sstav Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2009 Βλέποντας διάφορα mod sites καθώς και τα PC πολλών λαμπιτών στο θέμα “δείξτε το Κουτί σας» και επειδή έμεινα χωρίς PC για μια εβδομάδα λόγω βλάβης του τροφοδοτικού, πήρα την απόφαση να προχωρήσω σε κάποιες αλλαγές στο κουτάκι μου PC Case Silverstone TJ09Β… Αυτό που ήθελα ήταν αφενός να το βάψω μαύρο το εσωτερικό του αφετέρου να πετύχω καλύτερο cable management με στόχο ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα τελικά ... Ειδικά το τελευταίο είναι εξαιρετικά δύσκολο να γίνει, καθώς το κουτί δεν διαθέτει «κρυφούς» χώρους για το κρύψιμο των καλωδίων...Έτσι αποφάσισα να κάνω sleeving στα καλώδια με το κιτ της AC Ryan…Ας δούμε τα βήματα μαζί μέσω φωτογραφιών που τράβηξα με με μια ταπεινή Olymbus 5060 των 5Μp...Οι φωτογραφίες σίγουρα το αδικούν αφού είμαι ο πλέον αρχάριος …Σίγουρα ο dubber ή ο angel f θα έδειχναν αυτό που θα ήθελα να αποτυπώσω πολύ καλύτερα και με καλύτερο φωτισμό. Πρίν Στις παρακάτω φωτογραφίες φαίνεται το κουτί μου πριν κάνω τις αλλαγές...Είχα προσπαθήσει και θεωρώ ότι είχε γίνει το καλύτερο που μπορούσε να γίνει (όχι βέβαια σε επίπεδο Κοπρίτη) Φωτο Before 1.2.3.4.5 To λύσιμο του κουτιού ήταν μια εξαιρετικά χρονοβόρα διαδικασία με ορισμένα δύσκολα σημεία όπως ο ανεμιστήρας εισροής αέρα στο κουτί. Πιθανόν να οφείλεται βέβαια στην απειρία μου ή στο ότι δεν έχω μεγάλη γκάμα εργαλείων για τέτοιες εργασίες Eδώ φαίνονται τα εξωτερικά τμήματα του κουτιού Φώτο Before 6 Και εδώ φαίνονται τα εσωτερικά τμήματα του κουτιού που πήγαν για μαύρη ηλεκτροστατική βαφή . Χίλια ευχαριστώ στον B52hdtv για τον χρόνο που αφιέρωσε και την ΑΨΟΓΗ δουλειά που έκανε. Φώτο Before 7 Μετά Ενώ τα κομμάτια είχαν πάρει τον δρόμο τους για τον φούρνο, ασχολήθηκαν με το sleeving των καλωδίων των ανεμιστήρων, λαμπτήρων και των SATA. Φωτο Mod Process 1.2.3.4 Ήθελα να κάνω και τα καλώδια τροφοδοσίας των συσκευών σύμφωνα με τις οδηγιες του mihalis76 στον σχετικό οδηγό του στο thelab.gr, αλλά δεν βρήκα τον χρόνο καθώς και τα υλικά που απαιτούνται (ειδικά θηλυκούς και αρσενικούς molex connectors...) Με την παραλαβή των εσωτερικών τμημάτων ενθουσιάστηκα... Φωτο Mod Process 5,6,7,8,9,10,11,12,13 Ξεκινησα λοιπόν την συναρμολόγηση των επιμέρους τμημάτων, διαδικασία η οποία ήταν πολύ πιο δύσκολη από το λύσιμο, χρησιμοποιώντας τα ίδια εργαλεία με πριν ... Φωτο Mod Process 14,15,16.17 Τελικό Αποτέλεσμα Τελικά με πήρε ξημερώματα να προσπαθώ να το φέρω στα ίσια του... Φωτο After 1.2.3.4.5.6.7.8.9.10 Συμπεράσματα- Μολονότι κοπιαστική διαδικασία και περίμενα να αποζημιωθώ, έχω ανάμικτα συναισθήματα... Το μαύρο χρώμα εσωτερικά στο τελικό αποτέλεσμα μ’ αρέσει πάρα πολύ...στο cable management όμως τα πράγματα δεν είναι ικανοποιητικά.... Θέλω να περιορίσω όσο γίνεται τα καλώδια που φαίνονται... το 8απινο της μητρικής το πέρασα από πίσω αλλά είναι τόσο χοντρό που το κουτί δεν κλείνει καλά...το 24πινο είναι ιδιαίτερα άσχημο έτσι όπως φαίνεται στις εικόνες χωρίς να μπορώ να το κρύψω πουθενά όμως....Μολονότι modular το PSU (Enermax Revolution 1250W) χρειάζομαι συνολικά : SATA τροφοδοσίας για DVD και HDD cage (2 ξεχωριστά καλώδια) καθώς και τροφοδοσία molex για το fan controller (1 καλώδιο), τροφοδοσία molex για τις λαμπες (άλλο 1 καλώδιο γιατί δεν φθάνει σε απόσταση το προηγούμενο molex).... Σίγουρα επιδέχεται βελτιώσεις... Προτάσεις –συμβουλές καλοδεχούμενες από έμπειρους και μη. Συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές ποστ.
