Jump to content

Πόσα παραπάνω χρήματα θα διαθέτατε για να φτιάξετε ένα Green PC;


TheLab
 Share

Πόσα παραπάνω χρήματα θα διαθέτατε για να φτιάξετε ένα  

503 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Είναι γεγονός ότι το περιβάλλον μας υποφέρει και χρειάζεται άμεση βοήθεια. Εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι χρησιμοποιώντας όσο το δυνατόν περισσότερα περιφερειακα τα οποία είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Η ερώτηση όμως είναι πόσα παραπάνω χρήματα θα δίναμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα "Green PC".

Περισσότερα για το περιβάλλον

Οδηγία RoHS

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Σκέφτομαι ότι η εποχή είναι δύσκολη οικονομικά και δεν περισσεύουν χρήματα καθόλου.

Σκέφτομαι επίσης ότι ακόμη και αν πάρω ένα εξάρτημα, κάτι τέλος πάντων, πιο φιλικό προς το περιβάλλον και δώσω κάποια χρήματα παραπάνω για τη νέα φιλική και «πράσινη» τεχνολογία τι θα γίνει ; Θα σώσω το περιβάλλον με αυτή μου την ενέργεια ;

Από την άλλη κάτι δεν πρέπει να κάνω και γω, αν μπορώ, ακόμη και τόσο σχετικά απλό ;

Δεν πρέπει να δημιουργηθεί κάποιο ρεύμα, ώστε και οι εταιρείες να βγάζουν περισσότερο «πράσινα» προϊόντα, όχι γιατί τις υποχρεώνει κάποιος νόμος και φοβούνται τα πρόστιμα, αλλά γιατί αντιλαμβάνονται ότι ο κόσμος ζητά φιλικότερες λύσεις, οι καιροί απαιτούν πιο «πράσινη» αντιμετώπιση.

Βλέπω στη γειτονιά που μένω, μας έβαλαν κάδους για ανακύκλωση προϊόντων (φέτος το 2007) αλλά συνήθως γεμίζουν με σκουπίδια «γενικής» χρήσεως. Η γειτόνισα με την κατσαρόλα στο χέρι, έρχεται και την αδειάζει κατευθείαν στο σκουπιδοτενεκέ και ξαναπάει «μέσα» να την πλύνει. Τι ανακύκλωση...

Πολύ πρόσφατα βρέθηκα σε κάποιο κράτος, όπου στο ξενοδοχείο που ήμουν, οι καθαρίστριες που έμπαιναν στο δωμάτιο, ξεχώριζαν επιτόπου τα σκουπίδια (χοντρικά) και τα τοποθετούσαν σε διαφορετικούς κάδους που είχαν. Αλλού χαρτιά, πλαστικά κλπ

Αν δεν γίνει συνείδηση στα μικρά παιδιά από την οικογένεια και από το σχολείο μαζί, η ανακύκλωση, τότε δεν γίνεται τίποτα.

Αντίστοιχα θέλει μεγάλη και συνεχή προσπάθεια για να αλλάξουμε νοοτροπία σε σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος. Βλέπω τους ελληνάρες, εμάς τους ίδιους, ανοίγουμε το παράθυρο του αυτοκινήτου και φεύγουν έξω, στο δρόμο διάφορα.

Όταν ο γείτονας δεν μας βλέπει, στέλνουμε τα σκουπίδια μας προς το μέρος του, πάντως έξω και μακρυά από τη δική μας πόρτα, λες και 2 μέτρα παραπέρα δεν είναι πάλι ο ζωτικός μας χώρος, λες και δεν θα περάσουμε, αναπνεύσουμε, ζήσουμε και εκεί.

Υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα, καθένας μας θάχει πολλά δικά του, που δείχνουν ότι στο θέμα αυτό, της προστασίας του περιβάλλοντος, είμαστε λίγο ...έλα μωρέ τώρα, δεν πειράζει...Και τα παιδιά θέλουν και απαιτούν παραδείγματα για να συμπεριφερθούν καλύτερα από μας. Παραδείγματα που γενικά δεν μπορούμε εύκολα να τους δώσουμε.

