Jump to content



Ανεμιστήρες για Ψύκτρα


tasatva

Recommended Posts

Ενδιαφέρομαι να αγοράσω 2 ανεμιστήρια για την cpu σε διάταξη push-pull.

Η ψύκτρα θα είναι η Black Shadow της Prolimatech

Αποκλείουμε τους Noctua, λογω χρώματος.

Το υπόλοιπο κουτί είναι με αυτούς :

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Real-Silent-22-8Db-D12SL-12-BW.htm

Επίσης προτιμώ κάτι σε μάυρο ή άσπρο λόγω του ότι παίζω με μαυρό-ασπρο συνδυασμό γενικώς στο κουτί.

Γνωρίζω ότι υπάρχουν κάποιοι SilverStone σε γνωστό κατάστημα , αλλά υπάρχουν αρκετοί κωδικοί, και δέν ξέρω ποιός είναι καλύτερος, και άν αυτός είναι καλύτερος από τους Nexus.

Εννοώντας καλύτερος φυσικά και εννοώ σχέση db - απόδοσης.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ αστειος εισαι ρε φιλε... Πεθανα στο γελιο... Μονο που το forum ειναι για να βοηθαμε, οχι να ειρωνευομαστε. Reported...

Κορυφαιοι θεωρουνται οι Gentle Typhoon της Scythe, αλλα δεν ξερω αν μπορεις να τους βρεις καπου στην ελλαδα.

Επισης πολλα υποσχομενοι ειναι οι F12 της Arctic Cooling (δεν τους εχω δοκιμασει). Λογικα θα τους φερει το e-shop.

Κατα τη γνωμη μου κορυφαιοι για ψυκτρα ειναι οι Ultra Kaze (Scythe). Ειναι 38αριδες και εχουν πολυ static pressure, πραγμα που μετραει σε ψυκτρες με πυκνα fins.

Link to comment
Share on other sites

@qbiefox

Να σε ρωτήσω επειδή είχα τον Q μέχρι τώρα στη Noctua με 2 ανεμιστήρες push - pull και περίπου στην ίδια τάση. Από ότι κατάλαβα έχεις τους Scythe, σε τί θερμοκρασία είναι σε idle και σε τί load ?

Με πολύ λίγο ψάξιμο βρήκα τους Gentle Typhoon στο overclockers.co.uk αλλά είναι 800rpm, που δεν νομίζω ότι με καλύπτει. Εκτός άν έχει και άλλα s/n , άν ξέρεις συγκεκριμένο πές μου το για να τους βρώ.

Link to comment
Share on other sites

Εγω εχω περιεργη διαταξη στην ψυκτρα. Για να καταλαβεις τι εννοω, κοιτα λιγο αυτο το thread http://www.thelab.gr/showthread.php?t=60924 (Αναφερω μεσα temps με τον q6600 εκεινη την εποχη)

Τωρα τον q9550 τον εχω ακλοκαριστο αυτον τον καιρο καθως ειχα αλλαξει bios και ειχα καποια issues και ηθελε ψαξιμο και δεν προλαβα. Σε κανα 2 βδομαδες θα τον κλοκαρω παλι...

Αυτη την στιγμη εχω 33 βαθμους idle με prime95 small ffts εχω 47-48 βαθμους load (ανοιχτο κουτι). O ultra kaze τρεχει στις 1100 rpm και ο 14αρης sharkoon το ιδιο. Εχουμε και διαφορετικη ψυκτρα βεβαια.

Αν παρεις ultra kaze να σιγουρευτεις πρωτα οτι χωρανε, γιατι ειναι πιο χοντροι.

Link to comment
Share on other sites

Για τους sharkoon δέν έχω ακούσει και τα καλύτερα.

Στο silentpc λένε ότι οι Nexus είναι από τους καλύτερους και όντως είναι αφού έχω 5 κανά εξάμηνο και δεν ακούγονται καθόλου. Το μόνο πρόβλημα μου είναι ότι μάλλον δέν είναι και πολύ δυνατοί για ψύκτρα άν και τις περισσότερες δοκιμές στο παρπάνω site τις κάνουν με αυτούς.

Μάλλον για ultrak kaze πάω.

Τους SilverStone δεν τους έχει κανείς ?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κανω λαθος οι silverstone ειναι σχετικα ακριβοι. Προσωπικα το θεωρω βλακεια να δωσεις πανω απο 10 ευρω για ενα fan. Οι διαφορες που εχουν ειναι πολυ μικρες (οταν παιζουν στις ιδιες στροφες εννοειται)

Στο spcr πιστευω οτι υπερβαλλουν λιγο με τον θορυβο. Γενικα το θεωρω πολυ αξιοπιστο site και το συμβουλλευομαι, ομως τις μετρησεις τις κανουν σε απολυτα ησυχο δωματιο, με τον ανεμιστηρα εκτος οποιοδηποτε κουτιου. Ειναι σωστη μεθοδολογια να μετρας τον θορυβο, ετσι ωστε να μπορεις να συγκρινεις 2 ανεμηστηρες, ομως irl δεν θα εισαι ποτε σε απολυτα ησυχο δωματιο και ο ανεμηστηρας σου θα ειναι μεσα στο κουτι. Αυτο σημαινει οτι ενας ανεμηστηρας που ακουγεται λιγο οταν τον τεσταρουν, στην πραξη μπορει και να μην ακουγεται καθολου.

