Jump to content



Official ΦαγητοThread (FoodLab)


greekfragma

Recommended Posts

Να προσθέσω λίγο 1-2 πραγματάκια. Τη μοσχαρίσια δεν τη βάζουμε να ψηθεί παγωμένη ή κρύα, ποτέ. Να έχει έρθει σε θερμοκρασία χώρου. Όταν την περάσεις ΠΡΩΤΑ με αλάτι, φρόντισε να την αφήσεις ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ώρα με το αλάτι επάνω πριν της βάλεις λάδι και πιπέρι. Αρκετοί αφήνουν το αλάτι για ώρες 3-4.

Αυτά από ψήστη σε steak house που έχω συζητήσει.

Το έψαξα κιόλας στο νετ και όντως το τιπ με το αλάτι ισχύει.

Το αλατι σφηγει το κρεας αμα το αφησεις ωρα.."λενε"

Και εγω στα φρυδια μου παντα το αλατιζω το κρεας πολυ ωρα πριν :D

Link to comment
Share on other sites

Το αλατι σφηγει το κρεας αμα το αφησεις ωρα.."λενε"

Και εγω στα φρυδια μου παντα το αλατιζω το κρεας πολυ ωρα πριν :D

Λοιπόν το δοκίμασα προχτές με μια ώρα στο αλάτι. Δεν μου άρεσε.

Ο λόγος είναι ότι το χοντρό αλάτι διαλύθηκε και έχασε την έντονη γεύση του. Ενώ αν το βάλεις πριν την βάλεις στη φωτιά μένει και είναι υπέροχο.

Link to comment
Share on other sites

Συνέβη σήμερα:

Chicken_Healthy_th_zps3138d879.jpg~original

Καταναλώθηκε το μισό το μεσημέρι και το άλλο μισό μόλις τώρα...

P.S. Το πτηνό είναι glazed και μιας και επικρατούσε φάση ταυτόχρονα κρατάω τηλέφωνο, σχεδιάζω ACAD, τυλίγω σουβλάκι και παράλληλα διαβάζω και Σουπερ-Κατερίνα, τα άκρα του έχουν καραμελώσει/καεί λίγο....

Την επόμενη φορά θα προσπαθήσω καλύτερο food-styling....

Έγινε επεξεργασία από felix
Link to comment
Share on other sites

Βροχουλα και μεσα:

Μπρασκο-ουρες / Περκα πλακι με πατατες και σκορδαλια...

Σαλατα με μαρουλι-ροκα απο τον κηπο..

6d34762794a6b2b1a52f184bd0045b8c.jpg

fec95f68f6364d8ab46bede1aa8d8f4b.jpg

Και μετα τον υπνο καστανακια...

a145103913b9def9fc9aacdbf21aa87e.jpg

Δεν ειναι να ερχομαι βολο...

Link to comment
Share on other sites

Φάγαμε από εδώ στον Πειραιά. Γευστικό, αλλά το μέγεθος δεν με ικανοποίησε. 2.50 θα το κοστολογούσα, 2.80 χαριστικά για το brand. Όχι 3.10+ που έχει.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=w63b_j3aCJs]Βρώμικος Κόσμος - 01 - Ιμαλάια - YouTube[/ame]

Link to comment
Share on other sites

Οπως υποσχεθηκα φωτος απο τον λαγο.

Ετσι τον εφερε ο αδερφος .Ηταν λιγο μεγαλος ~2,5κιλα.

MbCcWSj.jpg

Αφου τον αφησαμε σε ξυδι και εβγαλε ολα τα αιματα του ηταν

ετοιμος για ψησιμο

8wfnXZY.jpg

Μπηκανε φυσικα και τα απαραιτητα κρεμμυδακια(πολυ κλαμα στο καθαρισμα)

μαζι με πιπερι σε κοκκο.

wW3IFTT.jpg

Η τελευταια φωτο δειχνει την ποιοτητα του κρεατος ενος αγριου ζωου

ποσο καλα εχει ψηθει και παρατηρηστε οτι τα κρεμμυδακια δεν εχουν λιωσει

να γινουν μπλουμ αλλα ουτε σκληρα ωστε να τραγανιζουν στο στομα.

Ξεχασα κατι?:p

oh wait..

Ναι ξεχασα να δειξω πως ηταν πριν το μαγειρεμα και ποσο εμεινε μετα (λιγο μαζεψε:p)

w0iRufd.jpg

Link to comment
Share on other sites

Κυριακάτικα μαγειρέματα:

Παέγια στα τελειώματα:

tB8lrZ8.jpg

Παστουρμαδόπιτα χειροποίητη:

mXlvUyc.jpg

Σουπιές ψητές με το μελάνι:

5Q4aumD.jpg

Και για βραδινό μεξικάνικο (Σαγκρία, νάτσος, γκουακαμόλε και στην τορτίγια δεν φαίνεται το εξαιρετικό τσίλι συμπληρωμένο με χαμπανέρο και τσιπότλε). Ο δεύτερος γύρος είχε και τάκος και έκλεισε με Olmeca Gold

OurProducts_B4.jpg

HKDzXwv.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.