Jump to content



Ειδήσεις απο την Ελλάδα και όλο τον κόσμο (NewsLab)


Lakisss

Recommended Posts

Αν υπήρχε αναλογικότητα και δίκαιο στο πως λειτοργεί το κράτος, μαζί σου. Σε ιδανικές συνθήκες έχεις δίκιο. Είναι παράλογο να λέμε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας ξεκινάει από τη μη επικύρωση εισιτηρίου.

Στο κάτω κάτω της γραφής, μιας και εκεί έχετε κολλήσει όλοι, ότι δεν πληρώνει ένας το εισιτήριο και πληρώνουν όλοι οι άλλοι το πρόστιμο (πωτς γένεν αβντό? η εισιτηριοδιαφυγή αυξανόταν όσο αυξανόταν η τιμή του εισιτηρίου. Δεν αυξανόταν η τιμή του εισιτηρίου ως αποτέλεσμα της εισιτηριοδιαφυγής), πόσους βολευτές έχετε δει να χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιούν δωρεάν, αφού στον προϋπολογισμό της βουλής υπάρχει σχετικό κονδύλι; Πληρωμένες, λοιπόν είναι οι διαδρομές και για αυτούς που μπαίνουν έτσι.

Όσον αφορά σε εμένα, αν αποφασίσουν να διεκδικήσουν (και να πάρουν) τα λεφτά που πρέπει από τους προαναφερθέντες υποθετικούς μεγαλοεπιχειρηματίες, ας αρχίσουν να ζητάνε κι από τα εισιτήρια και τις μη κομμένες αποδείξεις. Μέχρι τότε, το θεωρώ γελοίο, και θα αντιτίθεμαι, κι ας έχω κάρτα απεριορίστων.

ΥΓ 3 εκατομμύρια χαρίστηκαν πρόσφατα σε ΠΑΕ, πάλι. 3 εκατομμύρια είναι 2.500.000 εισιτήρια. Κατά τα άλλα, τρύπα, που την πληρώνουμε όλοι, δημιουργούν οι εισιτηριοδαφυγείς...

Δεν θα υπάρξει ποτέ αναλογικότητα και δίκαιο, δεν θα υπάρξουν ποτέ ιδανικές συνθήκες, δεν θα μπορούσε ποτέ ο σημερινός άνθρωπος να φτιάξει μια ουτοπία. Δεν έχει την ικανότητα να το κάνει.

Το ερώτημα όμως είναι τελικά εμείς τι κάνουμε; Ως κοινωνία τι κάνουμε; Έχεις κολλήσει, για να χρησιμοποιήσω δική σου έκφραση, στην αξία του εισιτηρίου και όχι στην ίδια την πράξη, που είναι η μη ακύρωση αυτού. Επιμένεις να χρησιμοποιείς την αξία του εισιτηρίου για να πας το θέμα αλλού, για να απαξιώσεις την άλλη άποψη. Αλλά η ουσία είναι η νοοτροπία που περνάει στον καθένα μας, όχι το αν είναι ένα ταπεινό εισιτήριο ή μια βίλα. Και δεν λέω για τον άνθρωπο που υποχρεώνεται από τις συνθήκες να μην ακυρώσει εισιτήριο, λέω για αυτόν που με την ίδια μαγκιά του Βοβολα ξέρει ότι δεν θα χρειαστεί να πληρώσει ποτέ εισιτήριο. Αυτός αύριο όταν γίνει ο ίδιος Βοβολας ή Μπένι, θα αρχίσει να πληρώνει; Δεν νομίζω. Άλλα θα τον έχει διδάξει η ζωή, άλλα θα του έχει δείξει ο διπλανός του, που αν και με κάρτα απεριορίστων παίρνει το μέρος του στην μη επικύρωση του εισιτηρίου. Τον δικαιολογεί, όποιος και αν είναι ο λόγος της μη ακύρωσης.

Η εισιτηριοδιαφυγή, ναι, αξιοποιείται για την αύξηση της τιμής συνεχώς. Και δεν ήταν ποτέ 40% που λένε. Αυτή είναι η άποψή μου και πάντα αυτή ήταν. Διότι μια ζωή σε λεωφορεία των 30 και 50 επιβατών δεν είδα ποτέ πάνω από 2-3 πρόστιμα. Και αυτό δεν είναι 40%. Αλλά την πιστεύουμε αυτή τη βλακεία που μας λένε, διότι απλά δεν σκεφτόμαστε. Μπαίνει ο άλλος μέσα, τον βλέπουμε ότι δεν ακυρώνει και αμέσως σκεφτόμαστε "τζαμπατζής". Ξεχνάμε και το ενιαίο και το ημερήσιο και το εβδομαδιαίο και την μηνιαία κάρτα, όλα τα ξεχνάμε και την λογική μαζί.

