Jump to content



Πρόβλημα με παλιά μητρική P6Bat-A+


mitsos1os

Recommended Posts

Καλημέρα παιδιά. Αγανάκτησα και ζητώ βοήθεια. Ένας φίλος μου έδωσε ένα pc για να του το φτιάξω. Έχει πάνω την ECS P6BAT-A+ μητρική με τον Slot1 Pentium III 733Mhz και ενα στικάκι 64mb SDRAM στα 133 ΜΗΖ. Επάνω είχε το μηχάνημα τα Windows 98 και δούλευε. Είπα να δοκιμάσω να του βάλω τα Windws XP Πάνω. Τότε άρχισε ο γολγοθάς!!! Κατά την διάρκεια της εγκατάστασης εκεί που λέει αντιγράφονται τα αρχεία εγκατάστασης (στο μπλε φόντο) πετάει σφάλμα και λέει ότι δεν μπορεί να αντιγράψει τα αρχεία ίσως λόγω μη καλού CD Και λοιπά. Το δοκίμασα αρκετές φορές με ε το ίδιο αποτέλεσμα. Οπότε λέω εντάξει έιναι πόσα χρόνια το CD ROM Drive που έχει οπότε το άλλαξα με ένα DVD-RW δικό μου που δουλεύει σίγουρα. Κάνω την εγκατάσταση και έχω παλι το ίδιο πρόβλημα στο ίδιο ακριβώς αρχείο. Άρχισα να υποπτεύομαι πως κάτι δεν πάει καλά. Μετά από πολύ ψάξιμο στο ίντερνετ, βρήκα ότι αυτό το πρόβλημα στην εγκατάσταση των XP είναι σχεδόν πάντα σχετικό με πρόβλημα στην μνήμη. Τρεχω λοιπόν το memtest και αυτό από ένα σημείο και μετά εμφανίζει ατελειίωτα σφάλματα. Αυτό όμως κάπου διάβασα ότι αν δεν έχεις μερικά λάθη στο memtest και έχει έτσι απειρα, συνήθως έχει να κάνει με το ότι το BIOS διαβάζει κάτι λάθος στην μνήμη με αποτέλεσμα να γράφονται ολόκληρες σελίδες σε μη υπαρκτές διευθύνσεις στην μνήμη. Εμένα όμως το Bios την βλέπει κανονικά στα 64 ΜΒ. Ακόμα δοκίμασα την μνήμη σε άλλο υπολογιστή και ολοκλήρωσε το memtesτ κανονικά. Επίσης δοκίμασα και άλλο στικάκι στην δικιά μου μητρική και έβγαλε και αυτό τα ίδια σφάλματα. Αργότερα ανακάλυψα ότι μπορεί η μητρική να μην είναι συμβατή με αυτό τον επεξεργαστή. Δεν βρήκα ξεκάθαρη απάντηση. Δοκίμασα να τα θέσω όλα χειροκίνητα στο BIOS vcore, core speed... Το θέμα είναι ότι δεν προχωράει η εγκατάσταση των ΧΡ και τώρα το μηχάνημα είναι άδειο ενώ πριν δούλευε με τα 98. Σας παρακαλώ όπους έχει καμιά ιδέα ας βοηθήσει.

Συγγνώμη για το μεγάλο post αλλά ήθελα να περιγράψω όσο καλύτερα μπορούσα το πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Έχει πάνω την ECS P6BAT-A+ μητρική με τον Slot1 Pentium III 733Mhz και ενα στικάκι 64mb SDRAM στα 133 ΜΗΖ.

Ολα ξεκινουν απο εκει!!! Τοσο παλιο μηχανακι δε χρειαζεται τεχνικο αλλα καμια λαμπαδα μπας και αναστηθει!!!

Μαλλον για μητρικη το κοβω αλλα χωρις να ειμαι σιγουρος. Δοκιμασε και κανενα live να δεις πως θα παει και επισης δοκιμασε και με win98.

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά όλα αυτά τσεκαρισμένα. Ούτε το live δεν έτρεχε. Για να μην σας κουράζω άλλο, το βρήκα. Έπρεπε να αναγκάσω το system bus του επεξεργαστή να τρέχει στα 100 ΜΗΖ αντί για τα 133 τα εργοαστασιακά λόγω μητρικής. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Link to comment
Share on other sites

Παντως τα 64ΜΒ μνημης ειναι στο οριο καθως τα XP εχουν recommended ram 128MB. Αυτο σε συνδυασμο και με τα σφαλματα που σου βγαζει σημαινει οτι μαλλον πρεπει να αλλαξεις την μνημη με καποια μεγαλυτερη. Συνηθως οι μνημες εχουν lifetime εγγυηση, οποτε δεν θα σου στοιχισει τπτ. Ασε που επειδη δυσκολα βρισκεις τετοια μνημη τωρα, μαλλον θα σου δωσουν κατευθειαν τουλαχιστον 256ΜΒ:D

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.