Nedi46 Posted April 19, 2004 #1 Share Posted April 19, 2004 Ασχολούμαι εδώ και ενάμιση χρόνο με τους υπολογιστές! Και σιγά σιγά μπήκα και στο internet! Κάποια στιγμή διάβαζα σε μια σελίδα για τους χακερ! Να ρωτήσω ρε παιδία! Ποιος ο λόγος να κάνει ένας χακερ τέτοια πράγματα? Και ξέρετε γιατί μιλάω! Όχι δεν τους κατηγορώ αλλά ποιος ο λόγος να μπει σε τέτοια διαδικασία κάποιος και να ύπαρχοι περίπτωση να φάει κ το κεφάλι του? Δεν λέω πολλοί χακερ βοηθάνε και βρίσκουνε τρύπες σε συστήματα! Αλλά οι ( κακοί) ποιος ο λόγος? Κερδίζουν κάτι? Είναι μυαλά τα παιδία και ΜΠΡΑΒΟ τους αλλά? Δεν υπάρχει φόβος δεν φοβούνται για της κυρώσεις που μπορεί να έχουν? ????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted April 19, 2004 #2 Share Posted April 19, 2004 Δεν υπάρχει λόγος για το τι κάνουνε.’λλοι αναζητάνε την γνώση , άλλοι γουστάρουν να κάνουν ζημιές , άλλοι θέλουν να πλουτήσουν , άλλοι γουστάρουν να φτιάχνουν ιούς ή και να παίζουν με τα νεύρα σου ( θυμηθείτε εποχές NetBus & BackOrifice ) , κλπ.Λάβε υπόψιν σου , ότι σε μερικές ( ανεπτυγμένες ) χώρες , ένας καλός hacker , που έτυχε να εντοπιστεί , μπορεί ή να πάει φυλακή ( να φάει μηνύσεις , κτλ ) , αλλά μπορεί και έτσι ξαφνικά να βρεί ΚΑΛΉ Μ’ΛΙΣΤΑ δουλειά σε εταιρία , ή ακόμα και σε κρατική οργάνωση...κτλ , κτλ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Posted April 20, 2004 #3 Share Posted April 20, 2004 πολυ μεγαλο το θεμα που ανοιγεις φιλτατε αλλα εν συντομια να σε πω τη γνωμη μου.καλος χακερ δεν υπαρχει.ο ''καλος'' που εννοεις εσυ νομιζω εχει αλλη ονομασια....δεν θυμαμαι πως λεγεται....ασ μας θυμησει καποιος που το κατεχει καλυτερα το θεμα.το χακινγκ παντως γινεται για διαφορους λογους.απο απλη πλακα και προσωπικο εγωισμο για να αποδειξει καποιος την αξια του στον εαυτο του και μετα στους υπολοιπους μεχρι οικονομικους λογους οπως κλοπη ιδεων παραπλησιων εταιριων αλλα και οτι αλλο εχει να κανει με απατες πλαστικο χρημα εξαπατηση αλλαγη στοιχειων κλπ κλπ.κοινως ειναι ενας τροπος να διεισδυσει καποιος σε μια βαση δεδομενων και να εκμεταλλευτει με απειρους τροπους τις πληροφοριες που βρισκει απροστατευτες ή που καταφερνει να τις υποκλεψει........οσο για τις κυρωσεις που λες και για το αν φοβουνται ξερουν τα ρισκα και αρκετοι εχουν πιαστει αλλα καθε μερα ολο και καποιος αλλος ξεπετιεται.τεσπα.σιγουρα ειναι μια κατακριτεα πραξη αλλα και παλι φαντασου τι θα καναμε και χωρις αυτα τα παιδια που σκαμπαζουν 5 πραγματα παραπανω και μας ανοιγουν τα ματια για τις πλεκτανες και τα συμφεροντα των μεγαλων εταιριων(δεν με νοιαζει εαν σε καποιους δεν αρεσει η γνωμη μου-αυτη ειναι και αυτη υπερασπιζομαι).εννοω οτι φαντασου να ηταν ολα τοσο καλα κλειδωμενα και να σε ειχε ο φιλτατος Μπιλ ερμαιο στις δικες του ορεξεις και στην δικια του αλυσιδα με προιοντα που επρεπε να αγορασεις με τοσο υψηλο αντιτιμο.ουφ τα παιξα με τοσο γρηγορα που τα γραψα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nedi46 Posted April 20, 2004 Author #4 Share Posted April 20, 2004 Σωστά! Αλλά γιατί δεν πάνε σε μια εταιρία να δείξουν τι δουλεία τους η ότι έχουν κάνει!Δεν σκέφτονται ότι μπορούν να βοηθήσουν το internet etsi? Η μόνη χαζομάρα είναι ότι τι φταίει ένας πιτσιρικάς που πίρε τώρα το pc toy και απλά βλέπει αμάξια στο internet να φάει ένα υιό και να πληρώνει 50 και 100 εύρο για ένα format? (ειλικρινά στις αρχές που είχα πάρει το pc μου τόσα μου ζήτησαν αλλά πήραν τα. Και τελικά το έκανα μόνος) Link to comment Share on other sites More sharing options...