Και ποτέ δεν είναι πολύ αργά, πάντα υπάρχει χρόνος να αλλάξουμε κάτι. Πάντα. Στο σχολειό που πήγαινα, μέσα στην τάξη υπήρχε μια επιγραφή, την είχε φτιάξει ο δάσκαλος, που έλεγε «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός».

Αν και η εποχή είναι απαιτητική και ο κόσμος (μαζί και γω) τα φέρνει οικονομικά δύσκολα, νιώθω χρέος μου να κάνω μια προσπάθεια. Όχι με το να ψηφίσω σε ένα γκάλοπ, αλλά με το να μη μένω αμέτοχος και αδιάφορος και αναίσθητος σε θέματα που αφορούν την κληρονομιά και τον πολιτισμό που αφήνω (στο κομμάτι που μου αναλογεί) στις επερχόμενες γενιές. Στα παιδιά μας και στα παιδιά τους...

Θα ρίξω μια στο γκάλοπ, να δω τι θα βγάλουμε στο τέλος...

Link to comment
Share on other sites

αν ένα μηχάνημα κάνει π.χ. 2000 ευρώ τα 200 ευρώ μπορεί να τα έδινε καποιος ευκολότερα

σε σχέση με ένα μηχάνημα που κάνει 500 ευρώ.

Στην δεύτερη περίπτωση τα 200 φαίνονται υπερβολικά

πιστεύω ότι θα έπρεπε να είναι σε ποσοστά η δημοσκόπηση και όχι σε απόλυτες τιμές

Link to comment
Share on other sites

@ Chessman

διαφωνώ με την λογική τι κάνει ο δίπλα ο πάνω και ο κάτω μου. δηλαδή ή όλοι μαζί ή κανένας?? δεν βγαίνει άκρη έτσι.

για το poll.

έχουμε συνδέσει την "οικολογία" με αυξημένο κόστος (κατασκευής, λειτουργίας κ.ο.κ.), στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως με τον ρυθμό αύξησης των τιμολογίων ρεύματος σίγουρα θα κάνεις απόσβεση των παραπάνω χρημάτων σε 3 χρόνια (αυθαίρετος μέσος όρος ζωής ενός υπολογιστή).

Link to comment
Share on other sites

............από tassoss

@ Chessman

διαφωνώ με την λογική τι κάνει ο δίπλα ο πάνω και ο κάτω μου. δηλαδή ή όλοι μαζί ή κανένας?? δεν βγαίνει άκρη έτσι.

Και γω διαφωνώ tassoss. Που άφησα να εννοηθεί το αντίθετο ; Τι δεν διατύπωσα καλά ;

Link to comment
Share on other sites

Δεν με ενδιαφέρει το περιβάλλον, γιατί αν με ενδιέφερε ΔΕΝ :

- Θα χρησιμοποιούσα αυτοκίνητο/μηχανή για τις μετακινήσεις μου.

- Δεν θα αγόραζα 4-πύρηνο και δεν θα τον Ο/C στα 3500 για κάθε μέρα.

- Δεν θα είχα ένα ΡΙΙΙ ανοιχτό 24/7 για να "κατεβάζω βλακειούλες-να-περνάω-την-ώρα-μου"

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από Chessman

Στα παιδιά μας και στα παιδιά τους...

Θα ξεκινήσω από εδώ με την "αισιόδοξη" σκέψη ότι τα παιδιά των παιδιών μας δε θα υπάρξουν διότι αν συνεχίσουμε με την ίδια ταχύτητα να διαλύουμε τον πλανήτη μέχρι το 2060-70 δε θα έχει μείνει τίποτα.