Πολιτικός σε ΜΜΜ? Ποτέ δεν θα μπει. Ξέρεις γιατί; Διότι ψηφίζουμε κόμματα και όχι ανθρώπους. Οι βολευτές μεμονωμένα δεν μας απασχολούν τι σόι είναι. Οπότε όλοι οι πονηροί και κλέφτες που προωθούν τα ίδια διεφθαρμένα κόμματα και τα ίδια διεφθαρμένα μέσα που βρίζουμε, αλλά ψηφίζουμε και παρακολουθούμε, μπαίνουν πρώτοι μέσα στην Βουλή, είναι οι πρώτες μας επιλογές. Και βέβαια κονδύλια για δωρεάν οτιδήποτε, κόβουν μπόλικα στους εαυτούς τους. Αλλά αυτό δεν έχει καμιά σχέση με τις "πληρωμένες διαδρομές" που λες.

Τώρα στο άλλο που λες για τα λεφτά που οφείλουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, ίσως κάποτε να ξεκινήσουν από εκεί, ίσως κάποτε να ξεκινήσουν να από αυτούς να ζητάνε τα χρωστούμενα, αλλά μέχρι τότε θα τους δίνουμε ένα κάρο αφορμές για να μην το κάνουν.

Υ.Γ. Ο κύριος στο avatar σου θεωρείται ότι έφαγε πολύ περισσότερα από 3 εκατομμύρια για να κάνει την ομάδα σου αυτοκρατορία. Σήμερα που η ομάδα σου είναι μια κερδοφόρος επιχείρηση με τα λεφτά του δημοσίου, της UEFA και από τα κέρδη που αποκομίζει μέσω του παιδομαζώματος που κάνει όντας σε θέση ισχύος έναντι των άλλων ομάδων, προφανώς δεν έχει ανάγκη να της χαρίσουνε μερικά χιλιάρικα ή και όλα τα 3 εκατομμύρια, οπότε λογικό να επαναστατείς.

Υ.Γ.2 Και εγώ ακυρώνω πάντα εισιτήριο. Δεν το χρησιμοποιώ ως επιχείρημα όμως.

Υ.Γ.3 Πολλά έγραψα. Αν γράψεις περισσότερα την πατήσαμε και οι δύο :p

Link to comment
Share on other sites

Κανόνες ανταγωνισμός κλπ παπατζες. Γατάκια είναι οι δικοί μας στην κλεψιά μπροστά τους.

Inside the New York Fed: Secret Recordings and a Culture Clash - ProPublica

Segarra appeared to be exactly what Beim ordered. Passionate and direct, schooled in the Ivy League and at the Sorbonne, she was a lawyer with more than 13 years of experience in compliance – the specialty of helping banks satisfy rules and regulations. The New York Fed placed her inside one of the biggest and, at the time, most controversial banks in the country, Goldman Sachs.

It did not go well. She was fired after only seven months.

As ProPublica reported last year, Segarra sued the New York Fed and her bosses, claiming she was retaliated against for refusing to back down from a negative finding about Goldman Sachs. A judge threw out the case this year without ruling on the merits, saying the facts didn't fit the statute under which she sued.

At the bottom of a document filed in the case, however, her lawyer disclosed a stunning fact: Segarra had made a series of audio recordings while at the New York Fed. Worried about what she was witnessing, Segarra wanted a record in case events were disputed. So she had purchased a tiny recorder at the Spy Store and began capturing what took place at Goldman and with her bosses.

Segarra ultimately recorded about 46 hours of meetings and conversations with her colleagues. Many of these events document key moments leading to her firing. But against the backdrop of the Beim report, they also offer an intimate study of the New York Fed's culture at a pivotal moment in its effort to become a more forceful financial supervisor. Fed deliberations, confidential by regulation, rarely become public.

The recordings make clear that some of the cultural obstacles Beim outlined in his report persisted almost three years after he handed his report to Dudley. They portray a New York Fed that is at times reluctant to push hard against Goldman and struggling to define its authority while integrating Segarra and a new corps of expert examiners into a reorganized supervisory scheme.

Segarra became a polarizing personality inside the New York Fed — and a problem for her bosses — in part because she was too outspoken and direct about the issues she saw at both Goldman and the Fed. Some colleagues found her abrasive and complained. Her unwillingness to conform set her on a collision course with higher-ups at the New York Fed and, ultimately, led to her undoing.

In a tense, 40-minute meeting recorded the week before she was fired, Segarra's boss repeatedly tries to persuade her to change her conclusion that Goldman was missing a policy to handle conflicts of interest. Segarra offered to review her evidence with higher-ups and told her boss she would accept being overruled once her findings were submitted. It wasn't enough.

