Jump to content



βοηθεια σε ασχετο με λινουξ


magicman

Recommended Posts

Γεια σε ολους! :D

Λοιπον παιδια θελω να βαλω λινουχ,και να μαθω 5 πραματα πανω στο λινουχ. θελω την ποιο ευκολη διανομη(διανομη=εκδοση ετσι?) και αργοτερα να αρχισω με τα ποιο δυσκολα. να δηλωσω οτι ειμαι Ασχετος απο λινουχ. με Α κεφαλαιο. εψαξα λιγο τα threads εδω αλλα εχω ψιλοχαθει. το kde τι ειναι? ειναι σας το desktop των win?

βασικα θελω για εφαρμογες γραφειου+νετ. παιχνιδια και τετοια οχι.

1)τωρα, εχω εναν δισκο 80αρη με τα win xp πανω. γινεται να κανω φορματ και να κανω δυο partition? στο ενα λινουξ και στο αλλο win. και κατα την εκκινηση να με ρωταει με τι λογισμικο να εκκινησει? νομζω οτι γινεται... αλλα δεν ξερω πως.

2) αν γινεται το πρωτο μπορειτε να μου πειτε την ποιο ευκολη διανομη? ακουσα για το ubuntu και red hat. ποιο ειναι ποιο ευκολο? και στην εγκατασταση επισης.

3) με το hardware υπαρχει κανενα προβλημα? απο οτι ειδα σε threads,πολλα παιδια εχουν προβλημα με μοντεμ? εγω εχω ενα απλο 56αρι pstn. λετε να εχω προβλημα?

Ευχαριστω πολυ, και παιδια μην το καψουμε το thread. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

1)γίνεται αλλα δύσκολα, το πιο πιθανο να τα κανεις μονι

2)όσο εύκολη και να είναι πρόσεχε το θέμα με τα partitions,καλύτερα να αφήσεις ενα χώρο unpartitioned και να τα κάνεις μόνος του. και φυσικά αφου γίνει αυτο πριν προχωρήσεις προσπάθησε να τσεκάρεις μην τυχόν σου πείραξε τα άλλα partitions. έπειτα πιστεύω δεν υπάρχουν δύσκολα linux και εύκολα,βάλε μια αξιόλογη, suse πχ, και θέλει να αφιερώσεις αρκετή ώρα μετα για να βγάλεις κάποια άκρη...μη περιμένεις μιας και έχει γραφικό περιβάλλον να ειναι σαν windows

3)αν βάλεις μια πρόσφατη έκδοση δεν παίζει πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

1)Αν κάνεις φορμάτ τελικά κάνε από το cd εγκατάστασης των windows 1 partition για τη windows εγκατάστασή σου και συνέχισε το setup κανονικά. Μόλις τελειώσεις με τα win, κάνε εγκατάσταση με το linux και βάλε το στο άλλο partition. O boot loader θα εντοπίσει αυτόματα κατά πάσα πιθανότητα το partition των windows και θα στο προσθέσει στην αρχή όπου θα επιλέγεις με ποιο λειτουργικό θα ξεκινήσεις.

2)Το ubuntu μου φαίνεται αρκετά εύκολο, αλλά δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος να απαντήσω. Ακόμα και το slackware εύκολο μου φαίνεται πλέον...

3) Αν είναι εσωτερικό pci ρίξε μία ματιά πρώτα στο http://www.linmodems.org/

Αν είναι σειριακό θα παίξει εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

τι εννοεις για το 1ο? καλυτερα θα ηταν να εβαζα ακομα ενα δισκο?

1 σκληρό ακόμα ειναι the best!! να είναι όλα ξεκάθαρα.θα επιλέγεις boot σε όποιον δίσκο θες απο το bios. αλλα αν θες να πειραματιστείς και να ψαχτείς επιχείρησε να τα βαλεις σε ενα δίσκο, απλώς θέλει λίγο ψάξιμο στις ρυθμίσεις ο bootloader, γιατι και να το δεις στη λίστα του δεν σημαίνει ότι και θα λειτουργεί

Link to comment
Share on other sites

Το partition των windows φτιάξε το κατά το συνηθισμένο τρόπο, στην αρχή της εγκατάστασης των windows. ’σε χώρο ελεύθερο και μετά όταν θα πας να εγκαταστήσεις το linux θα φτιάξεις το partition του στο υπόλοιπο κομμάτι του δίσκου, με το εργαλείο που σου δίνει η εγκατάσταση της διανομής σου. Δε χρειάζεται να ξέρεις πώς λέγεται, θα στην τρέξει η ίδια η εγκατάσταση. Αν έχεις πρόβλημα πάντως δοκίμασε να τρέξεις το cfdisk.

Link to comment
Share on other sites

απο που μπορω να την κατευασω? ειναι ευκολη στην εγκατασταση? δεν εχω ξαναπερασει λινουξ ρε παιδια. βασικα το suse ειναι ευχρηστο? με το hardware μου θα ειναι οκ? πλζ απαντηστε ρε παιδια.

υ.γ το torrent τι ειναι?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από MaGiCMaN

απο που μπορω να την κατευασω?

Έχουν δοθεί links σε ένα thread λίγο πιο κάτω.

ειναι ευκολη στην εγκατασταση?

Πιο εύκολη απο τα Windows κατα την γνώμη μου.

δεν εχω ξαναπερασει λινουξ ρε παιδια. βασικα το suse ειναι ευχρηστο?

Πολύ, αρκεί να επιμένεις σε κάποια πράγματα.

με το hardware μου θα ειναι οκ?

Βεβαίως. Μόνο να μας έλεγες τι modem έχεις μήπως έχεις την ατυχία να είναι WinModem.

Link to comment
Share on other sites

αυτο το ftp ειναι ? ftp://mirror.switch.ch/mirror/suse/suse/i386/10.0/iso/

παιδια... εχω χαθει με τοσες αρχεια. εχει πολλα cd,ενω εχει και livedvd. ποιο το κατευασω? ειμαι σε νετ καφε. και θα μου το γραψουν σε cd ή dvd. αν μπορει καποιος ας μου πει αν ειναι αυτο το ftp και ποιο να κατευασω. ευχαριστω. :)

Link to comment
Share on other sites

Να μη βάλεις τίποτα. Όταν κάνεις την εγκατάσταση του linux θα στο κάνει αυτό format το partition με το FS που υποστηρίζει καλύτερα. Αν σε αφήσει να επιλέξεις βάλε ext3 ή reiserfs.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.