Jump to content



Τι μπορει να κανει αυτο το PC?


BillGS

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα,

Αναζητωντας ενα συστημα για να αντικαταστησω τον 5αετιας P4 μου,σκεφτομαι να παρω εναν μτχ με τα εξης χαρακτηριστικα (χοντρικα): C2D E6700, mobo ASUS P5N-E, 2gig RAM 667Mhz WD 74GB 10000rpm, nvidia 8800GTS 640MB RAM.

Eπειδη παραιτηθηκα απο το αθλημα το 2004 οποτε και δεν ξερω και πολλα απο τις τελευταιες εξελιξεις, λεει τιποτα το εν λογω μηχανημα? (η τιμη ειναι πολυ καλη) Επισης, θα δω καμια διαφορα στην αποδοση σε καθημερινες δουλειες σε σχεση με το προηγουμενο μου συστημα (Ρ4 3.2Ghz, 1GIG RAM,GeForce 6800GT,HDD 7200rpm)?

Τελος,υπαρχει πιθανοτητα το μηχανακι να σηκωσει αξιοπρεπως κανενα απο τα τελευταια PC games,μπας και ξεκολλησω λιγο απο τις κονσολες?

Παιδια ευχαριστω προκαταβολικα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι και καμια ιδιαιτερα καλη τιμη ... αντιθετως θα λεγα

Cpu = ας πουμε 70

Mobo = ας πουμε 50

Μνημες = 20

Σκληρος = 60

GPU = 90

Πολυ χοντρικα (και εχω και καιρο να δω τις εξελιξεις) εχουμε 290 ευρω ... οποτε δεν ειναι καμια super-duper τιμη. Εκτος και εαν δινει και αλλα οπως tower, mouse, psu , etc

Οσο για το pc θα δεις ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορα σε σχεση με τον P4 και ναι μπορεις να παιξεις αρκετα παιχνιδια αξιοπρεπως. Απλα στις μεγαλες αναλυσεις δεν θα τραβαει και πολυ. Σε τι monitor (εαν το παρεις) θα το συνδεσεις?

Link to comment
Share on other sites

αρκετα καλο.τωρα για τα παιχνιδια αναλογως τις αναλυσεις που θα παιζεις και αν θα τα εχεις ολα full.με αλλα δυο giga ραμ και ενα ελαφρυ overclock θα πηγαινει πολυ καλυτερα στα games.διαφορα θα δεις σιγουρα.προτα απο ολα θα φορτωνει πολυ πιο γρηγορα μιας που ειναι δυπηρινο και εχει και veloci επανω.βεβαια αμα μπορεις παζαρεψαι το στα 250

Link to comment
Share on other sites

ναι.με ενα παρομοιο του κολλητου μου με 8600gt καρτα και e6750 cpu τα παιζει ολα τα καινουργια σε 1680*1050.οχι full ομως.αλλα παιζει μια χαρα.αργοτερα παιρνεις μια μεταχειρισμενη καρτα γραφικων (gtx260-275)(ati 4870-4890) και τα παιζεις ολα full εκτως απο crysis warehead

Link to comment
Share on other sites

Εχω κι εγω ενα παρομοιο συτημα με το συστημα που αναφερεις και ειναι μια χαρα. Ωστοσω αν θελεις να παιζεις παθιασμενα οτι πιο τελευταιο και απαιτητικο πιστευω πως θα σε δυσκολεψει λιγακι. Αν μπορεις να δωσεις ακομα λιγα χρηματα καλο θα ηταν να αγοραζες κατι πιο συγχρονο, ετσι θα μπορεις να το κρατησεις πολυ περισσοτερο καιρο χωρις να αρχισεις αμεσως τις αναβαθμισεις.

Link to comment
Share on other sites

Μη δωσεις πανω απο 250.

Απ το συστημα μονο η cpu αξιζει.

Η μητρικη καπως την παλευει.

Η καρτα γραφικων αν θες να παιζεις crysis - farcry - bioshock - company of heroes- gta4- mass effect κτλπ με τα γραφικα στο high και οχι στο Low δε θα σε καλυψει.

