Δημοφιλής Δημοσίευση pug_f_e Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2010 Δημοφιλής Δημοσίευση #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 15, 2010 Πριν εναμιση χρονο ειχα πρωτοακουσει οτι καποιος ειχε βαλει μεσα σε λαδι εναν σκληρο δισκο, με 2 αποτελεσματα βεβαια. Δυο θετικα:μειωση τελειως του θορυβου και παραλληλη μειωση θεμοκρασιας Ενα αρνητικο: αρχικα μειωση ταχυτητας του δισκου( λογω κινουμενω μερων ) και ισως στο τελος να χαλασει και τελειως ...Ομως δεν ισχυει αυτο για τα υπολοιπα parts, αφου δεν εχουν κινουμενα μερη Ετσι και γω αποφασισα να το δοκιμασω πειραματικα.Αρχικα σε παλιο και φτηνο hardware και στο μελλον βλεπουμε.. Πολυ σημαντικο φυσικα η καταλληλη επιλογη του υγρου στο οποιο θα βυθιστουν τα παντα εκτος απο τον δισκο. Μετα απο ψαξιμο, αυτο το υγρο ειναι η παραφινη, που υπαρχει σε διαφορα χρωματα,ποιοτητες κλπ. Εγω εψαξα και βρηκα αχρωμη και αοσμη( που πρεπει να ειναι και η ακριβοτερη παρεπιπτοντως ), αλλα και η πιο καταλληλη Ηδη εχω μαζεψει τα κομματια και σιγα εχουν αρχισει οι καταλληλες τροποποιησεις και πατεντες ... Τι θα βγει στο τελος και ποσο θα αντεξει , δε ξερω.., αλλα πιο πολυ γινεται για τη χαρα της δημιουργιας μερικες πρωτες φωτογραφιες απο τα parts -motherboard gigabyte για Ρ4 -καρτα γραφικων(fx 5200 128 mb) -ενας 2,5 αρης δισκος (και για πιο ομορφα και για πιο αθορυβα.Επιλεχτηκε επιτηδες στις 5400 στροφες) Εδω αφαιρεθηκε το πισω μεταλλικο "Γ" απο τη καρτα γραφικων, για να βολεψει για το Plexi Που θα μπει πανω απο τη γυαλα τροφοδοτικο thermaltake 500 watt αυτο εδω ειναι μια βαση απο plexi , για να ερθει στο επιθυμητο υψος η μητρικη, αφου θα κατσει ορθια μεσα στη γυαλα. Και πρεπει να ειναι ακριβως στο υψος, που θα ειναι και το backplate της μητρικης,το οποιο θα ειναι πανω στο plexi καπακι εδω τοποθετημενη η προχειρη βασουλα τεστ αν ειμαστε οκ απο υψος..ναι ειμαστε ενα σετακι γειωσεις που εκανα.Μια για τη μητρικη και μια για τη καρτα γραφικων ισως κανω ακομα μια για το δισκο 2 κουμπακια που εκανα, ενα για το power , ενα για το reset εδω λιγα πραγματακια για ομορφια και εφε... -2 μπλε λαμπες με διακοπτη On/off -μπλε χαλικακι, που θα μπει στο κατω μερος της γυαλας, για 2 λογους. 1.να κρυφτουν καλωδια(κυριως του τροφοδοτικου) 2.να εχει οψη ενυδρειου -και το αλλο ειναι αεραντλια.πρακτικα θα βγαζει αερα(μπουρμπουληθρες ) Εδω το καπακι Plexi που εχει κοπει στο επιθυμητο σχημα και εχουν ανοιχτει οι τρυπες για το backplate της μητρικης και για το καλωδιο της οθονης(Vga) και τελος...η γυαλα φυσικα στην οποια θα γινουν τα βαφτισια του δυσμοιρου υπολογιστη 13
petran_x13 Φεβρουάριος 15, 2010 #2 Φεβρουάριος 15, 2010 ωραίος ο μάγκας άντε να το δούμε και ολοκληρωμένο:T:
jimakos21 Φεβρουάριος 15, 2010 #3 Φεβρουάριος 15, 2010 Αντε ενα τέτοιο project γούσταρα πολύ να δώ ...αναλυτικά... για να δούμε
SirDiman Φεβρουάριος 15, 2010 #5 Φεβρουάριος 15, 2010 Το τροφοδοτικό θα ειναι και αυτο μέσα στο λαδάκι ή εξω?Προτεινω να κανεις την πρωτη δοκιμή πανω σε ups εκτός μπριζας για παν ενδεχόμενο :-O
