Jump to content

Πρόβλημα γραμμής ADSL του ΟΤΕ.


mariosalice
 Share

Recommended Posts

Από την Παρασκευή το πρωί δεν έχω ADSL.

Η γραμμή μου είναι του ΟΤΕ αλλά ο πάροχος είναι η Forthnet.

Πήρα τηλέφωνο τη Forthnet και αφού ελέγξαμε τις ρυθμίσεις του modem ότι είναι σωστές, μου είπαν ότι το πρόβλημα είναι της γραμμής ADSL του ΟΤΕ και να δηλώσω βλάβη.

Δήλωσα τη βλάβη την ίδια στιγμή και μου είπαν ότι θα πρέπει μέσα σε δύο εργάσιμες μέρες να μου το φτιάξουν.

Σήμερα είναι η δεύτερη εργάσιμη μέρα.

Πήρα τηλέφωνο ξανά στις βλάβες του ΟΤΕ και μου είπαν ότι θα με πάρουν να μου πούνε από το τεχνικό τμήμα.

Δεν με πήραν μέχρι το μεσημέρι, οπότε τους πήρα εγώ. Μου απάντησαν ότι έχουν και αυτοί πρόβλημα σύνδεσης και δεν μπορούν να μου πουν τι συμβαίνει και να ξαναπάρω σε μια ώρα.

Έχει κανείς άλλος πρόβλημα στην περιοχή Χολαργού - Αγ. Παρασκευής?

Είμαι τέσσερις μέρες χωρίς ADSL και δεν ξέρω πόσο ακόμα θα κρατήσει αυτό.

Το modem αυτή τη στιγμή το έχω κατ ευθείαν πάνω στον υπολογιστή μου.

Στις ρυθμίσεις του modem, έχω βάλει PPPoA Router, με password και user name (σωστό με παπάκι), τις primary και secondary DNS (194.219.227.2 και 193.92.150.3), σωστές ρυθμίσεις RxVPI, RxVCI (από τη Forthnet 8/35) και subnet mask (255,255,255,0), βλέπω ότι συνδέεται στο DSL (showtime), αλλά δεν παίρνει WAN ip.

Το λαμπάκι Ethernet και ADSL ανάβει κανονικά, φαίνεται ότι η γραμμή ADSL λειτουργεί, αλλά δεν παίρνω ip, ότι ρυθμίσεις και να βάλω.

Τίποτα ιδέες για να δω που είναι το επίπεδο της βλάβης υπάρχουν?

Μου είπαν όλοι ότι είναι θέμα ΟΤΕ, αλλά μου φαίνεται παράξενο ότι η γραμμή ADSL δουλεύει και δεν συνδέομαι.

Πώς γίνεται να φταίει ο ΟΤΕ και όχι αυτός που μου δίνει την WAN IP?

Γίνεται να ελέγξω αν φταίει ο ΟΤΕ ή η Forthnet?

Ευχαριστώ για όποιες ιδέες μου δώσετε.

Edited by mariosalice
Link to comment
Share on other sites

εδω και 3 μερες το εχω κι εγω το θεμα αυτο (Κυψελη).

στο τηλ μου ειπαν πως γινεται αναβαθμιση στο δικτυο...επισης οταν γυρισα τις ρυθμισεις του router απο ΡΡΡοΑ σε ΡΡΡοΕ δουλεψε κανονικα.

Link to comment
Share on other sites

κατι ειχα ακουσει οτι οι πριζες τηλεφονου αν ειναι παλιες (οτε) εχουν μεσα καποιους πυκνωτες που εμποδιζουν την σωστη λειτουργια αν εχει αλλον παροχο.. Δεν χανεις τπτ να το κοιταξεις.. Το πιο πιθανο ειναι να υπαρχει προβλημα συγχρονισμου της γραμμης ο φτιαχνει με ενα restart της γραμμης..

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάνει πολλά restart του modem, έχω αφαιρέσει το ρεύμα, έχω δοκιμάσει όλα τα πρωτόκολλα, αλλά επειδή δεν έχω ίδιο πάροχο-γραμμή και για να δω ποια WAN ip παίρνει από τον πάροχο απ' ευθείας στο modem, το σωστό service πρέπει να είναι το PPPoA router.

