Jump to content



The Lab's "Theriaklis" corner


bezdim

Recommended Posts

Έπειτα από την τεράστια επιτυχία του "The Lab's Beer corner" (:p) αποφάσισα να ανοίξω ένα thread με αφορμή την ανάγκη από τη συμβουλή σας σε θέματα καπνιστού. Πάμε λοιπόν:

Εδώ και κάμποσο καιρό καπνίζω. Μarlboro κόκκινα. 1 πακέτο τη μέρα σχεδόν.

Αποφάσισα όμως να το γυρίσω στο στριφτό, για πολλούς και διάφορους λόγους. Είμαι όμως τελείως άσχετος. Θα ήθελα λοιπόν να μου μεταλαμπαδεύσετε λίγη από την εμπειρία σας στο θέμα αυτό.

Πιο συγκεκριμένα θα ήθελα να μου προτείνετε καπνό-χαρτί-φίλτρο και αν θέλετε να απαντήσετε και σε μετέπειτα ερωτήματα μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων :big_boss:

!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 66
  • Created
  • Last Reply

Κάποτε έτσι κάπνιζα κι εγώ 1 πακέτο την ημέρα. Από ναυτικό και μετά, το γύρισα σε καπνό και κάνω 2-5 τσιγάρα την ημέρα.

Κλασικά, Old Holborn κίτρινο, χαρτάκια πάντα Rizzla μαύρα και Swan κίτρινα φιλτράκια.

Όλα έχουν σχέση με το πως θέλεις το τσιγάρο σου εσύ.

Συμβουλή, μην πάρεις μηχανηματάκι για στρίψιμο, θα μάθεις αργά ή γρήγορα. Πάρε όμως μία δερμάτινη θήκη για να τα παίρνεις όλα μαζί σου εύκολα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση!

Το στριφτό θέλω να είναι ανάλογο του τσιγάρου που καπνίζω, δηλαδή βαρύ σχετικά.

Όσο για το μηχανηματάκι, ναι όντως ψιλοάχρηστο και όχι τόσο αποτελεσματικό, το είχε ο φάδερ παλαιότερα και δεν ήταν και κάτι το ιδιαίτερο. Με ένα πακέτο καπνό την εβδομάδα πόσα στρίβω; Τα φιλτράκια πόσα είναι στο πακετάκι τους; Και τα χαρτάκια πόσα στη συσκευασία τους;

Link to comment
Share on other sites

χμμ καπνιζα 4 χρονια prince μαλακο μετα πηγα αλλα 2 χρονια σε prince light περασα σε στριφτα για αλλο 1,5 χρονο με τον συνδυασμο που ανεφερε ο jpavly(αλλα με φιλτρακια rizla) και στο τέλος το κοψα το γ@μημ#ν$ και ησυχασα τα τελευταια 4,5 χρονια....Αλλα να πω ακομα καμια φορα στριβω κανα τσιγαρακι γιατι μ αρεσει το στριψιμο αλλα μετα το δινω και το καπνιζει κανενας αλλος..:tw::sarcastic::happy:

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα πόσο στρίβεις είναι. Θεωρητικά το μικρό 250gr βγάζει 50 τσιγάρα. Τόσα είναι και τα χαρτάκια. Τα φίλτρα νομίζω είναι 150.

Βαρύ ή όχι, μόλις ξεκινήσεις θα αναθεωρήσεις το πως το θέλεις. Μετά τον καπνό, θα δεις ότι δεν υπάρχει επαφή με τον ξερό καπνό που έχουν τα τσιγάρα πακέτου.

Link to comment
Share on other sites

Με πρόλαβες !!!

Το κάπνισμα σε βάζει σε ένα πολύ άσχημο λούκι. Στην αρχή είναι μαγκιά, μετά γίνεται συνήθιο, μετά εθισμός. Με τον καιρό σε καταστρέφει - το πόσο εξαρτάται τόσο από το πόσο/πώς καπνίζεις αλλά και από τον οργανισμό σου, αλλά όπως και νάχει σε καταστρέφει ... σιγά σιγά.

