Arkan 4 ώρες πριν #221 4 ώρες πριν 3 ώρες πριν, το μέλος sotiris έγραψε: Λωζάννη έχουμε πολύ περισσότερη υγρασία από κέντρο Αθήνας, είμαστε δίπλα στη λίμνη. Περισσότερη υγρασία -> καλύτερος ύπνος? Μπορεί να είναι και τυχαία γεγονότα αλλά πάντα κοιμάμαι καλύτερα σε υψόμετρο, το θυμάμαι (π.χ. Αράχωβα). Με το υψόμετρο έτσι είμαι κι εγώ. Λιτόχωρο, οροπέδιο στον Όλυμπο, Πάπιγκο, δρακολίμνη στην Τύμφη, παντού κοιμόμουν πολύ καλύτερα. Προσωπικά με ενοχλεί η υγρασία, την έχουμε κι αυτή την ρημάδα στην Θεσσαλονίκη. Αντίστοιχα και η θερμοκρασία. Πάντα κοιμάμαι καλύτερα αν είναι πιο ψυχρά. 1
Cyber_Cookie 4 ώρες πριν #222 4 ώρες πριν 7 minutes ago, navaho7 said: έκανα τη βλακεία και ανέβηκα στη ζυγαριά και έγραψε 97,9kg. ATH... Δεν ξανανεβαίνω σε ζυγαριά, τέλος (άντε να δούμε πως θα τα χάσω...) TLDR; You do GPS. --> exclude totally Grain, Potato, Sugars. Spoiler 1
sotiris 39 λεπτά πριν Author #223 39 λεπτά πριν 4 ώρες πριν, το μέλος navaho7 έγραψε: έκανα τη βλακεία και ανέβηκα στη ζυγαριά και έγραψε 97,9kg. ATH... Δεν ξανανεβαίνω σε ζυγαριά, τέλος (άντε να δούμε πως θα τα χάσω...) Προτείνω ένα mini checkup διαβήτη στη βιοιατρική που το έχει 25 ευρώ. Από τις τιμές γλυκόζης και ινσουλίνης υπολογίζεις HOMA-IR. Αν είναι χαμηλό δοκιμάζεις απλά με περιορισμό θερμίδων. Αν έχεις υπολογίσιμη αντίσταση στην ινσουλίνη, τότε κόβεις πιο αυστηρά υδατάνθρακες. Οι τιμές της γλυκοζυλιωμένης, της ινσουλίνης και του πρωινού σακχάρου είναι μια πολύ καλή ένδειξη του πως κινείται ο μεταβολισμός σου. Φυσικά κατά 99% θα έχεις αντίσταση στην ινσουλίνη όπως όλοι όσοι παίρνουν κιλά. Περιμένω HbA1c > 5.5% και HOMA-IR >2 αν λες ότι έχεις πάρει κιλά.
sotiris 10 λεπτά πριν Author #224 10 λεπτά πριν (edited) Και να προσθέσω εδώ τα δικά μου: Τα ανεβασμένα είναι από τη δραστηριότητα στο γυμναστήριο (βάρη). Το όριο της CPK στους άντρες μέχρι πέρυσι ήταν 320 και στις γυναίκες 200, τώρα δεν ξέρω γιατί το κατέβασαν, οι bodybuilder λένε αν δεν φτάσεις 1000 δεν κάνεις τίποτα, οπότε το 380 για μένα είναι οκ Το HOMA-IR είναι 0.8 που είναι πολύ κοντά στην τιμή 0.75 που ήταν η βέλτιστη. Αντίστοιχος δείκτης είναι και το TRIG/HDL (απλή διαίρεση με τις ελληνικές μονάδες), που έχω: Και οι δύο τιμές είναι εξαιρετικές, αλλά και η LDL χοληστερίνη μου είναι χαμηλή (δεν παρουσιάζω το φαινόμενο που λένε μερικοί ότι όταν κάνεις δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων αυξάνεται υπερβολικά η LDL). Φυσικά με 100 γραμμάρια υδατάνθρακες / ημέρα κάνω χαμηλών και όχι υπερ-χαμηλών όπως έκανα στο ξεκίνημα. Οπότε η κέτωσή μου δεν είναι μόνιμη, και αυτό είναι πλέον ο στόχος. Αν όμως δω ότι δεν μπορώ να πιάσω τους στόχους που έχω στο βάρος, γίνομαι λίγο πιο strict και συνεχίζω!! edit: για τη νεφρική λειτουργία δεν έκανα το κλασσικό ουρία - κρεατινίνη γιατί συμπληρώνω με κρεατίνη και επηρεάζεται. Οπότε έκανα τη κυστατίνη c που είναι μια τιμή ενδεικτική της νεφρικής λειτουργίας που δεν επηρεάζεται από τη λήψη κρεατίνης. Το σύνολο των άνωθεν εξετάσεων ήταν 80 ευρώ "ιδιωτικά", οπότε με 25 ευρώ που προτείνω είναι πολύ λιγότερες εξετάσεις (μόνο τα του σακχάρου και η γενική αίματος). Έγινε επεξεργασία 8 λεπτά πριν από sotiris
Recommended Posts