Jump to content



Υδροψυξη και διαταξη σωληνων


jorj103

Recommended Posts

Καλημερα σε όλους. Μπήκα και εγω στον χορό της υδρόψυξης και αφου καποια άτομα μου ανοιξανε τα μάτια ( venom7 - Κοπρίτης ) και τους ευχαριστώ απιστευτα για την ολη βοηθεια τους. Τα πραγματα πλεον εχουνε καταφθασει απο τις παραγγελείες μου και ειμαι ετοιμος να ξεκινήσω το σετάρισμα. Να τονισω οτι το case μου είναι το πλεον γνωστο σε όλους Stacker 833 ( αυτο που πουλουσανε στα multirama ολο μαυρο) και οτι και στα 2 ψυγεία ( μονο και τριπλο) οι ανεμιστήρες ειναι σε διαταξη PUSH - PULL.

Το προβλημα μου ομως είναι ποια διαδρομη να διαλεξω ωστε να έχω τις καλύτερες επιδόσεις - εμφανιση.

Σας παραθετω δυο προχειρα διαγραματα με 2 διαταξεις για να μου πειτε τις γνώμες σας.

Διαταξη 1

setup1e.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Θα ήθελα σας παρακαλω να μου πείτε τις γνωμες σας ως προς το ποια διαταξη θα ητανε αποδοτικότερη - εμφανίσιμη και γιατι.

Υ.Γ. Venom 7 ξερω οτι θα μου πεις οτι η διαταξη 2 είναι καλυτερη γιατι σχηματιζει ενα "Χ" στις σωληνωσεις και αυτο εχεις κανει και εσυ.

Υ.Γ.2 Συγνωμη για ατσαλα και προχειρα σχεδιακια αλλα δεν ε΄'ιναι και ευκολο να ζωγραφιζεις απο iphone.

περιμενω απαντησεις σας και συμβουλες.

και Διαταξη 2

setup2ze.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά θα πήγαινα στη 1η διάταξη. Μου φαίνεται πως θα δείχνει πιο μαζεμένη.

Αν και συνήθως οι διαφορές στη θερμοκρασία είναι πολύ μικρές καθώς το νερό κρατάει την ίδια θερμοκρασία σε όλο το κύκλωμα πιστεύω πως με την 2η διάταξη θα έχεις λίγο καλύτερες θερμοκρασίες στη cpu.

Link to comment
Share on other sites

Να σαι καλά ρε George!

Βασικά όντως θα προτιμήσω τη διάταξη δύο και όχι για το "Χ":D:p αλλά επειδή θα έχεις έτσι καλύτερες θερμοκρασίες σε cpu και γενικά,όπως προανέφερε και ο προλαλίσαντας jax7480!

Και στην τελική άμα θέλεις μπορείς να γυρίσεις το ψυγείο από την άλλη μεριά και να βγαίνουν τα ρακόρ από την αριστερή πλευρά και να πηγαίνει ο σωλήνας σχεδόν κάθετα στον cpu!

setup2ze.jpg

Αλλά δε θα έχεις το "Χ":p!

Να ξέρεις ότι στο μονό ψυγείο δεν είναι απαραίτητο να βάλεις push-pull.Και με push μόνο το ίδιο είναι σχεδόν ή το πολύ 1 βαθμό διαφορά.Πιο πολύ θόρυβο θα έχεις παρά ουσία.Αλλά στην τελική και να βάλεις αυτός που θα μπει ως pull λογικά θα πρέπει να μπει έξω από το κουτί αλλιώς θα πέσει το ψυγείο και συγκεκριμένα το φαν πάνω στον cpu και δε θα λέει και θα έχεις ένα ογκόδες πράγμα!

Link to comment
Share on other sites

Γιάννη τελικά θα πάω με την διάταξη 2 όπως μου είπατε και εσείς. Γιατί ακόμη και αν το υγρό παει με μια θερμοκρασία χ απο τις gpu στο μονο Ψυγειο ( βλ. Διάταξη 1) δεν νομίζω να ψυχεται τόσο πολυ ώστε να παει στην CPU σε πολυ χαμηλότερη θερμοκρασία. Εξάλλου και βάση λογικής η πίεση που θα πηγαίνει το υγρό στον επεξεργαστη στη διάταξη 1 θα είναι μικρότερη σε σχέση με την διάταξη 2. Οπότε όπως κατάλαβες θα πάω με την 2η περίπτωση και ας έχω αυτο το αηδιαστικο "Χ" που τόσο πολυ έχω βαρεθεί να βλέπω στο Pc σου.... :p

Υ.Γ. Γιάννη σου χρωστάω κάτι. Μην νομίζεις ότι το ξέχασα. Το έχω στο Pc για να στο στείλω αλλα δεν θα έχω υπολογιστή μέχρι σαββατοκύριακο για να σου το στείλω.... Οπότε κανε υπομονή και καταπιεσε τη λιμπιντο σου για μερικές μερουλες ακόμη. Χαχαχαχαχα....

Link to comment
Share on other sites

Να ξέρεις ότι στο μονό ψυγείο δεν είναι απαραίτητο να βάλεις push-pull.Και με push μόνο το ίδιο είναι σχεδόν ή το πολύ 1 βαθμό διαφορά.Πιο πολύ θόρυβο θα έχεις παρά ουσία.

Συμφωνω με John

αμελητεο το οφελος...

οσο για το setup

αν και δεν ειμαι fan των διασταυρωσεων των σωληνων

εαν δεν μπορεις να το αποφυγεις, ανεδειξε το!

εναλλακτικα παιζεις και με τις παρακατω λυσεις

post-166-1416075202,4474_thumb.jpg

post-166-1416075202,4877_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.