ΟΤ: Για τους sharkoon που εχεις διαβασει? Γιατι εγω δοκιμαστηκα τον πηρα, αφου δεν εβρισκα τπτ στο internet, και τελικα εμεινα ικανοποιημενος. Ειναι ισως ο μοναδικος που εχει 11 blades, πραγμα που τον κανει πολυ δυνατο.

Link to comment
Share on other sites

Nomen est omen...

http://www.caseking.de/shop/catalog/Luefter/120mm-Luefter/Be-Quiet-Luefter-Silent-Wings-USC-120mm::12870.html

O απόλυτος ανεμιστήρας, είχε σαρώσει σε όλες τις δοκιμές προτού καν κυκλοφορήσει επίσημα. Τα ντεσιμπέλ μένουν κοντά στα 20 πραγματικά ακόμη και στο "τέρμα γκάζι", η δε "ποιότητα κύλισης" είναι παροιμιώδης.

Ακριβός από μόνος του, πανάκριβος με ταχυδρομικά και ιστορίες, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται για την ουσία και όχι για χρωματιστά LED θεωρώ ότι αξίζει μιας προσεκτικότερης ματιάς.

Link to comment
Share on other sites

Oμολογώ ότι είναι λίγο άστοχη η πρότασή μου λόγω (μη) διαθεσιμότητας. Ζω με τα γερμανικά δεδομένα...

Για δοκιμή θα το προσπαθήσω, έχω τη δοκιμή περιοδικού σε hard-copy αλλά δεν έχω σκάνερ εδώ. Θα δω τι μπορώ να κάνω με την ψηφιακή και μετά resize, αλλιώς θα σου προτείνω τους καλύτερους που μπορεί να βρει κάποιος και Ελλάδα. Θα πάρω κάνα δύο κομμάτια για την πάρτη μου βέβαια, αλλά αργώ κάνα 2μηνο να κατέβω Ελλάδα...

Link to comment
Share on other sites

Ναι έχει αρκετή, δέν θυμάμαι πόσο ακριβώς όμως.

Σημαντικός παράγοντας είναι και ο ανεμιστήρας στο κουτί, που πρέπει να είναι ίσος ή και καλύτερος από τον αέρα που θα βγάζουν πρός τα πίσω.

Link to comment
Share on other sites

http://www.plaisio.gr/Computers/Tuning/Case-Fans/Nexus-Fan-120Mm-Pwm-15-5Db-500-2000Rpm-D12SL-12-PWM.htm

Υπάρχουν και αυτοί της Nexus που πάνε μέχρι 2000rpm και δεν ανεβαίνουν πολύ σε θόρυβο, με πολύ καλό airflow. Πρόβλημα το χρώμα, ευτυχώς είναι χωρίς led.

Link to comment
Share on other sites

30419443.th.jpg 11425703.th.jpg

Βρήκα και σκανεράκι, ελπίζω οι εικόνες να είναι "ευανάγνωστες", με τα μέσα που διαθέτω πάλι καλά να λέμε...

Επεξεργαστής Core2Duo Ε8400, Noctua NH-u12P, θερμακρασίες Delta (με 22 Κελσίου ατμόσφαιρας νομίζω). Πέρα από τις μετρήσεις ήχου σε Sonne και dB, δίνεται και ένας υποκειμενικός χαρακτητισμός της "ποιότητας κύλισης" όπου:

Summen= θρόισμα θα μπορούσε να το πει κανείς, σε μια προσπάθεια να περιγραφεί η απουσία μηχανικών θορύβων σε αντίθεση με τους αεροδυναμικούς.

Rattern= κροτάλισμα

Schleifen= συριγμός τριβής

Τα υπόλοιπα των συγκρίσεων τα παλεύετε άνετα και μόνοι πιστεύω, να πω μόνο ότι μέχρι 1-1+ Sonne είναι τα πράγματα πολύ ήσυχα, ενώ από κει και πάνω αρχίζουν τα όργανα οπότε εξαρτάται από τις ανοχές-αντοχές του καθενός.

Προσωπικά, εκτός του κορυφαίου, μαύρου και άραχνου Be Quiet, ξεχωρίζω ως έκπληξη αυτής της δοκιμής τον Everest της Enermax, ο οποίος παρά τα εφφέ του δεν είναι καθόλου της πλάκας και "χτυπάει" πολύ καλά νουμεράκια!...

Link to comment
Share on other sites

Αυτόν τον έχω όπως γράφω και στο πρώτο μήνυμα.

Ψάχνω κάτι καλύτερο , για αυτό και ρωτάω.

Δυστυχώς είδα και κάτι άσπρους Enermax, που δεν υπάρχουν Ελλάδα, και όσοι υπάρχουν φτάνουν την τιμή των Noctua αλλά όχι και την απόδοση.:suicide2:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.