Jump to content



UPS? Τι να αγοράσω?


Heatspreader

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος για να Post-άρω.

Αυτές τις μέρες θα αλλάξω UPS, καθώς αυτό που έχω νομίζω ότι δεν με φτάνει σε Full Load. Έχω το Ups στο παρακάτω link.

http://www.topsystems.gr/pd1931457186.htm?defaultVariants={EOL}&categoryId=0

Σε Full Load όταν έγινε διακοπή του ρεύματος έγραψε FAULT στην οθόνη και δεν άντεξε με αποτέλεσμα το PC να σβήσει. Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό UPS για το σύστημα μου?

Υπ όψη ότι θα βάλω και δεύτερη GTX

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 158
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από tasosmos [Σήμερα, στις 21:43]

Απο το υπολοιπο πισι υποθετω πως εχεις καποια οικονομικη ανεση οποτε κοιτα προς APC να ησυχασεις.

LOL!!! Μπορείς να μου στείλεις κάποιο link με αυτό που προτείνεις? Διαθέτω μέχρι 150Euro άντε και λίγα παραπάνω.

Link to comment
Share on other sites

φιλε με το συμπαθειο αλλα 150 ειναι λιγα για apc 1000αρι....230 και πανω υπολογιζε...η αν εισαι ικανοποιημενος απτο προηγουμενο παρτου καινουριες μπαταριες/ψαχτο για μοντα μπας και το κανεις 1200αρι...μπαταριες ups παιζουν γυρω στα 20 ευρωπουλα...

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Lafas1987 [Σήμερα, στις 22:17]

Το άλλο έχω κλέισει να το πουλήσω 80Ε.

Το Mustek to 1400άρι είναι καλό?

εχω το ιδιο mustek σε 1000αρι(μονο διαφορετικες μπαταριες εχει αν καταλαβα καλα)

2φορες που πηγε να κανει πλακιτσα η ΔΕΗ προλαβε...αλλα και 2 φορες το πισι εχει βαρεσει ρισταρτ (τη 2η ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ηταν ψυχροτατο)...δεν ξερω βεβαια αν φταιει το ups η η mobo η κατι αλλο...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ...ακομα και κλειστο,λειτουργει τον ανεμιστηρα 24/7.......το προγραμμα που σου δινουν μαζι ειναι μετριο καπως και απο τασεις δεν τοχω δει να επεμβαινει για σταθεροποιηση ποτε(με την εννοια οτι δεν χρειαστηκε)...Τωρα στο σπιτι μου παιζουν απο 203 μεχρι 227...(οχι απτη μια στιγμη στην αλλη ε?)...και δεν ξερω κατα ποσο θα πρεπε να επεμβει...Το προγραμματακι του τσιγκλαει το firewall.(εχει remote on/off απο wan/lan).Σε οτι λεφτα δωσεις για το mustek υπολογισε +15 ευρω (ανταπτορας απο εξοδο ρευματος din σε schuko)..........πολυ βαρυ.....τι αλλο........?

Link to comment
Share on other sites

αυτό που σου είπα σηκώνει μέχρι 600watt. αν δεν ενώνεις την οθόνη σου το σηκώνει. καταρχάς το σύστημα σου αν δεν προορίζεται για sli τζάμπα τα λεφτά για τροφοδοτικό και μητρική. αν πας σε sli τότε σίγουρα δεν φτάνουν τα 150 ευρουλάκια. αυτό που σου πρότεινα διαθέτει τελικά 2 8.5 αμπέρ μπαταρίες. είναι τόσο καλό που το μόνο που του λείπει είναι η ημιτονική έξοδος. μετά από ψάξιμο πρέπει να σου πω ότι 1000v/600w δύσκολα θα βρεις κάτω από150 ευρώ. αν πας σε sli το μόνο που σηκώνει μέχρι 1200 watt φορτίο εκκίνησης και σε λογική τιμή είναι το powerware 5125 1000i κοντά στα 300 ευρώ όχι όμως το αδέρφι του το gti powerware 5125 1000i rm(700 ευρώ). τηλέφωνο lexis πληρογορική 210 677 70 07. ελπίζω να σε φώτισα το δρόμο σου. μια άλλη λύση είναι την δεύτερη κάρτα γραφικών να την βάλεις σε εξωτερικό τροφοδοτικό συνδεδεμένο σε μπρίζα προστασίας.

Link to comment
Share on other sites

μμμ... Πολλά λεφτά. ΕΠιμένω στο MUstek στο 1400VA. Είναι νομίζω σε καλή τιμή. Επίσης με τίποτα δεν θα έκανα αυτό με την δευτερη καρτα να παρω από αλλού! Δεν είναι πράματα αυτα. Θελω το PC να είναι όμορφο! Τοσα λεφτα εχω σκασει για αφτο το λογω.

