Jump to content

Ένας γρήγορος τρόπος για να ξεχωρίσεις τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη

slame

Recommended Posts

Συμφωνούμε όλοι φαντάζομαι ότι τα εργαλεία δεν κάνουν τον επαγγελματία.

Κάτι τέτοιο νομίζω θα είχε το παλικάρι στο μυαλό του αλλά στη βιάση του να γεμίσει το blog του (γιατί blogs are like a$$holes στις μέρες μας...) το έχασε και μας λέει ότι τα καλά και σύγχρονα εργαλεία δείχνουν ψευτό-επαγγελματία ενώ αυτός που έχει κάτι χρόνια να επενδύσει λεφτά στα εργαλεία με τα οποία βγάζει το ψωμί του είναι ο πραγματικός επαγγελματίας. Δηλαδή μπορείς τελικά να κρίνεις κάποιον με βάση τα εργαλεία του! Τρέχα γύρευε...

Νταξ, μη δίνετε και πολύ σημασία. Το καλό του ίντερνετ είναι ότι ο καθένας μπορεί να βγει να πει τη γνώμη του. Ακόμα καλύτερο είναι πως δεν έχουμε καμία υποχρέωση να τον πάρουμε στα σοβαρά.

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Και πάλι δεν με κατάλαβες φίλε spresv.

Είπα ότι είναι - εν τέλει - αντι-επαγγελματικό, να αγοράζεις ΠΙΟ ΠΑΝΩ από τις ανάγκες σου.

Εάν η ανάγκη σου είναι το τελευταίας γενιάς μηχάνημα τότε ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ...

Πάντως η πείρα έχει δείξει ότι ακόμα και στις χειρότερες των περιπτώσεων αναγκαίο θα είναι το ΠΡΟ-ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ γενιάς μηχανημα (Σε CPU - GPU power) . Value for money....

Επιπλέον ένας programer , μπορεί και δουλέψει άνετα σε μεγάλη γκάμα μηχανημάτων ακόμα και τις ποιο μνημοβορες σιπιγιουβόρες γλώσσες, trust me.

Από την άλλη , ένας animator η γραφίστας όντως θα ωφεληθεί στα deadlines του από ότι γρηγορότερο υπάρχει σε GPU και CPU.

Όμως - πρόσεχε - συνήθως αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν σε εταιρείες που έχουν σε leasing εξοπλισμό ότι τραβάει η ψυχή σου (και μάλιστα πχ κάρτες γραφικών video κλπ που ούτε τις βάζει ο νους σου - πολλές χιλιάδες ευρώ το κομμάτι , άστα να πάνε, έχετε δει καμιά Matrox Axio από κοντά??)

Οι ίδιοι άνθρωποι - στο σπίτι - δουλεύουν με μια GeForce Ultra 5700 που λέει ο λόγος.

(Βέβαια υπάρχουν εκείνες οι ξελογιάστρες τα games που σε βάζουν να πέρνεις ότι καλύτερο - αααχ!! , αλλά το επαγγελματικό software είναι πολύ πιο ανεκτικό στις παλιατζούρες από ότι νομίζετε!)

Ααααχ η ορμητικότητα των νειάτων ... Πόσο με παρεξηγήσατε ρε παιδιά!!

Αρχική απάντηση από unstoppable [Σήμερα, στις 16:03]

Εσυ τα περνεις απο μας, εμεις τα περνουμε απο καποιους αλλους οι οποιοι τα περνουν απο αλλους, κοκ. Εσυ μπορει να μην γουσταρεις να αλλαζεις pc καθε τριμηνο και εμεις μπορει να μην γουσταρουμε να παρουμε διαμερισμα στον 6ο και SUV.

Οσο για τον αρχικο post, μαλλον κατι αλλο ηθελε να πει το αρθρο(ο εξοπλισμος δεν κανει απαραιτητα τον επαγγελματια..) και καπου ξεφυγε...