Φυσικά η κάθε μικρή κίνηση από μέρους μας θα βελτιώσει την κατάσταση. Ο καθένας θα πρέπει να κάνει αυτό που μπορεί για να μην είμαστε με μπουκάλες οξυγόνου σε λίγες δεκαετίες. Το σημαντικότερο είναι αυτό που είπε ο Chessman. Εκπαίδευση των παιδιών στην σωστή ανακύκλωση, στην σωστή χρησιμοποίηση και εκμετάλλευση των πόρων.. αλλά αμφιβάλλω και πάλι. Πόσα χρόνια παρακαλάμε για εκπαίδευση στα νεαρά παιδιά στον τρόπο συμπεριφοράς όταν βρίσκονται στο δρόμο αλλά τίποτα... Τα πάντα είναι θέμα παιδείας.

Μακάρι να αλλάξει η κατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

λύσεις πιστεύω υπάρχουν έτοιμες στο συρτάρι

στο παρατσάκ θα τις μοσχοπουλήσουν

σε κανέναν δεν συμφέρει να ψοφήσουμε...

απλά να ψυχορραγούμε χωρίς αντιστάσεις και να καταναλώνουμε θέλουν.

το περιβάλλον είναι στάση ζωής

καθένας κάνει ο,τι μπορεί γι'αυτό ή ό,τι καταλαβαίνει.

ένα 20% επι του προιόντος νομίζω θα ήταν καλά....

δεν ψηφισα

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από DJD [Σήμερα, στις 14:22]

Θα ξεκινήσω από εδώ με την "αισιόδοξη" σκέψη ότι τα παιδιά των παιδιών μας δε θα υπάρξουν διότι αν συνεχίσουμε με την ίδια ταχύτητα να διαλύουμε τον πλανήτη μέχρι το 2060-70 δε θα έχει μείνει τίποτα.

Αισιοδοξο σε βρισκω!

Εδω και χρονια λεω οτι το μεχρι το 2060 max μπορει να φτασουμε(πριν το κυμα εαισθητοποιησης για το περιβαλλον) αλλα κανεις δεν εκανε τιποτα.Οποτε κι εγω δεν κανω τιποτα απολυτως

Imo η κατασταση ειναι πολυ χειροτερη απο οσο μας την παρουσιαζουν και μη αναστρεψιμη.

Και φυσικα οταν προτεινω τη λυση μου στο προβλημα,πεφτουνε :tomato:

Link to comment
Share on other sites

Να συπληρώσω ότι ΔΥΣΤΥΧΩΣ όταν λέμε ΠΑΙΔΕΙΑ εννοούμε κακώς ΜΟΝΟ το σχολείο. Οι γονείς δεν κάνουν κάτι για τα παιδιά τους, περιμένωντας τον δάσκαλο, τον καθηγητή, τον δήμο, την πολιτεία να πάρουν πρωτοβουλία. Αλλά και αυτοί που στελεχώνουν σχολέια, δήμους, νομούς, υπουργεία κτλ είναι και αυτοί γονείς. Οπότε είναι φαύλος κύκλος. Περιμένει ο ένας τον άλλο. Αν δεν κοιτάξουμε να συμαζέψουμε πρώτα τους εαυτούς μας, τα παιδιά μας και μετά τον γείτονα δεν θα άλλαξει τίποτα. Ο γονιός πρέπει να δείξει την ανακύκλωση,την συμπεριφορά στους δρόμους, την συμπεριφορά κάποιου που σέβεται την ελευθερία του άλλου γενικώς. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ, ενέτει 2007 με τόσα τροχαία και με 2-3 τηλεοράσεις μεσα σε κάθε σπίτι, γμτ το κέρατο μου, να βλέπω γονείς να κρατούν να παιδιά αγκαλιά στην θέση του συνοδηγού και χωρίς ζώνη.

