Jump to content

Abit NF7-S & Premium

billpeppas

Recommended Posts

Παιδιά , θέλω τα "φώτα" σας:

Όσοι από εσάς τυγχάνει να είστε ιδιοκτήτες motherboard Abit NF7-S v2.0 & cd-rewriter Plextor PlexWriter Premium μπορείτε να βοηθήσετε.

Έχω την εξής ερώτηση/πρόβλημα:

Συνδέοντας το Plextor PlexWriter Premium στον Secondary IDE Controller (ως Master & Single Drive) , το cd-rw δεν λειτουργεί σωστά.

Καθόλου.Στην ανάγνωση/αντιγραφή αρχείων τα αντιγράφει corrupted.Στην εγγραφή τώρα , στο Nero βγάζει ταχύτητες που κανονικά το cd-rw δεν επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε.Μετά από δοκιμές , κατέληξα στο ότι σε καμία ταχύτητα (ακόμα και 2x) δεν γίνεται εγγραφή.

Με το που πατάς το κουμπί Burn , εμφανίζεται ένα παραθυράκι λάθους (δυστυχώς δεν θυμάμαι τι γράφει).

Ακόμα δεν έχω βρεί λύση.

Το PlexWriter Premium το χρησιμοποιώ σε συνδυασμό με το Serillel 2 πάνω στον S-ATA Controller της Silicon Image.

Έχετε και εσείς αυτό το πρόβλημα , ή έχω εγω κάποιο defective hardware?

Ευχαριστώ

Vag , αν δεν κατάλαβες καλά τι εννοώ , εννοώ ότι έχω δοκιμάσει το Recorder σε όλες τις πιθανές θέσεις στον IDE Controller (IDE 1: Master & Slave , IDE 2 : Master & Slave).

Αποτέλεσμα? Μηδέν

Πάλι στον S-ATA με το Serillel βρίσκομαι.

1ον) Οι ForceWare τι σχέση έχουν? Αυτοί είναι drivers για τις γραφικών με nVIDIA GeForce GPU spyrus.

2ον) Όχι δεν το βλέπει σαν PIO Mode pieros.

3ον)Δεν έχω βάλει τον IDE Driver της nVIDIA. Στα Windows 2000 χρησιμοποιώ τον driver που προϋπάρχει από την Microsoft.

4ον) Έχω δοκιμάσει και με τον driver της nVIDIA.

Παιδιά , έχω εξελίξεις στο θέμα αυτό.

Επί της ευκαιρίας που κατέβηκα Αθήνα , δοκίμασα το προσφάτως αποκτηθέν Plextor PlexWriter Premium Black Edition στις εξής μητρικές nFORCE 2:

- MSI K7N2D-L (Delta)

- Gigabyte GA-7N400 Pro 2 (latest bios)

- Abit NF7-S v1.2 (latest bios)

Αποτέλεσμα? Σε όλες τις μητρικές το ίδιο ακριβώς πρόβλημα.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι παίζει.

Κάτι σχετικό με τον IDE Controller του nFORCE 2 μάλλον...

• 3 months later...

Στειλε mail στην Plextor και δωσε τις πληροφοριες απο τα Plextools , εγω ειχα ενα Plextor που δεν δουλευε με τιποτα σε DMA mode ενω σε PIO mode ολα καλα , εστειλα mail και κατευθειαν μου ειπαν να τους το στειλω για RMA.

Κατέβασε τους τελευταίους nforce drivers τους 3,13 αν δεν τους έχεις

Έχουν κάποιες βελτιώσεις στην διαχείριση του ενσωματωμένου IDE controller.

Τελικά ήταν πρόβλημα της mobo ( στο 1 από τα Abit που είχα δοκιμάσει )

Στην Gigabyte , δεν είχε κάτσει καλά το UDMA @ Windows.

Στην MSI δεν δούλεψε καθόλου , και εδώ και καιρό η MSI πήρε πόδι , οπότε δεν παίζει να ασχοληθώ μαζί της ( Θέμα MSI - Plextor εννοώ )

[ πολύ δύσκολα θα δοκιμάσω το Plextor στην MSI K7N2D-L που θα μου έρθει... ]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.