Jump to content



Δείξτε το γραφείο σας!


Recommended Posts

Έχω βάλει την τηλεόραση (46'' hitachi regza LCD) στο δίπλα γραφείο και έχω παίξει με extended desktop. Καμία σχέση. Εκεί κατάλαβα ότι έχει πέσει η απόδοση της EIZO πια.

Αυτό ήθελα να σου δείξω με το προηγούμενο μου ποστ. Πέφτει η απόδοση και χρειάζεται καινούρια. Για το σύστημα δεν το σχολιάζω. Αν σε καλύπτει, είναι ΟΚ.

Για την οθόνη ίσως δεν χρειάζεται 600-1200€. Πολλοί παράδειγμα εδώ μέσα παινεύουν τις Dell των 23-24" (180-250€). Δεν τις έχω δει από κοντά αλλά μπορείς να το ψάξεις.

Υ.Γ. Συγνώμη αν γίνομαι ενοχλητικός, σε αυτό το νήμα μοιάζει να σου την έχουν πέσει όλοι!

Link to comment
Share on other sites

Από τη στιγμή που επέλεξα να ανεβάσω φωτογραφία του "φτωχικού" γραφείου μου και του αρχαίου υπολογιστή μου, όλα τα σχόλια είναι καλοδεχούμενα. Δεν είμαι από εκείνους που θέλουν τον καλύτερο υπολογιστή "γιατί έτσι" ή για να παίζουν παιχνίδια*. Το γραφειάκι αυτό είναι το 2ο στο δωμάτιο (το κανονικό μου είναι δεξιά και δε φαίνεται) και μπήκε εκεί σαν πρόχειρη λύση για ακουμπήσω τον πρώτο υπολογιστή το 2001 και απλά έμεινε (ουδέν μονιμότερο του προσωρινού).

Οι 23-24'' μου φαίνονται μικρές. Λέω να πάω κατευθείαν σε 27 ή 30. Θα τα σκάσω πάλι για να την έχω καμιά 10ετία και αυτή (έτσι πιστεύω τουλάχιστον) όπως έχω και την EIZO. Οπωσδήποτε καλό πάνελ για να μην έχω αλλαγές στη φωτεινότητα ανάλογα με τη γωνία θέασης και να μην έχω λάγκ όταν παίζω φόρμουλα 1.

Αύριο θα ανεβάσω και το ποντίκι μου (και αυτό περίπου 10 χρόνια το έχω!)

*Και να φανταστείς έχω τον παλιό του αδερφού μου, Ε8400 με υδρόψυξη μητρική gigabyte από τις ακριβές και 2 ή 4 giga ram DDR2 και κάθεται επειδή μερικώς βαριέμαι να κάνω βίδες τον υπολογιστή για να αλλάξω σωθικά και μερικώς επειδή γουστάρω να έχω AMD 4800+. Αν και μέσα στο μήνα τελικά θα υποκείψω, επειδή με την αλλαγή θα κάνω πιο γρήγορα κάποιες επεξεργασίες σε φωτογραφίες.

Έγινε επεξεργασία από PetrosD
Link to comment
Share on other sites

με όλη αυτή τη κουβέντα για τις οθόνες των 600-1200 ευρώ μου έχει δημιουργηθεί μια υποψία πως μας δουλεύεις PetrosD...αν μεθαύριο (μετά το ποντίκι) ανεβάσεις και τρίτη φωτογραφία με ένα γομάρι i7 με υδρόψυξη,16GB ram,GTX680 και 6TB σε raid μπροστά σε μια 27" Ultrasharp δεν θα εκπλαγώ καθόλου :)

Link to comment
Share on other sites

Δεν είπα ότι δεν έχω λεφτά. Αλλά για κομμάτια υπολογιστή που απαξιώνονται μετά από λίγους μήνες, δεν τα δίνω.

Όταν είχα πάρει τον 3700+ ήταν μόλις είχε βγει και τον πλήρωσα πάνω από 250 ευρώ. Άλλα 200 για τις μνήμες 2χ512 PC4000 OCZ GOLD VX που υπερχρονίζονταν στα 275MHz με 2-2-2-5. Ποιο το νόημα; Σήμερα και να τις χαρίζεις, δεν τις παίρνει κανείς.

EDIT: Μάλλον κατάλαβα το παραπάνω ποστ λάθος.

Όχι δεν έχω κανένα i7, o bro όμως έχει i5 και αν πιάσει τίποτα λεφτά και αναβαθμιστεί, θα τον πάρω.

Επίσης το να δώσω 800 για οθόνη που θα την κρατήσω 10 χρόνια, τα δίνω άνετα. Να δώσω όμως 150 για κάρτα γραφικών, δεν τα δίνω, εκτός και αν είναι απόλυτη ανάγκη, π.χ. δεν ανεβάζει η τωρινή μου ανάλυση 2500χ1??? για να παίξει η F1 στην 30άρα.

Έγινε επεξεργασία από PetrosD
Link to comment
Share on other sites

Τη δεύτερη φορά το κατάλαβες καλά ;)

Αλλά και πάλι,υπάρχει κομμάτι υπολογιστή που δεν απαξιώνεται;

Ακόμα και η eizo σου που την ακριβοπλήρωσες,μετά από τόσα χρόνια χρήσης αυτή τη στιγμή μόνο κίνδυνος για τα μάτια σου είναι.Εγώ θα την είχα αλλάξει προ πολλού με μια οποιαδήποτε led.

