύει αλλά δεν βλέπω εικόνα ..λέτε να είναι το  χαμηλό τροφοδοτικό μήπως η μητρική κάνει κάποιο βραχυκύκλωμα  μιας και ούτως ή άλλως με έκανε αρκετά χαζά όπως να μην μου δίνει ηχώ από πίσω μήπως τελικά πήρα μάπα κάρτα?

Επίσης ο επεξεργαστής είναι ένας , Xeon 5650 αν δεν κάνω λάθος στο νούμερο 

Link to comment
Share on other sites

Δηλ τι εννοείς?;το λέω αυτό γιατί σε βίντεο με υψηλή ανάλυση δεν μου κάνει τίποτα δουλεύει μια χαρά και ούτε θερμοκρασίες δεν σηκώνει... υπάρχει περίπτωση από μητρική να μου κάνει κάποιο βραχυκύκλωμα?? και την ώρα που είναι να δώσει παραπάνω ρεύματα και γενικότερα να παθαίνει κάποιο βραχυκύκλωμα?? ευχαριστώ για την απάντηση και το ενδιαφέρον σας

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος Atma έγραψε:

τώρα όταν πάω να τρέξω κάποιο παιχνίδι κόβεται το σήμα από την οθόνη αυτό το έκανε και στο strestest που έκανα για την κάρτα παρόλαυτα η κάρτα συνεχίζει να δουλεύει αλλά δεν βλέπω εικόνα ..

 

Αυτή είναι μια κλασική συμπεριφορά κάρτας που έχει φάει τα ψωμιά της.

 

31 λεπτά πριν, το μέλος Atma έγραψε:

σε βίντεο με υψηλή ανάλυση δεν μου κάνει τίποτα δουλεύει μια χαρά και ούτε θερμοκρασίες δεν σηκώνει...

 

Το video δεν εμπλέκει το 3D acceleration της κάρτας. Στο desktop σε browsing/video κτλ μπορεί η κάρτα να λειτουργεί μια χαρά. Όταν πας να παίξεις παιχνίδια ή να κάνεις stress test όπως ανέφερες, ξεκινάνε τα προβλήματα, αν η κάρτα έχει πρόβλημα. Ειδικά αν αγόρασες από miner και η κάρτα έχει λιώσει στο mining, μην ελπίζεις για πολλά.

 

Όπως σου έγραψα και πιο πριν, για να το σιγουρέψεις θα πρέπει να δοκιμάσεις την κάρτα σε κάποιο άλλο σύστημα.

 

Για troubleshooting υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις, να τσεκάρεις τα καλώδια ρεύματος της κάρτας, να κάνεις μια καθαρή εγκατάσταση OS, να δοκιμάσεις με άλλο τροφοδοτικό, άλλη μητρική κτλ. Αξίζει όμως να μπεις σε τέτοιες διαδικασίες όταν το πιο πιθανό είναι η κάρτα σου να έχει φάει τα ψωμιά της?

 

Δίνω πολύ λιγότερες πιθανότητες να έχεις θέμα τροφοδοτικού/mobo/OS κτλ. Από προσωπική εμπειρία, οι Nvidia κάρτες δεν ζουν πολλά χρόνια. Πρώτα πρέπει να βεβαιωθείς ότι η κάρτα λειτουργεί σωστά σε άλλο σύστημα και μετά να ξεκινήσεις να ψάχνεις για άλλα προβλήματα στο δικό σου σύστημα.

 

 

Έγινε επεξεργασία από gdp77
Link to comment
Share on other sites

Καλή σας μέρα ομάδα!!τελικά εχθές έκανα ένα φορμάτ και έτρεξα strestest 3d ξεκίνησε κανονικά χωρίς πρόβλημα ...δηλ είχα επιτέλους εικόνα...δεν πέρασαν κάποια δευτερόλεπτα και με το που αντιλαμβάνομαι ότι κάτι μυρίζει καμένο έκανε ένα τσαφ το τροφοδοτικό και έπεσε και ο γενικός από τον πίνακα του σπιτιού...σήκωσα ρεύμα πήγα να βάλω ξανά μπρος και ξαναέκανε το ίδιο...όποτε πάει το τροφοδοτικό...λέτε να ήταν αυτό η να κάηκε από μητρική όταν πήγε να της δώσει αρκετά παραπάνω ρεύματα για το test

Link to comment
Share on other sites

H μητρική δίνει ρεύμα μέσω του PCI slot μέχρι 70W αν δεν κάνω λάθος. Το τροφοδοτικό δίνει μέσω των καλωδίων που συνδέεις στην κάρτα γραφικών, αρκετά παραπάνω. Μάρκα/μοντέλο τροφοδοτικού? Και πόσο παλιό ήταν?

