Jump to content


Πως μπορω να βλεπω το μεγεθος των φακελων ενος δισκου συνολικα?


panos68

Recommended Posts

Παρατηρησα οτι οταν επιλεγεις λιστα στον τροπο προβολης των περιεχομενων ενος δισκου δε βγαζει πληροφορια για το μεγεθος των φακελων που ειναι μεσα (μονο για τα αρχεια ).

Ξερει κανεις καποιο τροπο να γινεται αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Όταν βλέπεις το μέγεθος του δίσκου, μετράει ΌΛΑ τα αρχεία, ακόμα και ατα των φακέλων οποτε δεν έχεις πρόβλημα. Εάν όμως θες να δεις ποσο είναι κάθε φάκελος ξεχωριστά τότε προγράμματα εναλλακτικά του windows εξπλόρερ όπως πχ "τοταλ" κομαντέρ σου το κάνουν η αλλιώς δεξί κλικ στον φάκελο που ενδιαφέρεσαι και ιδιότητες.

Link to comment
Share on other sites

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Disk Space Explorer που είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο προγραμματάκι που σε βοηθάει να δεις πώς κατανέμεται ο δεσμευμένος χώρος του δίσκου σου και περιλαμβάνεται στο TuneUp Utilities 2008. :)

Link to comment
Share on other sites

Folder Size for Windows 2.4

http://foldersize.sourceforge.net/

Oντως μακραν το καλυτερο απ'ολα! Αλλα δεν ειναι σπαστικα τα Windows -τοσα GB και δεν μπορουν να δειξουν το μεγεθος ενος φακελου στη προβολη λιστας.. Ξεφτιλα!

Ασε που κανει 10 μερες ο explorer των windows να κανει αυτα που το foldersizeς κανει σε 1 λεπτο!

Link to comment
Share on other sites

Total Commander ρε παιδιά! Ελβετικός Σουγιάς.

Έλεος δηλαδή αν πρέπει για κάθε "θέλω" του file management να βάζετε και "ειδικό" πρόγραμμα.

Στο Commander πατάς space πάνω στο φάκελο και αυτό ήταν.

Link to comment
Share on other sites

Ας πούμε ότι είσαι σε ένα folder με 10 subfolders. Πόσα κλικ θες σε Explorer XP να δεις το χώρο που καταλαμβάνουν και να τα ταξινομίσεις ως προς αυτό το μέγεθος?

Σε Commander θέλω να πατήσω 10 spaces και 9 down arrow για να "περπατήσω" πάνω τους. Βάλε ακόμη ένα κλικ για ταξινόμιση.

Σε Explorer θες 10 δεξί κλικ και άλλα 10 κλικ για να διαλέξεις το properties κάθε φορά. Μόνο που θα βλέπεις ένα τη φορά (ο Commander κρατάει τα προηγούμενα results) και απλά ΔΕΝ μπορείς να τα ταξινομίσεις. :crazy_pilot:

Για βαρύ file management ο Win Explorer είναι απλά ανεπαρκής. Για περιστασιακές απλές δουλειές καλός είναι, αλλά μόνο για τους χρήστες της πολυθρόνας.

Link to comment
Share on other sites

Και αν θες σε ενα δισκο που'χει 200 folders να αλλαξεις τα εικονιδια τους μαζικα ξερει κανεις κανα καλο program να το κανει? Γιατι δοκιμασα με CTRL να το κανω αλλα η μλκια των XP κανει μονο το τελευταιο folder !

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.