enduracell Posted April 20, 2004 #5 Share Posted April 20, 2004 Νομίζω Hacker λέγεται αυτός που έχει καλούς σκοπούς και cracker το αντίθετο. Αλλά με το καιρό επικράτησε μια ονομασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Posted April 20, 2004 #6 Share Posted April 20, 2004 Σωστος ο Εντου............οσο για το γιατι δεν πανε σε μια εταιρια να βοηθησουν εγω θα σου πω κατι αλλο............αρκετοι απο αυτους πληρωνονται απο τις ιδιες τις εταιριες ωστε επιτηδες να δειχνουν τις τρυπες σε ολους εμας και να φαινομαστε απροστατευτοι ωστε να προχωραμε μαζικα σε αναβαθμισεις λογισμικου καθε τρεις και λιγο.....φυσικα αυτοι που ειναι οφελειμενοι απο τον φαυλο κυκλο ειναι ξανα οι εταιριες.σξεψου ποσα κερδη αποκομιζουν απο καθε αναβαθμιση λογισμικου κλπ κλπ που υποχρεωτικα θα μπουμε στο λουκι να το κατεβασουμε ή να το πληρωσουμε ωστε να ειμαστε ''προστατευμενοι''.........αυτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted April 20, 2004 #7 Share Posted April 20, 2004 Cracker πλέον λέγεται αυτός που σπάει / φτιάχνει Registration Keys ( Key Generators / Cracks / Patches / NagScreen Removers ) , καθώς και accounts.Hacker πλέον θεωρούνε τον οποιοδήποτε εισβολέα σε ένα υπολογιστικό σύστημα / δίκτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greekfragma Posted April 20, 2004 #8 Share Posted April 20, 2004 Αρχική απάντηση από Nedi46 [Σήμερα, στις 03:04] Η μόνη χαζομάρα είναι ότι τι φταίει ένας πιτσιρικάς που πίρε τώρα το pc toy και απλά βλέπει αμάξια στο internet να φάει ένα υιό και να πληρώνει 50 και 100 εύρο για ένα format? (ειλικρινά στις αρχές που είχα πάρει το pc μου τόσα μου ζήτησαν αλλά πήραν τα. Και τελικά το έκανα μόνος) Το λες και μονο σου το λογο.50 ευρω εσυ μονο σου 3φορες το χρονο λεω εγω στην καλυτερη(μιλαω για τους ασχετους με τους υπολογιστες).Φαντασου πως διατηρουνται ολες αυτες οι εταιριες με τα after sales services.Κατα τη γνωμη μου εαν καποιος θελει να βγαλει ενα λογισμικο που να μην εχει τρυπες το βγαζει.:...: Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Posted April 20, 2004 #9 Share Posted April 20, 2004 lolΔεν χρειάζεται να ασχολείσαι με τα ονόματα. Είναι σαν την μουσική, υπάρχουν απειρα είδη.Και μόνο η είσοδος σε αυτόν τον κόσμο σε μαγεύει. Οι "hackers" δεν είναι ούτε μπαμπούλες ούτε κακά παιδιά. Κάνουν αυτό που κάνουν γιατι απλά ...μπορούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Posted April 20, 2004 #10 Share Posted April 20, 2004 Το καλο haker τον ξερουν ολοι. Τον καλυτερο ομως κανενας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vagouridis Posted April 20, 2004 #11 Share Posted April 20, 2004 Αρχική απάντηση από bleo8onhs Κάνουν αυτό που κάνουν γιατι απλά ...