Jump to content



Συνθεση PC για CAD με αρκετο budget


SlotKiller

Recommended Posts

Καλησπερα,

Θελει ενας φιλος πολιτικος μηχανικος να ενταχθει στην επιδοτηση για Ελευθερους επαγγελματιες και μου ζητησε συνθεση για pc. Επειδη εχω χαλαρα ενα 5μηνο να ασχοληθω με την αγορα θα ηθελα να ακουσω μερικες ιδεες.

Εγω σκεφτηκα κατι σε i7 920-940-950 με 6gb και κατι σε 4890. Δυστυχως ο χρονος πιεζει και θελει αυριο τη συνθεση.

Το budget δεν εχει οριοθετηθει, απλα θελει εναν καλο υπολογιστη για την δουλεια του χωρις να παμε σε extreme επιλογες.

Σε οθονη μαλλον θα παμε σε 24αρα IPS και για σκληρο σιγορα 1-2 ssd

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 40
  • Created
  • Last Reply

αν μπορεις να βρεις κανεναν 6600Q,μνημη εξαρταται με την λειτουργικο θα ασχοληθει αν ειναι σε 64bit τοτε 4giga ειναι μια χαρα.Τωρα ερχομαστε στο θεμα της καρτας θα σου ελεγα να παρει κατι σε Quatro με μπολικη ενσωματωμενει μνημη.Για σκληρους ραπτορες σε raid 0

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ και τους δυο σας.

Def θελει να φτιαξει μηχανημα που θα κρατησει χρονια.. οποτε παμε σε i7.

Πες μου λιγο για quadro... δεν εχω ασχοληθει ποτε με αυτη την καηγορια και δεν ξερω αν ειναι καλυτερο να παει εκει παρα στις κλασικες 3d.

Η συνθεση του argimi ειναι πολυ καλη αλλα γιατι τετοια οθονη? τοσο διαφορα εχει απο μια πιο οικονομικη 24αρα S-IPS ή MVA??

Link to comment
Share on other sites

ότι πληρώνεις παίρνεις...

Εγώ προσωπικά έδοσα 209€ και πήρα την LG προσφορά του Πλαισίου, αλλά είναι υποκειμενικό. Δεν θα τα έσκαγα ποτέ ΤΟΣΟ πολύ (400-500 μαξ) αλλά αν διαβάσεις θα δεις πως το μονιτορ αυτό δεν υπάρχει.

Προφανός είναι κάποιο target group που θα τις πάρει για να βγαίνουν, το θέμα είναι να ανήκει ο φίλος σου σε αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Οπωσδήποτε quadro κάρτα γραφικών. SSD postville για OS και 2 WD raid edition σε raid 1 για τα αρχεία. Ένα καλό UPS είναι επίσης κάτι που δεν πρέπει να ξεχάσεις.

Το βασικότερο τώρα. Να βρεις ένα μεγάλο κουτί, με ήσυχους ανεμιστήρες και την καλύτερη δυνατή ψύκτρα. Είναι μεγάλο σπάσιμο να κάνεις δουλειά δίπλα σε ελικόπτερο...

Link to comment
Share on other sites

Αν φίλος σου κάνει κυρίως 2D σχέδιο η Quadro είναι υπερβολή, για 3d θα μπορούσε να το σκεφτεί.

Όπως και η Eizo των 1.300 ειναι μεγάλη υπερβολή. Πολιτικός μηχανικός είναι όχι graphic designer...

Κατά τα άλλα ένας i7 με 6GB Ram και Intel ssd μια χαρά θα ήταν...

Link to comment
Share on other sites

Με την λογική σου, και ο i7 είναι υπερβολή....ένας 8400 με 2gb ram είναι υπεραρκετός για το 95% των 2D σχεδίων που θα κάνει....μερικοί μηχανικοί έχουμε στο γραφείο μας P4 με 1 gb Ram και το καλό pc στο σπίτι...

Link to comment
Share on other sites

την οθόνη την έβαλα μιας και οι eizo δεν έχουν μεγάλη διαφορά μεταξύ τους στην τιμή και απ' όσο ξέρω γιατί είχα πάρει κι εγώ επιδότηση πρέπει να τα πάρεις από ένα μαγαζί (δεν είμαι όμως και απόλυτα σίγουρος). αν σου πρότεινα κάποια άλλη θα ήταν η dell με i-sps αλλά κι αυτή αν δεν κάνω λάθος είναι γύρω στα 850 ευρώ. όσο για την κάρτα γραφικών quadro τα παιδιά έχουν σίγουρα δίκιο απλά η φθηνή PNY quadro FX 380 SVGA δεν πιστεύω να είναι καλύτερη από την gts250 γι αυτό δεν την ανέφερα. σίγουρα η χρησή τομή σ' αυτήν την κατηγορία είναι η PNY Quadro FX 1800 SVGA αλλά έχει και 600 ευρώ. και εννοείτε οι 1 tb σε raid 1 και τους δύο postville σε raid 0 αλλά κι ένας καλός είναι απλά οι επιδοτήσης σε μεγάλα μηχανήματα λένε όταν έχεις να τα σκάσεις. αν δεν κάνω λάθος το παίρνεις πίσω το 30% και δικιολογούν μαζί με το φπα 3600 ευρώ μάξιμουμ. άρα αν ο υπολογιστής βγαίνει λιγότερο πας στον υπεύθυνο του καταστήματος σου αλλάζει τις τιμές των προϊόντων προς τα πάνω, πληρώνεις το παραπάνω φπα και βγαίνεις κερδισμένος στην επεστροφή χρημάτων. δηλ. αν στην σύνθεσή μου βγάλεις τον έναν postville και βάλεις την quadro των 600 ευρώ βγαίνει 3200 + 80 ευρώ το φπα για τα υπόλοιπα 400 ευρώ βγαίνει 3600-30%= 2500 ευρώ τόσα είναι τα λεφτά που θα βάλει από την τσέπη του. όσο για το αν χρειάζεται επιπλέον ψήκτρα δεν είμαι και σίγουρος μιας και το κουτί το διάλεξα με γνώμονα ότι δεν έχει τρύπες στο πλάι άρα μειώνεται αρκετά ο θόρυβος και η ψήκτρα δεν κάνει τόση φασαρία όσο οι παλιότερες συν του ότι το κουτί αν είναι γραφείο θα το έχει χαμηλά και λογικά χωμένω μέσα στη θέση του γραφείου. το μόνο που θα ήθελα να πουν τα παιδιά είναι αν οι μικρότερες quadro κάνουν την ίδια δουλειά σε εφαρμογές cad για να μην χρεωθείς την κάρτα των 600 ευρώ

