Jump to content


~Mini Civic Downloading pc~ Worklog


carrion

Recommended Posts

Mini civic...

Το αποτέλεσμα είναι να φτιαχτεί ένα low profile κουτάκι που να φιλοξενήσει το κατεβαστήρι μου.

Το project μου ήρθε σαν ιδέα το καλοκαίρι.. είχα χρόνο, όρεξη και παρέα οπότε είπα να παίξω λιγάκι.

Όπως το φαντάστηκα ήθελα να καταλήξω σε ένα μικρό btx κουτί με οθόνη πάνω του. Απαιτήσεις από αναλύσεις δεν υπάρχουν γιατί δεν θα κάνει κάτι άλλο από το να κατεβάζει/ανεβάζει. Προϋποθέσεις υπήρχαν αρκετές όμως. Να είναι κοντό, χωρίς μεγάλη κατανάλωση και ήσυχο. Επίσης ήθελα να μπορεί να πάρει μια οθόνη 7 ιντσών στην πρόσοψη.

Αφού έγιναν τα σχέδια και 'έπαιξε' αρκετή φαντασία ξεκίνησε η διαδικασία συγκέντρωσης του hardware.

Το κουτί (θύμα) βρέθηκε από την αποθήκη της κοπέλας μου!!! Ένα Compaq Presario 5420 αν θυμάμαι καλά..

Για motherboard ήθελα κάτι mini με onboard τα πάντα.. και τη λύση την έδωσε το stock του πλαισίου με ένα ECS G31T-M & Giga.

Η οθόνη ήρθε από china μέσω ebay. Οθόνη αυτοκινήτου με 12V τροφοδοσία.

Τα υπόλοιπα, cpu, τροφοδοτικό και τα σχετικά, αγοραστήκαν από διάφορα μαγαζιά ή προϋπήρχαν από αναβαθμίσεις.

Το κουτάκι πλέον έχει τελειώσει και δουλεύει κανονικά. Είπα να σας το παρουσιάσω σε μορφή work log.

Κριτικές πάντα καλοδεχούμενες..

Ξεκινάμε σιγά σιγά :

(είναι αρκετές οι φωτογραφίες και είναι αδύνατο να παρουσιαστούν σε ένα μόνο post)

Δυστυχώς δεν έχω φωτογραφία από το κουτί πως ήταν ολόκληρο πριν πέσει στα χέρια μου... βρήκα μια στο internet που μοιάζει πάρα πολύ αλλά έχει 2 διαφορές με το συγκεκριμένο που πείραξα.. Το δικό μου δεν είχε τρύπες στο πίσω μέρος για ανεμιστήρα και στην πρόσοψη δεν είχε το καπάκι πάνω από τα drive bays.

000fu.jpg

Η πρόσοψη πριν δεχτεί οποιαδήποτε παρεμβολή...

001rs.jpg

Φτάνουμε στο σημείο που το κουτί παίρνει την θέση του πάνω στον πάγκο.. και τα βάσανα του ξεκινάνε!

(απαραίτητο εργαλείο ... ο καφές!!!)

95964222.jpg

Η πρώτη κίνηση μου ήταν να λυθεί εντελώς το κουτί ώστε να δω πως θα γυρίσει σε BTX..

57925654.jpg

58531821.jpg

Έπρεπε να γίνουν κάποια κοψίματα για να κάτσουν καλά τα κομμάτια πάλι...

51830967.jpg

Τελικά έκατσε σαν BTX αλλά για στιβαρότητα ... ούτε λόγος!

Το πρόβλημα αυτό λύθηκε στην συνέχεια...

19822516.jpg

To be continued...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 41
  • Created
  • Last Reply

Στην συνέχεια ασχολήθηκα λίγο με την πρόσοψη. Πρώτα ήθελα να την κοντύνω. Έκανε ένα άσχημο (για τα γούστα μου) σχήμα στο πάνω μέρος της σαν αεροτομή. Έτσι έφτανε το συνολικό ύψος της παραπάνω από το υπόλοιπο κουτί.

Αφού κόπηκε όμως κάτι έπρεπε να γίνει γιατί ουσιαστικά χάσαμε το ταβάνι!!!

Με μια epoxial κόλλα 2 συστατικών βρήκα υλικό ώστε να φτιάξω την βάση για την επίπεδη επιφάνεια που έλειπε πλέον. Στην συνέχεια το σημείο δέχτηκε πάρα πολλές επαναλήψεις από σιδηρόστοκο / τρίψιμο.

