Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Το μεσημέρι μετά από γεμιστά κλπ με έπιασε μία τάση για γλυκό και συγκεκριμένα γαλακτομπούρεκο.

Επειδή βαριόμουν να κάτσω να φτιάξω, είπα να πεταχτώ Κωνσταντινίδη να πάρω.

Ο τύπος έχει υπέροχα γλυκά, αλλά στο γαλακτομπούρεκο θα του βάλω 6,5/10.

Δεν είμαι γλυκατζου. Σπάνια τρώω γλυκά, αλλά όταν φάω έχω απαιτήσεις.

LEY4r.jpg

ANwRH.jpg

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνω!

Το καλυτερο γαλακτομπούρεκο ειναι απο το "Κοσμικόν" στον Αγιο Νικολαο (ηλεκτρικος)

ιδιαιτερα οι παλιοι -αν το θυμουνται- ηταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ, και τηρουμενων των αναλογιών εξακολουθει να ειναι!

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα oi αναλογίες ζάχαρης, σιροπιού κλπ ήταν καλές.

Αλλά αφού το κάνει που το κάνει ας ψήσει τουλάχιστον καλύτερα τη γέμιση (σιμιγδάλι ειδικά)

Την επόμενη φορά ούτε Κοσμικό πάω.

Απλά δε θα βαριέμαι :p

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είδα και συμφωνείτε με κοσμικό.

Μόλις γυρίσω απο Κρήτη (το επόμενο έτος πια) πόσοι είστε μέσα να κρατάω μία λαμαρίνα γαλακτομπούρεκο να δοκιμάσετε; :)

Link to comment
Share on other sites

Μετά λίγου καιρού απουσίας επανέρχομαι με την ανάλυση ενός Σαλονικιότικου σάντουιτς πανσέτα:

Μήκος 25cm, (γιατί το μέγεθος μετράει)

iJoyd.jpg

Το σάντουιτς, αν και δε φαίνεται, περιέχει 2 πανσέτες σεβαστού μεγέθους. Διακρίνουμε ότι μάλιστα η έξω κείμενη πανσέτα έχει διπλώσει καθότι δεν χωράει εξ ολοκλήρου μέσα στο ψωμάκι.

dSKXJ.jpg

Η διαρρύθμιση δοκιμής είναι Πανσέτα-πίτα, πατάτα, κρεμμύδι, ντομάτα, τζατζίκι.

ixOBO.jpg

Τιμή: 2.50Ε

Link to comment
Share on other sites

Επειδή είδα και συμφωνείτε με κοσμικό.

Μόλις γυρίσω απο Κρήτη (το επόμενο έτος πια) πόσοι είστε μέσα να κρατάω μία λαμαρίνα γαλακτομπούρεκο να δοκιμάσετε; :)

Μια και κάποιοι θα είναι ήδη Κρήτη, δε μας λες από που θα το πάρεις? :p

Link to comment
Share on other sites

Το ζαχαροπλαστείο είναι στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στα Ανώγεια (36km απο Ηράκλειο, ~57km από Ρέθυμνο).

Το γαλακτομπούρεκο έχει μία σταθερή γεύση, γιατί δε γίνεται με γάλατα σκόνης κλπ.

Παίρνει η γιαγιά το γάλα το πρωί, απο αίγες και πρόβατα και φτιάχνει λαμαρίνες!!!!

Είναι αρκετά γνωστό μαγαζί και συζητημένο κατά καιρός.

Η συνταγή ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ είναι αυτή εδώ

| mamakouzina.tv

Με λίγο google θα βρεις πολλά σχόλια κλπ

Στ' Ανώγεια και το Σκίνακα Δεκ 2011

Link to comment
Share on other sites

Μετά λίγου καιρού απουσίας επανέρχομαι με την ανάλυση ενός Σαλονικιότικου σάντουιτς πανσέτα:

μα γιατί όλοι καταστρέφουν την δημιουργία τους με προτηγανισμένη πατάτα...

Link to comment
Share on other sites

ολοκληρα αμυγδαλα καλο-καβουρδισμένα

ροδόνερο

βούτηρο σπιτικό (του θείου από το Μελιδόνι)

απο τα χεράκια της μάνας μου που έχει την ονομαστική της σήμερα.

Χρόνια πολλά μάνα, πάντα τέτοια.

Να χαίρεστε τις Κατερίνες σας όλοι !!!

sent from pad

post-4796-1416076833,0816_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.