Jump to content



cisco certifications....


saint22

Recommended Posts

  • Replies 129
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Οι εξετάσεις γίνονται σε οποιοδήποτε εξεταστικό κέντρο είναι συμβεβλημένο με την pearson. Απ' ότι βλέπω στο site τους είναι τα

Educert info_off.gif 0.3 Athens Greece map.gif

PERFORMANCE TECHNOLOGIES S.A info_off.gif 0.3 Athens Greece map.gif

ITEC Training Services SA info_off.gif 0.5 Athens Greece map.gif

Akmi I.V.T info_off.gif 0.6 Athens Greece map.gif

I Learn S.A. info_off.gif 0.8 Athens Greece map.gif

Link to comment
Share on other sites

Test Center: Infolab

Address: Papanastasiou 66 546 42 Thessaloniki Greece

Telephone: [30] 2310914191

Directions: Papanastasiou 66 Str. & 28th October Str. (near Ippokrateio Hospital)

Thessaloniki

GREECE 54642

Tel. +30 2310 91 41 91

Fax +30 2310 939 213

Exam info / registrations at registrations@infolab.gr

You can use Bus Lines 10,59,61,66,31,72

Map http://www.infolab.gr/map.htm

Test Center: Infotech

Address: Siggrou 10 546 25 Thessaloniki Greece

Telephone: 30 2 310 501 970

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Είχα δώσει το 2008 στο εξεταστικό κέντρο που βρίσκεται στην Τσιμισκή με εθνικης αμύνης, δεν ξερω αν υπάρχει ακόμη.

Εννοείς το Master-D ή το Network; Δυστυχώς κανένα από αυτά δεν είναι πια πιστοποιημένo, μόνο αυτά που αναφέρω. Βασικά με ενδιαφέρει αν έχει δώσει κανείς εξετάσεις πληροφορικής (cisco ή άλλες) στο OTE Academy.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

ΤΡΕΛΟ ΞΕΘΑΜΑ 2014 συνέχεια... :ph34r:

Βρήκα σε μορφή βίντεο μαθήματα για το ccna με την ύλη 200-120;

Αυτά μου κάνουν για "διάβασμα" για να πάω να δώσω κάποια στιγμή το ccna; Σωστά;;

Έχουμε υπόψιν μας πόσο θα κόστιζαν τα μαθήματα για ccnp; Βρήκα σε ένα άκυρο site ενός φροντιστηρίου πως από 4000€, το έκαναν προσφορά στα 2700€. Τέτοιες τιμές παίζουν; Έχετε ακούσει; Ρωτάω γιατί προφανώς, αν ξεκινήσει κάποιος το "cisco journey", δεν αξίζει να μείνει στο ccna...

Επίσης μπήκα στο site τους και είδα το εξής:

hHBTIxY.png

αυτό σημαίνει ότι για το ccna, θα "μάθω" όλες τις ενότητες:

CCNA Routing and Switching

CCDA

CCNA Data Center

CCNA Security

CCNA Service Provider

CCNA Service Provider Operations

CCNA Video

CCNA Voice

CCNA Wireless

ήηηη ότι μπορώ να πάρω κατεύθυνση μία από τις παραπάνω; Δηλαδή αυτά είναι περιεχόμενα ή επιλογές; Το ίδιο ισχύει κ για τις παρακάτω ενότητες ccnp/ccne.

Επίσης ξέρετε εξέταστρα για ccnp/ccne;

αυτά τα ολίγα :o

Link to comment
Share on other sites

Τα CCNA είναι ξεχωριστά μαθήματα και εξετάσεις. Το routing and switching είναι συνήθως εκεί που ξεκινούν όλοι και απαιτείται να το έχεις για κάποια άλλα πχ. CCDA.

Αν έχεις επαφή στη δουλειά ή χτίσεις ένα lab στο σπίτι, έστω και εν μέρη virtual (δες GNS3) και ρίξεις χρόνο και διάβασμα δε χρειάζεσαι χιλιάδες ευρώ σε bootcamp και "ακαδημίες" (προσωπική άποψη είναι άχρηστα αυτά).

