Jump to content

Recommended Posts

Νομίζω ότι έχουμε νικητή για αυτή τη βδομάδα :p 

Σήμερα τσέκαρα από κοντά το 17e, είναι ακριβώς ίδιο με το 16e.

Σαν διαστάσεις κλπ. είναι identical με το iphone xs μαζί με τη magsafe θήκη που μόλις μου ήρθε από amazon.

Τσέκαρα μπαταρίες, δηλώνει 45 ώρες όταν το 17 δηλώνει 41 και το air 40, αλλά σίγουρα αυτές είναι κάποιο standardise test.

Σαν ζωή μπαταρίας είναι κι αυτό 1000 κύκλοι (όπως και το 16e τελικά) απλά αυτό έχει καλύτερη κλάση μπαταρίας (180 πτώσεις αντί για 90 που έχει το 16e).

Οπότε θα πάω σε 16e άνετα μιας και το βρίσκω μεταχειρισμένο στα 350 από τα μαγαζάκια εδώ και θα κοιτάξω να το πάρω αχρησιμοποίητο ή όσο πιο αχρησιμοποίητο γίνεται. 499 έχει το 16e καινούριο σε high street μαγαζιά, 599 το 17e και 629 το 16 το κανονικό. Πολλή προσοχή όμως στη μνήμη καθότι 16e και 16 είναι 128άρια ενώ το 17e είναι 256, και τα 256 είναι τόσο όσο. Τα 128 είναι οριακά λίγα. Στα στοκομεταχειρισμένα 599 για το air καινούριο ήταν καλό deal αλλά οκ το έχασα και τώρα είναι πίσω στα 699 (=770 ευρώ - στα 819 ευρώ το έχει το amazon όποτε θες οπότε δεν πολυ-αξίζει να σκοτωθείς να προλάβεις προσφορές ή το 1 κομμάτι που υπάρχει).

Έχω οπλίσει το δίκαννο!!!

iphone17e.jpg

• Like 1
  • Haha 1
11 ώρες πριν, το μέλος sotiris έγραψε:

Νομίζω ότι έχουμε νικητή για αυτή τη βδομάδα :p 

Έχω οπλίσει το δίκαννο!!!

Bernie Mac Day GIF

• Haha 2
1 ώρα πριν, το μέλος jax7480 έγραψε:

Ρε συ Soriris;

Θα πεθάνει η Ζωζώ και ακόμα τηλέφωνο δεν θα έχεις πάρει. 

Μόνο εμένα κράζεις, για τους άλλους 2 που είναι με το δίκαννο και πάνε να μου φάνε τις προσφορές δεν λες τίποτα :hehe:

5 hours ago, sotiris said:

Μόνο εμένα κράζεις, για τους άλλους 2 που είναι με το δίκαννο και πάνε να μου φάνε τις προσφορές δεν λες τίποτα :hehe:

ο αστρομπαλος ανδροειδες θα παρει. Άσε τι λέει τώρα εδώ. Τον χάσαμε. 

2 ώρες πριν, το μέλος Cyber_Cookie έγραψε:

ο αστρομπαλος ανδροειδες θα παρει. Άσε τι λέει τώρα εδώ. Τον χάσαμε. 

• Haha 3

Πήγα σήμερα στη Γενεύη στο Apple Store (δεν έχουμε επίσημο Λωζάνη) και παρήγγειλα την μπαταρία (δεν την είχαν στοκ επειδή είναι παλιό το τηλέφωνο + δεν ήμουν κι εγώ έτοιμος για αναβάθμιση).

Η επισκευή στο official apple store στοιχίζει 85 chf το οποίο είναι οριακά κλοπή δεδομένου ότι:

1. το κάνει η apple και όχι εγώ

2. τα εξαρτήματα είναι επίσημα apple και όχι τυχαία

3. αλλάζει και το ηχείο (το έχει πακέτο στο SOP)

4. τα συγχρονίζει (επίσης σημαντικό)

Το καλάθι μου στο amazon είναι στα 55 ευρώ (50 chf) και έχει τη μπαταρία (22 ευρώ imitation 3110 mah υποτίθεται), 3 ανταλλακτικά σφραγιστικά (6 ευρώ) και ένα powerbank σχετικά λεπτό (8 mm - δεν βρήκα το xiaomi με τα 6 mm). 

Στο προκαταρκτικό τσεκ δεν βρέθηκε κάποιο άλλο σφάλμα, υπογράφεις φυσικά ότι η apple αν κάτι χαλάσει στη συσκευή κατά την επισκευή δεν φέρει καμία ευθύνη (αυτό αφορά κυρίως το ότι μπορεί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα που να μη φαίνεται από το εξωτερικό π.χ. να το χεις βουτήξει στο νερό για 5 ώρες) και όλα καλά.

Αν έρθει η μπαταρία μεσα στη βδομάδα, έχω 1 πλήρη βδομάδα να κάνω και το backup μου οπότε θα μαι έτοιμος το άλλο Σάββατο!

Σε κάθε περίπτωση έπρεπε να αλλάξει, με 1780 κύκλους δεν την εμπιστεύομαι πλέον καθόλου και το τηλέφωνο θα το κρατήσω σίγουρα για δεύτερο, μιας και πλέον είμαι τόσο δέσμιος του τηλεφώνου που πραγματικά χρειάζεται αρκετή σκέψη για το πως μπορώ να δουλέψω χωρίς αυτό. Ήδη σκέφτομαι αν αποτύχει η επισκευή και τους μείνει στο χέρι τι κινήσεις θα πρέπει να έχω κάνει για να μπορέσω να γυρίσω Λωζάννη :p Με τα 2FA πλέον δεν μπορείς να δουλέψεις μόνο με desktop ή laptop υπολογιστή, στη δουλειά χρειάζομαι το κινητό για να περνάω το authentication σε διάφορα login. Το ίδιο και στις τράπεζες, χωρίς το τηλέφωνο πρακτικά μένω χωρίς τράπεζες μιας και η Revolut που χρησιμοποιώ όταν έρχομαι Ελλάδα είναι μόνο μέσω τηλεφώνου και στην Ελβετική επειδή δεν έχω λεφτά στις κάρτες πρέπει να μπαίνω για να κάνω μεταφορές όταν θέλω να αγοράσω κάτι που στοιχίζει παραπάνω από ψιλά. Εισητήρια τρένων δεν έχω βγάλει ποτέ χάρτινα τον ενάμιση χρόνο που είμαι εδώ, όλα μέσω εφαρμογής. Δύσκολοι καιροί για digital detox-ers!!!!!

• Like 2