μπορούν. Δεν βρισκω λογικη σε αυτο , και εγω ας πουμε μπορω να σπασω στο ξυλο το τσογλανακι απεναντι μου αλλα δεν τον κανω επειδη μπορω , ακομα και να μου σπαζε τα νευρα παλι θα το σκεφτομουνα να το κανω.....Η ασκηση της << δυναμης >> πρεπει να γινεται εκει που υπαρχει και η αντιστοιχη αντιθετη δυναμη, αλλιως κανεις μια τρυπα στο νερο εκει που δεν ξερεις εαν θα τα βγαλεις περα η οχι εκει που η νικη σου θα εχει αξια.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Posted April 20, 2004 #12 Share Posted April 20, 2004 Αρχική απάντηση από bleo8onhs lolΔεν χρειάζεται να ασχολείσαι με τα ονόματα. Είναι σαν την μουσική, υπάρχουν απειρα είδη.Και μόνο η είσοδος σε αυτόν τον κόσμο σε μαγεύει. Οι "hackers" δεν είναι ούτε μπαμπούλες ούτε κακά παιδιά. Κάνουν αυτό που κάνουν γιατι απλά ...μπορούν. Θα συμφωνήσω. Αν γνωρίσετε και τέτοια άτομα θα το διαπιστώσετε. Είναι σαν να έχεις έναν δρόμο ανοιχτό και να μην πηγαίνεις γιατί έχει μια πινακίδα που να λέει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Θα πάτε ή όχι;Αν έχει και 10 block του eleven στην άλλη του άκρη ακόμα χειρότερα...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Posted April 20, 2004 #13 Share Posted April 20, 2004 Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 12:32] Δεν βρισκω λογικη σε αυτο , και εγω ας πουμε μπορω να σπασω στο ξυλο το τσογλανακι απεναντι μου αλλα δεν τον κανω επειδη μπορω , ακομα και να μου σπαζε τα νευρα παλι θα το σκεφτομουνα να το κανω.....Η ασκηση της << δυναμης >> πρεπει να γινεται εκει που υπαρχει και η αντιστοιχη αντιθετη δυναμη, αλλιως κανεις μια τρυπα στο νερο εκει που δεν ξερεις εαν θα τα βγαλεις περα η οχι εκει που η νικη σου θα εχει αξια.... Μήπως όμως χρειάζεται μεγαλύτερη δύναμη για να μην το σπάσεις στο ξύλο, οπότε βασικά ΔΕΝ τον σπας στο ξύλο επειδή μπορείς? Δεν είναι επίδειξη δύναμης φίλε μου, αναζήτηση γνώσης είναι. Δες το σαν ένα mind παιχνίδι. Ακόμη και αυτοί που χρησιμοποιούν έτοιμα scriptακια, και αυτοί στην πρώτη πίστα είναι, απλά δεν το ξέρουν. ’λλωστε δεν νομίζω να έβλαψε ποτέ κανείς κανέναν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shidokanjohn Posted April 20, 2004 #14 Share Posted April 20, 2004 Καλα μεγαλες εταιρειες που μενουν πισω στην δουλεια τους απο επιθεσεις δεν ειναι κακο?Το πιο απλο παραδειγμα λεω τωρα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bleo8onhs Posted April 20, 2004 #15 Share Posted April 20, 2004 Ελα ρε shido τώρα... Πιστεύεις ότι υπάρχουν μεγάλες εταιρίες που δεν έχουν off line backups που επαναφέρουν το σύστημα σε λίγες ώρες? Εγώ νομίζω ότι αυτές οι εταιρίες συντηρούν το hacking για να πουλάνε λογισμικό, το χρησιμοποιούν για δολοπλοκία, και με αυτό ελέγχουν τη μάζα. Κάτι σαν το φόβο της πτώσης του ουρανού στα κεφάλια μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fantacid Posted April 20, 2004 #16 Share Posted April 20, 2004 Δεν υπαρχει "γιατι" εχετε αναρωτηθει ποτε πως γινετε καποιος χακερ???