Jump to content



Απελπιστική κατάσταση με τις προδιαγραφές των laptop


Recommended Posts

Ψάχνω για να αγοράσω laptop. Δεν ζητάω τη συμβουλή σας, γιατί δεν έχω καταλήξει αν θέλω 14άρι, 15.6", ή "gaming" laptop. Ιδανικά θέλω και ένα πολύ μικρό (14άρι) για μεταφερσιμότητα και ένα "gaming" για επιδόσεις (όχι δεν πρόκειται να παίζω σε αυτό), αλλά χρήματα και για τα δύο δεν υπάρχουν (με το ζόρι για ένα). Τέλος πάντων, το θέμα είναι άλλο:

 

Γιατί οι κατασκευαστές κάνουν ΤΟΣΟ δύσκολο (έως αδύνατο) να ανακαλύψεις ορισμένα χαρακτηριστικά του laptop? Στις περισσότερες ενδιαφέρουσες προτάσεις που βρίσκω στο skroutz είναι αδύνατον να ανακαλύψω πληροφορίες όπως:

 

α) είναι το πληκτρολόγιο φωτιζόμενο (σε μερικές περιπτώσεις αναγράφεται στο skroutz, αλλά όχι πάντα)?

β) ποιες οι διαστάσεις του nvme? Είναι κολλημένος ή σε slot?

γ) υπάρχει slot για 2ο nvme, και αν ναι, ποιων διαστάσεων

δ) το setup της μνήμης. Η αναγραφόμενη μνήμη είναι με 2 dimms ή με ένα? Είναι αναβαθμίσιμα ή κολλημένα?

ε) Ποια η ταχύτητα της μνήμης?

 

Ωραία το skroutz δεν έχει φροντίσει να υπάρχουν αυτές οι πληροφορίες. Όμως και στα site των κατασκευαστών να πας, βρίσκεις generic info για κάποιο μοντέλο, αλλά δεν μπορείς να δεις προδιαγραφές του κάθε SKU, επομένως δώρο άδωρο. Υπάρχει κάποιο εργαλείο online για να μπορείς να δεις με σχετική βεβαιότητα τι αγοράζεις? Κυρίως HP και lenovo κοιτάω. Αν υπάρχει κάποιο search στα site τους για αυτόν τον λόγο, που δεν έχω ανακαλύψει, παρακαλώ ενημερώστε με....

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Για μνήμη και δίσκο μπορείς να χρησιμοποιείς το upgrade search tool της Crucial.

Αναλόγως αποτελέσματος αναζήτησης καταλαβαίνεις αν παίρνουν αναβάθμιση και για τη RAM σε συνάρτηση με την μέγιστη υποστηριζόμενη, πόσα slot είναι διαθέσιμα.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Έχουν σελίδα και η HP και η Lenovo για λεπτομερή στοιχεία, αλλά δυστυχώς απαιτείται το sn κ το pn. Αν καταλήξεις σε κάποιο συγκεκριμένο μπορείς να ζητήσεις περισσότερες λεπτομέρειες από το κατάστημα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.