Jump to content



Χρεοκοπία Ελλάδας


Chosen

Recommended Posts

Raven για να καταλάβω, τι ακριβώς αμφισβητείς;

http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=newsarchive&sid=aK5SDwrFtzVs

Προ 2 εβδομάδων δανειστήκαμε με 6.3%. Σήμερα το spread στο 10ετές είναι στις 355 μβ

Link to comment
Share on other sites

μαλιστα... το ακουσα και αυτο...

Νορβηγος manager μιλωντας σε συναδελφο για τον καιρο και κοιτωντας προς το μερος μου λεει χαμογελωντας: "Οι Ελληνες δουλευουν μονο το καλοκαιρι... το χειμωνα μπαινουν στο Γερμανικο ταμειο ανεργειας!"

Link to comment
Share on other sites

Ο δανεισμός δεν θα είναι σε μορφή ομολόγων. Αυτό ήδη γίνεται εδώ και πολλά χρόνια. Άλλο η "εξτρά" βοήθεια για να σώσεις μια χώρα από χρεοκωπία και άλλο η κλασσική έκδοση ομολόγων to raise money. Αν είναι να θέλεις να σώσεις μια χώρα από χρεοκωπία και χρησημοποιείς ομόλογα τότε δεν υπάρχει λόγος.

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύεις πως είναι αλήθεια δλδ; Δεν ξέρω, εμένα μου φάνηκε πολύ τραβηγμένο διότι δεν έχουν κλείσει όλες οι πόρτες.

φυσικα οχι , διασπορα ψευδων ειδησεων ειναι και εξυπηρετει διαφορους.

για δειτε και αυτο που ποσταρε καποιος

Άρθρο 191

1. Σε φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών και σε χρηματική ποινή καταδικάζεται όποιος διασπείρει με οποιονδήποτε τρόπο ψευδείς ειδήσεις ή φήμες ικανές να επιφέρουν ανησυχίες ή φόβο στους πολίτες ή να ταράξουν τη δημόσια πίστη ή να κλονίσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στο εθνικό νόμισμα ή στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας ή να επιφέρουν διαταραχή στις διεθνείς σχέσεις της χώρας. Αν η πράξη τελέστηκε επανειλημμένα μέσω του τύπου, ο υπαίτιος καταδικάζεται τουλάχιστον σε φυλάκιση έξι μηνών και σε χρηματική ποινή τουλάχιστον πεντακοσίων ενενήντα (590) ΕΥΡΩ.

2. Όποιος από αμέλεια γίνεται υπαίτιος κάποιας από τις πράξεις της προηγούμενης παραγράφου τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή με χρηματική ποινή.

Ας δούμε τώρα και κατά πόσον συνιστά έναν περιορισμό της ελευθερίας της έκφρασης που επιτρέπεται βάσει της ΕΣΔΑ. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 10 περιλαμβάνονται οι θεμιτοί περιορισμοί της ελευθερίας της έκφρασης:

"2. Η άσκησις τωv ελευθεριώv τoύτωv, συvεπαγoµέvωv καθήκovτα και ευθύvας δύvαται vα υπαχθή εις ωρισµέvας διατυπώσεις, όρoυς, περιoρισµoύς ή κυρώσεις, πρoβλεπoµέvoυς υπό τoυ vόµoυ και απoτελoύvτας αvαγκαία µέτρα εv δηµoκρατική κoιvωvία δια τηv εθvικήv ασφάλειαv, τηv εδαφικήv ακεραιότηταv ή δηµoσίαv ασφάλειαv, τηv πρoάσπισιv της τάξεως και πρόληψιv τoυ εγκλήµατoς, τηv πρoστασίαv της υπoλήψεως ή τωv δικαιωµάτωv τωv τρίτωv, τηv παρεµπόδισιv της κoιvoλoγήσεως εµπιστευτικώv πληρoφoριώv ή τηv διασφάλσισιv τoυ κύρoυς και αµερoληψίας της δικαστικής εξoυσίας."

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ποια δραχμή ρε παιδιά;

Εϊναι χαζοί οι άλλοι να σπρώξουν την κατάσταση στην επαναφορα της δραχμής; Θα αντέξουν τέτοια μείωση του Ευρώ?

Εκτός βέβαια αν όλα είναι zeit....εεεε σχεδιασμένα από άλλους.. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Σόρρυ μάλλον λέμε το ίδιο πράγμα εδώ. Μιλάς για τον κλασικό δανεισμό που λαμβάνει κάθε χώρα (ή σχεδόν κάθε χώρα) ή για περιπτώσεις τύπου IMF?

