Jump to content


Nvidia Dual Fermi GF110 delayed


Candyman

Recommended Posts

GF147.jpg

Our colleagues from TechPowerUp spotted photo of what seems to be an early engineering board of a dual-GF110 graphics card.

The reference design PCB of the dual-GF110 accelerator (which still needs some components fitted) reveals quite a lot about the card taking shape.

" First, it's a single PCB card, both the GPU systems are located on the same PCB. Second, there are slots for three DVI output connectors present, indicating that the card with be 3D Vision Surround ready in a single card. You just have to get one of these, plug in three displays over standard DVI, and you're ready with a large display head spanning three physical displays. Third, it could feature a total of 3 GB of video memory (or 1.5 GB per GPU system). Each GPU system has six memory chips on the obverse side of the PCB. "

Η τιμή θα είναι περίπου 600$.

Υ.Γ. Csaris αναμένω εκείνα τα μπλουζάκια που έλεγες. ;)

Αν βγει στα 40nm gemini θα τυπωσω μπλουζακι candyman foreva! Kαι θα παρω 2 τετοιες....

Αν οχι θα υποσχεθεις στην επομενη αναβαθμιση σου να πας σε ΑΤΙ. Χεχε!!!

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 74
  • Created
  • Last Reply

Με εσένα ΔΕΝ ασχολούμαι καν!

Περιμένω τον csaris να απαντήσει σχετικά με το quote.

@csaris: Τι έγινε man? Θυμάμαι κάποτε διαρηγνύατε τα ιμάτια σας ότι Fermi dual στα 40nm δεν μπορεί να φτιάξει ούτε... ο Θεός!

Link to comment
Share on other sites

Ε μέχρι τότε θα έχει μαγειρέψει η NVidia αρκετά το chip ώστε να μπορεί να είναι εντός "λογικών" ορίων η συνολική κατανάλωση. Ήδη είμαστε στο GF110, μέχρι το 120, 130? έχουμε ακόμα καιρό...

Link to comment
Share on other sites

yanni: Δεν θυμάμαι να άλλαξε το chip (ανεξάρτητα του τι λένε μερικοί). Δεν επανασχεδίασε τίποτα η nvidia στα νεότερα chip κι ας λένε στο κόσμο ότι θέλουν. Το πρόβλημα ήταν από τότε leaky transistors και τα έλεγα αν θυμάσαι. Ορίστε και τι λένε και οι άλλοι:

"Nvidia’s engineers went back to their GF100 design and purportedly modified much of it, implementing slower, lower-leakage transistors in less timing-sensitive paths and faster, higher-leakage transistors in other areas. "

Άλλωστε το revision παραμένει στο Α1.

Kαλύτερο fabrication process της TSMC σε συνδυασμό με αλλαγές στα transistors, έκανε τα chips να έχουν και μεγαλύτερα ρολόγια, και χαμηλότερη κατανάλωση αλλά και καλύτερο overclocking.

Επίσης εγώ θυμάμαι εμένα να λέω πως όταν η TSMC φτιάξει τα yields της θα δούμε και Fermi με 512sp's και Dual gpu card, και θυμάμαι επίσης να τρώω το κράξιμο της αρκούδας για τις... "ανακρίβειες μου", και επίσης να γράφονται διάφορα σχετικά με το γιατί είναι αδύνατον να βγει Fermi Dual στα 40nm.

Μιλάμε για ΠΟΛΕΜΟ ΛΑΣΠΗΣ (όχι από εσένα, το ξεκαθαρίζω).

Τώρα όμως φαίνεται ποιός ήξερε τι έλεγε.. νομίζω!

Υ.Γ. Geforce GTX 590 (ή 595) = Q1 2011.

Link to comment
Share on other sites

Ο κωδικός άλλαξε από GF100 σε GF110 σωστά; Οπότε κάτι θα έχει αλλάξει για να δικαιολογεί αυτή την αλλαγή ονόματος. Και δεν μιλάμε και για την εμπορική ονομασία εδώ, π.χ. από GT210 σε GT310 να πούμε ότι το απαίτησε η αγορά. Αν δεν άλλαξε το chip αλλά μόνο ο κωδικός για χάρη των δημοσιογράφων, τότε μιλάμε για τεράστιο φάουλ από την μεριά της Nvidia.