pug_f_e Φεβρουάριος 15, 2010 Author #6 Φεβρουάριος 15, 2010 Μεσα θα ειναι και το τροφοδοτικο. κι αυτο και τα καλωδια... βεβαια τα βυσματα απο τα μη χρησιμοποιουμενα θα τα κλεισω με καποιο τροπο, ωστε αμα χρειαστει να δωσω ρευμα και καπου αλλου, να μην εχει μπει λαδι μεσα τους. επισης τα καλωδια που δε θα χρησιμοποιουνται θα κρυφτουν κατω απο το χαλικακι. τελος δεν υπαρχει προβλημα, γιατι η παραφινη δεν ειναι αγωγιμη. Θεωρητικα ειναι σα να μην εχω βαλει τιποτα.Σαν τον αερα δηλαδη θα δουμε...οσο δε ξερετε εσεις τι θα βγει, αλλο τοσο κι εγω... 1
SirDiman Φεβρουάριος 15, 2010 #7 Φεβρουάριος 15, 2010 (edited) Σε περίπτωση που χρειαστείς ποτέ rma τι θα κάνεις? Θα ειναι μέσα στα λάδια τα εξαρτήματα edit: νομίζω η έκφραση: <<του έβγαλες το λαδι>> επαληθεύεται στην περίπτωση αυτη Έγινε επεξεργασία Φεβρουάριος 15, 2010 από SirDiman
pug_f_e Φεβρουάριος 15, 2010 Author #8 Φεβρουάριος 15, 2010 χαχα σωστος..πραγματικα θα χρειαστει να του "βγαλω το λαδι"προς το παρων με προβληματιζει κατι αλλο..στο καπακι θελω επισης να ανοιξω τρυπες για τα εξης..1.κουμπια power/reset2.λαμπακι δισκου,power3.για ενα θερμομετρακι,που θα δειχνει θερμοκρασια λαδιου (το περιμενω απο ebay)4.για μια οθονιτσα που θα δειχνει θερμοκρασια επεξεργαστη,δισκου κλπ(το περιμενω απο ebay)5.ισως στηριξω το δισκο κατω απο το καπακι(ετσι το σκεφτηκα αρχικα)το προβλημα ειναι οτι θα ηθελα το καπακι να ανοιγοκλεινει.αρα εχω ενα μικρο προβλημα εδω ,γιατι υποτιθεται θα ειναι βιδωμενα τα παραπανω στο καπακιμια λυση ειναι να κοψω το καπακι στα 2.το πισω μερος σταθερο( αυτο που εχει ηδη τρυπες για Backplate και καλωδιο οθονης) + τις υπολοιπες τρυπες και το αλλο μισο να ανοιγοκλεινειδε ξερω..το σκεφτομαι
Lakisss Φεβρουάριος 15, 2010 #11 Φεβρουάριος 15, 2010 Μπορεις να κοψεις ενα παραθυρο στο plexy καπακι, και να του βαλεις μικρα νικελ μεντεσεδάκια για να ανοιγοκλεινει. Δεν νομιζω οτι θα βγει ασχημο, ειναι σωστη η σκεψη σου...... Εχω μια ιδεα για τον δισκο αλλα ειναι λιγο δυσκολη η εκτελεση.... Μπορεις να φτιαξεις μια θηκη για τον δισκο απο plexy, αλλα αυτη θα πρεπει να ειναι ''αδιαβροχη''. Φαντασου μια θηκη κινητου.... Ανοιγεις μια θυρα στο καπακι επανω και την κολλας καθετη σ'αυτο. Ετσι ο δισκος θα μπαινει απο επανω, θα βρισκεται καθετα μεσα στην δεξαμενη, αλλα δεν ακουμπα στο λαδι. Θελει να κανεις καλες κολλησεις ομως....εγω θα το προσπαθουσα. Καλη συνεχεια!!!
onty1416003331 Φεβρουάριος 16, 2010 #12 Φεβρουάριος 16, 2010 Ενδιαφερον φιλε !!! Πραγματικα ανυπομονω ... Κριμα που δεν μπορεις να βαλεις και κανενα ψαρακι μεσα
pug_f_e Φεβρουάριος 16, 2010 Author #13 Φεβρουάριος 16, 2010 Ενδιαφερον φιλε !!! Πραγματικα ανυπομονω ... Κριμα που δεν μπορεις να βαλεις και κανενα ψαρακι μεσα αυτο με το ψαρακι το ειχα σκεφτει απο την αρχη.. θα επαιρνα μεγαλυτερη γυαλα, η μητρικη θα εμπαινε κατω και οχι ορθια και θα ειχε 2 πατωματα η γυαλα στη μια θα ειχε νερο και αληθινο ψαρακι, αλλα λογικα θα επρεπε να φροντιζω και για τη θερμοκρασια του ζωντανου και παει μακρια η βαλιτσα...οποτε ακυρο
