Jump to content



Τι μέγεθος partition για τον c: ?


N3M3SYS

Recommended Posts

Πήρα κι εγώ 2 βελοσιράπτορες 150 και θα τους βάλω σε raid 0. Πόσα Gb να κάνω τον c: έτσι ώστε να έχω την μέγιστη δυνατή ταχύτητα στους δίσκους μου? Να επισημάνω ότι το πολύ 100Gb χρειάζομαι για τα vista-προγράμματα-παιχνίδια κ.λ.π. Επίσης για το allocation size-stripe size? Το raid 8α γίνει στο Χ38 σε μια maximus formula, μήπως 8α ήταν προτειμότερο να το έκανα σε έναν pcix sata raid controller της silicon image ton sil3132r που έχω? Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά στο RAID0 με βολεύει ένα volume 50GB (25+25) ή το πολύ 60GB (30+30) για λειτουργικό (vista bussiness) και εγκαταστάσεις office, photoshop κλπ προγράμματα. Δύσκολο να χρειαστείς παραπάνω. Παιχνίδια κλπ τα βάζω σε άλλο volume, εκτός από περιπτώσεις όπως τώρα πχ που έχω 2 εγκατεστημένα και χωράνε μια χαρά στο 60άρι volume που έχω. To stripe size το αφήνω στο default 128, τώρα ανάλογα τη χρήση που θες, μπορείς να κοιτάξεις στα benches να δεις τι σε βολεύει. Τον silicon controller δεν τον γνωρίζω ούτε τον έχω δουλέψει. Αντίθετα από το ICH9R που έχει η μητρική σου έχω μείνει πλήρως ικανοποιημένος με σπαστό RAID0/RAID1 που τον δούλευα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.