Τελευταία φορά που έδωσα CCNP ήταν 180Ε η εξέταση δηλαδή route, switch + tshoot θα σου πάνε 540Ε.

Link to comment
Share on other sites

Πιο οικονομικό και συμφέρον να νοικιάσεις μηχανήματα κάπου στο internet, παρά να αγοράζεις, να σου τρώνε χώρο στο σπίτι, να πρέπει να τα στήσεις, να τα συνδέσεις, να κάνουν φασαρία όταν δουλεύουν και να τρώνε ρεύμα, και όταν τελειώσεις να πρέπει να τα ξαναπουλήσεις για να πάρεις κάποια άλλα για την επόμενη εξέταση.

Link to comment
Share on other sites

Φοβάμαι πως δεν κατάλαβα.

Στο internet όσο έψαξα, είδα πως είναι 4(?) ενότητες και κάποιοι τις χωρίζουν σε 2 μέρη.

Το ICND1 και το ICND2.

Άλλοι το δίνουν όλο πακέτο.

Εμένα απορία μου είναι, αφού οι περισσότεροι λένε πως μπορείς να το διαβάσεις/να προετοιμαστείς και μόνος σου, ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ; Την ύλη "200-120";

Επίσης, πόσες εξετάσεις πρέπει να δώσεις για το ccna;

Είδα το routing and switching αλλά βλέπω και security. Άρα τι δίνεις για να πεις ότι έχεις το ccna; Όλα τα παραπάνω που έβαλα, που είναι 8-9; Ή αυτά είναι σαν κατευθύνσεις;

CCNA Routing and Switching

CCDA

CCNA Data Center

CCNA Security

CCNA Service Provider

CCNA Service Provider Operations

CCNA Video

CCNA Voice

CCNA Wireless

Ok, το ccda είναι για designer.. μα τα άλλα;

Π.χ. πήρα το ccna security και θα πάρω και το ccnp security μετά;

Ρωτάω γιατί με μπερδεύει που η ελληνοαμερικανική ας πούμε κάνει μαθήματα για:

1) CCNA Routing and Switching Το CCNA Routing and Switching είναι πρόγραμμα 280 ωρών. Χωρίζεται σε τέσσερις ενότητες και διδάσκεται σε διάρκεια εννέα μηνών. Κατά την εκπαίδευσή σας θα μάθετε να σχεδιάζετε, να εγκαθιστάτε, να λειτουργείτε και να συντηρείτε δίκτυα μικρών ως μεσαίων επιχειρήσεων καθώς και δίκτυα σε περιβάλλοντα εταιρικά και παροχής υπηρεσιών.

2) CCNA Security Το CCNA Security είναι πρόγραμμα 70 ωρών. Κατά την εκπαίδευσή σας θα εμβαθύνετε στις βασικές έννοιες και δεξιότητες που απαιτούνται για την εγκατάσταση, αντιμετώπιση προβλημάτων και παρακολούθηση των δικτυακών συσκευών, ώστε να διατηρηθεί η ακεραιότητα, το απόρρητο και η διαθεσιμότητα τόσο των δεδομένων όσο και των συσκευών.

3) CCNP Routing and Switching Το CCNP Routing and Switching είναι πρόγραμμα 230 ωρών. Η διδακτέα ύλη χωρίζεται σε τρεις ενότητες. Μπορείτε να το

Link to comment
Share on other sites

Το κάθε ccna έχει τη δική του κατεύθυνση και λειτουργεί ως προαπαιτούμενο για να προχωρήσεις στο αντίστοιχο ccnp. Το RS είναι το πιο γενικό, τα υπόλοιπα γίνονται πολύ εξειδικευμένα.

Για το ccna rs που σκέφτεσαι μπορείς να δεις την ύλη της εξέτασης εδώ. Μπορείς να διαβάσεις το 200-120 ή να διαβάσεις τα 100-101 και 200-101 ICND. Καλύτερα το πρώτο να ξεμπερδεύεις, δεν είναι πολύ δύσκολο άλλωστε.