020zi.jpg

Μετά σειρά πήρε το κάτω κομμάτι της πρόσοψης. Εκεί τα σχέδια λέγανε ότι έπρεπε να ανοιχτούν 2 τρύπες στα άκρα.. και ένα μακρόστενο κενό στο κέντρο. Το αποτέλεσμα θα ήθελα να θυμίζει κάτι από τα φανάρια και την μάσκα ενός civic του 98. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για να φτάσω έστω την ιδέα.. Μάλλον απέτυχα παταγωδώς,

022ur.jpg

'Έπρεπε να φύγει ένα κομμάτι από το πλαστικό που έχει η πρόσοψη στο πίσω μέρος ώστε να μπορέσω να τρυπήσω.

023ub.jpg

Στην συνέχεια μαρκαρίστηκαν και ανοίχτηκαν οι τρύπες.

025hd.jpg

026ar.jpg

Μετά μαρκαρίστηκε το σημείο για την "μάσκα". Επίσης έγινε και δουλεία με στοκάρισμα στο σημείο που ήταν οι θέσεις για τα floppy. Δεν χρειαζόντουσαν πλέον και κλείστηκαν εντελώς. Έτσι αρχίζει και παίρνει μορφή το πλαίσιο που θα φαίνεται η οθόνη 7 ιντσών.

033cy.jpg

Αυτά... αύριο μετά την δουλειά η συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

@Alexisferos

Ιδέες φίλε μου έχω πολλές.. χρόνο, και εργαλεία που θα ήθελα δυστυχώς δεν έχω.

Συνεχίζω με την δουλειά που έγινε...

Μετά από τις πρώτες δουλειές στην πρόσοψη ασχολήθηκα λίγο με το πίσω μέρος του κουτιού. Το κουτάκι ήταν για μίνι τροφοδοτικά και το έπαιρνε μπροστά ακριβώς από το motherboard. Αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να αλλάξει. Η θέση του πλέον έπρεπε να είναι κάτω στο πάτωμα.

Αφού η πίσω πλευρά δεν είχε τέτοιο άνοιγμα.. έπρεπε να κοπεί και να γίνουν τρύπες για τις βίδες.

036zi.jpg

97689599.jpg

Έγινε και ένα test fit για να δούμε σε ποιο σημείο είμαστε..

040qn.jpg

Στην συνέχεια ετοιμάστηκε ένα κομμάτι μέταλλο για το εσωτερικό του κουτιού. Το κομμάτι αυτό ήταν μέσα σαν παραλληλόγραμμο.. κόπηκε και λύγησε έτσι ώστε ναι μεν να στηρίζει την βάση του motherboard tray.. αλλά να μου δώσει και έναν χώρο για να κρύψω τα καλώδια από το τροφοδοτικό. Επίσης είχε 2 τρύπες σε μέγεθος ευρώ. Η μία έπρεπε να μεγαλώσει για να περάσει από εκεί το 24πινο.

041hj.jpg

Μετά η σειρά του τροφοδοτικού.

Εδώ πήρα ένα seasonic 400άρι 80plus.

Καλό και αθόρυβο.. αλλά απρόσωπο για να μπει μέσα στο κουτί!

Με το που ήρθε στα χέρια μου ανοίχτηκε.. και αμέσως πήρε πόδι ο μαύρος ανεμιστήρας. Στην θέση του μπήκε ένας coolermaster με μπλε LED. Απόφαση καθαρά αισθητική. Είχε την διαφάνεια στο πλαστικό που ήθελα και τα μπλε led για να ταιριάξει μέσα.

Περάστηκε και χρώμα .. μπλε μεταλλικό.

045ex.jpg

Έγινε το sleeving σε όλα του τα καλώδια! Διαδικασία που μου έσπασε τα νεύρα και μου πήρε συνολικά 2 μέρες! (ξέρω ξέρω..δεν το χω!)

046ct.jpg

048no.jpg

Τα κομμάτια του κουτιού, αφού τελείωσαν τα κοψίματα που έπρεπε να γίνουν.. ασταρώθηκαν 2 φορές.. και μετά αρκετά χέρια με ασημί μεταλλικό χρώμα.

053rk.jpg

Ανάμεσα στα στεγνώματα (πολύ νεκρός χρόνος) έπιασα λίγο την πρόσοψη.