θα συμφωνησω. αλλα η επιτυχια του επαγγελματια ερχεται με συνδυασμο γνωσεων και τεχνολογιας. αν ενας θελει να λεγεται και σωστος επαγγελματιας θα εχει και ενα σωστο μηχανημα. δλδ σαν να μου λες τι να το κανει το ups Και να τα περνουν οι αλλοι,αμα χαθει η δουλεια την ξανακανει. αμα το βλεπεις ετσι δεν νομιζω οτι θα παει πολυ μπροστα στον ιδιωτικο τομεα.

Το να προσπαθείς να κατηγοριοποιήσεις πράγματα και καταστάσεις είναι εύκολα παρεξηγήσιμο.

Από την άλλη πολύ λίγοι είναι αυτοί που λένε ότι κάνουν αναβάθμιση για λόγω διαφορετικό εκτός από παιχνίδια. Αυτοί ονομάζονται ενθουσιώδεις υποστηρικτές της τεχνολογίας της πληροφορικής και ασχολούνται με τον υπερχρονισμό ή και με την βελτιστοποίηση υλικού. ’ρα, αν θες να το κατηγοριοποιήσεις θα μπορούσες να πεις ότι αυτοί που αναβαθμίζουν χωρίζονται σε δύο κατηγορίες:

1. Σε μεγάλα παιδιά που δεν σταματούν να παίζουν ποτέ

2. Σε μεγάλα παιδιά που δεν παίζονται

;)

Τι να σε παρεξηγήσουμε βρε άνθρωπε του θεού; Εμείς σου φταίμε που η αρτιότητα αυτών που λες, πιάνει πάτο;

Από τη μια "αγοράστε κορόιδα για να πάρω SUV" κι από την άλλη "με παρεξηγήσατε";

Και που; Σε μια παρέα από χομπίστες; Είπε κανείς ότι αγόρασα 7800GTX και το UT2004 για τη δουλειά μου;

Και για να σε βοηθήσω λίγο, πάρε μια 2η άποψη:

Ο επαγγελματίας από τον ερασιτέχνη, ξεχωρίζουνε από το αποτέλεσμα της δουλειάς τους και τον τρόπο, την ταχύτητα και την αποτελεσματικότητα με την οποία θα επιτευχθεί. Όχι από τα εργαλεία που θα χρησιμοποιήσει. Αν ο "επαγγελματίας" κατα τη γνώμη σου, χρησιμποιεί μια πέτρα κι ένα μαχαίρι, θα του πάρει πολλαπλάσιο χρόνο να παραδώσει έργο από κάποιον που έχει "τα μέσα". Αλλά ούτε το ένα, ούτε το άλλο δεν καθορίζουν τον "επαγγελματία" από μόνα τους ;)

Τώρα, αν ψάχνεις να βρεις τον "γρηγορότερο" τρόπο για να ξεχωρίσεις τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη, δεν θα τον βρεις εδώ. Εδώ απλώς συζητάμε για το χόμπυ μας και όταν θέλουμε να ξεχωρίσουμε τον επαγγελματία από τον ερασιτέχνη, θα το ψάξουμε σε βάθος.

Για "γρήγορους" τρόπους και τσαπατσουλιές, θα σε παραπέμψω σε κανα blog που ο καθένας μπορεί να αναλύσει την μπανανο-θεωρία του, γρήγορα και επιφανειακά ;)

Μα δε νομίζω κανείς να αναβαθμίζει το PC της δουλειάς του με την τελευταία κάρτα γραφικών ή ότιδήποτε άλλο. Το αν θα αλλάξει PC ή όχι στο γραφείο και τι θα βάλει είναι απόφαση της εταιρείας του - εκτός αν πρόκειται για one-man-company..

Αυτά τα κάνει στο PC του στο σπίτι. Αντί για SUV των 50.000 παίρνει ένα "ταπεινό" αμάξι των 30k και με τα ρέστα και όσα γλυτώνει απο βενζίνες έχει εξασφαλίσει PC, laptop, κινητά και τις αναβαθμίσεις τους για αρκετό καιρό.

