Jump to content



Atiman Catalyst Uninstaller software


Recommended Posts

Θελω να εγκαταστησω τους τελευταιους drivers γιατην 6870 μου.Πριν ειχα μια 5770.Ετρεξα τον Atiman Uninstaller και τον ξαναετρεξα για επιβεβαιωση αλλα φαινεται σαν να νομιζει οτι εχω ακομα την 5770.Στην φωτο που παραθετω το ειδα αυτο.Ειναι προβλημα η περναω κανονικα του drivers?

post-29567-1416077309,3263_thumb.png

Link to comment
Share on other sites

Μα συμφωνω.

Σου ειπα οτι η 5700 υπαρχει γιατι ποτε δεν απεγκατασταθηκε απο το συστημα.

Προσωρινα (μεχρι την 8.1.1) κανε το παρακατω που ειχα γραψει παλαιοτερα για να φυγει τελειως, μετα τρεξε τον uninstaller που δεν θα στην ξαναδειξει και προχωρησε στην απεγκατασταση.

1 Right-click My Computer and select Properties.

2 Click on the Advanced tab.

3 Click on Environment Variables.

4 Below the bottom Environment Variables window panel (System Variables), click on New

5 For Variable Name, enter devmgr_show_nonpresent_devices

6 For Variable Value, enter 1

7 Click OK to close Environment Variables and OK again to close System Properties

Open Device Manager, click on View and then select Show hidden devices from the menu.

You can identify the hidden devices by their grayed-out icons.

Go to the Display adapters and show your old cards.

Right-click the selected card and choose "Uninstall" driver on every one.

Restart and ok.

P.S

Κατι δεν μου λεει καλα αυτο που διαβαζω, τι συστημα εχεις?

Έγινε επεξεργασία από atiman
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ενα μικρο και ελπιζω ενδιαφερον Utility.

CCC_extn

Στην παρουσα εκδοση (ως πρωτη) το εχω σχεδιασει να ξεκλειδωνει τις συχνοτητες των ρολογιων του CCC λιγο πανω απο 1600/2400.

Σε καποια επομενη οι συχνοτητες θα μπορουν να ρυθμιζονται.

Λειτουργει με ολους τους οδηγους (πρεπει να ειναι πρωτα εγκατεστημενοι).

Λειτουργει με ολες τις καρτες της σειρας 7ΧΧΧ.

Ξεκλειδωνει απ'ευθειας τα ρολογια σε οσες καρτες κι αν εχει το συστημα μας.

Επαναφερει τις συχνοτητες στο default.

Εαν απεγκατασταθει ο Driver με οποιοδηποτε αλλο προγραμμα εκτος του Uninstaller μου, το CCC θα παραμενει ξεκλειδωτο εαν προηγουμενως δεν το εχουμε επαναφερει στα default.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

[MENTION=9179]atiman[/MENTION] καλημέρα εγκατέστησα το CCC_extn και έχουν αλλάξει τα default ρολόγια στην κάρτα

με απενεργοποιημένο το amd overdrive δίνει 925/1375 αντί 1000/1200 που είναι default χωρίς να πειράξω κάτι

amdc.jpg

αν ενεργοποιήσω το AMD overdrive και ρυθμίσω manual ο πυρήνας ακούει και ανεβαίνει στα 1000 που είναι και το default της κάρτας αλλα η μνήμη παραμενει 1375 αντί 1200

amdc2.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οταν "παιζεις" με τετοιες εφαρμογες, οπως το ccc_extn, τοτε το overdrive πρεπει να το εχεις ενεργο, ωστε να μπορεις να ελεγχεις τα clocks.

Στην περιπτωση σου, δυο λυσεις εχεις..

1) Να κατεβασεις τα memory clocks χειροκινητα μεσα απο το CCC στα ορια της καρτας σου.

2) Να τρεξεις ξανα την εφαρμογη ccc_extn και να πατησεις το (D) για να το κανεις disable.

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=9179]atiman[/MENTION] Παω να κανω ιnstall την 7.0.2 και μου βγαζει ενα error 1335 κανω ignore και μετα βγαινει και αλλο "error 2350" FDI server error χωρις να μπορω να κανω τiποτα αλλο περαν του abort.Exω χρησιμοποιησει στο παρελθον τον uninstaller χωρις προβλημα.Τι κανω/εκανα λαθος?

EDIT: εσβησα οσα βρηκα απο την παλια εγκατασταση restart ξανα install τιποτα, και το ετρεξα και απο cmd αλλα και αυτο διχως αποτελεσμα.