Link to comment
Share on other sites

Σλοβένος κατέρριψε παγκόσμιο ρεκόρ με ηλεκτρικό αυτοκίνητο - NEWS247

"Αποδείξαμε ότι οι μεγάλες αποστάσεις μπορούν να καλυφθούν με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και με μία μόνο φόρτιση. Αν το επιτύχαμε αυτό με τα δικά μας περιορισμένα κεφάλαια, τι μπορούν να επιτύχουν άλλοι που έχουν πολλά περισσότερα κεφάλαια"

Προβλέπω ''ατύχημα'' ή νέο θέμα σε σατυρική εκπομπή της Σλοβενικής τηλεόρασης.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή δηλώνεις ευθαρσώς ότι καλά έκανε ο τζαμπατζής!

Όφειλε να κατέβει από μόνος του από την στιγμή που τον πιάσανε. ΑΝ έχεις τσίπα δηλαδή

Θα με τρελάνεις; θα αρχίσω να βρίζω και θα φάω το μπαν τσάμπα! Που είπα ότι καλά έκανε;;; Δηλαδή αν εσύ τρέχεις με 150 στον αυτοκινητοδρομο και σε δω εγώ και σου κάνω σήμα να σταματήσεις, θα σε πιάσουν οι ντροπές που σε έπιασα και θα φρενάρεις αμέσως;; Όχι βέβαια! Δεν είμαι μπάτσος και δεν οφείλεις να σταματήσεις!

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

O Aντώνης Μπουγιούρης παγκόσμιος πρωταθλητής στα λέιζερ master - Contra.gr - Live Sports Magazine

Τον τίτλο του παγκόσμιου πρωταθλητή στην κατηγορία Λέιζερ master πανηγυρίζει ο Αντώνης Μπουγιούρης. Στα 40 του χρόνια ο Συριανός ιστιοπλόος πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη που έκανε τον γύρο του κόσμου, δεδομένου ότι στους αγώνες του Ιερ έτρεξαν 500 σκάφη από 37 χώρες.
Link to comment
Share on other sites

Θα με τρελάνεις; θα αρχίσω να βρίζω και θα φάω το μπαν τσάμπα! Που είπα ότι καλά έκανε;;; Δηλαδή αν εσύ τρέχεις με 150 στον αυτοκινητοδρομο και σε δω εγώ και σου κάνω σήμα να σταματήσεις, θα σε πιάσουν οι ντροπές που σε έπιασα και θα φρενάρεις αμέσως;; Όχι βέβαια! Δεν είμαι μπάτσος και δεν οφείλεις να σταματήσεις!

Στάλθηκε από το Android κινητό μου με το Tapatalk

"We trained him wrong just for a joke!"

Εντάξει, οφείλουμε να κάνουμε πράγματα μόνο όταν μιας πιάνει η αστυνομία μύραλις.

Βέβαια αν το πίστευες αυτό, δεν θα έκραζες τους "μπάτσους" γιατί τελικά τους θες και τους παρα-θες.

Επίσης συγχαρητήρια που δεν θες αυτόνομους και λογικούς πολίτες (που δεν έχουν ανάγκη την αστυνομία να τους λέει πότε κάνουν κάτι λάθος και πότε όχι).

Πιο παράλογος πεθαίνεις.

Link to comment
Share on other sites

Edward Snowden: state surveillance in Britain has no limits | World news | The Guardian

The UK authorities are operating a surveillance system where “anything goes” and their interceptions are more intrusive to people’s privacy than has been seen in the US, Edward Snowden said.

Google and Facebook, he said, were “dangerous services”. His strongest condemnation was against Dropbox and urged erasure of it from computers.

He said later: “The unexplored elephant is the corporations – so privileged, so powerful in access, so unregulated – [and] are then tapped by the government.

Link to comment
Share on other sites

Πετάς τη μπάλα στην εξέδρα. Δεν μπορείς να έχεις υγιές κράτος όταν αυτοί που το αποτελούν είναι διεφθαρμένοι και ανάλγητοι. Το "To πρώτο βήμα πρέπει να το κάνουν αυτοί που έχουν την δύναμη να επηρεάζουν τους άλλους" μου θυμίζει την κλασσική ατάκα που ακούω όταν κάποιος κάνει ένα παράπτωμα εδώ στο Λάμπη, "Γιατί εμένα και όχι αυτόν". Εσένα κύριε, γιατί εσένα βρήκα μπροστά μου. Εσένα για να σε κάνω παράδειγμα για τους υπόλοιπους. Κάποτε πρέπει να μάθουμε ότι οι πράξεις μας είναι σαν να υπογράφουμε επιταγή που όταν θα πάει να πληρωθεί πρέπει να έχει αντίκρισμα.

Εσύ θα μάθαινες στα παιδιά σου να ανεβαίνουν στο λεωφορείο και ας μην έχουν να πληρώσουν εισιτήριο, γιατί ο πχ ο Μπόμπολας κλέβει;

[ame]

[/ame]
Link to comment
Share on other sites

Έτσι... γιατί δεν τους δέρνουν αρκετά τους "άντρες" εδώ, ας πηγαίνουν στο στρατό οι γυναίκες τους για να δούμε ποιος θα κάνει τον άντρα μετά στην οικογένεια...

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.