Είναι όλα θέμα επιλογών. Ο ένας τα ξοδεύει για την "πάρτη" του σε αντικείμενα που χάνουν γρήγορα την αξία τους χωρίς να νοιάζεται για το τι θα πει η Ρούλα η γειτόνισσα ή οι φίλες της μαμάς και ο άλλος για να αποκτήσει ένα status symbol αυτοκίνητο που θα το καβαλάει και θα αισθάνεται επιτυχημένος ή απλά γιατί διάβαζε 4τροχούς από μικρός και έχει τρέλα με τα "τουτού". Δεν θα μπω στη διαδικασία να κρίνω ποιος κάνει το σωστό. Ο καθένας κάνει ότι νομίζει με τα λεφτά του. Επίσης δε θα αναλύσω την προσωπικότητα και τα κομπλεξ του καθενός με βάση τις παραπάνω επιλογές..Υπάρχουν ειδικοί που ασχολούνται με τέτοια πράγματα, όλοι το ξέρουμε. Αυτό που δεν ξέραμε είναι ότι υπάρχουν ειδικοί που μπορούν να σου πουν πόσο καλός επαγγελματίας είσαι με βάση τις παραπάνω επιλογές...Όσο ζω μαθαίνω, τελικά.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρει ποιός είσαι και τι έσοδα έχεις από το hardware που αγοράζω. Παίρνω θέση σαν ένας από τους επαγγελματίες του τομέα που αναφέρεσαι.

Το να μιλάς κατά αυτό τον τρόπο για τους "πελάτες" σου, δείχνει έναν επαγγελματία χωρίς σεβασμό στο αντικείμενό του. Χωρίς σεβασμό στους πελάτες του. Αυτός δεν είναι επαγγελματίας φίλε μου και σε καμμία περίπτωση επιτυχημένος.

Ακόμα και αν το post σου περί SUV κλπ ήταν παραλληλισμός, είναι μάλλον άστοχος όπως καταλαβαίνεις.

Τα εργαλεία δεν κάνουν τον μάστορα. Η ικανότητα του μάστορα όμως να διαλέγει τα αρτιότερα για τη δουλειά του εργαλεία, τον κάνει επαγγελματία ;)

Αρχική απάντηση από azrael42

Ααααχ η ορμητικότητα των νειάτων...

Πρώτα να μάθεις να αντιμετωπίζεις τους συνομιλητές σου τουλάχιστον σαν ισαξίους και μετά να περιμένεις να σε καταλάβουμε.

Η λογική του παλιού και εμπείρου σε συνδυασμό με εξυπναδισμους, σαν μέθοδος πειθούς δε πιάνει εδώ

Συγνώμμη αν σας χάλασα το κλίμα παιδιά...

Θυμήθείτε όμως ότι δεν ποσταρα εγώ το επίμαχο κείμενο εδώ!

(Είναι πράγματι εκτός κλίματος lab.gr , θα ήταν άστοχο και αγενές

διότι εδώ είναι forum για gamers κλπ και γράφτηκε για ένα blog που έίναι στο σύνολο του σατιρικό και με ελαφρή διάθεση.)

Ένας άλλος φίλος έκανε copy/paste το κειμενάκι μου εδώ και άρχισε όλο το κακό!!!

Ο μόνος λόγος που πόσταρα εδώ αρχικά, ήταν κάποιοι άσχημοι χαρακτηρισμοί για το άτομο

μου (που btw συνεχίζουν... βροχή!!)

Αντί να απαντήσω και εγώ με μπινελίκια , έκανα μια απόπειρα χιούμορ περί SUV κλπ

Δεν εγινε δεκτη. ΟΚ.

Προσπάθησα να καταθέσω την γνώμη μου για κάποια πράγματα, βγαλμένη όχι θεωρητικά άλλά από την 15χρονη πορεία μου στον ιδιωτικό τομέα του ελληνικού I.T. Σε μεγάλες εταιρείες

Ουτε αυτή έγινε δεκτή. ΟΚ ξανά.