junior-21- Μάϊος 11, 2009 #2 Μάϊος 11, 2009 εύγε νέε μου! το είπες και το έκανες! Πολύ καλό αποτέλεσμα, από το να μπώ στν λούμπα πάντως επέλεξα το επόμενο case μου να είναι μαύρο μέσα έξω από το εργοστάσιο
sofos1990 Μάϊος 11, 2009 #3 Μάϊος 11, 2009 Πολύ καλός......Όσο για τα καλώδια που λες, δεν υπάρχει τρόπος να περάσουν πίσω από την μητρική και μετά ξανά μπροστά;
unstoppable Μάϊος 11, 2009 #4 Μάϊος 11, 2009 Για τα καλωδια πιστευω με λιγη δουλιτσα θα καταφερεις πολλα, αλλα θα πρεπει να τρυπησεις το m/b tray και να τα περασεις απο πισω. Επισης κρυψε καπου το μπιχλιμπιδι για τις λαμπες ειναι ψιλοαθλιο εκει πανω στο psu. Εκεινο το τελευταιο pci bracket με ενα καλωδιο τι ειναι? Δεν μπορει να παει καπου αλλου και αυτο?
Jason Μάϊος 11, 2009 #5 Μάϊος 11, 2009 Οι δίσκου σου δεν μπορούν να βιδωθούν ανάποδα για να κρυφτούν κάπως εκείνα τα καλώδια? Γενικά το κουτάκι έγινε πολύ τέλειο αν εξαιρέσεις τα καλώδια που το χαλάνε πολύ...
Hydra Μάϊος 11, 2009 #6 Μάϊος 11, 2009 Πολυ καλλη δουλεια,να ρωτησω κατι,τα led που εχεις ειναι black light?
NoDsl Μάϊος 11, 2009 #7 Μάϊος 11, 2009 Αν είναι εφικτό, μπορείς να πείς μια τιμούλα για το βαψιμο;Πολύ καλή δουλειά πάντως.
sstav Μάϊος 11, 2009 Author #8 Μάϊος 11, 2009 Πιστέψτε με...είναι πολύ στενά τα πράγματα...τα νεύρα του κουτιού δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να κρύψεις πολλά χοντρά καλώδια (24πιν και 8πινο ) από πίσω... Ομοίως βάζοντας τους σκληρούς ανάποδα δεν μπορώ να βάλω να καλώδια από πίσω γιατί τσακίζουν (πιέζονται πάρα πολύ) αν κουμπώσω το πίσω μέρος (είναι ξεχωριστό διαμέρισμα το HDD και παρεμβάλλεται το κουτί με τον ανεμιστήρα εισαγωγής αέρα) και μια εικόνα από το πισω μέρος για να δείτε τι εννοώ... Το τελευταίο PCI bracket είναι για να αναβουν -σβήνουν τα Led χωρίς να ανοίξεις το κουτί. τα led είναι μπλέ ....δεν θυμάμαι μάρκα... Βέβαια μπορείς να φτιάξεις μόνος σου τα 24πινα & 8πινα και να τα κάνεις επίπεδα ώστε να περάσουν από πίσω...επίσης το καλώδιο των front usb-fw-audio θα μπορούσε να επεκταθεί και να περνάει από πίσω...είχα κάνει σχετικό θέμα για τυχόν έτοιμη λύση αλλά....