Στα test fit της οθόνης είδα ότι η πρόσοψη μου κρύβει περίπου 2 χιλιοστά από κάθε πλευρά. Αναγκαστικά με ένα εργαλείο που με βόλεψε εκείνη την στιγμή άρχισα να τρώω από τα πλαϊνά όσο με έπαιρνε χωρίς να χαλάσω και την ανθεκτικότητα του πλαστικού. Δεν ήθελα να γίνει πολύ λεπτό κιόλας για να μη σπάσει.

043jh.jpg

Συνέχεια με το καπάκι του κουτιού. Είναι ενιαίο σαν Π. Εδώ ήθελα να κοπεί στο πλάι για να μπει plexi αλλά και στο πάνω μέρος για να μπει σίτα..

Τα σχέδια που με βοήθησαν για να κοπεί με την σέγα..

050ld.jpg

Στην συνέχεια τρίφτηκε ξεκινώντας με 300άρι ντουκόχαρτο και καταλήγοντας με 1000άρι. Αστάρι για ακόμα μια φορά και έτοιμο για περαστεί χρώμα και αυτό..

054lf.jpg

Συνεχίζεται...

Link to comment
Share on other sites

Ωραια εξελισσεται το project σου!

Η προσοψη ειναι λιγο ''περιεργη'' αισθητικα, και δεν ξερω αν θα ''δεσει'' με την οθονη

και το τελικο αποτελεσμα.

@ Lakisss ( ο modούλις?!) Ευχαριστώ.

Για την πρόσοψη έχεις απόλυτο δίκιο. Και εγώ στην αρχή είχα απογοητευτεί γιατί δεν την έβλεπα να έρχεται οπτικά κοντά στα σχέδια που είχα στο μυαλό μου, και στο αποτέλεσμα που ήθελα να βγάλω.

Από την στιγμή που βάφτηκε όμως έδειξε πολύ διαφορετικά και τελικά πιστεύω ότι έδεσε περισσότερο από το αναμενόμενο.

Σίγουρα δεν είμαι ο καλύτερος κριτής του αποτελέσματος γιατί δεν είμαι αντικειμενικός. Εγώ κοιτώντας το κουτί σκέφτομαι πάντα τον κόπο που μου πήρε για να καταλήξει έτσι... και δυστυχώς πρώτα βλέπω τα λάθη μου, τις ατέλειες και τις παραλείψεις που έχει.

Link to comment
Share on other sites

Στο πρώτο post είχα πει για την στιβαρότητα του κουτιού που ήταν ανύπαρκτη..

Το θέμα αυτό για λυθεί έπρεπε να γίνουν νέες τρύπες στα κομμάτια και να περαστούν πριτσίνια σε σημεία που βοηθούσαν ώστε να γίνει πιο σταθερό. Υπήρχε όμως μεγάλο θέμα με το μπροστά κομμάτι του κουτιού. Χαμηλά πιάστηκε με πριτσίνια... ψηλά όμως δεν ακουμπούσε με το motherboard tray. Σαν αποτέλεσμα όλο το κομμάτι κουνιόταν υπερβολικά και με ελάχιστη δύναμη έχανε την θέση του και χαλούσε όλο το σχήμα. Ψάχνοντας για το τι θα βάλω εκεί έπεσε το μάτι πάνω σε κάτι μικρές γωνίες.. σαν αυτές που είναι για ραφάκια στους τοίχους.

Αμέσως η γωνία πήρε θέση στην μέγγενη για να κοπεί και να τρυπηθεί ώστε να περαστεί το πριτσίνι.

055bn.jpg

056hx.jpg

2 Φωτογραφίες από το σημείο που μπήκε η γωνία που λέγαμε...

068xr.jpg

067hz.jpg

Αφού πλέον τα περισσότερα για το εσωτερικού του κουτιού ήταν έτοιμα.. κούμπωσαν τα κομμάτια μεταξύ τους

057xd.jpg

Εδώ έπρεπε να αποφασιστεί και το σημείο για τον δίσκο.

Ήθελα να μπει κάπου ώστε να μη μου κλείσει εντελώς τον ήδη περιορισμένο χώρο..

Τελικά για να μπει κάπου σταθερά ο δίσκος.. αλλά να είμαι και εγώ ευχαριστημένος.. πήρα ένα παλιό hdd cage από ένα παλιό κουτί και το έκοψα. Ήθελα μόνο ήταν ένα Π που να μου κρατάει τον δίσκο στις άκρες και να πιαστεί με πριτσίνια στο μπροστά κομμάτι.

Για cpu cooler ήθελα μια low profile και αν ήταν δυνατό να κολλάει με τα χρώματα του κουτιού... έτσι πήρα μια απλή της thermaltake που ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα!