Link to comment
Share on other sites

εσένα δεν σε ενδιαφέρει πόσα volt βγάζει αλλά πόσα watt σε φορτίο εκκίνησης. επειδή έψαχνα 2.5 μήνες για ups να σου πω ότι έχω βρει τροφοδοτικά 1400/540w. άσκοπο τελείως. εσύ να κοιτάξεις πόσα watt χρειάζεσαι. χωρίς sli αυτό που σου προτείνω είναι αστέρι. το άλλο είναι για sli στα 300 ευρώ. το πρώτο σηκώνει σε εκκίνηση γύρω στα 900 watt ενώ το άλλο 1200 watt. το πρώτο έχει full load 600 watt και το άλλο 700 watt. όπως σου είπα τα λεφτά που έσωσες τα εκτίμησες λάθος και θα τα καταλάβεις μόνο σε sli και 24'' ιντσών οθόνη. όχι ότι έχω κάποιο πρόβλημα αλλά πιστεύω θα σου κακοφανεί αν κάποιος με 500 ευρώ λιγότερο έχει σύστημα καλύτερο απ'το δικό σου. συγνώμη για την παρατήρηση είναι καλοπροαίρετη.

Link to comment
Share on other sites

1) SLI Θα κάνω σίγουρα πριν το καλοκαίρι.

Κάτι δεν έχεις καταλάβει ή μάλλον εγώ δεν έχω καταλάβει κάτι. Τι εννοείς ότι τα λεφτά που έσωσα τα εκτίμησα λάθος? Από που τα έσωσα από το UPS? Δεν το πήρα το UPS για αυτό το PC. Το είχα για έναν AM2 με 7900GT. Εκεί με έβγαζε στο πάρα πολύ χαλαρό. Τώρα όμως με το SLI και το μελλοντικό RAID θα έχω πρόβλημα με κάποιο όχι και τόσο δυνατό UPS. Επίσης για να μην υπερβάλουμε την οθόνη την πήρα πρόσφατα λόγω του συστήματος που έφτιαξα. Σε 19άρι ότι και να λέμε ψιλοπνήγεται. Σε 22άρι όμως όχι μόνο δεν πνήγεται, αλλά θέλει και άλλη ισχή! Στο Tomb Raider, στο OBlivion και σε κάποια άλλα μέ όλα Full Full και ότι μπορεί να δώσει το game μην νομίζεις ότι πάει τελείως για πλάκα! Πάει τέλεια, αλλά σε λίγο δεν θα πηγαίνει τόσο καλά. Οπότε αν μιλάς για 24 monitor και άλλες αναλύσεις δεν θα αντέξει το σύστημα στο βάθος του χρόνου, καθώς η otimal ανάλυση είναι και η μέγιστη, οπότε ένα game θα ζορίζεται...

Link to comment
Share on other sites

εγώ μιλούσα αν δεν πας για sli εφόσον όμως πας τότε εντάξει. απλά εννοούσα ότι αν δεν έκανες sli τότε θα ήταν τζάμπα τα λεφτά που έδωσες. Τώρα όλα είναι στην θέση τους απλά η 8800 gtx σε 22'' στέκεται και μόνη της δεν χρειάζεται και 2η. Γι' αυτό είναι υπερβολικό το σύστημα που έφτιαξες με δεδομένο ότι το πολύ 3 παιχνίδια θα σε καθηλώσουν τα επόμενα 2 χρόνια. Με την σκέψη ότι τότε με 300 το πολύ ευρώ θα έχεις κάρτα γραφικών 3πλάσιας επίδοσης από την 8800 gtx. ’ρα έπρεπε να δώσεις βάση μέλλοντος με σκέψη 24'' οθόνης παρά 2ης κάρτας. άλλαζες και την κάρτα σε 2 χρόνια και ήσουν άρχοντας. τέσπα όμως. τι κουτί πήρες και τη chip φοράνε οι μνήμες και τη μοντέλο γιατί σε λίγο καιρό θα πάρω κι εγώ το ίδιο σύστημα αλλά όχι σε sli.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από AGRIMI [Χθες, στις 20:41]

απλά η 8800 gtx σε 22'' στέκεται και μόνη της δεν χρειάζεται και 2η.