Βέβαια μιλώ για άλλο τρόπο. Διότι 1ον) με ομόλογα είναι αρκετά υψηλό το επιτόκιο οπότε, όπως είπα και πριν, μπορεί να φαίνεται ως ευνοική και άμεση λύση αλλά μακροπρόθεσμα (5-10χρ) θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα και 2ον) πρέπει να υπάρχει και ζήτηση. Όταν το spread είναι τόσο υψηλό ενδικνύει μεγαλύτερο ρίσκο άρα ποιος θα αγοράσει, ακόμα και ως μορφή βοήθειας, τα ομόλογα? Είναι σαν να δανείζει η τράπεζα λεφτά σε άνθρωπο ο οποίος δεν έχει περιουσιακά στοιχεία και έχει 10 καταγγελίες στον Τειρεσία.

Οπότε αν υπάρξει δανεισμός δεν πιστεύω να είναι με μορφή ομολόγων. Τώρα αν θα είναι τύπου IMF ή όχι δεν γνωρίζω.

P.S. 2 εκατ. ευρώ προσφέρουν οι βουλευτές

Ορίστε για να μην λέτε. Οι ανθρώποι χρεοκώπησαν για να βοηθήσουν την χώρα!! :o:O

Link to comment
Share on other sites

Πάντως δε μπορώ να καταλάβω μερικά από τα μέτρα που έχουν βάλει σε λειτουργία.

Έτσι όπως φαίνεται, ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να βγούμε απο το λούκι είναι η ανάπτυξη (+ επενδύσεις απο έξω).

Τώρα υποτίθεται ότι θα βοηθήσουν οι περικοπές στους μισθούς και η αύξηση του ΦΠΑ. Και ερωτώ εγώ, που δεν ειμαι οικονομολόγος ΠΩΣ; Άμα κόψεις την αγοραστική δύναμη του πληθυσμού, και τιμωρήσεις με την αύξηση του ΦΠΑ όσους ακόμα "ξοδεύουν", πως περιμένεις να έχεις άυξηση στα έσοδα; Ο κοσμάκης θα φοβηθεί (λόγω media frenzy κτλ), θα δει τις μειώσεις στους μισθούς και θα δέσει πιο σφιχτά το πουγκί του. Πώς θα εκμεταλευτούν την άυξηση στο ΦΠΑ, αφού δεν θα γίνονται αγορές; Στα ίδια πλαίσια πιστεύω ότι θα κινηθούν και οι επενδύσεις.

Καταλαβαίνω την ανάγκη να πέσουν περικοπές κτλ στο δημόσιο, αλλά η κίνηση με το ΦΠΑ πιστεύω ότι είναι χαζή.

Link to comment
Share on other sites

για να εξηγησω λιγο το ποστ που κουοταρε ο εα6γκα επειδη

το 2ο κειμενο ειναι ανωτερης τυπικης ισχυος απο το 1ο επειδη το 2ο ειναι διεθνης συμβαση.Δηλ το 1ο ειναι σαν να τοχει γραψει ο νοτης σφακιανακης και το 2ο σαν να τοχει γραψει ο τσακ νορις.

Δηλ υπερισχυει το 2ο κειμενο του 1ου

Δηλ δεν πας φυλακη απλα με το να συζητας για την κριση.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

omg, παίζουν οι τηλεοράσεις διαφήμιση για να στηρίξει ο κοσμος και καλα την προσπάθεια για την απόσβεση του δημοσίου χρέους; και έχουν ανοιξει και λογαριασμο στην Τράπεζα της Ελλάδας...ρε πάει καλά ο κόσμος;;;;...:suicide:

μιλάμε αμα δεν λυπομουνα τα λεφτά του μόνιτορ θα ειχε φύγει από το παράθυρο πριν 10 λεπτά :tongue:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ισως, αν βρίσκανε τρόπο να εξασφαλίσουν οτι δεν θα επαναληφθεί ολο αυτό το χάλι και με πείθανε οτι όντως τον βρήκαν, τότε ναι, ίσως έδινα κατι απο το υστέρημα μου. Και εκτός αυτού, θα έπρεπε σαν ένδειξη διαφάνειας, καλής θέλησης κλπ. η ίδια η κυβέρνηση μετα απο αυτή την κίνηση να παραιτηθεί.

Το πιο ουτοπικό σενάριο για μένα, θα ήταν κυβέρνηση συνεργασίας. Θα πρέπει να δώσουν αυτοί το καλό παράδειγμα αν θέλουν πραγματικά ο κόσμος να τους "συγχωρέσει"...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.