Jump to content



Dtek Fusion CPU waterblock παρουσίαση


ergotelis

Recommended Posts

Σήμερα μου ήρθε η usps express με ένα δεματάκι...

mg0050ai6.th.jpg

Είναι από την Dtek customs, γνωστή εταιρία κατασκευής μπλοκ, με πολλά επιτυχιμένα προϊόντα. Το δέμα περιέχει το νέο της προϊόν, το Fusion waterblock για επεξεργαστές, που το λάνσαρε στις αρχές του 2007.

mg0051ec7.th.jpg

img0052st9.th.jpg

img0053ss0.th.jpg

Η υλοποίησή του, όσο απλή και να φαίνεται, γίνεται πρώτη φορά και από τα πρώτα δείγματα σε συγκριτικά τέστ μιλούν για ένα πολύ υποσχόμενο προϊόν.

Η κατασκευή του, περιέχει 3 κομμάτια, ένα κομμάτι χαλκού και 2 πλαστικά-derlin, τα οποία φροντίζουν για το καπάκι και την είσοδο έξοδο του νερού.Το πρώτο κομμάτι, του χαλκού, βασίζεται σε πολλά ποδαράκια ,τα οποία στο κέντρο είναι σε χαμηλότερο επίπεδο, λόγω της εισόδου του νερού. Από το κέντρο λοιπόν, εισέρχεται το νερό και διαχέεται στις 4 γωνίες του.Το 1ο πλαστικό, το ενδιάμεσο,που περιέχει 4 τρύπες, σε κάθε γωνία, αναλαμβάνει να "μαζέψει" το νερό στη μια έξοδο του μπλοκ, προκειμένου να πάρει το δρόμο του προς το ψυγείο.Στη μέση του μεσαίου μπλοκ, υπάρχει ο κεντρικός σωλήνας εισόδου του νερού, που δεν έρχεται σε καμιά επαφή με τις εξόδους του νερού.Τέλος, το 2ο πλαστικό μέρος, είναι το καπάκι, όπου βιδώνουν τα 2 μπλοκ.

Αποτέλεσμα της κατασκευής?Ομοιόμορφη απομάκρυνση του νερού από το κέντρο προς τις εξόδους, ώστε να γίνεται όσο το δυνατόν καλύτερη η διαδικασία της ψύξης.Πέραν αυτού, του δίνει μια εντυπωσιακή ροή, που επιφυλλάσομαι να την δείξω με τέστ και μετρήσεις.

img0054id6.th.jpg

img0055ae5.th.jpg

img0056mn9.th.jpg

img0057ns1.th.jpg

Αντίπαλος του μπλοκ στις μετρήσεις θα είναι το κλασσικό μπλοκ του eleven, στη τελευταία του έκδοση, κατασκευασμένο πριν 2μήνες περίπου. Το σύστημα που θα τεσταριστεί είναι ένας E6400 @ 3,8ghz @ 1,58V , με διπλό realtime orthos για 15 λεπτά.Στο 15λεπτό, πριν τελείωσει το τέστ, θα σημειωθούν τα νούμερα που θα βγάζει το coretemp. Μητρική η -ακόμη δε την πέταξα- gigabyte ds4, που θα φανεί χρήσιμη σε κάτι για τελευταία φορά σε μένα. Ψυγείο το swiftech mcr320 με 3 12αριδες thermaltake@ 1600rpm και αντλία η κλασσική -πλέον- Laing DDC 1T plus με το Petra's tech καπάκι.

Τέλος, να αναφέρω ότι κοστίζει 90δολλάρια μαζί με μεταφορικά, από την Dtek ή το Petra's tech house.

Αποτελέσματα σύντομα! :)

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από unseen

hipro τι σου θυμιζει?

Μη μου πείτε ότι σχεδιάζατε κάτι παρόμοιο! Πάντως, η ιδέα με τα pins μέσα είναι από τα παλιά καλά Swiftech ,αλλά αυτά δεν είχανε σωστή είσοδο έξοδο, αυτό είναι ουσιαστικά μια εξέλιξή τους.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Πολύ μου άρεσε αυτό το block.

Έχει όλα όσα θα ήθελα.

- Έχει έξυπνη σχεδίαση που οδηγεί το νερό στο κέντρο ακριβώς εκεί που είναι ο πυρήνας ώστε να ψύχεται γρήγορα.

- Αυξάνει την επιφάνεια με τις προσεκβολές στο κέντρο (μου θυμίζει τις μικρολάχνες για αύξηση της επιφάνειας που βρίσκουμε παντού στον ανθρώπινο οργανισμό).

- Το υλικό στα δύο πάνω στρώματα είναι μαύρο derlin.

- Έχει σωστές διαστάσεις και καλό σύστημα τοποθέτησης.

Πιστεύω ότι και πρακτικά θα έχει απίθανη απόδοση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sorry που το ξεθάβω αλλά θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις...

Επειδή δεν βλέπω τελικά τις μετρήσεις :p πως πάει από θερμοκρασίες το σύστημα?

Θα προτιμούσατε αυτό ή το Apogee GT της Swiftech?

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από alfa156

Sorry που το ξεθάβω αλλά θέλω να κάνω κάποιες ερωτήσεις...

Επειδή δεν βλέπω τελικά τις μετρήσεις :p πως πάει από θερμοκρασίες το σύστημα?

Θα προτιμούσατε αυτό ή το Apogee GT της Swiftech?

Eπειδή δε μπορούσα να ποστάρω αντικειμενικά αποδεδειγμένα δεδομένα(τη περίοδο εκείνη άλλαξα πολλά στο σύστημά μου) δεν έδωσα μετρήσεις. Το Fuzion έχει 2 mod, τα οποία μπορούν να μειώσουν περιτέρω 3-4 βαθμούς την απόδοσή του. Το ένα είναι με τη δημιουργία μιας bowed base σαν τα άλλα(μόνο που γίνεται unofficial& όχι από την εταιρεία) και το άλλο είναι με τη προσθήκη ενός χωνιού(δίνεται και επίσημα αν δε κάνω λάθος από την εταιρεία αν το ζητήσεις), το οποίο αυξάνει μεν την αντίστασή του αλλά έχει σαν αποτέλεσμα τα pinakia&η βάση του μπλοκ εσωτερικά να ψύχονται με μεγαλύτερη πίεση,οπότε και πέφτει η θερμοκρασία και άλλο. Ωστόσο αυτά τα Mod δεν είναι τόσο για αρχάριους.

Γενικά, Apogee gt/gtx είναι ιδανικά αν είναι μόνα τους στο κύκλωμα ή αν υπάρχει μια αρκετά δυνατή αντλία. Τo fuzion θα έλεγα είναι must για αν υπάρχουν αρκετές αντιστάσεις στο κύκλωμα είτε αδύναμη αντλία. Να μη ξεχνάμε ωστόσο ότι και ο eleven βγάζει κάτι καινούργιο το οποίο μπορεί να αποδειχθεί αρκετά καλό.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.