Δεν το βλέπεις, μα συμβαίνει ... σιγά σιγά. Μήπως με τα χρόνια αρρωσταίνεις πιο εύκολα, αναρρώνεις πιο αργά? Μήπως κουράζεσαι πιο εύκολα? Αναφέρομαι τόσο κατά την άθληση (aikido όπως είδα στο προφίλ σου) όσο και στη δουλειά. Επίσης, μερικά κουτάκια με τσιγάρα γράφουν πως μπορεί να προκαλέσουν "δυσλειτουργία" (του *** εννοούν).

ΜΗΝ περιμένεις να δείς τις σοβαρές συνέπειες. Τότε θα είναι ΑΡΓΑ. Ένας γνωστός μου (κάπου στα 50) ήταν χρόνια τώρα duracell. Ξαφνικά άρχισε να βγάζει αίμα με το βήχα. Δεν είναι τίποτα είπε. Δεν περνούσε. Έκανε εξετάσεις και του βρήκαν καρκίνο στον πνεύμονα. Έχει τώρα ~12 μήνες ζωής :rip:

ΒΤW http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,dt=04.12.2008,id=15251092 (το παθητικό κάπνισμα βλάπει - ο καπνιστής βλάπτει σοβαρά τον συνάνθρωπό του)

Edit: Όσοι από σας, μέλη του TheLab και αναγνώστες γενικότερα είστε στην ηλικία 13-18 ετών να το βάλετε καλά στο νου σας: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΓΚΙΑ το κάπνισμα. Ο πραγματικός μάγκας είναι αυτός που θα αντισταθεί στον πειρασμό...

Και για το πρότυπο του CowBoy της Marlboro διαβάστε για τους Wayne McLaren και David McLean. Δυο φωτογραφίες πριν και μετά

Edit 2 : Μερικές χρήσιμες/ενδιαφέρουσες ιστοσελίδες

http://www.nosmoking.gr/

http://kidshealth.org/kid/watch/house/smoking.html

http://www.smokefree.gov/quit-smoking/index.html

Link to comment
Share on other sites

Tα πάντα με μέτρο πιστεύω είναι καλά. Ο ίδιος ο δάσκαλος του aikido μου έστριβε ένα τσιγάρο μετά την προπόνηση. Αλλά πάντα μου έλεγε να διατηρώ το μέτρο.

Το τσιγάρο το έτοιμο είναι λούκι, διότι προσωπικά δεν το χόρταινα και το έβρισκα έτοιμο, οπότε το πακέτο έφευγε ασυνείδητα. Ειδικά με την καθιστική ζωή που κάνω κατά κόρον στην αγγλία, ήταν μια ασχολία, κάτι να περνάει η ώρα βρε αδερφέ.

Όσο για τις επιπτώσεις στην υγεία, τις έχω καταλάβει μέχρις ενός σημείου, έστω και στα 19 μου. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ένα Σ/Κ που είχα περάσει καπνίζοντας και πίνωντας jack daniels... Tην επόμενη μερα στο γυμναστήριο δε σήκωνα 6 κιλά αλτήρες, ενώ κανονικά έκανα 12...

Γενικά σαν οργανισμός είμαι πιο ευαίσθητος από το μέσο όρο και πραγματικά με έχει ρίξει. Ένα τσιγαράκι μετα την μπόχα των χημικών του εργαστηρίου το απολαμβάνω πραγματικά, μετά το φαγητό επίσης τραβιέται. Όταν έφτασα πριν τα χριστούγεννα να κάνω ένα πακέτο "καουμπόϊκα" κατάλαβα ότι πρέπει να το περιορίσω. Αλλά στην αγγλία ο αέρας είναι πιο "ελαφρύς" και ευχάριστος, οπότε τραβιέται εύκολα το μαμημένο.