Δε ξυπναει μια μερα κ λεει θα γινω χακερ.αρχιζει μαθαινοντας μια γλωσσα προγραμματισμου μετα απο λιγο αλλη μια, αλλη μια μετα, τη ψαχνει λιγο με το Internet,κ καποια στιγμη διαπιστωνει οτι οι γνωσεις του ειναι αρκετες ωστε να μπορεσει να μπει σε εναν απομακρυσμενο υπολογιστη,ισως να μπορει να γραψει κ το κωδικα καποιου ιου ή καποιου trjan ή καποιυ exploit.κ φυσικα οσο πιο βαθια προχωρας τοσο περισσοτερα ενδιαφεροντα πραματα βρισκεις ωστε να θες να προχωρησεις ενα βημα ακομα.Το θεμα ειναι τωρα, πως θα χρησιμοποιησεις τις γνωσεις σου.Βρξσκοντας ενα vulnerability, θα κατσεις να βρεις ενα exploit ή θα προσπαθησεις να φτιαξεις ενα patch για να κλεισεις τη τρυπα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted April 20, 2004 #17 Share Posted April 20, 2004 Πολλοί διασκεδάζουν με το να καταστρέφουν τα πράγματα άλλων χρηστών.’λλοι να κλέβουν δεδομένα , κλπ , κλπ...Η προσωπικότητα του Hacker , καθορίζει τι θα κάνει αυτός σε κάθε περίπτωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dfragos Posted April 20, 2004 #18 Share Posted April 20, 2004 Αρχική απάντηση από Shidokanjohn Καλα μεγαλες εταιρειες που μενουν πισω στην δουλεια τους απο επιθεσεις δεν ειναι κακο?Το πιο απλο παραδειγμα λεω τωρα... Τυχαία έκλεψαν δηλαδή τον κώδικα των windows 2000; Ο hacker έφταιγε ή η αγαπητή Microsoft που έβαλε τον κώδικα σε υπολογιστή που είχε δίκτυο; Όσοι δουλεύουν σε εταιρείες ξέρουν ότι όταν θέλεις να προστατεύσεις κάτι απλά δεν το βάζεις στο δίκτυο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Posted April 20, 2004 #19 Share Posted April 20, 2004 Γειά σου βρε Dfragos!!!Από το στόμα μου το πήρες! ( αυτό με το net , το είχα αναφέρει και στο topic για το HL 2 νομίζω )Αν δεν θες κάτι να ξεφύγει , πολύ απλά ο DataCenter Server , δεν έχει Internet , και ξεμπερδεύεις ( εκτός και αν έχεις προδότη-υπάλληλο... ).Τι δουλειά είχε π.χ. να έχει πρόσβαση στο Internet ο server της Valve , που φυλούσε στους δίσκους του τον κώδικα , κτλ του παιχνιδιού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spartiatis Posted April 21, 2004 #20 Share Posted April 21, 2004 Αρχική απάντηση από bleo8onhs [Χθες, στις 04:21] lolΔεν χρειάζεται να ασχολείσαι με τα ονόματα. Είναι σαν την μουσική, υπάρχουν απειρα είδη.Και μόνο η είσοδος σε αυτόν τον κόσμο σε μαγεύει. Οι "hackers" δεν είναι ούτε μπαμπούλες ούτε κακά παιδιά. Κάνουν αυτό που κάνουν γιατι απλά ...μπορούν. Συμφωνω απολυτα,,,Το κανουν γιατι μπορουν η για να δουν αν μπορουν...Οσο για το λειτουργικο η προγραμμα χωρις τρυπες........πολυ αμφιβαλω για των απλουστατο λογο.....ανθρωπινος παραγων...Hacker = reverse engineer ο οποιος εκτος απο λογισμικο και διαφορα προγραματα χρησημοποιει ομος και hardware για να εισβαλει η να πετυχει το στοχο του (στοχοι ειναι απο ενα προγραμμα εως και hardware based συστηματα .Craker = ενας ..ας πουμε ενας lite hacker με στοχο το ξεκλειδωμα softwarekai αλλο ενα....Lamer = εμεις.....που παιρνουμε την ετοιμη δουλεια των δυο ανω και κανουμε δουλειτσα μας....χεχεχεχε Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.