Δεν θα σας χαλάσω άλλο την παρέα , φίλοι μου

Thread Closed από εμένα.

Καλά να περνάτε.

Κοιτα το να χωριζεις σε target group δεν ειναι ΚΑΚΟ!ΑΛΛΑ πρεπει να εισαι αντικειμενικος και την αναγκη που εχει ο αλλος(οποια και αν ειναι αυτη) να την πραγματοποιεις !Εκει εισαι μαγκας!

Οταν προωθεις ενα προιον δεν μπορεις να χλευαζεις τους πελατες σου!Γιατι οσο καλο και αν ειναι αυτο θα υπαρξει μια αλλη εταιρια STAR που θα σε βγαλει απο το παιχνιδι!

Το να αγοραζει καποιος καινουργιο υπολογιστη δεν τον κανει χαζο,βλακα ηλιθιο κλπ. Μπορει να εχει την αναγκη της αλλαγης της βελτιοσης να θελει να ξεπερασει καποια ορια!Αυτος ειναι ο σκοπος του προιοντος!Ημουν και εγω στο τριπακι τις αναβαθμισης αλλα πλεον σταματησα ,δεν κοροιδευω αυτους που το συνεχιζουν ,απλα εμενα αλλαξαν οι αναγκες μου!

Και τωρα για το ποιος ειναι επαγγελματιας!

Ο επαγγελματιας ο σωστος και αυτος που θα πετυχει και θα βγαλει χρηματα ειναι αυτος που θα σου δωσει το εκαστοτε προιον οταν θα το εχεις αναγκη ,στην καταλληλη συσκευασια,στην καταλληλη τιμη,στο καταλληλο μερος !Τοτε και μονο τοτε θα ειναι ενας σωστος επαγγελματιας !Ο ερασιτεχνης χανει σε καποιον απο αυτους τους τομεις!

Ανοιξε κανα βιβλιο marketing και θα δεις οτι τα πραγματα δεν ειναι μονο ασπρο-μαυρο (εβγαλα ενα προιον ΠΑΡΤΟ) υπαρχουν απειροι παραμετροι για να φτασει καποιος στον να αγορασει κατι!

Οπως λενε μερικη ειναι η κ@υλα μου,ετσι γουσταρω και μπλα μπλα καποια αναγκη καλυπτει με αυτο το προιον για να το κανει να νιωθει ετσι!ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?????

Mε βάση το εν λόγω "κείμενο":

Οι απανταχού χομπίστες του πλανήτη είναι ανόητοι, ηλίθιοι, που δίνουν τη χαρά και την ευτυχία στους λίγους που τους πουλάνε τη διασκέδασή τους.

Ωραία θεωρία.

Αρχική απάντηση από deninho [Χθες, στις 12:35]

δηλαδή, φίλε μου, θες να μου πεις ότι εγώ είμαι επαγγελματίας που άλλαξα υπολογιστή μετά από 4 χρόνια...

Και θες να με πείσεις ότι ένας σοβαρός 3d artist ή grfx designer μπορούν να δουλέψουν σε ανθρώπινες συνθήκες με έναν υπολογιστή 6ετίας... Θέλω να μου πεις αν τα πιστεύεις αυτά που λες, και μετά να μας πεις αν περιμένεις να μας πείσεις...

Παιδιά δεν ξέρω πως ακριβώς ορίζεται ο επαγγελματίας αφού η λέξη σημαίνει διαφορετικά πράγματα για τον καθένα αλλά θα συμφωνήσω ότι αυτοί που αναβαθμίζουν κάθε χρόνο αγοράζοντας το τελειότερο για βλακείες(π.χ παιχνίδια) μάλλον ζουν για τη βιομηχανία παρά για τους ίδιους. Μοιάζουν με αυτούς που νομίζουν ότι ακούν διαφορές ανάμεσα σε ηχοσυστήματα των 15000 και των 30000. Συνήθως αγοράζουν μόνο και μόνο για να εκτονώσουν την ανικανοποίητη επιθυμία τους για άλλες πιο ουσιαστικές ανάγκες (π.χ. ζωή χωρίς στρες, καλές σχέσεις με φίλους κτλ). Νομίζω ότι δεν είναι τυχαίο το ότι η κατάθλιψη σχετίζεται με τον καταναλωτισμό. ’λλος λόγος είναι το ότι έχουν λεφτά για πέταμα.

