Jump to content



Corsair Special Edition 600T White - Εντυπώσεις


dpolal

Recommended Posts

Ήρθε μετά κόπων, δακρύων και βασάνων στην κατοχή μου το εν λόγο κουτί και μιας και εδώ στο λάμπη τα μοιραζόμαστε όλα είπα να σας το δείξω.:dance3:

Όταν πρέπει να σκάσεις 189ευρά μόνο για κουτί επιβάλλεται να έχεις πολλά και το κυριότερο πειστικά επιχειρήματα προκειμένου η επικείμενη αγορά να πάρει έγκριση από το έτερον ήμιση.(κάτι σαν την τρόϊκα δηλαδή αλλά στο πολύ χειρότερο:triniti:)

Ευτυχώς που το WAF (Wife Acceptance Factor) που διαθέτει το κουτί είναι μεγάλο κυρίως λόγο του χρώματος του.

Ας αφήσω όμως την φιλο(παπαρο)σοφία και ας αρχίσω.

Μεγάλο (πολύ μεγάλο) κουτί που δεν χώραγε στο αμάξι και έριξα καθίσματα... :tomato:

img-0109-6077.jpg

Όπως βλέπετε εδώ φτάνει στο ύψος του γραφείου. (ευτυχώς που έρχεται συναρμολογημένο και όχι σαν LEGO όπως φαίνεται στην φωτό)

img-0110-6078.jpg

Πολύ καλό αμπαλάζ.

img-0112-6079.jpg

Από εδώ και κάτω η φωτογραφική μηχανή αποφάσισε να κάνει τα δικά της με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των φωτό που τράβηξα να πάει για πέταμα....(σόρρυ) :(

img-0136-6082.jpg

Το περιεχόμενο είναι κάπως φτωχό, ένα κουτί με το επιπλέον mesh αν θες να αντικαταστήσεις το πλαϊνό παράθυρο και ένα σακούλι με τα περιεχόμενα.

img-0123-6080.jpg

Εδώ φαίνονται το mesh, οι βίδες, λίγα ελαστικά παρεμβύσματα όπου σε αυτά βιδώνονται οι έξτρα ανεμιστήρες και λίγα δεματικά, οι δε οδηγίες είναι η σελίδα που φαίνεται από κάτω με τις ποσότητες και την περιγραφή του περιεχομένου και ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ άλλο. :wall:

Για κάποιον που δεν ξέρει από στήσιμο και ειδικά η σύνδεση των ανεμιστήρων στον controller που διαθέτει το κουτί θα είναι κάπως βάσανο.

img-0134-6081.jpg

Άπλετος χώρος και μπόλικες τρύπες για οδεύσεις των καλωδίων.

Οι βάσεις για την μητρική είναι έτοιμες φιξαρισμένες, δεν ξέρω τί γίνεται σε περίπτωση που έχεις άλλου τύπου μητριή όμως.

img-0142-6084.jpg

Ο πίσω ανεμιστήρας που φαίνεται εδώ μπήκε στην θέση του μανίσιου, καθώτι φωτιζόμενος.

Πάλι δυστυχώς, εκπέμπει χρώμα κόκκινο ΑΛΛΑ αυτό που δεν ήξερα είναι ότι οι 2 μεγάλοι της corsair είναι και αυτοί φωτιζόμενοι αλλά με λευκό φώς με αποτέλεσμα το κουτί να μοιάζει με τσίρκο όταν το άναψα.

Αναγκάστηκα να τον ξανα-αλλάξω με τον μανίσιο που είναι ένας απλός 12άρης χωρίς φρού φρού...

img-0143-6085.jpg

Τα καλώδια από την πίσω μεριά, το καλό είναι πως υπάρχει ΑΠΛΕΤΟΣ χώρος για χοντρά καλώδια οπότε το καπάκι έκλεισε με την μία.

img-0140-6083.jpg

Το κουτί έτοιμο να πάρει την θέση του. :)

img-0144-6086.jpg

Τοποθετημένο... :dance3:

img-0148-6089.jpg

img-0145-6087.jpg

img-0149-6090.jpg

img-0147-6088.jpg

ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ:

1- φοβερή ποιότητα κατασκευής, πολύ καλός σχεδιασμός και τρελή έμφαση στην λεπτομέρεια.