Στέκεται ναι... Αλλά με δύο στέκεται καλύτερα. Με τι λογική αυτή δεν θα έπρεπε να είχα πάρει τίποτα από όλα αυτά. Όπως είπα είχα έναν AM2 4600+ με MSI 7900GT. Και εκεί μια χαρά θα ήμουν. Απλά τώρα είμαι καλύτερα. Αλλά και πάλι μην ακούς αυτά που λένε... Τραβάει ζόρια η κάρτα. Μπορεί να βλέπεις το σύστημά μου και να νομίζεις ότι όλα τα games πάνε τραγικά αέρα, αλλά θα σου πω ότι κάνει και κανα κιχ μερικές φορές. Υπερβολικό αυτό που λέω, αλλά και μια δεύτερη θα δώσει άλλον αέρα.

Αρχική απάντηση από AGRIMI [Χθες, στις 20:41]

Γι' αυτό είναι υπερβολικό το σύστημα που έφτιαξες με δεδομένο ότι το πολύ 3 παιχνίδια θα σε καθηλώσουν τα επόμενα 2 χρόνια. Με την σκέψη ότι τότε με 300 το πολύ ευρώ θα έχεις κάρτα γραφικών 3πλάσιας επίδοσης από την 8800 gtx. ’ρα έπρεπε να δώσεις βάση μέλλοντος με σκέψη 24'' οθόνης παρά 2ης κάρτας. άλλαζες και την κάρτα σε 2 χρόνια και ήσουν άρχοντας. τέσπα όμως.

Σε αυτό το σημείο δεν σε κατάλαβα καθόλου, μπορείς να μου το ξαναπείς πιο απλά please? :)

Αρχική απάντηση από AGRIMI [Χθες, στις 20:41]

τι κουτί πήρες και τη chip φοράνε οι μνήμες και τη μοντέλο γιατί σε λίγο καιρό θα πάρω κι εγώ το ίδιο σύστημα αλλά όχι σε sli.

To σύστημα είναι αυτό της υπογραφής μου. Η μνήμες είναι αυτές στο παρακάτω link

http://www.gskill.com/en/f2-6400cl4d-hk.html

Aπό κουτί από ότι βλέπεις πήρα το Armor.

Link to comment
Share on other sites

Για μισώ λεπτο γιατί χάθηκα ..

Απο την μια κάποιος ζηταει βοήθεια για κάτι καλό , απο την αλλη προσπαθεί να μας πει οτι τα κάρβουνα με απο 4000 χρόνια μπορεί να γίνουν διαμάντια :upside:

Φιλε αμα θέλεις ενα εργαλείο να κανεις δουλειά , κοίτα αυτά εδω και μην ρωτάς πόσο κάνει.

http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=SUA1000XLI&total_watts=50

Το πλήρωσα 591 ... 3 χρονια δεν κανει ΚΙΧ (29/7/04) ... και με κρατάει για 50 λεπτά ,παίζοντας ακόμα και παιχνίδια , που ο υπολογιστής βρίσκετε σε πλήρη φορτίο .

Τα APC ειναι απο τα λιγα UPS , που ο κατασκευαστής δεν σε κοροϊδεύει για τα πόσα Watt δίνουν πραγματικά.

Κανε υπομονή μάζεψε κανένα φράγκο ακόμα, και οπως είπαν και τα άλλα τα παιδιά, στα 250-300 κατι θα βρεις απο APC . ( κανένα 700αρι ) .

Link to comment
Share on other sites

overvolt δηλαδή λες να πάρω ένα 700άρι? Εισαι σίγουρος? Όσο για τα τα 500Ε προτειμω να δώσω για δεύετερη GTX και να μου καει απο τάσης και ρεύματα (έχω εγγύηση) παρά για UPS!!! Δηλαδή αν αύριο αγοράσω τι να αγοράσω λες? (link από κατάστημα - Ελλάδα)

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω ενα τετοιο http://www.isystems.gr/home/products/ups.htm 105ε απο Μακρο.

Περιπου 20 λεπτα αυτονομια (Ε6600,striker,7800gtx,600w enermax,3raptor,19"tft,τρομπες,ανεμιστηρες.κλπ)Σε καμια περιπτωση δεν εχω δει το load του ουτε στο 1/5. (ουτε με την 8800).Εντελως αθορυβο.Δεν μπορεις καν να καταλαβεις πως ειναι μεσα στο δωματιο.

Link to comment
Share on other sites

Lafas μουρθε φλας.Διαβασε τα σπεκς του τροφοδοτικου σου αν ειναι συμβατο με ολα τα ups.Καποια high end τροφοδοτικα ειναι ασυμβατα με καποια ψιλοφτηνα ups που παραγουν modified sinewave (δεν το θυμαμαι στα ελληνικα) κυματομορφη και κανουν shut down.Πχ το ψιλοφτηνο δικο μου ειναι ασυμβατο με τη σειρα enermax galaxy,ενω τα apc smart ειναι 100% συμβατα λογω καλυτερης εξοδου (αν θυμαμαι καλα τα λεγομενα του papakos).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.