Δεν έχω και άλλο modem για να δοκιμάσω, αλλά πρέπει να υπάρχει βλάβη στη γραμμή του ΟΤΕ τελικά.

Ευχαριστώ για τις ιδέες σας και περιμένω και άλλες γνώμες.

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σύνδεσε το μόντεμ κατευθείαν στην πρίζα χωρίς splitter.

Συνδέεσε ?

Μετά δοκιμάσε στο μόντεμ τα δοκιμστικά του OTe ([email protected] pass otenet) ή με κάποιο άλλο πάροχο φίλο σου

Τα Logs από το router τι σου λένε lcp down?

Link to comment
Share on other sites

Αφού συγχρονίζει κανονικά το modem και απλώς δεν παίρνεις ΙΡ, τότε πιστεύω δεν είναι θέμα της γραμμής, αλλά της Forthnet.

Κάνει κάποιες εργασίες τελευταία η Forthnet στο δίκτυό της σύμφωνα με την ιστοσελίδα της... Μήπως παίζει κάποιο ρόλο αυτό?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά σύνδεσε το μόντεμ κατευθείαν στην πρίζα χωρίς splitter.

Συνδέεσε ?

Μετά δοκιμάσε στο μόντεμ τα δοκιμστικά του OTe ([email protected] pass otenet) ή με κάποιο άλλο πάροχο φίλο σου

Τα Logs από το router τι σου λένε lcp down?

Χε, χε. Βοήθεια από βαρύ πυροβολικό.

Πολύ χαίρομαι που διάβασες το πρόβλημα μου και μου απάντησες.

Έχω γραμμή ISDN. Η γραμμή μπαίνει στο splitter και σπάει σε ISDN και ΝΤ (για ADSL). Σύνδεσα τη γραμμή απ' ευθείας στο modem και κάνει τα ίδια όπως πριν. Δηλαδή Showtime η γραμμή DSL enabled αλλά αφού προσπαθήσει να πάρει WAN ip, μετά καταλήγει down και μετά ξαναπροσπαθεί και αυτό γίνεται.

Δηλαδή κάθε λίγο γυρνάει από τα εξής στάδια.

PPPoA status: enabled, up, phase=Establish

PPPoA status: enabled, up, phase=Terminate

PPPoA status: enabled, down

Με ποιο τρόπο τρέχω διαγνωστικά?

Έδωσα [email protected] pass otenet στην ppoa router σύνδεση.

Δεν άλλαξε κάτι. Δηλαδή η σύνδεση είναι enabled, down, χωρίς να παίρνω ip.

Μπορώ να αλλάξω τις τιμές Lcp Max Configure 10, Lcp Max Failure 5, Lcp Max Terminate 2, σε ότι θέλω, αλλά δεν μου έχει πληροφορία αν είναι down το Lcp. Απλά μου λέει πολλές τιμές αλλά στο τέλος γράφει

ADSL: Connected - Showtime

WAN IP Address: 0.0.0.0

Connect state: disconnecting

Packets sent 30

Good packets received: 0

Summary: Enabled, Down.

Edited by mariosalice
Link to comment
Share on other sites

Χε, χε. Βοήθεια από βαρύ πυροβολικό.

Πολύ χαίρομαι που διάβασες το πρόβλημα μου και μου απάντησες.

Έχω γραμμή ISDN. Η γραμμή μπαίνει στο splitter και σπάει σε ISDN και ΝΤ (για ADSL). Σύνδεσα τη γραμμή απ' ευθείας στο modem και κάνει τα ίδια όπως πριν. Δηλαδή Showtime η γραμμή DSL enabled αλλά αφού προσπαθήσει να πάρει WAN ip, μετά καταλήγει down και μετά ξαναπροσπαθεί και αυτό γίνεται.

Δηλαδή κάθε λίγο γυρνάει από τα εξής στάδια.

PPPoA status: enabled, up, phase=Establish

PPPoA status: enabled, up, phase=Terminate

PPPoA status: enabled, down

Με ποιο τρόπο τρέχω διαγνωστικά?

Έδωσα [email protected] pass otenet στην ppoa router σύνδεση.

Δεν άλλαξε κάτι. Δηλαδή η σύνδεση είναι enabled, down, χωρίς να παίρνω ip.