Link to comment
Share on other sites

@Candyman

Εφοσον δεν εγινει καμια αλλαγη στο chip, τοτε πως εξηγητε το γεγονος οτι η 5χχ ειναι βελτιωμενες στον τομεα της καταναλωσης και εχουν πολυ καλυτερη θερμικη συμπεριφορα, σε αντιθεση απο τις 4χχ που ηταν πιο ενεργοβαρες και θερμαστρες?

Αρα καποιες εχουν γινει καποιες σημαντικες αλλαγες..Δεν λεω οτι ειναι διαφορετικο chip(εννοειτε αυτο) αλλα εγιναν σημαντικες βελτιωσεις...

Link to comment
Share on other sites

Εγώ τα εξηγούσα και πριν 4 μήνες. Να ξαναγράφω τα ίδια;

EDIT:

Ultimately the Fermi architecture at the heart of this generation is solid – NVIDIA had to make some tradeoffs to get a good gaming GPU and a good compute GPU in a single product, but it worked out. The same can’t be said for GF100, as its large size coupled with TSMC’s still-maturing 40nm process lead to an unwieldy combination that produced flakey yields and leaky transistors. Regardless of who’s ultimately to blame, GF100 was not the chip it was meant to be.

But time heals all wounds. With GF100 out the door NVIDIA has had a chance to examine their design, and TSMC the chance to work the last kinks out of their 40nm process.

Link to comment
Share on other sites

Οχι δεν χρειαζεται να γραψεις τα ιδια...

Στην ουσια αναφερομαι στην ερωτηση του yanni και στην απαντηση που του εδωσες...

Ειναι δεδομενο οτι στο GF110 εγιναν αρκετες βελτιωσεις-αλλαγες σε σχεση με το GF100...

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα... Kαι "αρκετές αλλαγές" κιόλας.

Οκ. Πες μου λοιπόν τι αλλαγές έγιναν πάνω στο chip.

Φιλε δεν ειμαι μηχανικος για να ξερω τι αλλαγες εγιναν...Και ουτε θα βαλω σε ζυγαρια αν ηταν αρκετες η λιγες..Θεωρω οτι καποιες βελτιωσεις εγιναν σιγουρα..

Λεω αυτο που ειναι ολοφανερο...Η 480 ηταν παρα πολυ ενεργοβορα καρτα και απο θερμοκρασιες ηταν σομπα σε αντιθεση με τις 570 και 580 που βγηκαν και εχουν ιδιες και καλυτερες επιδοσεις απο την 480 και ειναι λιγοτερο ενεργοβορες και εχουν παρα καλυτερη θερμικη συμπεριφορα...

Αν εσυ αυτα δεν πιστευεις οτι προηλθαν απο καποιες αλλαγες-βελτιωσεις που εγινε πανω στις νεες καρτες, αλλα ηρθαν ουρανοκατεβατα πιστεψε το..Δικαιωμα σου ειναι..

Link to comment
Share on other sites

..Να σου πω εγώ λοιπόν.

z-culling algorithm

FP16 texel filtering algorithm

SP cache partitioning

Αυτές οι αλλαγές δεν είναι απλά πολύ μικρές, είναι αμελητέες. Με εξαίρεση ίσως την βελτίωση σε FP16.

Το θέμα δεν είναι να λέμε για ουρανοκατεβάσματα, αλλά να καταλάβουμε ΓΙΑΤΙ η 480 δεν ήταν όπως έπρεπε, και ο ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟΣ λόγος ήταν η TSMC και όχι η nvidia. Απο τότε τα έλεγα. Τώρα αν θέλεις να μιλάμε για "ουρανοκατέβατες κάρτες" δεν έχω καμία αντίρρηση!