Link to comment
Share on other sites

Τι θα πεί CAD? Υπάρχουν Cad και Cad...το κάθε ένα με διαφορετικές απαιτήσεις? Και επίσης το κάθε πρόγραμμα εξυπηρετεί πολλές διαφορετικές λειτουργίες, οπότε τι ακριβώς κάνει?

Γιατί αν είναι να κάνει όψεις στο autocad τότε τι να τις κάνει τις quadro, τον ι7 και τα ssd?

Link to comment
Share on other sites

Μωρέ το θέμα είναι ότι όταν έχεις ένα budget (επιδοτούμενο) θες να πάρεις ότι καλύτερο μπορείς.

Και μένα με πιάνει η επιδότηση και αρχικά έφτιαξα ένα συστηματάκι ~6.500€. Μέχρι και sas δίσκους του έβαλα.

Τώρα το περιορίζω στα 3-4 χωρίς να πεις ότι το σύστημα δεν φυσάει.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας!

Ο φιλος μου ασχολειτε κυριως με autocad, archicad και ενα αλλο προγραμμα για μεταλλικες κατασκευες το οποιο δεν γνωριζω ποιο ειναι. Το μονο που μου ζητησε ειναι να ειναι γρηγορο σαν συστημα στα windows και να κανει γρηγορα render.

Αφου ομως θα πληρωσει μολις το 20%+ΦΠΑ (αν καταφερει και παρει την επιδοτηση), λεμε να παρουμε κατι που θα κρατησει τουλαχιστον 3 χρονια (και λιγα λεω).

οποτε εδωσα στο τοπικο κομπιουτερομαγαζο που συνεργαζετε την εξης συνθεση:

Lian Li PC 7FB ή CM Elite 330

Enermax EPR 525 AWT PRO82

Asus P6T SE

Intel Core i7 920

Mushkin 3x2GB DDR3-1600 8-8-8-24 998681ES

ή OCZ Intel i7 6GB DDR3-1600 8-8-8-24 OCZ3X1600LV6GK

PNY Quadro FX580 512MB

Intel Postville 80GB

WD 640GB WD6401AALS

Optiarc AD-5240S

Windows Vista Business

Logitech Cordless Desktop LX710 (δεν το ψαξα και πολυ αυτο)

Dell Ultrasharp 2209WA (καταληξαμε σε 22" MVA-IPS)

Θα θελα να ακουσω την γνωμη σας και αν εχετε να αντιπροτεινετε κατι αλλο!

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Μου ειπε ενας πωλητης οτι στα 1600 παιζει o/ced. Μπορουν να παιξουν στα 1600 οι μνημες με στοκ fsb? Δλδ εχει multi 1600 η εν λογω μητρικη?

Και κατι ακομα.... η στοκ ψυχτρα κανει θουβο και μου λετε να αγορασω ψυχτρα?

Link to comment
Share on other sites

Classified+975 και 2*160 intel?

OMG!!! Είπαμε υπερβολή, αλλά αυτό είναι απλά αρρωστημένο...

Yup! Όμως, αν σκεφτείς ότι ο φάδερ παλεύει ακόμα με έναν P4, δεν έχει ανάγκη από γραφικά επιπέδου Quadro, αλλά θέλει μόνο ταχύτητα, μνήμη, τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία και πολύ αποθηκευτικό χώρο, αυτή η σύνθεση πρέπει να είναι η καλύτερη δυνατή για να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που του δίνεται και να δουλέψει με αυτό για 6-7 χρόνια ακόμα, όπως είπα και παραπάνω.

Φυσικά, θα με αφήσει να benchάρω κι εγώ λίγο πριν τον παραλάβει για να περάσει τα προγράμματά του :p

Link to comment
Share on other sites

Mε λιγότερα χρήματα έχεις σύστημα απόλυτα ίδιων επιδόσεων....η αξία και η απαξία των πραγμάτων εγγύται στην χρήση τους....αν θέλει ο φαδερ να παίζει με άζωτα στα 5.2 με σταθερότητα (και άπειρο ψάξιμο) που μόνο η Classified θα του δώσει τότε πάσο

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να νοιώσει διαφορά από 920 σε 975 και από 1*80 σε 2*160...επίσης, η DFI των ~200 μια χαρά την κάνει την δουλεία, οι Corsair των ~90, το CM590 των ~70 και ένα 750-800άρη PSU. Για να μην πω για την 295...

...βέβαια όλα αλλάζουν αν καλό σκεφτείς ότι εσύ θα έχεις στο τέλος τον 975 και ο father τον 8200...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.