Speaking which, το πάνω mesh κάλυμα είναι κουμπωτό, από κάτω υπάρχει ένα ελατήριο που μετά από κάνα 5λεπτο που το κοίταγα κατάλαβα ότι ο λόγος που το έβαλαν εκεί είναι για να πετάει το κάλυμα προς τα επάνω όταν το ξεκουμπώνεις και να βγαίνει ποιό εύκολα. :p

Επίσης κάτω από αυτό το κάλυμα υπάρχει κλειδαριά που κλειδώνει το πλαϊνό, αλλά μόνο το ένα εκ των 2, το άλλο που βρίσκεται πίσω από την μητρική ανοίγει ευλεύθερα... :tomato:

Οι ανεμιστήρες διαθέτουν ελαστικά παρεμβύσματα στα οποία βιδώνονται με αποτέλεσμα να είναι απομονωμένοι από το μέταλο του υπόλοιπου κουτιού και να μην συντονίζουν.

2- οι 2 μεγάλοι ανεμιστήρες που διαθέτει προεγκατεστημένους είναι φωτιζόμενοι (λευκό φώς) και το ίδιο λευκό φως εκπέμπουν το power-on καθώς και το λαμπάκι του δίσκου όταν λειτουργεί. Δεν έχουν τρελή απόδοση και δεν είναι εκτυφλωτικοί ακόμα και όταν τους δουλεύεις στο φούλ.

Είναι δε σχετικά αθόρυβοι, τους έχω συνδέσει στον controller και όταν το βάζω στο φούλ ακούγωνται λίγο, περίπου στη μέση δεν ακούγεται καθόλου.

Ο επάνω αφαιρείται αν θέλουμε και στην θέση του μπαίνουν κατευθείαν 2 12άρηδες, ο μπροστινός δεν έχει πρόβλεψη αλλά γίνεται πατέντα άνετα.

3- Επιτέλους, πλαϊνά καπάκια που μπαίνουν στη θέση τους αμέσως (έχει πολύ καλούς οδηγούς) και το κυριότερο κλείνουν κατευθείαν και οι κλειδαριές τους κουμπώνουν χωρίς πολλά πολλά.

4- δίσκοι και optical συσκευές μπαίνουν χωρίς εργαλεία, τα optical έχουν ένα λίγο περίεργο τρόπο που κλειδώνουν αλλά τίποτα το ανησυχητικό.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ (ναί έχω και τέτοιες)

1- ψιλοχαζό μεν αλλά θα προτιμούσα οι αποστάτες της μητρικής να μην είναι φιξαρισμένοι αλλά να μπορείς να τους τοποθετήσεις εσύ όπου θες ανάλογα με τις ανάγκες σου.

2- στη πίσω μεριά θα ήθελα να έχεις περισσότερες θηλιές όπου να μπορώ να δέσω τα καλώδια που περισσεύουν.

3- οι δίσκοι ΔΕΝ μπορούν να τοποθετηθούν ανάποδα επειδή δεν χωράνε στις βάσεις που δίνει η Corsair, δηλαδή τοποθετούνται μόνο με τα βύσματα να κοιτάνε στην πίσω μεριά, άρα η αλλαγή ενώς δίσκου απαιτεί άνοιγμα και των 2 καπακίων. (για άλλους μπορεί και να μην είναι θέμα βέβαια)

4- το κουμπί που ελέγχει τους ανεμιστήρες είναι πολύ μαλακό και με το παραμικρό άγγιγμα γυρίζει κάνωντας έτσι εύκολο το by accident πείρμαγμα του. (ξέρω είμαι παράξενος, φταίει η ηλικία)

5- (Πιθανό πρόβλημα) -Μένει να δώ μετά από κάνα μήνα ΠΩΣ την παλεύει με την σκόνη...

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ: (δυστυχώς έχω και από αυτά :nothing: )

1- υπάρχει ένα θέμα με τις μπροστινές usb θύρες, όταν συνδέσω ένα στίκ και μετά βάλω κάτι άλλο που μπορεί να θέλει παραπάνω ρεύμα δεν το αναγνωρίζει.