Οποτε υπολογιζε 100 ευρω ακομα για καινουρια καρτα.

Και δεν ειδα να εχει και σκληρο περαν του ραπτορ.

Με 74 γιγα θα μεινεις?

βαλε και αλλα 50 ευρω τουλαχιστον για ενα 500ρι δισκο.

βαλε κι αλλα 20 ευρω για αλλα 2 γιγα μνημη, και με 250+50+100+20=420 ευρω θα εχεις οντως ενα παρα πολυ καλο μηχανημα που θα τα παιζει ολα χωρις πολλους συμβιβασμους στην ποιοτητα γραφικων για την αναλυση που αναφερεις.

edit:Αυτη τη στιγμη που μιλαμε στην κατηγορια Ζητουντε καποιο παλικαρι ψαχνει να αγορασει 8800.

Αν κινηθεις γρηγορα θα μπορουσες να κανεις μια συμφωνια και να δωσεις την καρτα επι τοπου- παιρνοντας φρεσκια για σενα :)

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου μιας και απο ότι φαίνεται δεν θέλεις να δώσεις παραπάνω λεφτά για να πάρεις ένα καινούργιο που θα ήταν ότι το καλύτερο :worship: πάρε το συγκεκριμένο ακόμα και στα 3 μαρουλόφυλλα (κάνε παζάρι άμα σε παίρνει) , η διαφορά που θα δεις σε σύγκριση με αυτό που έχεις είναι μεγάλη .

Υ.Γ.Εάν έχεις σκοπό να αρχίσεις αργότερα τις αναβαθμίσεις δώσε κάτι παραπάνω και πάρε καινούργιο .

Link to comment
Share on other sites

Μα ειναι και λογικο να μην αξιζει ουτε 50 ευρω η 8800,

Απο τη στιγμη που με 70 ευρω παιρνεις 9600 gt και με 95 ευρω παιρνεις 250gts/radeon 4850...(μιλαμε για καρτες 2-3 φορες πιο γρηγορες απο την 8800).

Link to comment
Share on other sites

Εγω νομίζω ότι αξίζει να το πάρεις, αφού λες ότι στην τιμή είναι και τροφοδοτικό+κουτί.

Εκτιμώ πως ενα 80% των τίτλων που κυκλοφορούν θα το παίζεις σε φουλ γραφικά.

Ο δικός μου Ε6700 τα 3,2ghz τα έχει χωρίς αύξηση στις τάσεις. Τον παντρεύεις με μια πιο δυνατή κάρτα γραφικών αν θέλεις, και παίζεις τα πάντα.

Υπολόγισε στο κόστος, την αγορά ενός ακόμη σκληρού. Όπως σου λένε και παραπάνω τα 74gb του raptor είναι λίγα για gaming σύστημα.

Αν βάλεις XP, είσαι άνετος με τα 2gb ram. Για Vista θεωρώ πως θέλεις 4gb.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον και τις αποψεις!

Δυστυχως δεν προλαβα το παραπανω συστημα,οποτε αλλαγη πλευσης...Και επειδη αποφασισα να παρω κατι καλυτερο,κοιταω προς ι7 μερια.Αποριες λοιπον:

1.Αξιζει η διαφορα τιμης μεταξυ core2quad και ι7?

2.Το πακετο ι7-940, ECS X58-a mobo, mushkin 6gb DDR3, κουτι,τροφοδοτικο,optical unit αξιζει στα 580 ευρα?

3.Ποιον HDD και GPU μου προτεινετε για να συμπληρωσω το παραπανω πακετο? Στο δισκο δεν με ενδιαφερει η χωρητικοτητα αλλα η ταχυτητα (να κοιταξω κατι σε 10000rpm η σε SSD,αληθεια υπαρχει διαφορα στις ταχυτητες?)

Για την καρτα γραφικων τωρα,θελω κατι γρηγορο αλλα οχι πολυ ακριβο-γυρω στα 130 ευρω (η twintech 9600gt cuda 2gb λεει τιποτα?)

Αυτα,για αλλη μια φορα ευχαριστω προκαταβολικα για τις γνωμες!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.