Jump to content



Mini συγκριτικό ZTE Blade με Ideos X5


Volrath

Recommended Posts

ZTE Blade VS Huawei Ideos X5

Πίνακας Χαρακτηρηστικών

table-5991.png

Τιμές για τα συγκεκριμένα μοντέλα, 119e το Blade και 199e το Ιdeos.

Εμφάνιση

front-both-phones-5984.jpg

Η ποιότητα κατασκευής του Ideos είναι αρκετά καλύτερη από την αντίστοιχη του Blade. To ασημένιο πλαίσιο δίνει έναν παραπάνω αέρα ποιότητας. Παρ'αυτά και η ποιότητα του Blade είναι πολύ καλή για το χρηματικό ποσό που ζητάει.

back-both-phones-5985.jpg

Και στο πίσω μέρος ισχύει το ίδιο πράγμα. Όμως το καπάκι της μπαταρίας του Ideos είναι αρκετά λεπτό και καθόλου ελαστικό - με αποτέλεσμα να νοιώθει ευθράυστo. Το καπάκι του zte είναι πιο ελαστικό. Το ideos επίσης διαθέτει και led flash.

Οθόνη

Παρακάτω προσπάθησα να συγκρίνω διάφορες οθόνες μεταξύ τους. Η πρώτη εικόνα είναι η αυθεντική. μετά είναι η 4ρα super amoled του galaxy S, η 3.8 του ideos και στο τέλος η 3.2 του ZTE.

screens-5990.jpg

To Ιdeos "κλέβει" λίγο στην φωτεινότητα, μιας και το auto με το max έχουν πολύ μικρή διαφορά. Το ideos ήταν το focus της φωτογραφίας (σε μία φωτογραφία πήρα και τα 3) και το περισσότερο out of focus ήταν το ZTE. To ideos είναι πιο φωτεινό από το zte, αλλά τα χρώματα (προσωπική μου άποψη) αν και υποτίθεται περισσότερα (1.6Μ vs 256k) είναι λιγότερο ζωντανά από αυτά του blade.

Απόδοση

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=und28jmeUU4]YouTube - Zte Vs IDEOS [/ame]

To blade φoράει 2.1 android ενώ το Ιdeos 2.2. Είναι αρκετά (εώς και πολύ) πιο γρήγορο το ideos. Ιδιαίτερα σε παιχνίδια "HD" το ideos ανταποκρίνεται αρκετά καλά, το blade όμως ζορίζεται (στα default). Δεν έκρινα σκόπιμο να τρέξω παιχνίδια κ.τ.λ. on camera μιας και με άλλη rom/OC κ.τ.λ. προφανώς η κατάσταση και στα 2 βελτιώνεται.

Κάμερα - Φωτογραφία

Ideos Χ5

ideos-photo-5987.jpg

Blade

blade-photo-5986.jpg

Διαφορές

mix-photo-5988.jpg

H φωτογραφική του Ideos είναι καλύτερη του blade, εκτός από τις εμφανείς διαφορές στην ανάλυση (5MP vs 3.2). Τα χρώματα της φωτοφραφίας του Ιdeos είναι πολύ πιο ζωντανά από αυτά του blade.

Κάμερα - Video

Ideos X5

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=QWmVoM3mwrI]YouTube - Ideos X5 video from camera[/ame]

Blade

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=wYFC4bsfDsM]YouTube - ZTE blade video from camera[/ame]

Το video που τραβάει το ideos είναι καλό για smartphone της κατηγορίας του. Το video όμως του ZTE είναι απαράδεκτο, και μας παραπέμπει σε κάμερες κινητών 5τίας. Σημείωση ότι ενώ το blade μπορεί να τραβήξει μεγαλύτερη ανάλυση video, η ποιότητα του είναι χειρότερη όμως από την "μεσαία" ανάλυση που παραθέτω.

Απόδοση Wi-fi

Χρόνος αντιγραφής 27 mp3, (200ΜΒ) από υπολογιστή στο κινητό μέσω wi-fi, ίδια sdcard.

Ideos 6m53s

Blade 5m46s

To blade έιναι αρκετά ταχύτερο από το ideos σε αυτό τον τομέα.

