Jump to content


Tablet PC's


vic

Recommended Posts

Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο θα καλύπτει οτιδήποτε νέο σχετικά με το χώρο των tablets. Μιας και είναι τώρα "μόδα" ουσιαστικά και έχουν αρχίσει να ξεφυτρώνουν tablets από παντού. Εδώ μέσα θα γίνεται σύγκριση και συζήτηση γενικά για το χώρο αυτό.

Ας ξεκινήσω με τις φήμες για το καινούριο Samsung Galaxy Tab 2.

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι έχω πιάσει στα χέρια μου μέχρι στιγμής, αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι το Archos 7 (internet tablet), γιατί είναι μικρό, λεπτό, ελαφρύ, δεν έχει κινούμενα μέρη (hdd) και η μπαταρία του διαρκεί πολύ... οτιδήποτε μεγαλύτερο, παύει να είναι ουσιαστικά φορητό, οπότε καλύτερα ένα netbook ή laptop...

Link to comment
Share on other sites

Απ' ότι έχω πιάσει στα χέρια μου μέχρι στιγμής, αυτό που μου άρεσε περισσότερο είναι το Archos 7 (internet tablet), γιατί είναι μικρό, λεπτό, ελαφρύ, δεν έχει κινούμενα μέρη (hdd) και η μπαταρία του διαρκεί πολύ... οτιδήποτε μεγαλύτερο, παύει να είναι ουσιαστικά φορητό, οπότε καλύτερα ένα netbook ή laptop...

+1 για το Archos 7 πολύ καλύτερο από το iPad που το είχα δοκιμάσει στο Λονδίνο. Επίσης η πρόταση της blackberry φαίνεται πολύ καλή PlayBook

Link to comment
Share on other sites

Πάντως "ακούγεται" ότι το Blackberry Playbook δεν έχει λανσαριστεί ακόμα λόγω του ότι η μπαταρία του κρατάει σχετικά λίγο. Λογικό επακόλουθο με τόσα features.

@Jaco - Μιας και αναφέρεσαι στο μέγεθος, προφανώς ο λόγος που ως επί τω πλείστων θα το χρησιμοποιεί ο καθένας είναι αυτός ο οποίος καθορίζει τον παράγοντα αυτό. Οι δύο γενικές χρήσεις ενός tablet είναι για μέσα στο σπίτι ή για έξω από αυτό. Δηλαδή μπορεί κάποιος να το θέλει για να είναι ένα είδος media player και internet device για το σπίτι όπου βολεύουν οι 10 ίντσες. Αντίθετα για κάποιον που θέλει να το παίρνει στη δουλειά του ή να το έχει πολλές φορές μαζί του όταν βγαίνει έξω βολεύουν οι 5-7 ίντσες, γιατί άντε να βάλεις 10 ίντσες στην τσέπη σου.

Νομίζω όμως πως τεράστια σημασία στην επιλογή ενός tablet θα παίξει το γεγονός εάν ο υποψήφιος αγοραστής έχει κάποιο smartphone. Για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον το εάν είναι η ίδια εταιρεία με αυτή του smartphone και δεύτερον το εκάστοτε app store. Θα το ξανασκεφτείς εάν έχεις αγοράσει εφαρμογές για μία πλατφόρμα, το να μεταβείς σε μία άλλη.

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα είναι θέμα γούστου, απλά το 10" άρι που έχω είναι πολύ άβολο αν το κρατάς συνέχεια, γιατί το βάρος του μετά από κάμποση ώρα γίνεται αισθητό και κουραστικό... ένα ελαφρύ 7άρι θα το προτιμούσα τελικά, αλλά επειδή είμαι λίγο τεχνοκράτης με "ξεγέλασαν" οι ίντσες και τα χαρακτηριστικά του (τα οποία είναι απίθανα ομολογουμένως) και δεν πρόβλεψα την πραγματική του χρήση, η οποία δεν είναι το desktop ή laptop replacement (σε καμία περίπτωση)...

Link to comment
Share on other sites

Ήρθε το iPad επίσημα στην Ελλάδα. Από τις 28 Ιανουαρίου θα μπορείται να το πάρετε. Ναι, σωστά μαντέψατε. Είμαστε οι πιο ακριβοί στην Ευρώπη. Άλλη μια πρωτιά που κατακτήσαμε με την αξία μας.

iPad στην Ελλάδα ΚΑΙ στην Κύπρο στις 28 Ιανουαρίου

iPad: Τιμές στην Ελλάδα vs Τιμές στην υπόλοιπη Ευρώπη

EDIT: Δε νομίζω όμως πως αξίζει να το αγοράσει κάποιος από τη στιγμή που το Φεβρουάριο παρουσιάζεται το καινούριο iPad "2". Λίγη υπομονή όποιος θέλει να το αγοράσει.

