Jump to content



DFI P45-T2RS - συμφέρει η μικρή;


whitesnake

Recommended Posts

Θα πάρω καινούρια μητρική και σκέφτομαι να πάρω την LP JR P45-T2RS. Δε χρειάζομαι κάτι παραπάνω από τις θύρες που προσφέρει και σκέφτομαι: αξίζει να πάρω τη μικρή; Ό,τι κάνει, θα το κάνει με έναν Q6600 σε αέρα. Υπάρχει κάποιος λόγος να προτιμήσω τις μεγάλες της αδερφές; Παίζει να ανεβάζουν πιο εύκολα τον Q ή να είναι πιο δροσερές στο κλοκάρισμα; Αν είναι καλύτερη επιλογή οι "μεγάλες", η plus τι περισσότερο προσφέρει από την απλή;

Σε περίπτωση που κάποιος προτείνει κάτι άλλο, θα ήθελα να είναι σε αυτά τα λεφτά και να είναι είτε gigabyte, είτε DFI.

Link to comment
Share on other sites

Η plus δίνει 2 Sata παραπάνω από την απλή. Στα διάφορα φορουμς λένε ότι δίνει και λιιίιγο FSB παραπάνω, αλλά αφού θα είσαι με αέρα, δεν σου λέει τίποτα αυτό.

Η Junior (mATX) αν σε καλύπτει μελλοντικά (λόγω λιγότερων PCIexp & PCI) μπορεί να μπεί σε ένα ωραίο mATX κουτί LianLi και να αποτελέσει βάση για ένα ωραιότατο LANPARTY machine (μικρό μέγεθος και βάρος) ή ένα HTPC.

Go for the JR

Link to comment
Share on other sites

Λολ, όχι δε θα το κάνω για benches. Σε full tower θα μπει, απλά δε χρειάζομαι ούτε τις PCI της μεγάλης ούτε τα παραπάνω σάτα, ενώ αντίθετα μου φαίνεται καλή ιδέα να πάρω μια mini για να μπορώ μελλοντικά πχ να τη χρησιμοποιήσω σε htpc ή κάτι άλλο. Γενικά δε βρίσκω λόγο να πάρω τη μεγάλη και κολλάω μόνο στο θέμα του overclock.

Για παράδειγμα θεωρώ ότι τον Q με αέρα το ίδιο καλά θα τον πάω με όποια από τις τρεις και να πάρω. Το να χάσω πχ 10mhz fsb το θεωρώ αμελητέο.

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε κύριοι;

Link to comment
Share on other sites

Για πες κάνα σχόλιο. Το πρωί την παρήγγειλα, αφού πήγα από το κατάστημα και δεν είχε και αφού με πληροφόρησε με βεβαιότητα ο πωλητής ότι η DFI είναι θυγατρική της Gigabyte. :D Και μου το είπε με τρόπο που υποδήλωνε ότι η DFI βγάζει τα φτηνά προϊόντα. Τι να έλεγα, είπα εντάξει και γω... :p

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη updates κάνω...

Με oc δεν ασχολήθηκα καθόλου, λέω να δοκιμάσω τα έτοιμα profiles που έχει. Μια παρατήρηση που έχω είναι ότι οι drivers που έχει το cd, δεν κάνουν για vista 64. Επίσης προβληματίζομαι με τον επεξεργαστή που το cpu-z τον δείχνει 2315ΜHz... Οι γνώστες αν μπορούν ας μας φωτίσουν. Αναβάθμισα και το bios από την σελίδα της dfi και αργότερα θα παίξω με το bios.

Η 120 true black δεν χωράει παράλληλα με τις μνήμες, βρίσκει στην ψύκτρα του chipset. Προς το παρόν, αυτά.

EDIT: Μήπως παίζει με τον πολλαπλασιαστή?

Link to comment
Share on other sites

(Αναφερομαι στον q9550)

Kαινουργια μητρικη χωρις τα θεματακια της δεν εχει βγει ακομα...

Στειλε κανενα e-mail στην dfi.

(Αν και ειμαι σιγουροτατος πως θα βρεις λυση και μεσα απο το bios)

Oσο αναφορα την ψυκτρα,ισως σε m-atx(αυτην εχετε και οι δυο?) να μην εχει τοση απλα...

edit...

Εριξα μια ματια και στην P45-T2RS Plus και σαν να εχει ελαχιστα περισσοτερο χωρο,αλλα οι σωληνωσεις της ψυκτρας περνανε περιμετρικα και ισως να υπαρχει θεμα στην διαταξη που εχει ο μπλεοθονης..

Αν οντως στεκει ειναι φαουλ απο τα αποδυτηρια...(τραβηγμενο βεβαια να μην το χαν υπολογισει εκει στην dfi...)

Link to comment
Share on other sites

Με τον πολλαπλασιαστή ήταν το θέμα. Μετά από reset στο bios και παιχνίδι με τα profiles, τον είδε 333χ8.5. Έβγαλε και profile στη σελίδα της για 1066 μνήμες.

Η ψύκτρα όντως ακουμπάει εξαιτίας των pipes. Μόνο παράλληλα με την κάρτα γραφικών μπήκε, και δεν ακουμπάει στην ψύκτρα των mosfet πολύ οριακά, ~1mm. Ένα άλλο πρόβλημα που είχα ήταν με τα jumperάκια του fsb. Όχι ότι χρειάζεται να πειραχτούν, αλλά εγώ ήθελα να τα βγάλω από το by cpu και να τα βάλω στο 1333. Είναι κάτω από το heat pipe που συνδέει τις ψύκτρες και τα δικά μου δάχτυλα τουλάχιστον δεν έμπαιναν με τίποτα. Χρειάστηκα τσιμπιδάκι. Προς το παρόν αυτά. Θα κοιτάξω να ανέβω λίγο, αλλά οι μνήμες δεν βλέπω να έχουν όρεξη.

Link to comment
Share on other sites

idle. Έβαλα 2 120άρηδες σε push-pull. Πολύ καλή η καρτούλα, μέχρι τώρα δεν έχω προβλήματα. Υπόψιν ότι με το νέο bios ενεργοποιούνται ρυθμίσεις για τις μνήμες που είναι πολύ πάνω από τις δυνατότητες μου. Δεν μου φαίνεται ότι η μητρική είναι για htpc χρήση, και για τις δυνατότητες της στο oc αλλά και γιατί αν ήθελε ένα htpc mobo η dfi θα έβαζε g45 και όχι p45.

post-71-1416073658,4983_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.