pug_f_e Φεβρουάριος 16, 2010 Author #14 Φεβρουάριος 16, 2010 Μπορεις να κοψεις ενα παραθυρο στο plexy καπακι, και να του βαλεις μικρα νικελ μεντεσεδάκιαγια να ανοιγοκλεινει. Δεν νομιζω οτι θα βγει ασχημο, ειναι σωστη η σκεψη σου...... Εχω μια ιδεα για τον δισκο αλλα ειναι λιγο δυσκολη η εκτελεση.... Μπορεις να φτιαξεις μια θηκη για τον δισκο απο plexy, αλλα αυτη θα πρεπει να ειναι ''αδιαβροχη''. Φαντασου μια θηκη κινητου.... Ανοιγεις μια θυρα στο καπακι επανω και την κολλας καθετη σ'αυτο. Ετσι ο δισκος θα μπαινει απο επανω, θα βρισκεται καθετα μεσα στην δεξαμενη, αλλα δεν ακουμπα στο λαδι. Θελει να κανεις καλες κολλησεις ομως....εγω θα το προσπαθουσα. Καλη συνεχεια!!! για το δισκο αρχικα ηθελα να το βαλω να κρεμεται απο το καπακι με 4 βιδες. 1 - 1,5 ποντο κατω απο το καπακι δηλαδη τωρα μου ηρθε και μι αλλη ιδεα.. επειδη δε θα το γεμισω μεχρι πανω με λαδι..να κανω μια κατασκευη με Plexi που θα στηριζεται πανω στο τροφοδοτικο π.χ , και πανω απο την επιφανεια του λαδιου να ειναι ο δισκος... το σκεφτομαι..θα δω τι θα κανω
pug_f_e Φεβρουάριος 21, 2010 Author #15 Φεβρουάριος 21, 2010 Update 1... ασχοληθηκα λιγο με το τροφοδοτικο και με με μια βαση που εφτιαξα για να στηριζεται η μητρικη στη γυαλα. ανοιξα λιγο το τροφοδοτικο να το καθαρισω, να μην εχει καθολου σκονη,γιατι δε λεει να κολυμπανε διαφορα μεσα στο λαδι... και μαλλον μεσα στη γυαλα θα μπει μονο η πλακετα, γιατι ολο μαζι που το δοκιμασα να το βαλω δε μου πολυεκατσε καλα στο ματι...δε ξερω τι μου εφταιγε, αλλα θα ειναι πιστευω ωραιο και χωρις το σασι του. Και ισως κρατησω τον ανεμιστηρα με καποια βαση απο Plexi για εφε και ψιλοανακυκλωση της θερμοτητας τωρα η βαση... ειναι ενα κομματι 33 εκατοστα χ 1,5 και στηριζεται με 2 βιδες πανω στη γυαλα. οι τρυπες εγιναν καθετα στα 5 χιλιοστα παχος του Plexi εδω εγινε το γυαλισμα των ακρων με φλογιστρο εδω φαινεται η μια στο κατω μερος (απο τις 2 που εγιναν) και μια τρυπουλα στη μεση που θα στηριζεται η μητρικη πανω στο plexi Εδω τοποθετημενο πανω στη γυαλα και βιδωμενη και η μητρικη πανω στο plexi τελος..αγορασα εχθες και 15 λιτρα παραφινελαιο, το οποιο ειναι πολυ λεπτορευστο οντως.. αν χρειαστει κι αλλο,παιρνω 7
Lakisss Φεβρουάριος 21, 2010 #16 Φεβρουάριος 21, 2010 Ωραιος μεχρι εδω!!!Δυο παρατηρησεις.1) Οι δυο βιδες που πιανουν το plexi της μητρικης εξεχουν απο την γωνια της γυαλας, και το κεφαλι τους θα εμποδισει να πατησει σωστα το καπακι. Ανοιξε με φρεζακι πατουρα να πατησουν μεσα.2) Δεν μου αρεσει το πατημα της μητρικης.Την εχεις πιασει μονο επανω. Δεν ξερω αν γερνει, αλλα ισως σπασει αν πας να καρφωσεις την καρτα.Φτιαξε μερικα plexy κυβακια και βιδωσε τα στις βιδες της, ωστε να παταει και χαμηλα οπως ψηλα.
pug_f_e Φεβρουάριος 21, 2010 Author #17 Φεβρουάριος 21, 2010 ωγια το πρωτο Νικο δεν ισχυει, γιατι το καπακι θα παταει πανψ στιε γκρι γωνιες.οχι μεσα στο εσωτερικο των γωνιωνγια το 2ο ισως εχεις δικιο, αν και ειναι πολυ σταθερο.και για το κατω μερος, θα κολλησω και τη λαμπα, οποτε θα πιασει και το κατω μερος..Αλλα θα το κοιταξω..να το στερεωσω και καλυτερα αν ειναι
Karavaneas Φεβρουάριος 21, 2010 #18 Φεβρουάριος 21, 2010 το λαδι θα προκαλεσει μουχλα να ξερεις.το ειχαν δοκιμασει πριν 4-5 χρονια στο tomshardware και ειχαν διαφορα τετοια προβληματα.ψαχτο
Chrisos Φεβρουάριος 22, 2010 #19 Φεβρουάριος 22, 2010 Το παραφινελαιο δεν ειναι εφλεκτο????:nada: Γιατι αν ειναι και εχεις το τροφοδικο μεσα μαλον θα εχεις προβλημα αν πεταξει καμια σπιθα. :suicide:
jimakos21 Φεβρουάριος 22, 2010 #20 Φεβρουάριος 22, 2010 Aκραία περίπτωση αλλά..... WoOoOT!!!!!! Το φαντάζεσαι????
Recommended Posts