Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Προφανώς περί ορέξεως... ;)

Ενώ δε με χαλάει καθόλου το καλό φαγητό χωρίς αρτύματα, με το φρέσκο ψάρι προτιμώ πάντα ένα καλό λαδολέμονο χτυπημένο σε γαλάκτωμα. Όχι ότι αν ήταν σκέτο θα το άφηνα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειάζεται οπωσδήποτε να έχεις λαδολέμονο με το ψάρι.

Μπορεί να προβλέπεται σε εστιαρτόρια/ψαροταβέρνες, αλλά θεωρώ πως το ψάρι και σκέτο να το φάς, γεύεσαι την ουσία...

Αντίστοιχα, δοκίμασε να φας σκέτη ντομάτα, χωρίς λάδι, αλάτι...αν είναι καλής ποιότητας, νιώθεις και τη γεύση και το άρωμά της.Ή σε μπριζόλα, μή βάλεις λεμόνι μετά ή ρίγανη πριν...

ισχυει με την προυποθεση οτι εχεις ΑΑ+ πρωτες υλες (πραγμα οχι παντα εφικτο πλεον)

αλλα και παλι μετα εμπλεκεται ο παραγοντας του συνδυασμου γευσεων

κοινως εαν ειναι καλη η ντοματα και σκετη σαν φρουτο ειναι μια χαρα

οταν ομως συνδυαστει με αλλα υλικα το λαδολεμονο/λαδοξυδο λειτουργει και σαν συνδετικο υλικο των γευσεων

πχ στη σαλατα βοηθα καποια υλικα να "ψηθουν" και να μοιρασουν τη γευση τους και στα υπολοιπα

στα ψητα το επιπλεον ελαιολαδο και το λεμονι (προαιρετικα) μετα το ψησιμο

βοηθουν το κρεας να κατεβασει τους χυμους στο πιατο ωστε να μπορεις να βουτηξεις μια ενδεχομενως στεγνη μπουκια απο ενα ξεροψημενο σημειο

Επισης αυτες οι προσθηκες επειδη δρουν και σαν ενισχυτικα γευσης

παιζουν κι αλλο ρολο, εξισορροπουν υλικα που εχουν μεγαλη διαφορα στην ενταση γευσης

τρωγοντας πχ ψητο χταποδι και πινοντας ουζο και μετα τσιμπας και μια αλαδωτη αναλατη ντοματα imho απλα την αδικεις...

αυτα οσο αφορα τα βασικα (λαδολεμονο, ξυδι, αλατοπιπερο, καμια ριγανη, μαιντανο, βασιλικο κτλ)

Τωρα οταν μιλαμε για σαλτσες τοτε σαφως τα πραγματα αλλαζουν

μιας και τιθεται θεμα αλλοιωσης/επισκιασης γευσης

οτι κι αν λεμε εμεις βεβαια, εφοσον εχει να κανει με τον ουρανισκο και τη γλωσσα μας

το θεμα ειναι πολυ υποκειμενικο

Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει στο φουρνο σε χαμηλή φωτιά μια angus sirloin (μαριναρισμένη 4ώρες με μπαχάρια στο ψυγείο) πάνω σε ένα στρώμα από κολοκύθια, 3 κύβους αγελαδινό βούτυρο από πάνω και 2 μεγάλες φέτες μπείκον για έξτρα γεύση.. μιαμ μιαμ.. φώτο όταν βγει :p

Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει στο φουρνο σε χαμηλή φωτιά μια angus sirloin (μαριναρισμένη 4ώρες με μπαχάρια στο ψυγείο) πάνω σε ένα στρώμα από κολοκύθια, 3 κύβους αγελαδινό βούτυρο από πάνω και 2 μεγάλες φέτες μπείκον για έξτρα γεύση.. μιαμ μιαμ.. φώτο όταν βγει :p

Βλέπω να σου ρίχνει ban ο αστρομπάλος...

Link to comment
Share on other sites

Έχω βάλει στο φουρνο σε χαμηλή φωτιά μια angus sirloin (μαριναρισμένη 4ώρες με μπαχάρια στο ψυγείο) πάνω σε ένα στρώμα από κολοκύθια, 3 κύβους αγελαδινό βούτυρο από πάνω και 2 μεγάλες φέτες μπείκον για έξτρα γεύση.. μιαμ μιαμ.. φώτο όταν βγει :p

Αλήθεια μένουμε ΠΟΛΥ κοντά για να προκαλείς έτσι...

Link to comment
Share on other sites

Έπιασα ζυμάρι, στόλισα πίτσα, έψησα πίτσα, ΚΑΙ ΤΟ ΜΠ****ΛΟ κόλλησε στο ταψί και έγιναν όλα μ**** καπέλο:wall:. Έ πάνω στην απελπισία μετά,παρήγγειλα αυτά. Χτύπησα και έναν freddo σκέτο και στάνιαρα.

1959426_752254488118193_236281531_n.jpg

Έγινε επεξεργασία από fatal
Link to comment
Share on other sites

Έβαλα και λάδι και αλεύρι μάλλoν το ταψί είναι χαλασμένο :p

Απλά βάζε αντικολλητικό χαρτί.

[MENTION=23]DJD[/MENTION] ωραίο το πιάτο, αλλά για τη φωτογραφία έπρεπε να βγάλεις το μπέικον! Είναι σαν να βλέπεις χορό της κοιλιάς με μπουφάν :-)

Mobile

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.