069is.jpg

066dm.jpg

Αν παρατηρήσατε στο πίσω μέρος του κουτιού μπήκε σίτα στα ανοίγματα. Εδώ ήταν μια απόφαση που πήρα αρκετά αμφιλεγόμενη. Η σκέψη μου ήταν να εκμεταλλευτώ όλα τα ανοιχτά σημεία.. μαζί με αυτά που άνοιξα εγώ (π.χ στην οροφή) για κάποιο υποτυπώδες airflow. Επειδή το όλο θέμα είναι να γίνει κατεβαστήρι δεν ήθελα να έχω παραπάνω ανεμιστήρες εκτός από το cpu cooler και του psu για λόγους θορύβου.

Έτσι είπα ότι αντί να τα κλείσω όλα αυτά... να τα ντύσω με μια σίτα και να υπάρχει δίοδος για τον αέρα.

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο γινεται.μακαρι να χα το κουραγιο και τις γνωσεις να κανω κατι τετοιο στο παλιο μου πισι αλλα δν.....μηπως αν επαιρνεις εναν φτηνο ssd 32αρι για os(αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα) και να βαλεις εξωτερικο για τα αρχεια?.και μικροτερη θερμοκρασια θα εχει μεσα και θα κανει και λιγοτερο θορυβο.

Link to comment
Share on other sites

πολυ ωραιο γινεται.μακαρι να χα το κουραγιο και τις γνωσεις να κανω κατι τετοιο στο παλιο μου πισι αλλα δν.....μηπως αν επαιρνεις εναν φτηνο ssd 32αρι για os(αν εχεις την οικονομικη δυνατοτητα) και να βαλεις εξωτερικο για τα αρχεια?.και μικροτερη θερμοκρασια θα εχει μεσα και θα κανει και λιγοτερο θορυβο.

Χαίρομαι που το θεωρείς καλό.

Για θέμα θορύβου και θερμοκρασίας με τον συγκεκριμένο δίσκο που έχει πάνω πραγματικά δεν υπάρχει θέμα. Ένας 120άρις sata που μου έχει βγεί φοβερό κομμάτι.. σκυλί και με ελάχιστο θόρυβο.

Αν είναι να πάρω SSD τότε σιγά μη τον βάλω στο κατεβαστήρι..Θα τον βάλω στον i7 να κάνει παρέα με τον velociraptor :p

Πάντως τώρα τα data που περνάνε από το μικρό δεν πάνε στον σκληρό του.. αλλά σε έναν εξωτερικό 1TB.

Link to comment
Share on other sites

τέλειο πολυ όμορφο μια που τωρα τελευταία έχουν αρχίσει να μου αρέσουν τα μικρα κουτάκια.

τις σιτες τις κόλλησες κάπως? (με εποξικη) γιατί δεν βλέπω πριτσινια, η απλά στηρίζονται?

Link to comment
Share on other sites

τις σιτες τις κόλλησες κάπως? (με εποξικη) γιατί δεν βλέπω πριτσινια, η απλά στηρίζονται?

Με εποξική είναι.. Πολύ λίγη σε κάθε άκρη από τις σίτες για να μην φαινεται οταν στεγνώσει και μου κάνει κιτρινίλες.

Link to comment
Share on other sites

Βαψίματα update....

Αφού τελείωσε η πρόσοψη βάφτηκε στο μπλε χρώμα που θα έχει όλο το εξωτερικό του κουτιού. Το αποτέλεσμα θα είναι μεταλλικό μπλε σε όλο το εξωτερικό με ασημένιες λεπτομέρειες.

Περάστηκαν 5-6 λεπτά στρώματα από χρώμα. και στο τέλος βερνίκι διπλής.

059n.jpg

058wt.jpg

Εδώ ένα test για το πώς θα είναι με τις σίτες και το ασημί power..

060py.jpg

Ταυτόχρονα ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία και στο καπάκι του κουτιού.

Αφού στέγνωσε το καπάκι περάστηκε πλαστικό U channel (έχω ακούσει να το λένε και τσιμούχα..) στα 2 ανοίγματα. Στο πάνω μπήκε σίτα και στο πλαϊνό μπήκε plexi.

Το plexi έχει περίπου 1,5 εκατοστό μεγαλύτερο μέγεθος από το άνοιγμα. Στο εσωτερικό κομμάτι που ακουμπάει στην λαμαρίνα έχει μπει ταινία διπλής και με αυτόν τον τρόπο έχει κολλήσει πάνω στο καπάκι.