Με 2 usb στίκ είναι οκ, με ένα στίκ και π.χ. την φωτογραφική δεν αναγνωρίζει την φωτογραφική.

Με ένα στίκ και ένα usb card reader το ίδιο, δεν αναγνωρίζει την δεύτερη συσκευή που θα συνδεθεί, τα windows πετάνε μήνυμα λάθους. Το μπόρντ δεν έχει θέμα επειδή μέχρι πρότεινως όλα δούλευαν οκ.

Σπαστικό λίγο αυτό, αν σκεφτείς ότι πλέον οι περισσότερες συσκευές είναι usb και οι μπροστινές θύρες βολεύουν τα μάλα στο βάλε/βγάλε. :slap:

Κλείνωντας την παρουσίαση να πώ ότι το προηγούμενο κουτί μου ήταν ένα Cosmos και ποιό πριν είχα ένα LianLi.

Το 600άρι είναι ένα πάρα πολύ καλό κουτί συνολικά και αν δεν με χάλαγε το θέμα των usb θα έλεγα ότι σε σχέση με τα άλλα είναι η ΚΟΥΤΑΡΑ.

Έχει 1-2 θεματάκια που ίσως είναι αμελητέα για άλλους αλλά γενικά είναι ένα πάρα πολύ όμορφο κουτί, με μεγάλους χώρους παρόλο που ανήκει στην κατηγορία midi, μεγάλη προσοχή στην λεπτομέρεια και δεν θα το μετανοιώσει όποιος το αποκτήσει.

Ελπίζω να σας άρεσε η παρουσίαση. :)

Καλό βράδυ σε όλους.

(τώρα φεύγω να πάω να πάρω το τσέκι από την corsair :tomato: )

Link to comment
Share on other sites

Καλοδουλευτο.Μολις συνδεσα 4 usb συσκευες στο μπροστινο panel και δουλευουνε ολες κανονικα.....Μηπως εχει προβλημα το front panel σου??Αν ναι ξερεις.....στελνεις mail(rma) στην corsair και περιμενεις καινουργιο κουτι γιατι το front panel δεν αφαιρειται.

Link to comment
Share on other sites

Καλοριζικο και καλοδουλευτο φιλε!!

Οντως το 600Τ ειναι απο τα πιο ομορφα κουτακια που κυκλοφορουν :inlove:

Και νομιζω πως αξιζει και το τελευταιο ευρω που δινεις..

Link to comment
Share on other sites

Ωραίος αδερφέ.Σκέφτομαι να το πάρω γιατί όταν είδα τι έκανε ο άνθρωπος με το κουτί,το ερωτεύτηκα.

Τόσο επιθετική εμφάνιση χωρίς υδρόψυξη δεν γίνεται,για αυτό όταν το πάρω θα του βάλω υδρόψυξη με τις αγνές συμβουλές των συμφορουμητών.Ωραίο δεν το έκανε..?

Σχεδόν έτσι το έχω στο μυαλό μου..!

ΥΓ : Δεν πειράζει κανέναν αν το έγραψα εδώ εε..? Το να ανοίξω νέο θέμα θα ήταν άχρηστο προς το παρόν. :)

Link to comment
Share on other sites

Μεγειές dpolal.

Βασικά αυτό με τα USB νομίζω είναι θέμα της μητρικής. Αυτήν δεν δίνει επαρκές ρεύμα. Στο παλιό σου κουτί πόσες USB είχες μπροστά;

Eυχαριστώ, δυστυχώς είναι θέμα κουτιού καθότι με την ίδια μητρική στο Cosmos δεν είχα πρόβλημα. :(

Θα δοκιμάσω να αλλάξω θέσεις στα headers των καλωδίων μπάς και αλλά το βλέπω χλωμό.

Link to comment
Share on other sites

4- το κουμπί που ελέγχει τους ανεμιστήρες είναι πολύ μαλακό και με το παραμικρό άγγιγμα γυρίζει κάνωντας έτσι εύκολο το by accident πείρμαγμα του. (ξέρω είμαι παράξενος, φταίει η ηλικία)

5- (Πιθανό πρόβλημα) -Μένει να δώ μετά από κάνα μήνα ΠΩΣ την παλεύει με την σκόνη...