Συμπεράσματα μετά από αρκετή χρήση

Και τα 2 αξίζουν τα χρήματα που ζητάνε. Το ideos έχει αρκετά σύγχρονο hardware συγκριτικά με το blade, αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι και σχεδόν 2 φορές πιο ακριβό. Σαν τηλέφωνα και τα 2 έχουν την ίδια ποιότητα σήματος/φωνής, και δε σε προβληματίζουν καθόλου για γενική χρήση. Για κάποιον που δε μπορεί να διαθέσει τα 200ε που ζητάει το ideos, το blade είναι άξιος αντικαταστάτης. Όμως το Ideos είναι πιο "πλήρης" smartphone, με μεγαλύτερη οθόνη/επεξεργαστή καλύτερη κάμερα και τα 200ε που κοστίζει, τα αξίζει και με το παραπάνω.

Άμα αποφασίσετε όμως να πάρετε το ideos, σας προτείνω να πάρετε εξ'αρχής νέο hands-free, γιατί αυτό που έχει μαζί στην συσκευασία είναι πολύ κακής ποιότητας.

Link to comment
Share on other sites

Πολυ καλο και χρησιμο το review αυτο.

Μονο μια παρατηρηση... στο παρακατω σχολιο νομιζω οτι ηθελες να γραψεις κατι αλλο.

Το ideos έχει αρκετά σύγχρονο hardware συγκριτικά με το blade, αλλά μη ξεχνάμε ότι είναι και σχεδόν 2 φορές πιο ακριβό.

Link to comment
Share on other sites

Καταπληκτικο φιλε για 200 ευρω που ειναι η τιμη του ειναι μια χαρα :)

και πολυ καλη η συγκριση που εκανες ολα τα λεφτα ειναι

Σου αξιζει ενα μεγαλο μπραβο για τον χρονο που ξοδεψες :T:

Link to comment
Share on other sites

Ωραία παρουσίαση. :T:

Απλά να προσθέσω και ένα link από το GSMArena για όποιον ενδιαφέρεται να δει πλήρη σύγκριση χαρακτηριστικών των δύο κινητών

(είναι το πρώτο πράγμα που έκανα μετά την ανάγνωση του πρώτου post οπότε υποθέτω ότι θα είναι χρήσιμο link και για άλλους)

Huawei U8800 IDEOS X5 vs. ZTE Blade - GSMArena.com

Link to comment
Share on other sites

Μ'αρέσει η ιδέα του συγκριτικού αλλά έχω 1-2 παρατηρήσεις

1) Πλέον το Βlade έρχετε με 2.2 και υπάρχει και ελληνική ενημέρωση (update) σε 2.2 από την Wind. Από ότι λένε 2.3 δεν θα βγεί official αντίθετα από το Ideos X5 που λένε ότι θα πάρει official αναβάθμιση σε 2.3 σε λίγο καιρό.

2) Έχεις επικεντρωθεί σε video/foto όπου εκεί το blade είναι απαράδεκτο.

3) Καλό είναι να αναφερθεί οτι η cpu του Blade είναι ARMv6 αντίθετα από των GalaxyS/Ideos Χ5 που είναι ARMv7 και η διαφορά είναι τεράστια.

Προσωπικά, αν και α 119Ε του blade είναι πολύ γαργαλιάρικα θα έδινα τα 80Ε παραπάνω για το ΙdeosX5.

Κάτοχος blade.

Link to comment
Share on other sites

η μπαταρια στο ιδεος οντως κραταει τοσο παραπανω απο οτι στο blade??

Το ideos έχει μεγαλύτερη μπαταρία από το zte (1500 mAh vs 1250), αλλά πρακτικά με heavy use, και τα 2 σε μία μέρα θέλουν φόρτισμα. Με αραιή χρήση σαν smartphone/κανονική χρήση τηλεφώνου, 3 μέρες τις κρατάνε και τα 2.

Τράβηξα κάμποσα video με τα κινητά να παίζουν ταινίες, gps test κτλ, αλλά η κάμερα δεν ήθελε να συμμετέχει και τα βίντεο βγήκαν χάλια. Στο δε gps test ενώ στο blade το google maps είχε αποθηκεύσει τους χάρτες της περιοχής για offline, στο ideos μου έβγαζε ότι ήμουν 2-3km από εκεί που είμουν και δε μπορούσε για κάποιο λόγο να αποθηκεύσει το χάρτη της περιοχής. Και εδώ 3g δε πιάνει οπότε..