Να το κόψω δε θέλω γιατί μου αρέσει. Όπως δεν πρόκειται να κόψω και το montecristo που αγοράζω για τα γενέθλια μου κάθε χρόνο. Ήδη το τελευταίο 12ωρο δεν έχω στρίψει πάνω από 3 τα οποία τα ευχαριστιέμαι και περισσότερο από τα έτοιμα.

Link to comment
Share on other sites

^^ Το παιζεις "μαγκας" οπως στο σχολειο καποτε? :p:D

Αφου κανεις κοκκινα, πηγαινε σε Old Holdborn μπλε κ χαρτακια rizla μπλε (πολυ λεπτο φυλλο) και απο φιλτρακια τα swan ειναι καλα !

Link to comment
Share on other sites

KoMM,

Ναι είμαι οφ τόπικ, συμφωνώ. Αλλά πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει στο θέμα αυτό το γεγονός ότι το κάπνισμα βάπτει σοβαρά την υγεία (τόσο του καπνιστή όσο και των γύρω του). Εξού και τα πρώτα δύο λινκ στα οποία παραπέμπω.

BTW το θρεντ αυτό μπορεί και το διαβάζει οποιοσδήποτε. Έτσι θα έχουμε και παιδία να διαβάζουν το θρεντ. Καλό είναι να ξέρουν και το τι απέγινε μετά ο cowboys που μπορεί να έχουν ως πρότυπο ...

Επίσης, κρίνω απαραίτητο να υπάρχει και το τελευταίο λινκ, για όσους θέλουν να σταματήσουν το κάπνισμα, κάτι ιδιαίτερα δύσκολο.

Τέλος άμα θέλει κάποιος να καπνίσει δικαίωμά του. Δεν έχω το δικαίωμα να του το στερήσω. Αναφέρω ότι το κάπνισμα κάνει κακό και στους γύρω ανθρώπους γιατί πρέπει όσοι καπνίζουν να φροντίζουν να μην μολύνουν τον αέρα των άλλων. Δεν μπορεί κάποιος να καπνίζει σε κλειστό χώρο, με το έτσι θέλω γιατί είμαι μάγκας και ωραίος. Εξού και το λινκ στη μέση του κειμένου. Η ελευθερία ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

Ας αφήσουμε το θέμα αυτό (οφ τόπικ είναι στο κάτω κάτω όπως σωστά λέει ο ΚοΜΜ). Απλά έκρινα πως είναι απαραίτητο να υπάρχουν αυτά που είπα στο θέμα αυτό.

@bezdim

Μπορείς να κάνεις μόνο ένα - δύο τσιγάρα την ημέρα? Ένα μετά το μεσημεριανό κι ένα μετά το aikido. Δε πιστεύω όποτε και να τρως τσιμπλογάς να τραβάς και μια τζούρα :p Λίγοι μπορούν να δώσουν ένα όριο στο τσιγάρο και να το τηρήσουν.

Πιστεύω κι εγώ στο μέτρο. Πιστεύω όμως πως καπνίζοντας κάθε μέρα (κι ας είναι ένα δύο) ξεφεύγεις από το μέτρο.

Link to comment
Share on other sites

@όλους

Παιδιά μη σφαχτείτε, δεν είναι ανάγκη να χαλάμε τις καρδιές μας. Τα "offtopic" μηνύματα θα μπορούσαν να εκληφθούν και σαν τα προειδοποιητικά ταμπελάκια που έχουν τα πακέτα των τσιγάρων. Προσωπικά δε με ενοχλούν.

@YDinopoulos

Όχι μάγκας δεν το έπαιζα, αλοίμονο και αν ήξερε κανείς πριν 2 χρόνια ότι καπνίζω από τα 13 μου.