Θα έλεγα από προσωπική εμπειρία ότι δύσκολα θα πέσει το χέρι σου πάνω στον έλεγχο για τους ανεμιστήρες. Όσον αφορά τη σκόνη, μαζεύει κυρίως μπροστά (πολύ εύκολα αφαιρείται και καθαρίζεται το "φίλτρο" όμως).

1- υπάρχει ένα θέμα με τις μπροστινές usb θύρες, όταν συνδέσω ένα στίκ και μετά βάλω κάτι άλλο που μπορεί να θέλει παραπάνω ρεύμα δεν το αναγνωρίζει.

Σποραδικά δεν μου αναγνωρίζει και εμένα το stick μου αλλά δεν είχα κατηγορήσει το κουτί αλλά το stick/μητρική. Ίσως τελικά να έχει και εμένα τέτοιο θέμα το οποίο έλυνα απλά με το βάλε-βγάλε μία ακόμα φορά.

Καλορίζικο το κουτάκι :T:

Link to comment
Share on other sites

Καλορίζικο και καλοδούλευτο φίλε!:T: Πανέμορφο είναι!

Και για το front panel αυτο που είπαν τα παιδια. Στέλνεις ενα rma στην corsair και έισαι κομπλε. Ξέρουμε άλλωστε ποσο καλό support έχει η corsair!:)

Έλα όμως που μόλις το έιδα στημένο κλπ, με επιασε κάτι και το θέλω ακόμα περισσότερο απο πριν!!!:shout: Το είχα βάλει στο μάτι, εδώ και λίγο καιρό ειδικά το άσπρο, αλλά τα χρήματα είναι λίγο ανασταλτικός παράγοντας. Βέβαια αξίζει κάθε ευρώ και είναι κουτί που πιθανώς θα αντέξει μερικά χρόνια(το πιστεύω και ας μη το έχω δει από κοντά), και ελπίζω κατά Σεπτέμβριο να αξιωθώ αν μαζέψω τίποτα €€€ το καλοκαίρι να το τσιμπήσω και εγώ, ίσως με μια κάρτα γραφικών πακέτο.

Απορίες τώρα.(:p)

1) Στο fan controller που έχει, συνδέεις τους δικούς του ανεμιστήρες? Η όποιους θες εσύ? Και μέχρι πόσους μπορείς να βάλεις?

2) Έχει/παίρνει και στο πάτωμα ανεμιστήρες εισαγωγής (& φίλτρα)?

3) Από πού έγινε η αγορά και πόσο καιρό έκανε να έρθει?

(edit) 4) Προεκτάσεις καλωδίων για το cable management είχε/χρειάζονται/πηρες έξτρα?

Link to comment
Share on other sites

Απορίες τώρα.(:p)

1) Στο fan controller που έχει, συνδέεις τους δικούς του ανεμιστήρες? Η όποιους θες εσύ? Και μέχρι πόσους μπορείς να βάλεις?

2) Έχει/παίρνει και στο πάτωμα ανεμιστήρες εισαγωγής (& φίλτρα)?

3) Από πού έγινε η αγορά και πόσο καιρό έκανε να έρθει?

(edit) 4) Προεκτάσεις καλωδίων για το cable management είχε/χρειάζονται/πηρες έξτρα?

1- Στον fan controller συνδέεις μέχρι 3 ανεμιστήρες, τόσες αναμονές είχε και σύνδεσα τους 2 μεγάλους δικούς του.

2- Υπάρχει ένα αφαιρούμενο φίλτρο στην πίσω μεριά από όπου τραβάει αέρα το τροφοδοτικό, δεν έχει θέσεις για έξτρα ανεμιστήρες όμως επειδή μπροστά από το τροφοδοτικό είναι αναμονή όπου τοποθετήται το μεσαίο hdd cage αν πρέπει να αφαιρεθεί λόγο μεγάλης κάρτας γραφικών. (κοίτα στην 2η εικόνα του κουτιού συσκευασίας και θα καταλάβεις πού είναι το φίλτρο ;) )

3- Πλαίσιο, 1 μέρα έκανε.

4- Το τροφοδοτικό είχε μακρυά καλώδια και δεν χρειάστηκα τίποτα.

:)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.