Jump to content



Refresh rate


Herc

Recommended Posts

Πατάς start>run> dxdiag πας στην τελευταία καρτέλα («Πρόσθετη βοήθεια» αν έχεις ελληνικά) και στο τελευταίο από τα 4 κουμπιά (overdrive ή παράκαμψη) και βάζεις τιμή παράκαμψης τα hz που θες.

Επίσης λειτουργούν και οι ρυθμίσεις στους drivesr αλλά εγώ χρησιμοποιώ τον dx way.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Herc

Με ποιο προγραμμα μπορω να κλειδωσω και στα παιχνιδια την συχνοτητα στα 75Ηz.Oταν μπαινω η οθονη μου δειχνει 60Hz.

’ν έχεις TFT καλύτερα να το αφήσεις στα 60Hz, γενικά το προτείνουν οι κατασκευαστές λόγο κατασκευής και λειτουργίας των κρυστάλλων... συνήθως στα 75 Hz την ανεβάζουν όταν θέλουν την μέγιστη φωτεινότητα...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από kallileo [Σήμερα, στις 07:44]

Τα παιχνιδια πρεπει να τρεχουν στα 60Hz και με το VSync ενεργοποιημενο. Αν το επιτρεπουν βεβαια οι επιδοσεις του υπολογιστη σου.

Το vsync προσθετει input lag καπου 24ms, ιδιαιτερα αισθητη καθυστερηση αν ασχολεισαι σοβαρα με racing και fps,επισης χωρις triple buffering το framerate θα παει περιπατο στις περισσοτερες περιπτωσεις, ασε που με το triple buffering on θα εχεις ακομα μεγαλυτερο input lag, η λυση ειναι 100-120hz και πανω σε crt,επισης βοηθαει να ειναι λιγο πιο πανω τα hz απτα fps σου, πχ οταν ειχα 100hz στην eizo t561 επρεπε να βαζω οριο στα fps 99 και κατω αν ηθελα να ελλατωθει σε ενα βαθμο το tearing

σε lcd ειναι αλλη ιστορια, οταν μου ερθει η 931c της samsung θα μπορω να μιλησω απο προσωπικη εμπειρια, προς το παρον αυτο που εχω διαβασει ειναι οτι ακομα και σε 2ms 75hz LCD χωρις vsync υπαρχει αρκετο tearing και ετσι αναγκαζεσαι να συμβιβαστεις με το νουμπο vsync :TD: , σε λιγες μερες θα δω αν στην δικια μου περιπτωση το tearing ειναι αρκετα "ελαφρυ" για να το αγνοω ευκολα οταν παιζω

Link to comment
Share on other sites

H δικια μου SONY SDΜ-HS73 λειτουργει πολυ καλυτερα με 75Hz και στα windows( το ποντικι κινηται πιο γρηγορα, πιο καθαρα τα γραμματα και τα εικονιδια, πιο ξεκουραστο περιβαλλον) αλλα και στα παιχνιδια.Ειχα ενα προγραμμα, το οποιο και εχασα μετα το format, το οποιο το εβαζα να φορτωνει μαζι με τα windows και ειχα κλειδωσει τις 3 πιο βασικες αναλυσεις στα 75Hz 800x600, 1024x768, 1280x1024 και ρωταω μηπως γινεται απο riva tuner, powerstrip, η απο τους οδηγους.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Herc [Σήμερα, στις 07:21]

H δικια μου SONY SDΜ-HS73 λειτουργει πολυ καλυτερα με 75Hz και στα windows(το ποντικι κινηται πιο γρηγορα , πιο καθαρα τα γραμματα και τα εικονιδια, πιο ξεκουραστο περιβαλλον) αλλα και στα παιχνιδια.

Ενας λογος παραπανω που αρκετοι fpsαδες δεν εχουνε παει ακομα σε LCD ειναι επειδη εχουν καλομαθει στα 120hz ;)

Αρχική απάντηση από Herc [Σήμερα, στις 07:21]

Ειχα ενα προγραμμα, το οποιο και εχασα μετα το format, το οποιο το εβαζα να φορτωνει μαζι με τα windows και ειχα κλειδωσει τις 3 πιο βασικες αναλυσεις στα 75Hz 800x600, 1024x768, 1280x1024 και ρωταω μηπως γινεται απο riva tuner, powerstrip, η απο τους οδηγους.

powerstrip that is :)

Link to comment
Share on other sites

Το Reforce βρήκα πολύ καλό απλό και λειτουργικό. Αλλά μερικά games δέν ανταποκρίνονται καλά στο κλείδωμα των Refresh rates. Όπως Battlefiled 2142 , και μερικά ίσως κλειδώσουνε και τις αναλύσεις, δηλαδή θα σου εμφανίζει μόνο κανα 2 αναλύσεις συμβατές με τa rates που κλείδωσες. Αλλά αυτό είναι πρόβλημα των games όχι του προγράμματος.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.