Jump to content

Περί ebay και επιστροφής πληρωμής

hayabusa

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Mια αποριούλα γιατί δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα:

Πριν λίγο έλαβα μια ειδοποίηση για refund μιας πληρωμής που είχα στειλει σε ένα πωλητή στο ebay για κάποιο αντικείμενο που δεν έφτασε.

Τα χρήματα τώρα, που θα πρέπει να εμφανιστούν; Στο Paypal ή στην κάρτα; (και γιατί δεν τα βλέπω πουθενά τέος πάντων ; :p).

Μήπως, εαν πάνε στην κάρτα, πρέπει να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι να ενημερωθεί από την τράπεζα και ανησυχώ χωρίς λόγο;

Kαλημερα :)

χμ, μάλιστα. και μετά από πόσο καιρό υποτίθεται πως θα φανεί;

ρωτάω γιατί το mail από το paypal ήρθε λίγο μετά τις 12 το βράδυ και ακομα δεν βλέπω τίποτα :p

ισχύουν και για το paypal οι αργίες ; :p

λες αμα παρω κανα τηλέφωνο στην τράπεζα και τους πως ότι γιορτάζω να κάνουν πιο σύντομα ; :hehe:

περίεργο... συνήθως αν λάβεις mail από paypal, είναι αυτόματα και στο paypal account... ποτέ δεν έχω κάνει συναλλαγή με paypal (+/-) που να είχε delay...

στην κάρτα νομίζω δε θα πάνε μόνα τους, στο paypal θα πάνε και εσύ θα πρέπει να κάνεις withdraw... με μόνη επιφύλαξη που είναι refund αλλά νομίζω το ίδιο είναι...

εμενα παντως πηγαν μονα τους στην καρτα...

Στην αρχη βλεπεις μαιλ oτι μπηκαν στο paypal (Your PayPal payment has been refunded)...και μετα απο μερικες μερες..- 2 σε μενα - μπαινουν και στην καρτα.

Aκριβώς αυτό το mail που λες είναι που έλαβα το βράδυ. Ακομη και τώρα όμως όμως που ξανατσέκαρα δεν έχει μπει ούτε cent πουθενά, ούτε στην κάρτα ούτε στο paypal. :hmm:

μηπως δεν πατησες οτι αποδεχεσαι το refund?

σε αντιστοιχες περιπτωσεις μου ζητάει επιβεβαίωση οτι έχω αίτημα επιστροφής χρημάτων στο ebay (δηλώνω οτι συμφωνω) και μετά είναι θέμα πωλητή πότε θα στα βάλει.

ρε συ Γιώργο, κοίτα να δεις τι γίνεται. Στο control panel toy ebay βλέπω ότι η συναλλαγή έχει πάρει refund και έχει και το σχετικό λινκ που οδηγεί στο paypal. Το paypal από την άλλη δείχνει τα εξής:

Related Transactions

Date Type Status Details Amount

Dec 13, 2010 Charge From Credit Card Completed Details $42.95 USD

Jan 7, 2011 Refund Completed ... $42.95 USD

Jan 7, 2011 Credit to Credit Card Completed Details -$42.95 USD

Το μόνο που μπορώ να υποθέσω είναι έχουν λάβει την κάρτα ως πιστωτική (αν και είναι προπληρωμένη) οπότε τα λεφτα θα μπουν απευθείας εκεί και το υπόλοιπο θα ενημερωθεί την Δευτέρα πια.

Κάποια προτροπή για επιβεβαίωση δεν είδα πουθενά οπότε νομίζω ότι δεν περιμένει κάποια ενέργεια από εμένα.

Αν δεν γίνει και τη Δευτέρα τίποτα θα πάρω ένα τηλέφωνο την τράπεζα μήπως βγάλω καμιά άκρη.

αν σου λέει refund completed τότε τα λεφτά είναι μέσα στο paypal account......μόνος λόγος να μην τα βλέπεις είναι να έκανες κάποια αγορά ίση ή μεγαλύτερη του refund ποσού και να ξέχασες οτι γίνεται αφαίρεση λειτουργώντας ως υπόλοιπο προς πίστωση.

δηλαδή αποκλείεται να έχουν μπει απευθείας στην κάρτα και απλά να μην εχει ενημερωθεί το υπόλοιπό της;

btw, σκαλίζοντας το helpdesk του paypal είδα ότι η μόνη άλλη λογική εξήγηση που υπάρχει είναι να έχει εγκριθεί αφενός το refund αλλά το ποσό που υπάρχει ( η δεν υπάρχει) στον λογαριασμό του πωλητή) να μην επαρκεί για να καλυφθεί πλήρως το δικό μου οπότε και υπάρχει καθυστέρηση μέχρι να συμπληρωθεί.

Λίγο δύσκολο μου φαίνεται βέβαια αλλά τι να πω...

edit: επειδή ίσως να μην έγινε απόλυτα κατανοητό το refund έγινε σήμερα και δεν έκανα καμια απολύτως αγορά πριν ή μετά από αυτό.

Αν οχι δευτερα ..τριτη θα εχουν μπει στη τραπεζα/καρτα...(λογικα δευτερα)

Μου έχει τύχει και εμένα...Ενώ έβλεπα στο paypal ότι είχαν επιστραφεί τα λεφτά, στην κάρτα δεν είχαν μπει (visa της εθνικής). Οπότε πήρα τηλ στην εθνίκη τους είπα ότι περιμένω μια επιστροφή απο paypal και δεν έχει γίνει.Με ρωτήσαν πότε εγινε η επιστροφή και τους είπα πριν κανενα 2ωρο.Μου απαντάνε λογικό.Χρειάζεται περίπου 3 μέρες για να γίνει η επιστροφή απο paypal....Οπότε μην ανησυχείς....

στο ιστορικο του Paypal θα επρεπε να το βλεπεις οπου και να ειναι τα λεφτα,αν εχει γινει ρεφαντ.απο εκει και περα το βαλιου ντεητ ειναι 3 μερες στην τραπεζα.

(στην πειραιως τον τελευταιο μηνα εχω παρατηρησει οτι και 400 ευρω καταθεση ειναι διαθεσιμα σεημντεη)

μόλις είδα ότι στο ebay μου βγάζει ένα reminder "Ι need to pay for one item". Κλικάροντάς το μου βγάζει την επίμαχη συναλλαγή στην οποία έχει όμως εμφανιστεί το εικονίδιο του refund καθώς και λινκ για το paypal όπου φαίνεται όπως είπα παραπάνω ότι έχει γίνει refund.

Καμια ιδέα τι παίζει εδώ; Μήπως έχει σχέση με αυτό που λέει ο fragma παραπάνω; (και αν ναι γιατί δεν βρίσκω πουθενά κάποιο σχετικό λινκ η παραπομπή; )

χμμμ λογικά ακυρώθηκε η συναλλαγή... περιμένεις την τράπεζά σου να ακυρώσει την πληρωμή και να σου γυρίσει τα λεφτά...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.