 

Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση θα πρέπει να προσέξεις πολύ τι και πώς το δοκιμάζεις. Η μυρωδιά καμένου προέρχεται από το τροφοδοτικό ή από την κάρτα γραφικών? Κανονικά 600W τροφοδοτικό είναι επαρκές για 1080ti, εκτός και αν είχες κάποια κινεζιά του κιλού.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, το μέλος Atma έγραψε:

Μην πάθω τα ίδια φοβάμαι φίλος. Γιατί και το άλλο 600w ήταν υποτίθεται...

Δεν είναι το ίδιο ένα "φθηνό" τροφοδοτικό 600W ("του κιλού" όπως λένε κάποιοι) με ένα ποιοτικό τροφοδοτικό 600W. Σε πολλά τέτοια φθηνά τροφοδοτικά δεν μπορείς καν να "τραβήξεις" τα Watt που υποτίθεται πως μπορούν να παρέχουν.

Με λίγα λόγια, αυτό το 600άρι τροφοδοτικό με αυτό το τροφοδοτικό δεν έχουν μόνο στην τιμή διαφορά!

 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είπα και ελάλλησα για ποιότητα "gold" + "10 χρόνια εγγύηση".  Έχουν και τα δύο τη σημασία τους, σχετικά με την ποιότητα του τροφοδοτικού.

 

Από κει και πέρα ο καθένας αγοράζει ό,τι θέλει ή προτείνει ό,τι θέλει.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν αμφισβητούνται τα 10 χρόνια και η gold πιστοποίηση, αλλά και το bronze με 5 χρόνια δεν το λες και σκουπίδι, ούτε θα δυσκολευτεί να κρατήσει ένα σύστημα με 1080ti. Και όλα αυτά με 50-60 ευρώ λιγότερα από gold με 10 χρόνια και με μέτρο σύγκρισης το τι είχε πριν. Αν βέβαια το οικονομικό επιτρέπει το καλύτερο, ας πάει στο καλύτερο.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Είδα ...έπαθα ....και συνεχίζω να μαθαίνω δίπλα σε άτομα σαν και εσάς που έχετε την διάθεση να βοηθήσουν τον οποιοδήποτε μέσα από αυτό το forum!!!Σας ευχαριστώ και πάλι όλου σας...ρε κοίτα να δεις τι μάπα τροφοδοτικό είχα και το είχα πληρώσει 50 ευρώ,!! Ρε τα λαμόγια αχαχαχ .Νασται καλά παιδιά άνοιξαν τα ματάκια μου εδώ πέρα μέσα!!!

Link to comment
Share on other sites

50 ευρώ είναι καλά για να πάρεις αξιόλογο τροφοδοτικό αλλά στα 350-400w το πολύ, για 600w+ είναι πάρα μα πάρα πολύ λίγα τα 50 ευρώ. Αφού την γλίτωσες και χωρίς χοντρή ζημιά τόσα χρόνια με 50 ευρώ ε κρίμα είναι, αν και μπορείς να πάρεις αρκετά αξιόλογο με λίγο λιγότερα από 100 ευρώ πάνε πάρε τώρα ένα με 125 που σ είπε ο gdp77 για "τιμωρία" 😛  Είναι το μόνο εξάρτημα υπολογιστή που και να υπερβάλλεις δεν ξεφεύγεις σε κόστος πολύ και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για περισσότερα χρόνια, λόγω εγγύησης προφανώς.

  • Agree 1
Link to comment
Share on other sites

Ζημιά δεν ξέρω αν έπαθα σε κάρτα γραφικών η οπουδήποτε αλλού θα φανεί τις επόμενες μέρες που θα περάσω καινούργιο τροφοδοτικό.....ελπίζω πως δεν έπαθα τίποτα από εμπειρίας παιδί ξέρει κανείς αν έπαθα ζημιά και πουθενά αλλού??π Χ κάρτα γραφικών??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.