Link to comment
Share on other sites

Κατάλαβα!!!

Άρα γενικώς κάνεις το RnS επειδή θεωρείται πιο "γενικό", οπότε όσοι λένε πως έχουν το ccna έχουν αυτό μάλλον. Βέβαια αν θες να εμβαθύνεις σε κάτι άλλο, π.χ. voice ή data center ή wireless το κάνεις.. κι απλά από εκεί, μπορείς να πας και στο επόμενο σκαλί. Μια χαρά.

Όσο για το σπάσιμο στα δύο.. μάλλον ναι, νομίζω πως δεν χρειάζεται. Το 200-120 αρκεί.

Η πλάκα είναι τι θα γίνει αν αργότερα σε επόμενα "σκαλιά", δεν βρω μαθήματα εδώ στην ελλάδα.. αλλά τόοοοτε βλέπουμε :)

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει άφθονο υλικό στο ίντερνετ. Το ccnp-security το πήρα δίχως μαθήματα και τώρα διαβάζω για να δώσω το jncia. Για του χρόνου θέλω να δώσω τα SPCORE και SPEDGE για να μετατρέψω το παρωχημένο ccip μου σε ccnp-sp.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=6176]Delijohn[/MENTION] Το ccna rs το πήρα πέρυσι πριν αλλάξει version (δωρεάν μιας και μου το πλήρωσε η εργασία μου). Βέβαια μου έστειλαν και την επιπλέον ύλη για το ver 5.0. Τα μαθήματα που έκανα ήταν e-learning χωρίς άλλη βοήθεια. Μόνος διάβασα κυρίως και αφιέρωσα πολλές ώρες και με το packet tracer δεν θες lab. Πλήρωσα τις εξετάσεις στην ΟΤΕAcademy (640-802 τις παλιές).

Το RS είναι μεν γενικό αλλά πιστεύω πως είναι το καλύτερο σημείο να ξεκινήσει κάποιος και αργότερα αποφασίζει ποια κατεύθυνση θέλει να ακολουθήσει.

[MENTION=994]trendy[/MENTION] Μήπως θα μπορούσες με πμ να με κατευθύνεις που θα βρώ την ύλη για CCNP (για να διαβάσω μόνος μου), μιας και αν το πάρω θα ανανεώσω αυτόματα και το CCNA μου? Any help would be greatly appreciated :flower: !

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=994]trendy[/MENTION] όντως έχω βρει άπειρο υλικό.. άνω των 40gb, γιατί έχω βρει και πολλά βίντεο! Σίγουρα θα τα προτιμήσω από ένα pdf 500+ σελίδων..

Αν μπορείς, μια-δυο ερωτήσεις ακόμα.. μια και διαβάζεις μόνος, πόσο περίπου σου πήρε το καθένα από αυτά; Κάθε άνθρωπος διαφέρει στο πώς διαβάζει και στο πώς κατανοεί.. αλλά στο περίπου να ξέρω; Π.χ. νομίζω πως θα μπορέσω ως το Φλεβάρη να τελειώσω με το βασικό ccns r&s..

Δεύτερον, όσο μπορείς πιο αντικειμενικά.. θεωρείς/είτε [MENTION=19806]cyberdyne[/MENTION] ότι αξίζει όλο αυτό το "cisco journey"; Οκ, η cisco δεν θα κλείσει αύριο.. και μαθαίνεις πολλά, άρα όχι μόνο για cisco εξοπλισμό.. μα αξίζουν οι ώρες διαβάσματος; Θα χτυπήσεις πόρτες και εκτός cisco κι ίσως είναι κι εξωτερικό κυρίως.. μα όντως έχουν τόσο καλή φήμη σαν πιστοποιήσεις;

Κάποτε μου είχε πει κάποιος πως ccie ή specialists είναι μετρημένοι στα δάχτυλα στην ελλάδα... αυτό κάτι δείχνει... και δυσκολία, μα κι ότι "ξεχωρίζεις από τον ανταγωνισμό".

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.