Πάντως υπάρχουν και επαγγελματίες με χαμηλές και σταθερές απαιτήσεις(συνηθέστερα όσοι ασχολούνται με τον ήχο) που βολεύονται και με παλιά συστήματα. Η κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος άλλωστε δεν μεταφράζεται σε εντολή αγοράς του εκτός και αν π.χ. η έλλειψη δύο ge force 8800 σε κάνουν να αισθάνεσαι "μικρός" απέναντι στους μάγκες φίλους σου που δίνουν στο pc όλο το μισθό τους μέχρι να ακούσουν από το αφεντικό τους το "απολύεσαι" και καταλάβουν ποιον εξυπηρετούσαν τόσο καιρό.

Αρχική απάντηση από gznp [Σήμερα, στις 10:23]

Mε βάση το εν λόγω "κείμενο":

Οι απανταχού χομπίστες του πλανήτη είναι ανόητοι, ηλίθιοι, που δίνουν τη χαρά και την ευτυχία στους λίγους που τους πουλάνε τη διασκέδασή τους.

Ωραία θεωρία.

Δεν βρήκα πουθενά στο λεξικό ότι χόμπι είναι να ακολουθείς κάποια δαπανηρή μόδα που ο υπεύθυνος μάρκετινγκ κάποιας εταιρείας επινόησε βάσει ερευνών(π.χ case modding) για να κάνει τους μετόχους πιο πλούσιους.

Αρχική απάντηση από Petrossortep

Πάντως υπάρχουν και επαγγελματίες με χαμηλές και σταθερές απαιτήσεις(συνηθέστερα όσοι ασχολούνται με τον ήχο) που βολεύονται και με παλιά συστήματα.

Από αυτούς που ασχολούνται με ήχο φίλε μου, άλλος διοργανώνει beach parties και άλλος φτιάχνει τον ήχο για το γήπεδο να παίξει το βράδυ ο Tiesto.

Μη τα ισοπεδώνουμε όλα.

Αρχική απάντηση από Petrossortep

Δεν βρήκα πουθενά στο λεξικό ότι χόμπι είναι να ακολουθείς κάποια δαπανηρή μόδα που ο υπεύθυνος μάρκετινγκ κάποιας εταιρείας επινόησε βάσει ερευνών για κάνει τους μετόχους πιο πλούσιους.

Και τι βρήκες στο λεξικό? 'Αντε βρε, διάβασε και πες μου κι εμένα.:)

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπω αυτούς που δεν τα έχουν να κατακρίνουν αυτούς που τα έχουν, σκεπτόμενοι τι θα έκαναν εκείνοι με το 1/10 των χρημάτων τους.

Τα παντελόνια που λέμε ότι φοράμε κύριοι, 2 πράγματα χωράνε. Αρ..δια και λεφτά.

Δικαίωμα του καθ'ενός είναι να γ..ει και να ακουμπάει το χρήμα του όπου γουστάρει.

Γιατί δεν βρίζουνε και τον Μπραντ που γ...ει την Τζολί?

Μάθαμε να βρίζουμε το μαλ@κα που αγόρασε Ferrari, το γιακά που ταΐζει ο μπαμπάς του. Κατά βάθος αυτό όμως λέγεται ζήλεια και έλληψη προσωπικών στόχων και ονείρων. Εγώ λέω μπράβο στο παιδί που πήρε νέο αμαξάκι τζάμπα και μία 8800GTX, άσχετα αν εγώ χρωστάω άλλα 3 χρόνια από το μεταχειρισμένο μου Renault και είμαι με μία ταπεινή X800XL.