Τώρα πλέον είμαι εν Αγγλία και έγω ήδη πάρει σεβαστό νουμερο από πολεμοφόδια.

Συγκεκριμένα πήρα old hoborn κιτρινο, rizla μπλέ και rizla φιλτράκια slim. Γενικά μου αρέσει η όλη ιστορία, ακόμα και αν στρίβω ψιλοάθλια ακόμα. Το θέμα είναι πως σε έτοιμα δύσκολα θα ξαναγυρίσω.

Link to comment
Share on other sites

Καπνιζα prince μαλακο 2 πακετα την ημερα.

το εκοψα και μετα εκανα αραια και που.Μερικες φορες βεβαια παιρνω πακετο πχ για ενα σαβ/κο σε εκδρομες κλπ.

τωρα κανω κανα στριφτο απο τη μανα μου :p(old holborn , πρασινα ριζλα , φιλτρακια slim)

δηλαδη μπορει να μου τη δωσει ενα απογευμα και να κανω.μπορει να περασουν 3-4 μερες και να μη κανω.Αυτο γινεται για 2 χρονια τωρα

δε θα αναλυσω τα κακα του τσιγαρου.Σαφως το καλυτερο ειναι να το κοψεις αλλα μιας και καπνιζεις να κοιτας αλλα πραγματα.

σκεψου ποσα λεφτα σκας για τα πακετα σου.θα σου ερθει πολυ πιο οικονομικα το στριφτο και θα καπνιζεις και πιο λιγο ετσι.

ασε που ενα τσιγαρο κραταει παραπανω ωρα ;)

edit : btw το σχολιο του Δινοπουλου περι "μαγκας" πηγαινε στον 38.45

Link to comment
Share on other sites

Εγω ξεκινησα με marlboro lights μαλακο (γυρο στο πακετο ανα μερα, αν και πλεον τον καπνο τον κραταω πανω-κατω συνηθως μια βδομαδα).

Εχω δοκιμασει διαφορους καπνους (Golden Virginia, Drum, Craven, Holborn, κλπ) και χαρτακια, και εχω καταληξει στο συνδιασμο Holborn ασπρος/χαρτακια rizla γαλαζια/φιλτρακια swan κιτρινα.

Προς το παρων κανω ενα μικρο διαλειμμα απο το hobby, λογο ιωσης.. :p

Link to comment
Share on other sites

Έπειτα από μια εβδομάδα στο στριφτό, συνδιασμός Old Hoborne κίτρινο, rizla γαλάζιο, rizla slim φίλτρο, έχω να πω ότι είμαι απόλυτα ικανοποιημένος αλλά και χαρούμενος, από άποψη ποιότητας και τιμής.

Ο αριθμός, των στριφτών είναι 5/μέρα και αυτό επειδή διαβάζω για τις εξετάσεις συγχρόνως. Προσδωκώ αργότερα να το μειώσω και άλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

ressurection! :D

Επειδή έχω ακούσει διάφορες απόψεις για το ποιος είναι πιο βαρύς και πιο ελαφρύς από τους καπνούς, ποιον καπνό θεωρείτε πιο ελαφρύ από τους συνηθισμένους; (craven,virgina,holborn,drum)

Σκέφτομαι να το γυρίσω από golden virginia σε old holborn άσπρο. Λένε ότι είναι ο πιο ελαφρύς.

plz μην το ξεσκίσετε με ποστ για το πως να το κόψουμε thx. :)

Link to comment
Share on other sites

Εγω ξεκινησα το... "ατμισμα" (προφερεται με ΖΖΖΖΖ :p)

Μετα απο ψαξιμο για μαρκες κλπ, πηρα ενα starter kit απο ενα καταστημα.

Πολυ καλη αισθηση του καπνου και σαφως πιο οικονομικο.

Οποτε εγω ατμιζω πλεον με γευση Virginia (τα στριφτα) και με χαμηλης νικοτινης φιλτρα.

:)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.