064cv.jpg

065hs.jpg

Τέλος μπήκε και η οθόνη στην πρόσοψη. Βάφτηκε και αυτή σε ασημί χρώμα.

Για να κρατηθεί η οθόνη στην θέση της ανοίχτηκαν 4 τρύπες στο πλάι της πρόσοψης, όπως επίσης και στο πλάι τις οθόνης. Έτσι βιδώθηκε κανονικά αφού όμως έγινε ακριβής μέτρημα για το μήκος που θα έπρεπε να έχουν οι βίδες. Λίγο παραπάνω σε μέγεθος αν είχαν οι βίδες θα πίεζαν τον μηχανισμό της οθόνης με αποτέλεσμα να την χαλάσουν.

075ug.jpg

Link to comment
Share on other sites

Απο θεμα ψυξης τι θα κανεις?

Σε παιρνει να κοψεις το plexy και να βαλεις κατι τετοιο?

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805141

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805133

Ειναι πολυ ησυχοι και δυο.

Link to comment
Share on other sites

@ Jpavly.. και να σου πω πως δεν περίμενα να βγεί το χρώμα τόσο καλό..

@ Jason η οθόνη είναι από ebay. με 50 ευρά αν θυμάμαι καλά.

@ Lakisss. Φαντάζεσαι να του βάλω κανέναν 25άρι στο πλάι!?:banging: Είναι που είναι μια σταλιά.. μετά θα βλέπεις μόνο έναν ανεμιστήρα! Είχα γράψει και λίγο πιο πάνω ότι ήθελα να έχω μόνο το cpu cooler και του psu. Καθαρά για να ελαχιστοποιήσω τον θόρυβο. Αν και δεν έχει και πολύ ανάγκη στα undervolt που είναι τώρα.

Πάντως μια ιδέα την έχω για το θέμα ψύξης. Στο πίσω μέρος που έχει μία σίτα.. έλεγα να βάλω ένα ram cooler από την OCZ να βάζει αέρα. Αυτό το κλασσικό με τα 2 φανάκια. Είναι όμως λίγο φασαριόζικα τα ριμάδια αυτά.

Link to comment
Share on other sites

carrion πολύ ωραία δουλεία.

Η οθονίτσα ταίριαξε απίστευτα, αλλά να σου πω την αλήθεια μου θύμισε λίγο xzibit και pimp my ride :jump:

(πλάκα κάνω φυσικά)

Χαίρομαι που σου αρέσει.

Να σου πω την αλήθεια πήρα την βοήθεια του κοινού (google).. γιατί το " xzibit και pimp my ride " δεν το έπιασα..

Δεν έχω ιδέα από αυτή την μουσική όπως φαντάζεσαι.:dance3:

Το βράδυ λογικά θα γίνει και το επόμενο update στο thread.. σε αυτό ή στο επόμενο θα φανεί η οθόνη να δουλεύει κανονικα.

Link to comment
Share on other sites

Χαίρομαι που σου αρέσει.

Να σου πω την αλήθεια πήρα την βοήθεια του κοινού (google).. γιατί το " xzibit και pimp my ride " δεν το έπιασα..

Δεν έχω ιδέα από αυτή την μουσική όπως φαντάζεσαι.:dance3:

Το βράδυ λογικά θα γίνει και το επόμενο update στο thread.. σε αυτό ή στο επόμενο θα φανεί η οθόνη να δουλεύει κανονικα.

αχαχα

Θα σε βοηθήσω, ο xzibit είναι ένας Αμερικανός ράπερ (έτσι δηλώνει), που έχει εκπομπή στο MTV.

Το στόρυ της εκπομπής του είναι να παίρνει παλιά και κεχαρβαλιασμένα αμάξια και να τα μετατρέπει σε εντυπωσιακά οχήματα (εμφανιστικά τουλάχιστον).

Συνήθως υποπίπτει σε πολλές αισθητικές υπερβολές, πχ μπορεί να βάλει tft οθόνες ακόμα και στο πορτ παγκάζ και καθίσματα με μασάζ σιάτσου με έντονες γούνινες εμπριμέ ταπετσαρίες, ενώ σύμφωνα με αυτόν πάντα υπάρχει χώρος για ένα ενυδρείο μέσα στο αμάξι. :D

PMR_415_07.jpg

Βέβαια η δουλεία που έχεις κάνει εσύ με το pc σου, είναι πολύ προσεγμένη και όμορφη, απλά όταν είδα την οθόνη εκεί μου θύμισε τον παραπάνω :T:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.