Αλλά έχω τα αρ..δια να λέω ότι τα πήρα μόνος μου και με τον τρόπο που γούσταρα. Κι άμα γουστάρω πάω και τα καίω μετά. ΔΙΚΑ μου είναι, ότι θέλω τα κάνω.

Μία φορά δεν ξέρετε να κρίνετε για το φαΐ που λείπει από τις 3κοσμικές χώρες. Μόνο ότι λείπει από το δικό σας εγωισμό.

Δεν ξέρω αν τσατίζεται κανείς με αυτά που λέω, δεν με νοιάζει κι όλας. Ας πρόσεχε.

Nuff said, αρκετά τσατίστηκα πάλι και ασχολήθηκα.

Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος του μάρκετινγκ να σε κάνει να ταυτιστείς με το προϊόν να σε κάνει να το θέλεις. Να ντρέπεσαι που εσύ δεν το έχεις και οι άλλοι το έχουν. Γι'αυτό άλλωστε κάνει χρήση και της ψυχολογίας, για να μάθει πως θα σε εκμεταλλεύεται καλύτερα. Απόδειξη: Ο τρόπος που μιλάς για την "ταπεινή" κάρτα και το αυτοκίνητό σου.

Όσο για μένα έχω δώσει 450 euro για ήχο στο pc που θα με κρατήσει για χρόνια και όχι για τους επόμενους έξι μήνες. Καταναλώνω αλλά ξέρω το τι και το γιατί.

’λήθεια όμως ρε μάγκα για πες μου κάτι. Αυτοί που μετά χαράς δέχονται τα λεφτά σου για την 8800GTX πόσο εύκολα στα δίνουν πίσω όταν δουλεύεις για αυτούς; Αν η κυβέρνηση μιλήσει για πάγωμα μισθών αυτοί θα πουν όχι; Αν κάποιος δεν επενδύει αλλά μόνο καταναλώνει και δανείζεται("χρωστάω άλλα 3 χρόνια από το μεταχειρισμένο μου Renault") δεν γίνεται ποτέ πλούσιος για να ξεγύγει από τη μιζέρια και να έχει όσες 8800 θέλει χωρίς να νιώθει οικονομική ανασφάλεια;

Πάντως και εγώ ζηλεύω όσους έχουν ferrari όχι για τη ferrari αλλά για τα λεφτά τους. Τα λεφτά και η γη είναι η ασφάλεια και η δύναμη και όχι τα πρόϊόντα τεχνολογίας αιχμής και κύρους. Τέτοια βρίσκεις όσα θέλεις αν χρεωθείς, θα έχεις όμως το κεφάλι σου ήσυχο;

Λοιμπον παιδια εγω τωρα πρεπει να ντρεπομαι για την 6600 που εχω εννω βγηκαν 8800 ??

Ας εχω μονο την 6600 αλλα ξερω οτι δουλεψα αρκετα σκληρα για το ενα η το αλλο...

Δεν μου τα εδοσε κανενας ουτε τα βρηκα ετοιμα οπος αλλοι....

Δεν καταλαβαινω την ΜΑΝΙΑ του οτι αν δεν εχεις τα καλυτερα πραγματα εισαι χειροτερος απο τους αλλους.

Αφου στο κατω κατω μετραει το τι εχει ο καθενας μας μεσα του και το τι προσφερει με την υπαρξει του σε αυτον το κοσμο....

Δλδ ο γειτονας μου που εχει μια mercedes και ειναι χαζος σαν την καλτσα μου και αδειος σαν το πιγαδη ειναι καλυτερος απο μενα???? Σε τι ??? Οτι τα εχει ???

Ε και αυριο μπορει να τα χασει ολα....

Τα λεφτα ερχονται και φευγουν οποτε ας μην κρινουμε τους αλλους απο τα περουσιακα στοιχεια.....

Ειναι μια αυταπατη......

Αυτα απο μενα

Το πρόβλημα δεν είναι τα λεφτά φίλε Πολωνέ αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούνται. Από τη χρήση τους καταλαβαίνεις το ποιόν του ανθρώπου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.