Link to comment
Share on other sites

Όντως άμα το σκέφτεσαι έτσι,τα πάντα μετά από αρκετά χρόνια χάνουν εντελώς την αξία τους σε σχέση με τα τότε υπάρχοντα... αναπτύσσεται ραγδαία η τεχνολογία..

Πάρε όσο μπορείς να πάρεις, κάτι σωστό-value for money...

Link to comment
Share on other sites

Μετά από προσπάθειες για αλλαγές/παραμετροποιήσεις στο γραφείο..κατέληξα σε κάτι τέτοιο..

Ακόμα όμως θέλει τις τελευταίες λεπτομέριες πριν γίνει η αγορά των ξύλων..

mod11e.jpg

Η θέση του UPS πάει στο ραφάκι ακριβώς πάνω απ'το PC :)

mod12d.jpg

Εδώ θα κρυφτούν τα καλώδια και επίσης θα γίνουν 1 ή 2 τρυπούλες για να περάσουν από πάνω σε Monitor κλπ..

mod14.jpg

Link to comment
Share on other sites

το κουτί έτσι που πας να το βάλεις θα σου κάψει τα πόδια (το καλοκαίρι, αν δεν έχεις κλίμα). Άνοιξε μια τρύπα στο μεγάλο κομάτι της πλάτης για να βγαίνουν τα ζεστά από εκεί και κλείσε τελείως αν εχεις ανοιχτό το πίσω της φωλιάς που θα βάλεις το κουτί.

και αν σκοπεύεις να φορτώσεις τα ράφια πάνω, βάλε και μια φέτα/πλάτη πίσω από την οθόνη. Μπορείς να κρεμάσεις και την οθόνη πάνω της αν θες.

Link to comment
Share on other sites

Μετά από προσπάθειες για αλλαγές/παραμετροποιήσεις στο γραφείο..κατέληξα σε κάτι τέτοιο..

mod11e.jpg

Αυτη η προεκταση για πληκτρολογιο ποντικι δεν βολευει καθολου για να κατσεις ωρες στο pc.

Δεν εχεις που να ακουμπησεις τα χερια σου και κουραζονται.

Βολικοτερο να την καταργησεις απο το σχεδιο, και να κανεις μονιμα πιο πλατυ το πανω μερος του γραφειου.

Αν κανεις και λιγο πιο ανοιχτα τα κολωνακια, θα μπορεις να χωνεις αναμεσα τους το πληκτρολογιο οταν δεν το χρησιμοποιεις και θες να κανεις κατι αλλο στο γραφειο.

(δηλαδη να ακουμπησεις κανα πιατο φαι βλεπωντας κανα tvshow ή να απλωσεις φυλλο για να στριψεις κανα τσιγαρο :D )

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=11722]hondo1[/MENTION]

Η θέση που μπαίνει το κουτί του υπολογιστή φρόντισε να είναι ευρύχωρη. Δεν ξέρω το κουτί σου αλλά εκτός τις τρύπες (με ή χωρίς ανεμιστήρα) στο πλαϊνό πάνελ κάποια έχουν και στο πάνω μέρος.

Link to comment
Share on other sites

@neuromancer το κουτί έτσι όπως το έχω, δεν έχει ανεμιστήρια καθόλου μέσα, ούτε καν για την εξαγωγή. Είναι τελείως κλειστό απ'όλες τις μεριές :whistling

Έαν το τσεκάρεις έχει και την ηχομόνωση μέσα και από θέμα θορύβου/ζέστης είναι υπέρ-κομπλέ.

Σκέψου ότι αυτή τη στιγμή είναι, πάνω στο γραφείο, ακριβώς δίπλα απ'το mouse μου και 5-10 πόντους απ'τον τοίχο..Ίσα που βγαίνει ελάχιστος αέρας από την ψύκτρα..και από την κάρτα είναι αυτή της gigabyte με το windforce και δεν βγάζει τον αέρα από πίσω. Οπότε από αυτό είμαι εντάξει γιατί παλιότερα είχα κουτί κατώ και θυμάμαι τι τρελή ζέστη έβγαζε..

Αυτό που λές για την πλάτη είναι κάλη σκέψη:hmm:θα το κοιτάξω..

@PetrosD δεν νομίζω ότι με πέρνει για κι'άλλο συρτάρι..:confused:

[MENTION=11813]javaneze:[/MENTION] Αυτή την στιγμή το γραφείο μου είναι όπως το περιγράφεις..Μετά από κάποια ώρα αρχίζω να πονάω στους πήχυς και με κουράζει έτσι..Με την συρταριέρα και την καρέκλα του γραφείου (ακουμπώντας στα μπράτσα) πιστεύω θα είναι πολύ καλύτερα! (...να απλωσεις φυλλο για να στριψεις κανα τσιγαρο :D) - θεός! χαχαχα

@TopCLR Ο χώρος που θα μπεί το κουτί είναι σχεδόν ακριβώς και όπως απάντησα στον φίλο neuromancer είναι κλείστο χωρίς τρύπες και χωρίς ανεμιστήρες για τον λόγο που το θέλω αθόρυβο με την ηχομονώση που έχει :T:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.