Jason Μάϊος 11, 2009 #9 Μάϊος 11, 2009 Ναι αλήθεια δεν σου δίνει κανένα χόρο για να περάσεις καλώδια...:nada: Οποτε το αφήνεις όπως είναι πιστεύω
unstoppable Μάϊος 11, 2009 #10 Μάϊος 11, 2009 Πιστέψτε με...είναι πολύ στενά τα πράγματα...τα νεύρα του κουτιού δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια να κρύψεις πολλά χοντρά καλώδια (24πιν και 8πινο ) από πίσω...Ομοίως βάζοντας τους σκληρούς ανάποδα δεν μπορώ να βάλω να καλώδια από πίσω γιατί τσακίζουν (πιέζονται πάρα πολύ) αν κουμπώσω το πίσω μέρος (είναι ξεχωριστό διαμέρισμα το HDD και παρεμβάλλεται το κουτί με τον ανεμιστήρα εισαγωγής αέρα)και μια εικόνα από το πισω μέρος για να δείτε τι εννοώ...Το τελευταίο PCI bracket είναι για να αναβουν -σβήνουν τα Led χωρίς να ανοίξεις το κουτί.τα led είναι μπλέ ....δεν θυμάμαι μάρκα...Βέβαια μπορείς να φτιάξεις μόνος σου τα 24πινα & 8πινα και να τα κάνεις επίπεδα ώστε να περάσουν από πίσω...επίσης το καλώδιο των front usb-fw-audio θα μπορούσε να επεκταθεί και να περνάει από πίσω...είχα κάνει σχετικό θέμα για τυχόν έτοιμη λύση αλλά....Τα stands για την μητρικη τι υψος εχουν? Αν ειναι σαν τα δικα μου στο TJ07 μπορεις να περασεις και απο εκει τα καλωδια μαλλον.
sstav Μάϊος 11, 2009 Author #11 Μάϊος 11, 2009 Δεν θυμάμαι (είμαι στην δουλειά) ~0,5-0,7cm....λέω να επιχειρήσω την τροφοδοσία όλων των συσκευών από 2 molex (απ΄την πλευρά του τροφοδοτικού) αντί για 4 που χρησιμοποιώ τώρα... επίσης λέω να βγάλω και το PCI για τα LED....Δεν έχω άλλες ιδέες...
unstoppable Μάϊος 11, 2009 #12 Μάϊος 11, 2009 Μαλλον λιγο ειναι και αυτο αν ειναι 0.5cm. Βασικα αν εχεις ορεξη κανεις κατι τετοιο στα καλωδια και χωρανε ανετα απο πισω πιστευω.
ShadowRunner Μάϊος 11, 2009 #16 Μάϊος 11, 2009 Πολύ καλό έγινε, μπράβο φίλος. Πολύ έδειξε με το μαύρο χρωματάκι
Dante80 Μάϊος 11, 2009 #18 Μάϊος 11, 2009 Cheers man, φοβερή δουλειά. Το είχα και εγώ αυτό το κουτάκι, και πράγματι το cable management ήταν αρκετά δύσκολο. Προσωπικά είχα περάσει (σχεδόν) τα πάντα πίσω από το mobo tray, με αποτέλεσμα το πλαϊνό όταν έμπαινε να έκανε ένα μικρό dent στην μέση (είναι και της πλάκας τα πλαινά στο TJ-09 ρε γαμωτ)...:giveup:To εσωτερικό σε μαύρο δείχνει καταπληκτικό, cheers...:dance3:
Nephiλiμ Μάϊος 11, 2009 #19 Μάϊος 11, 2009 μεγειες.Πολυ ομορφο και η βαφη φαινεται να "εκατσε" καλα.Το cable management ειναι αλλη ιστορια και εκει πρεπει να εστιασεις απο δω και περα.
mpoumpis Μάϊος 11, 2009 #20 Μάϊος 11, 2009 Πολυ καλη δουλεια φιλε και με λιγο cable management θα ειναι τελειο!!:worship:
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.