Link to comment
Share on other sites

Ένα video με το Motorola Xoom, το καινούριο tablet της Motorola. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον μπορώ να πω.

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=6IBAmKafjuU&feature=related]YouTube - Motorola Xoom Android tablet hands-on[/ame]

Ακόμη ένα hands-on από το PCW και η επίσημη ιστοσελίδα της Motorola.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά λίγο που τα είδα, αυτό που αξίζει είναι το archos.

Έχοντας ZTE blade και εμπιστευόμενος το brand name της ZTE ( :p ) είδα κάποια λάθη που δεν μου αρέσουν στο V9 (το είδα από κοντά), με κυριότερο την απουσία multitouch (χωρίς αυτό, δεν εγκαθίστανται πολλές εφαρμογές). Παρόλο που η resistive οθόνη δεν έχει και καμιά ιδιαίτερη διαφορά στην αφή από την capacitative, το multitouch είναι θέμα.

Επίσης και η τιμή είναι off-topic, 350 ευρά παραείναι πολλά για το παπατζιλίκι αυτό.

Για μένα #1 είανι το iPad, λόγω brand name, λόγω Apple, λόγω πολλών λόγων, αλλά προσωπικά θα επέλεγα το Archos. Θέλω πολύ ένα τέτοιο παπατζιλίκι αλλά προς το παρόν σκέφτομαι να περιμέν 1-2 μήνες μήπως σκάσει μύτη τίποτα νέο (γιατί όλο παίρνει το μάτι μου νέα μοντέλα!!).

Στα + του Archos είναι ο επεξεργαστής που υποστηρίζει και flash player (απ'όσο διάβασα).

Στα - ότι δεν έχει hard keys (E L E O C) αλλά τα βλακο-soft-keys και θέλει μόντες για games etc.

Αν είχε το σουλούπι του ZTE (με κουμπιά κλπ.) και τις δυνατότητες/τιμή Archos θα ήμουν ήδη κάτοχος, επειδή με χαλάνε τα κουμπιά, θα περιμένω.

Καλά για τα 529 του ipad είναι που εδώ έχουμε το λονδρέζικο σύστημα των 429 λιρών.

Κάπου τό 'χουνε χάσει με τις μεταφράσεις των νομισμάτων στην Apple/istorm/rainbow/μεταφράσεις "τα ζουζούνια".

Link to comment
Share on other sites

Για το ZTE έχεις δίκιο. Το έχω δει από κοντά και πραγματικά το touch είναι άθλιο. Ίσως είναι επειδή έχω συνηθίσει από το iPhone, αλλά δε νομίζω μιας και το Galaxy Tab συγκριτικά ήταν αρκετά καλό.

Το Archos δεν ξέρω γιατί, αλλά δε μου αρέσει. Από Android θα προτιμούσα το Xoom.

Έγινε επεξεργασία από victor
Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν μάλλον το βρήκα:

Reviews Technology: ZTE Light 2

Βγάζει η ZTE το αναβαθμισμένο V9 με capacitative.

Άντε να δούμε πότε -και κυρίως: πόσο!- θα έρθει!

Nook Color

IPS οθόνη και παμφθηνο

Περιμένω Ένα εντως μήνα Απο αμερικα :)

Εννοείς αυτό? :

http://www.barnesandnoble.com/nookcolor/features/techspecs/index.asp?cds2Pid=35607

Έχει android?

Έγινε επεξεργασία από sotiris
Link to comment
Share on other sites

Εγώ θα πρότεινα να μην κοιτάτε καν tablets τα οποία έχουν το Froyo. Οι εκδόσεις του Android μέχρι τώρα δεν προορίζονται για tablet. Καλύτερα να περιμένετε λίγο και να τσιμπήσετε κάποιο με Honeycomb ή αναβαθμήσιμο σε αυτό. Με τη 2.2 απλώς θα έχετε ένα μεγάλο "κινητό",το οποίο δεν παίρνει τηλέφωνα.

Το θέμα με τα tablets είναι να μπορούν όσο το δυνατόν περισσότερο να "μοιάσουν" σε δυνατότητες επιτέλεσης λειτουργειών με τα laptop και να τα ξεπεράσουν ακόμα. Οπότε νομίζω πως είναι μονόδρομος tablet με Android 3.0 Honeycomb.

Link to comment
Share on other sites

Το eee slate EP121 της asus το εχετε δει καθολου;

ASUS_EeeSlate_LP_28.jpg

Στο βιντεακι της παρουσιασης στο youtube, επεξεργαζεται φιλτρα στο photoshop ενω απο πισω παιζει ενα 1080p video.

Το εχω ερωτευει και ενω ετυχε να υπαρχει ενας γνωστος στην αμερικη μεχρι 10/02, αυτο ακομα δεν εχει κυκλοφορησει παρολο που ελεγαν Ιανουαριο του 11 :(

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.