EDIT:εκανα disable to avast και το εκανε install τελικα. :D

Έγινε επεξεργασία από nikos-kom
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Παιδιά από τότε που αναβάθμισα σε 8.1 pro δεν τρέχει σωστά το 7.0.2 Στο τελευταίο restart που κλείνει sidebar που δεν έχει πλέον στα 8 κολλάει κάτι και τρελαίνεται στο flickering. Αναγκαστικά κάνω reset από το κουμπί...

Στα 8 δεν μου δημιουργούσε πρόβλημα. Μου το έκανε και όταν πέρασα τους 13.11beta και τους 13.11beta6 μόλις πριν λίγο.. Το κάνει και σε άλλους με 8.1 pro 64bit;

Link to comment
Share on other sites

μετά την εγκατάσταση των windows 8.1 Και επανεγκατάσταση του atiman uninstaller

μου βγάζει το εξής μήνυμα και σταματάει εκεί

atxaux64.exe file is corrupted or hacked, application stopped

να περιμένω την 8.1.1?

Link to comment
Share on other sites

[MENTION=9179]atiman[/MENTION] , αν σου ειναι ευκολο μπορεις συνοπτικα να μου εξηγησεις τι παραπανω εχει ο uninstaller απο τον official;

Επειδη περιμενω μια 7970 και προερχομενος απο Nvidia, η αλλαγη των drivers με προβληματιζει. π.χ η Nvidia οταν κανεις install εναν driver εχει "clean installation" που στην ουσια καθαριζει τον παλιο και περναει απο πανω τον καινουριο χωρις προβληματα και γλιτωνοντας αρκετο χρονο. Η AMD θα φτιαξει κατι αντιστοιχο η θα παιδευομαστε με 3rd party programs;

Link to comment
Share on other sites

Πρωτα απ ολα εαν αλλαξεις εταιρια πρεπει να αφαιρεσεις την παλια καρτα απο το συστημα, την οποια δεν θα την βλεπεις πια (θα ειναι hidden).

Θα δωσεις λοιπον αυτη την εντολη απο command prompt ...... set devmgr_show_nonpresent_devices=1

Υστερα θα πας στο device manager και θα ενεργοποιησεις το show hidden device. Θα δεις την Nvidia που ειχες στο αντιστοιχο vga tab 'αχνη' και με δεξι κλικ θα την αφαιρεσεις τελειως.

Καμια εταιρια δεν αφαιρει τελειως τους προηγουμενους οδηγους οταν προκειται να περασεις τους επομενους. Αυτο ειναι μια ευλογη πολιτικη για ευκολια της ιδιας αλλα και των χρηστων. Επειδη οι ιδιομορφιες των συστηματων ειναι πολλες και αρκετες φορες τα ιδια τα συστηματα 'κακοστημενα' , ενας πολυ απλος official uninstaller αφαιρει τα ακρως απαραιτητα που ειναι αναγκαια για την πιο πανω συνθηκη.

Ομως παροτι αυτο φαινεται αρκετο, ακομη και στην αναβαθμιση των οδηγων υπαρχουν προβληματα μεγιστης αποδοσης του προιοντος, επειδη παραμενουν κρισιμα κλειδια στην registry. Συνηθως αυτα τα κλειδια αντικαθιστανται απο τα νεα, κατι που δεν θα δημιουργουσε προβλημα. Δυστηχως αυτο δεν συμβαινει παντα, καποια (λιγα η περισσοτερα) κλειδια διαφερουν σε ονοματολογια , ετσι δεν αντικαθιστανται και παραμενουν. Τα κλειδια αυτα αφορουν παραμετρους που δεν ειναι αναγκαιες στον συγκεκριμενο οδηγο, αλλα παραμενουν εν ισχυ, με αποτελεσμα να δημιουργουν προβληματα στην σταθεροτητα και στην λειτουργια του.

Πολυ χειροτερη ομως ειναι η κατασταση στη περιπτωση που καποιος θελει να "παιξει" με τις εκδοσεις και δοκιμαζει ακομη και παλαιοτερες, εκει τα "βλαβερα" κλειδια που παραμενουν δημιουργουν απιστευτα προβληματα σταθεροτητας.

Ο uninstaller μου σε σχεση με την official εκδοση, κανει ακριβως αυτη την διαφορα, αφαιρει τα παντα, αφηνοντας το συστημα τελειως καθαρο (σαν την πρωτη φορα).

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.