Αλλά οι γονείς επιστρέφουν ΠΤΩΩΩΩΩΜΑΤΑ στην κούραση στο σπίτι και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με τα παιδιά τους. Προτιμάνε φαίνεται την διαδικασία της αναγνώρισης των σακατεμένων παιδίων τους στα νεκροτομία των νοσοκομείων, και τις διάφορες χημειοθεραπείες. "Και ήταν όλοι τους ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ"..... Αλλά δυστυχώς σαν γονείς δεν συνέβαλαν στο να γίνουν ακόμα καλύτερα.

Ο άλλος παραπάνω έγραψε, ότι δεν τον ενδιαφέρει το περιβάλον διότι ασχολείται με μαμακιούλες. Σκέψη που είμαι σίγουρος ότι ασπάζεται το 90% του Lab. Πόσοι όμως θα αποφασίσουν να μειώσουν τις ηλίθιες "ανάγκες" τους (και εγώ μέσα) για να δώσουν μια ευκαιρία στους επόμενους; Ελάχιστοι, αν όχι κανείς. Φυσικά αν το κάναν πολλοί δεν θα υπήρχε lab, δεν θα ασχολόυμασταν με το τρομερό και φοβερό σπορ του overclocking, δεν θα ποστάραμε με 3 phase τον cpu στους -150 c, οι μισοί απο δω δεν θα έιχαν πια λόγο ύπαρξης, τους μισούς θα τους κλείνανε στην ΙΘΑΚΗ για σταδιακή επανένταξη στην κοινωνία κτλ κτλ....

Και προς θεού, μην αρχίζεται να ρίχνεται την ευθύνη σε πολυεθνικές και εργοστάσια και αυτοκινητοβιομηχανίες και σε γενικώς επιχειρήσεις που μολύνουν το περιβάλλον.....ο Φαύλος κύκλος που προανέφερα.

Το ζήτημα είναι να κάνει ο καθένας αυτό που περνάει απο το χέρι του, όσο μικρο ή μεγάλο και αν είναι, όσο ντροπή η όχι είναι. Αν περιμένουμε να κάνει ό άλλος.....την ΕΠΟΥΤ$Ι$ΑΜΕ!

Link to comment
Share on other sites

Ανοίξατε ένα μεγάλο θέμα για όλους εμάς τους πολλούς

αλλά σχεδόν ανύπαρκτο για μερικούς (λίγους ευτυχώς) που κάνουν το κουμάντο

δέν θα γράψω περισότερα για αυτό.

Η απάντησή μου είναι ναι θα έδινα έως και 100 ευρά αρκεί πραγματικά το περιφερειακό να είναι (πράσινο) και όχι φεικ (πράσινο) και με (πιστοποίηση) :yawn:

Link to comment
Share on other sites

παίδες εγώ θα έδινα λίγα παραπάνω για να βοηθήσω το περιβάλλον άσχετα με την τιμή του αν έχει 500 η 2000 ή τι κάνει ο πάνω η ο κάτω η ο αριστερά και ο δεξιά μου.

Link to comment
Share on other sites

Το μέτρο στη ζωή και τις προτιμήσεις μας το βάζουμε οι ίδιοι tifozif1. Με βάση τα βιώματα και την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε. Δεν θα μου έκανε την παραμικρή εντύπωση αυτό που έγραψες παραπάνω, εάν ήξερα ότι έχεις ζήσει, έστω και για λίγο, σε σκανδιναβική χώρα. Επίσης, οι ίδιες λέξεις θα μου προξενούσαν κατάπληξη, εάν ήξερα πως προερχόσουν από μια «πιο αναπτυσσόμενη» χώρα.