Μπορώ να αλλάξω τις τιμές Lcp Max Configure 10, Lcp Max Failure 5, Lcp Max Terminate 2, σε ότι θέλω, αλλά δεν μου έχει πληροφορία αν είναι down το Lcp. Απλά μου λέει πολλές τιμές αλλά στο τέλος γράφει

ADSL: Connected - Showtime

WAN IP Address: 0.0.0.0

Connect state: disconnecting

Packets sent 30

Good packets received: 0

Summary: Enabled, Down.

Xm Μάλλον για πρόβλημα κέντρου μου μυρίζει...

Τα diagnostics από το rrouter τι λένε?

Έχεις ένα απλό usb dsl modem Να δοκιμάσεις?

Link to comment
Share on other sites

Η συνέχεια.

Με πήραν χθες από τον ΟΤΕ και μου είπαν ότι η γραμμή μου είναι εντάξει και ότι φταίει το modem ή οι ρυθμίσεις.

Αγόρασα άλλα δύο modem Annex B.

Το ένα είναι TP-Link TD 8840

Το άλλο είναι Level One FBR-1161

Κανένα δεν συνδέεται με τις ρυθμίσεις που προτείνει η Forthnet.

Αλλά ούτε και με άλλες ρυθμίσεις. Δοκίμασα τα πάντα.

Αυτή τη στιγμή έχω πάνω το TP-Link TD 8840 γιατί έχει και διαγνωστικά.

Επίσης το σύνδεσα σε άλλο υπολογιστή για σιγουριά ότι δεν φταίει ούτε ο υπολογιστής.

Τα διαγνωστικά μου λένε τα παρακάτω.

Test your ENET(1-4) Connection: PASS Help

Test the connection to your DSL service provider

Test ADSL Synchronization: PASS

Test ATM OAM F5 segment ping: F4/F5 FAIL

Test ATM OAM F5 end-to-end ping: F4/F5 FAIL

Test the connection to your Internet service provider

Test PPP server session: FAIL

Test authentication with ISP: PASS

Test the assigned IP address: FAIL

Ping default gateway: FAIL

Ping primary Domain Name Server: FAIL

Στο τεστ Test ATM OAM F5 segment ping μου γράφει στο help

Indicates that the DSL modem may not be able to communicate with the DSL provider network. This test may have an effect on your Internet connectivity. Occasionally the DSL provider network may intentionally block this traffic. Therefore if this test fails but you are still able to access the Internet, there is no need to troubleshoot this issue.

Άντε ξανά τηλέφωνα σε όλους.

Και όλα αυτά ξαφνικά. Χρόνια είχα Internet ADSL χωρίς προβλήματα.

Link to comment
Share on other sites

Μάριε αγόρασε μια netκάρτα από τη forthnet και βάλε τα στοιχεία της για να δούμε αν παίζει άλλο account

Test the assigned IP address: FAIL

Ping default gateway: FAIL

Ping primary Domain Name Server: FAIL

από αυτό μυρίζει forthnet
Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δεν αρκεί που δεν συνδέομαι ούτε ως

user: [email protected]

password: otenet

Λες ότι με μια κάρτα θα αλλάξει κάτι?

Και το άλλο modem που έχει διαγνωστικά μου βγάζει τα εξής

Testing Ethernet LAN connection ... PASS

Testing ADSL Synchronization PASS

Testing ATM OAM segment ping ... FAIL

Testing ATM OAM end to end ping ... FAIL

Ping Primary Domain Name Server . SKIPPED

Ping www.yahoo.com ... FAIL

Σχετικό με το ATM OAM

http://egnatia.ee.auth.gr/~abaziako/kefalaio26.html

Edited by mariosalice
Link to comment
Share on other sites

το ρουτερ σου , μηπως εχει την επιλογη να γινει ως modem και να ακολουθησεις τον παλιο καλο τροπο με τα adsl modems?

Έτσι το έχω. Ως παλιό καλό σκέτο modem που το συνδέω κατ' ευθείαν πάνω σε ένα υπολογιστή.

Εξ άλλου το CopperJet και το Level One είναι καθαρόαιμα modem.

Αν έχεις κάποιο γνωστό με forthnet δανείσου τα στοιχεία του να δούμε

Για να επιμένεις κάτι ξέρεις. Θα αγοράσω μια κάρτα και θα δω. Δεν πάει χαμένη.

Edited by mariosalice
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.