Η 480 ήταν πιο ζεστή και γενικά πιο "περίεργη" αλλά ο λόγος που συνέβαινε αυτό δεν ήταν η nvidia αλλά η TSMC (τσέκαρε τις παραθέσεις μου παραπάνω). Απλά η nvidia αναγκάστηκε να κάνει μερικές απλές αλλαγές λόγω της αδυναμίας της TSMC να κάνει σωστό implementation των 40nm fab-process για το Fermi (οι περισσότερες είχαν να κάνουν με την υιοθέτηση low leakage transistors σε μέρη του GPU που ήταν αυτό απαραίτητο, έτσι διάφορα μέρη του chip να καταναλώνουν λιγότερο). Επί του συνόλου αυτό είχε επίπτωση σε ρεύματα και θερμοκρασίες.

Πέφτοντας λοιπόν οι απαιτήσεις σε ρεύμα σε σχέση με το GF100, και έχοντας transistors που δεν έχουν πλέον διαρροή, μπόρεσε η nvidia να ξεκλειδώσει όλους τους SP's και ταυτόχρονα να ανεβάσει τα ρολόγια.

Υ.Γ. Και οι θερμοκρασίες του 580 δεν είναι και τόσο φοβερές, καταρχήν βαράει 87-88c σε load έναντι 92-95c του 480, αλλά αυτό οφείλεται ΚΑΙ στην ΠΟΛΥ καλύτερη ψύκτρα με vaporizing chamber αντί για heatpipes.

Link to comment
Share on other sites

Επεστρεψες να μας πεις : Nvidia Dual Fermi GF110 delayed

κάτι που το οποίο το εχω πει εδώ και καιρό!...και έχω ενημερώσει πλήρως για την πορεία του dual gpu της nvidia

Περιμένεις τι από τον Csaris?

Link to comment
Share on other sites

Άσε θα σου πω εγώ.

z-culling algorithm

FP16 texel filtering algorithm

SP cache partioning

Αυτές οι αλλαγές δεν είναι απλά πολύ μικρές, είναι αμελητέες. Με εξαίρεση ίσως την βελτίωση σε FP16.

Αν δεν γινοταν ομως αυτες οι αλλαγες που θεωρεις εσυ αμελητεες, δυπυρινη καρτα δεν θα εβγαινε, γιατι θα υπηρχε προβλημα τροφοδοσιας, συν οτι θα εψηνες αυγα πανω της...

Αυτα απο μενα αφου συμφωνουμε οτι υπηρξαν αλλαγες...

Link to comment
Share on other sites

Περιμένεις τι από τον Csaris?

Να κάνει ΑΚΡΙΒΩΣ αυτό που είχε πει στο quote. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Περιμένω να δω τι θα πει.

Happy now?

Υ.Γ. Οι ατάκες σου περί ενημέρωσης για το dual gpu πραγματικά ήταν θεϊκές. Επίσης όσον αφορά το dual fermi, εγώ το έχω πει πριν ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ (έτσι για να σου απαντήσω στο ίδιο ύφος) και ΕΣΥ και ο csaris λέγατε ότι λέω ανακρίβειες. Τώρα μας ενημερώνεις κιόλας; Τι να σου πω...

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν γινοταν ομως αυτες οι αλλαγες που θεωρεις εσυ αμελητεες, δυπυρινη καρτα δεν θα εβγαινε, γιατι θα υπηρχε προβλημα τροφοδοσιας, συν οτι θα εψηνες αυγα πανω της...

Αυτα απο μενα αφου συμφωνουμε οτι υπηρξαν αλλαγες...

Εγώ σου έχω απαντήσει στα πάντα που ρώτησες (έκανα και edit). Απο κει και πέρα μπορείτε να λέτε ότι θέλετε, το θέμα είναι ότι πέφτουνε τρελλές κ@λοτούμπες!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί ρε συ greekfragma, κάναμε κάτι κακό;

Καταβάθος είμαστε αγαπημένοι!

Για θυμήσου τότε καλά τι έλεγα εγώ, ο csaris εμένα υποστήριζε και έπεσε μέσα...

Βγαίνεις και κανείς ένα θέμα για να με επιβεβαιώσεις!!!!

Μπράβο :) που παραδέχεσαι το λάθος σου!

..... αλλά και πάλι κρίμα γιατί είσαι αργός!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.