Ο λαός λέει «εχθρός του καλού, είναι το καλύτερο» και πολλοί ισχυρίζονται πως και η κατανάλωση κρέατος βλάπτει την ισορροπία του περιβάλλοντος, ακόμη και η χρήση αντικουνουπικών πλακετών. Αλλά όπως τόλεγε και ο Μενέλαος Λουντέμης «ήμουνα δυστυχισμένος γιατί δεν είχα παπούτσια, μέχρι που συνάντησα κάποιον χωρίς πόδια»

Αν κάποιος έχει διαφορετικούς στόχους και προτεραιότητες από τις δικές μας δεν πειράζει, δε σημαίνει πως είναι λάθος. Εχθρός δεν είναι η διαφορετικότητα, είναι η αδιαφορία, η αναισθησία, ο εφησυχασμός, η συνήθεια

Κάθε λεπτό, κάθε μέρα, βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρόκληση. Το αυτονόητο έχει καταντήσει ζητούμενο και η μικρή λεπτομέρεια πιο σημαντική από τη «μεγάλη ιδέα».

Σε κάποια σημεία με βρίσκεις σύμφωνο Snips, σε άλλα χωρά συζήτηση. Όμως είμαστε από την ίδια πλευρά... Αλλά θάθελα να βάλω και μια άλλη παράμετρο. Μερικές φορές, ιδιαίτερα για αρχή, δεν χρειάζεται να μειώσουμε τις «μικρές μας ανάγκες». Αρκεί να απαιτήσουμε κάποιες αλλαγές, στροφή προς την ουσία και την ποιότητα, από αυτούς που έχουν «και το πεπόνι και το μαχαίρι».

Και για να μην κολλήσουμε στις λέξεις και χάσουμε το νόημα, θα μείνω στη σωστή διατύπωση του DarkSaga. Το περιβάλλον είναι στάση ζωής.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ γιατί νομίζω ότι στην πραγματικότητα το 80+% του γκάλοπ στην πραγματικότητα και τον αληθινό κόσμο είναι στο: δε θα έσκαγα δεκάρα τσακιστή?

Link to comment
Share on other sites

@Chessman : Εγώ τουλάχιστον είμαι ειλικρινής και προς τον εαυτό μου αλλά και προς τους άλλους αλλά και σε ένα γκάλοπ όπου το 90% του "active" κοινού είναι o/cers.

Kαι στο κάτω κάτω ΔΕΝ μπορεί κάποιος να είναι οικολόγος, ευαισθητοποιημένος, ενεργό μέλος τέτοιων οργανώσεων κτλ κτλ και να έχει σπίτι του PC που σε full load πχ gaming να καταναλώνει 600watt

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από tifozif1

Kαι στο κάτω κάτω ΔΕΝ μπορεί κάποιος να είναι οικολόγος, ευαισθητοποιημένος, ενεργό μέλος τέτοιων οργανώσεων κτλ κτλ και να έχει σπίτι του PC που σε full load πχ gaming να καταναλώνει 600watt

Μη το σκέφτεσαι έτσι γιατί αυτομάτως ακυρώνεις όλους όσους τρέχουν folding και όλα τα συναφή project.

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί να απαιτήσουμε κάποιες αλλαγές, στροφή προς την ουσία και την ποιότητα, από αυτούς που έχουν «και το πεπόνι και το μαχαίρι».

Ξανά σκέψου το αυτό που έγραψες φίλε Chessman.

Μήν απαντήσεις αμέσως.

:magic:

Link to comment
Share on other sites

ειχε στο mega προχ8ες ενα πολυ καλο ρεπορταζ για

τα ηλεκτρονικα νεκροταφεια (ασια μερια).

Εκει διαφοροι (συνηθως φτωχοι) ανθρωποι επερναν το

παλιο hardware και με διαφορες χημικες και

πρωτογονες διεργασιες, ξεχωριζαν λεει το χρυσο που

υπαρχει μεσα στα κυκλωματα και οτι αλλο πολυτιμο

μεταλο μπορει να εμπεριεχει οποιοδηποτε Hardware,

βεβαια ολο το υπολοιπο -πλεον σε υγρη μορφη, αχρηστο

υλικο το αμολαγαν στο ποταμι διπλα. Ενοειται στο

ποταμακι διπλα δε φυτρωνε πλεον κανενα ψαρι, και δε

κολυμπουσε κανενα φυτο.....

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...