Έτρεξα και τo quadrant αλλά τα νούμερα διέφεραν τόσο πολύ από rom σε rom, άμα έχεις βάλει το lag free κτλ, και είπα καλύτερα να μη τα παραθέσω, μιας και δεν ήταν αντιπροσωπευτικά. (π.χ. σε stock 2.1 το zte έβγαζε 360 και το ideos ~3πλάσιο).

edit

π.χ. http://www.thelab.gr/members/volrath-1199/albums/cellphones--452/patata-6018.jpg, το τρίποδο είχε λασκάρει και κουνιόταν με το παραμικρό, η οθόνη-viewport της κάμερας έδειχνε ότι να'ναι..

Την Δευτέρα θα αγοράσω μάλλον το ndrive, οπότε θα πάω μία βόλτα να συγκρίνω τα gps τους.

Link to comment
Share on other sites

Ωραία παρουσίαση, σύντομη και περιεκτική και ευανάγνωστη :T:

Προσωπικά, το μόνο που κάπως δεν μου αρέσει στο Χ5 είναι το στρογγυλεμα στις δύο άκρες. Κατά άλλα είναι μια λύση εξίσου τίμια με το blade (καλά, ίσως και λίγο παραπάνω :p), απείρως παραμετροποιήσιμη (όπως και το άλλο ) και με χαρακτηριστικά και επιδόσεις παραπλήσια πολύ ακριβότερων μοντέλων άλλων εταιρειών.

Κατά τη γνώμη μου και τα δύο τηλέφωνα αξίζουν τα χρήματα τους και ελπίζω να κερδίσουν μερίδιο της αγοράς ώστε και οι άλλες εταιρείες να ρίξουν την τιμή (γιατί όπως και να το κάνουμε από τη στιγμή που μπορεί να πάρεις σχεδόν τα ίδια πράγματα με 200€ γιατί να ακουμπήσεις κασέρι 600€ σε κάποιο HTC ; )

Το μόνο που δεν κατάλαβα, είναι στην παρακάτω εικόνα που συγκρίνεις τις οθόνες, καταρχήν πώς πήρες τα screenshots από την κάθε οθόνη και δεύτερον, από που είναι η original (κάποια άλλη οθόνη πχ, τυπωμένη φωτογραφία κλπ).

Επίσης θα ήθελα αν μπορείς να αναφέρεις το SAR των δύο συσκευών

Και πάλι μπράβο για το χρόνο που διέθεσες :T:

Link to comment
Share on other sites

Επίσης θα ήθελα αν μπορείς να αναφέρεις το SAR των δύο συσκευών

Blade : 1.35 W/kg (head) , 0.934 W/kg (body)

Ideos X5 : 0.372 W/kg (head) , 0.562 W/kg (body) (από το βιβλιαράκι του)

:T: για το thread. Επειδή είχα και το Blade, τις 2 συσκευές τις "χωρίζουν μίλια απόστασης".. τόσο στην αίσθηση του scrolling, όσον και στην απόδοση.. (και δεν είναι σχήμα λόγου), παρακάτω φαίνονται μερικές μετρήσεις/συγκρίσεις με το Galaxy S ενός φίλου (Stock/OC), το ΙDEOS X5 (Stock/OC) και το Blade.

ideosbladesgs.png

σε σχέση με το SGS σε Ο,ΤΙ αφορά 3D, "πίνει" και "πίνει" άσχημα.. :p, αλλά σε ό,τι αφορά μόνο cpu.. παίρνει το αίμα του πίσω (δεν περίμενα clock2clock ο scorpion να ρίχνει στα αυτιά στον hummingbird, αλλά ίσως μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχουν τα 128bit SIMD, όπου σε float point, τον τσακίζουν κυριολεκτικά ;))

υ.γ.> τα 1612, τα έβαλα σαν "safe limit" γιατί παίζουν με 1.35 που νιώθω σχετικά άνετα να δίνω αν χρειαστεί, ρίχνοντας τάση.. παίρνει ~200-~250mhz ακόμη, αλλά δεν έχει νόημα αφού δε νομίζω ότι είναι για κάθε μέρα

Link to comment
Share on other sites

να ρωτησω κατι αλλο... το ΖΤΕ αν θυμαμαι καλα δεν υποστηριζει και φλας. Το ιδιο ισχυει και με το Χ5? Και γενικως σε εμπειρια browsing στο ιντερνετ, εχουν διαφορα?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.